Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3565942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #19470 dnia: 2 Marca 2011, 10:19 »
Jolanga - ja tam rano muszę wstać do dziecka, i to przeważnie migiem - bo głodna, zasikana itp :) nie mam czasu na leżenie :)
Nie ma to jak motywacja :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #19471 dnia: 2 Marca 2011, 10:25 »
A ja mam siostrę Karolinę i stąd wiem że Karoliny to super laski  :P

U nas z imieniem podobnie było- jak mi się coś podobało to mężowi nie i na odwrót. Rety ile my dyskusji na ten temat w pierwszej ciąży przeszliśmy... Teraz jakoś w ogóle nie gadaliśmy o imieniu. Ja pewnego dnia zaproponowałam Leona i tak zostało ;)
Aneczka, jak się Tobie dziecko uwaliło na wątrobie to jakie miałaś objawy? Gdzie ciebie bolało i w jaki sposób? ::) Bo ja mam ostatnio napady bardzo silnego bólu w nadbrzuszu tak po środku i po prawej stronie. W ogóle nie związane z tym co zjem. I tak się zastanawiam co to...

malgosiask, jak ty masz poszerzoną miedniczkę nerkową to to nie jest taka Wasza uroda? ::)

Anjuschka, ja do tego porannego wstawania do dziecia zatrudniłam męża. On go kąpie i kładzie spać i on do niego wstaje. A ja mogę sobie leeeeeżeć, dopóki mi pęcherz pozwoli ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19472 dnia: 2 Marca 2011, 10:57 »
Też jestem zdania, że KAROLINA to ładne imię i Karoliny są fajne :P

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #19473 dnia: 2 Marca 2011, 11:17 »
Mi też się podoba Karolina, tak ma moja przyjaciółka na imię i jest super babka :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19474 dnia: 2 Marca 2011, 11:58 »
Teraz mąż jest w domu - teoretycznie może wstawać, ale ja mam tak, że jak słyszę, że domostwo wstało, to ja też muszę, bo ciekawi mnie, co robią - co broją :) Ale pewnie jeszcze trochę i mąż wyjedzie i i tak będę musiała wstać :)

Na szczęście nocnych wizyt w toalecie jeszcze nie mam :) a nawet jak mi się chce siku, to wytrzymuję do rana :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #19475 dnia: 2 Marca 2011, 12:07 »
Ja od poczatku wc w nocy odwiedzalam min. raz i tak do samego konca:-)

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #19476 dnia: 2 Marca 2011, 12:12 »
Ja czuję ucisk po prawej stronie - taki ostry ból. Jak się nie położę (przy leżeniu zanika) to staje się coraz mocniejszy i czuję go w tym miejscu na plecach jak boleśnie promieniuje... Jak mała była mniejsza to spychałam ją trochę na dół co pomagało a teraz skubana już się nie przesunie..
Mój syn upiera się żeby mała miała imiona Karolina Maja a my bardziej na Milenę i Ewelinę teraz ale znając życie to się zmieni w szpitalu..

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19477 dnia: 2 Marca 2011, 12:14 »
małgosiak, słyszeliśmy.

Marika to miała od noworodka. Była regularnie monitorowana do 1-1,5 roku. Wszystko teraz jest dobrze i ponoć u większości maluchów się to spotyka, a samo "naprawia". U nas wyszło po porodzie, gdy Marikę badali na wszystkie sposoby z racji zakażenia.

Będzie dobrze. USG regularnie i kontrola. Głowa do góry!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #19478 dnia: 2 Marca 2011, 12:35 »
No właśnie u mnie też promieniuje aż na plecy. Ale jak pojechałam do szpitala to powiedzieli że za niska ciąża jeszcze, aby uciskało dziecko na narządy aż do tego stopnia...  ::) A ja to jakoś zdecydowanie łączę ze sobą, bo od kiedy przestałam sikać co chwilę to mi się te bóle zaczęły. Zupełnie jakby dzieć po prostu mi się ulokował wyżej ::) Tylko uparciuch nie chce dać się zepchnąć niżej >:(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #19479 dnia: 2 Marca 2011, 12:36 »
Fasolek powiem Ci,że twoja ciąża jest najbardziej ekspresowa na forum,chyba przeskakujesz co dwa tygodnie co?

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19480 dnia: 2 Marca 2011, 13:02 »
małgosiak, słyszeliśmy.
Marika to miała od noworodka. Była regularnie monitorowana do 1-1,5 roku. Wszystko teraz jest dobrze i ponoć u większości maluchów się to spotyka, a samo "naprawia". U nas wyszło po porodzie, gdy Marikę badali na wszystkie sposoby z racji zakażenia.
Będzie dobrze. USG regularnie i kontrola. Głowa do góry!
Właśnie to samo lekarz powiedział - że jest to częste i często samo przechodzi. Sporo rodziców nie wie, że ich maluchy TO mają - wychodzi po porodzie. Najważniejsze, że lekarz teraz to dostrzegł i przez to będą częstsze kontrole. Potem usg nerek po porodzie i obserwacja.
Ważne też, że pęcherz nie jest powiększony, więc nic złego się nie dzieje.
Ninka dzięki!

malgosiask, jak ty masz poszerzoną miedniczkę nerkową to to nie jest taka Wasza uroda?
Heh, lekarz zasugerował mężowi, żeby także nerki zbadał ;D
No nie wiem czy uroda, ale muszę to koniecznie skonsultować z moją ginką. Tylko żeby mi jakieś zapalenie nie wyszło... Częste badanie moczu mnie czeka na pewno.

Tak poza tym to Bąbel waży prawdopodobnie 1600g. Jest bardzo ruchliwy. Twarzyczkę ukrywa, za to siusiaka chętnie eksponuje ;D

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19481 dnia: 2 Marca 2011, 13:07 »
malgosiask, bo najpierw masz wiedzieć, kogo nosisz pod seruszkiem, a na pełną prezentację przyjdzie czas. My naszych dziewczyn ani razu nie widzieliśmy z profilu nawet, bo ciągle się chowały głowami do siebie, cwaniary :P

Offline sabinka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: LIPIEC 2010
« Odpowiedź #19482 dnia: 2 Marca 2011, 13:30 »
Khadija bobasek śliczny, zresztą tak samo jak u Izulka ;D
Maggi-80 musisz dużo leżeć, odpoczywać, no i nie denerwować się, a wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Ja też byłam ostatnio u gina, bo miałam plamienia, brązowe, i też mam jakiś pęcherzyk przy szyjce ( pisałam o tym na staraczkach) nie wiadomo co to jest tak do końca, kazał leżeć, odpoczywać, zwiększył dawkę duphastonu, i dał lek na krwawienia. Także bądź dobrej myśli, ja jestem :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #19483 dnia: 2 Marca 2011, 14:30 »
Teraz już mi łatwiej wychodzi myślenie pozytywne, po wizycie u lekarki załapałam doła.. odpukać wczoraj i dziś brak krwawień :D

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19484 dnia: 2 Marca 2011, 15:44 »
Na szczęście nocnych wizyt w toalecie jeszcze nie mam :) a nawet jak mi się chce siku, to wytrzymuję do rana :)
Ale Ci dobrze, ja średnio co półtorej godziny wstaje za potrzebą  :-\

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19485 dnia: 2 Marca 2011, 15:56 »
Ale Ci dobrze, ja średnio co półtorej godziny wstaje za potrzebą  :-\
Ja już w nocy nie budzę się na siku. Jakoś do 27tc wstawałam chyba z 5 razy. Teraz tylko raz, między 5-6 rano. W ciągu dnia za to nadrabiam :)
Co do innych dolegliwości - żadnych ucisków organów. Jedynie od 2 tygodni męczy mnie wieczorny ból pleców, nie mogę siedzieć, muszę leżeć.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19486 dnia: 2 Marca 2011, 15:59 »
Ja też w nocy nie sikam, za to mam zgagę, cofanie pokarmu, ciężko mi się oddycha.
On 2011
Ona 2013

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19487 dnia: 2 Marca 2011, 16:11 »
a ja sie pochwalę, że od dwóch tygodni nie muszę wstawać w nocy do wc
pamiętam ten pierwszy raz gdy przespałam całą noc
trochę strachu się najadłam bo myślałam, że się coś stało  ;D

joannaM czasami ze mnie się śmieją, że ja już nie oddycham tylko sapie  :D

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
« Odpowiedź #19488 dnia: 2 Marca 2011, 19:26 »
Do ubikacji w nocy nie wstaję z lenistwa - potem nie mogę zasnąć i się ułożyć z brzuchem.. A że w nocy piję wodę to rano się dziwię jak duży pęcherz mam  ;D

Ja jestem po wizycie i dokładnie wypytałam się o ponowne cc więc zdaję relacje:
odstęp między porodami nie robi różnicy - do 2 lat robią cesarkę bez łaski. Powyżej jak dziecko waży więcej niż 3500 to nie puszczają dołem chyba że kobieta się upiera. Wiadomo że naturalnie lepiej ale nie męczą. Takie niepisane prawo
A że moja mała waży w 36 tc 3 kg i mówił mój gin że dojdzie pewnie do 4 to cała szczęśliwa jestem  ;D Strasznie boję się porodu sn ale jak trzeba by było to pewnie i bym urodziła..

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19489 dnia: 2 Marca 2011, 20:24 »
Ja ogólnie bardzo mało piję, więc pewnie stąd tak rzadko sikam - jak już będzie cieplej, więcej tego będzie :)

My jutro mamy wizytę i będziemy podglądać bobasa :) może uda się zrobić 3D, no chyba, że będzie się "synek" chować przed rodzicami :) No i potwierdzimy tego synka :)

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #19490 dnia: 2 Marca 2011, 20:28 »
co do cesarki po raz drugi to co lekarz to inaczej ;). U mnie jest tak ,że do 2 lat nie ma szans na naturalny bo za duże ryzyko . W innym szpitalu nie ma z tym problemu i możesz rodzić naturalnie przed upływem 2 lat o ile kondycja macicy pozwala. Po dwóch latach decyzja należy do Ciebie. Masz ustalany termin cesarki i tyle ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19491 dnia: 2 Marca 2011, 20:33 »
Ja pierwszą miałam cesarkę, jak poszłam do lekarza, to od razu powiedział, że następna cesarka (i tak bym miała ze względu na wzrok).
Jak drugie CC przebiegnie tak sprawnie jak pierwsze, to ja mogę rodzić co rok :)

Offline Zoya

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2010 r.
« Odpowiedź #19492 dnia: 3 Marca 2011, 07:42 »
Ja w nocy do wc chodze mniej wiecej 3 razy,do tego bardzo duzo pije- i za dnia i w nocy ;) I tak samo jak vonka - nie oddycham tylko sapie, czasem ciezko ze mna sie dogadac ;)

Dziś wizyta :)

Offline vonka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19493 dnia: 3 Marca 2011, 08:20 »
dzisiaj z rana Nataniel przyprawił mnie o drżenie serca,
w ogóle nie dawał o sobie żadnego znaku,
dopiero później zorientowałam się, ze jest godz 6 a on o tej porze zasypia po nocnym szaleństwie :mdleje:

no i w szoku jestem, że dzień zrobił się taki długi  ::)

u mnie w szpitalu jeśli pierwsza była cesarka to drugą też robią cesarkę
dodatkowo dowiedziałam się, że przy porodzie SN nie ma znieczuleń  :P

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19494 dnia: 3 Marca 2011, 08:53 »
Jolanga - ale fajnie, też masz dzisiaj wizytę :) Robicie USG połówkowe?

Ja już nie mogę się doczekać - nie wiem czemu :D

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19495 dnia: 3 Marca 2011, 09:12 »
Anjuschka - ja też jakoś nie mogę sie doczekać tej wizyty i tez nie wiem czemu  :D

Nie wiem co dzisiaj bedziemy mieć robione szczerze mowiąc  ??? Na usg 3d/4d jestesmy umowieni 30.03.
To polowkowe to to 3d/4d czy normalne podczas wizyty dzis? Ja nie wiem w sumie  ???

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19496 dnia: 3 Marca 2011, 09:37 »
Nie - już było pisane wcześniej - USG połówkowe a 3D/4D to co innego.
Na połówkowym maluszek jest szczegółowo mierzony, a USG 3D to w trójwymiarze :) można buźkę piękną zobaczyć, jak dzidziuś ładnie się ułoży.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19497 dnia: 3 Marca 2011, 10:01 »
Połówkowe jest badaniem z dokładnymi pomiarami dziecka,badaniem poprawności działania narządów,  możesz sobie zrobić echo serduszka + przepływy.
To o czym pisze miałam robione dwukrotnie (dwie ciąże) u doktora Węgrzynowskiego w Hahs'ie.
Wolałam zrobić to badanie w renomowanej klinice u świetnego specjalisty i zawczasu wykryć ewentualne nieprawidłowości - na szczęście było ok.

Koszt takiego badania z nagraniem na płytkę to coś koło 300zł. Dla mnie natomiast wiedza o zdrowiu mojego dziecka była bezcenna  ;)
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Zoya

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19498 dnia: 3 Marca 2011, 10:15 »
Ja mialam jedno 3d i wlasnie przy tym badaniu mialam dokladnie sprawdzane narządy i przepływy i echo (lekarz na normalnej wizycie az tak dokladnie mi tego wszystkiego nie mierzyl), dlatego pomyslalam, ze przy kolejnym bedzie tak samo dokladnie to wszystko mierzone. Skojazylam, ze skoro lekarz wysyla mnie akurat w tym terminie na 3d to musi byc polowkowe ;) Moze po prostu tutaj te badania wszystkie dokladniejsze robi sie wlasnie na tym sprzecie co 3d - na to by wychodzilo - stąd mój tok rozumowania  :P 

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #19499 dnia: 3 Marca 2011, 10:17 »
Hmmm... Ja miałam robione to pierwsze pomiarowe usg (przezierność karku itp) też u świetnego specjalisty, z nagraniem na płytkę, na bardzo dobrym sprzęcie i zapłaciłam 140 zl.

Jolanga ja myślę podobnie i tak właśnie robi mój lekarz - przy normalnej wizycie po prostu obserwujemy dzidzię a dokładne pomiary robi podczas usg 3d robionego w szpitalu