Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3566972 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #19170 dnia: 30 Stycznia 2011, 20:14 »
no sliczny babelek, szkoda, z musi sie biedny tak nameczyc

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #19171 dnia: 30 Stycznia 2011, 21:13 »
gratulacje, świetne wieści tylko to ramie ...
mam nadzieje, że szybko się zagoi
trzymajcie się  :-*

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19172 dnia: 30 Stycznia 2011, 21:46 »
WOW, ale duży klocuszek ;D to chyba wagowy rekord na forum...

trzymam kciuki za zdrówko Nataniela...piękne imię :)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #19173 dnia: 30 Stycznia 2011, 21:47 »
Gratulacje b@by! Szkoda, że musicie przez to wszystko przechodzić....

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #19174 dnia: 30 Stycznia 2011, 21:56 »
b@by gratuluje i życzę zdrówka dla małego !! Sama dobrze wiem co to niedotlenienie okołoporodowe...Trzymam kciuki za małego i obyś go miała jak najszybciej w domu!!!

Ja ze swojej strony dziękuję za gratulacje! Poród miałam ciężki- opisany jest w moim wątku. Mały urodził się bez oddechu i zwiotczały, z zielonych wód płodowych...Leżał 3 dni w inkubatorze i byliśmy razem w sumie 5 dni w szpitalu.

Waga 3780g, wzrost 57cm.

Obecnie jesteśmy już w domku, maluch szybko się pozbierał ze wszelkich trudów porodu. Jedyne co to został mu krwiak na główce ale mamy nadzieję, że się wchłonie...

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #19175 dnia: 30 Stycznia 2011, 22:40 »
jeju ~Asia to mialas przezycia tez. ja tez mialam wody zielone, ale naszczescie sie dobrze skonczylo. czytajac takie rzeczy to sie ciesze, ze zdecydowali o cc.

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #19176 dnia: 30 Stycznia 2011, 22:55 »
gratulacje b@by !!! życzę zdrówka dla synka i spory z niego chłopak ;)

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #19177 dnia: 31 Stycznia 2011, 08:23 »
Piękny, kochany Natanielek ;D Na pewno jest bardzo dzielny, tak samo jak jego mama :D
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #19178 dnia: 31 Stycznia 2011, 10:08 »
życzę wam b@by aby Nataniel był z wami jak najszybciej w domu. Trzymaj się dzielnie !!

Dziewczynki, jakby któraś chciała mieć info na bieżąco, to poproszę o numer na priva :)) Jutro jedziemy na wizytę, chciałabym już zostać. Ale jak znam życie to jeszcze tydzień się pokulamy..

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19179 dnia: 1 Lutego 2011, 15:13 »
No i wracamy do domku. Male rozwarcie sie pojawilo,ale nic poza tym. Tak wiec czekamy...

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #19180 dnia: 1 Lutego 2011, 15:38 »
b@by  :przytul: no waga faktycznie wielka, widać nawet po zdjęciu, że jest duży chłopiec z niego :) Kurczę to u nas jak już dziecko ma 4kg to zaczynają hałas robić, że duże a z taką wagą to już w ogóle moim zdaniem powinno być cc, szkoda męczyć mamę i dzieciątko. Życzę małemu szybkiego powrotu do domu i żeby wszystko z karmieniem się ułożyło dobrze. Mój mały po porodzie też się zbierał cały dzień i noc, nie chciał jeść tylko spał, ale później powoli zaczoł o sobie dawać znać :) a Twój Nataniel miał cięższy poród więc swoje też odpocząć, a jest duży chłopiec więc nic mu nie będzie. Powodzenia

aeniołek no to też nieciekawy miałaś poród dobrze, że już jest ok. Też Wam życzę dużo zdrówka  :przytul:

Offline khadija

• zapaleniec
  • data ślubu: 22.V.2010
« Odpowiedź #19181 dnia: 1 Lutego 2011, 15:55 »
No i wracamy do domku. Male rozwarcie sie pojawilo,ale nic poza tym. Tak wiec czekamy...
No patrz...a ja myślałam właśnie o Tobie i miałam nadzieje,ze już niebawem napiszesz,ze dzidzia wsród Nas:)U mnie jak na razie tez małe rozwarcie i niestety test na paciorkowca GBS wyszedł mi dodatni:(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #19182 dnia: 1 Lutego 2011, 16:05 »
Kamila- dobrze,  ze to wiesz- dostaniecie antybiotyk i po problemie!

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19183 dnia: 1 Lutego 2011, 16:41 »
ja mialam dzis pobrane wymazy na coś, nie wiem czy nie na tego paciorkowca, za dwa dni wynik, zobaczymy.
No nic, teraz to trzeba wypoczywać, żeby dotrwać do kolejnej wizyty, oby już ostatniej...No ale zachciało się porodu w szczecinie to trzeba ścierpieć. Tymczasem lecę zobaczyć czy pieluchy jeszcze lidlu są w promocji :)

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #19184 dnia: 1 Lutego 2011, 16:53 »
Taki wymaz powinna każda ciężarna mieć pod koniec ciąży!Z tym paciorkowcem to wyczytalam  juz,ze antybiotyk jest konieczny :(nie wiem tylko czy będziemy z dzidzią dłużej w szpitalu przez to właśnie...Izulek to Ty mieszkasz w Gorzowie teraz i chcesz w Szczecinie rodzic, dobrze rozumiem?

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #19185 dnia: 1 Lutego 2011, 16:58 »
Khadija, z tego co wiem to nie- po porodzie zrobią dzidzi CRP i tyle. Gdybyś nie wiedziała o nim to wtedy co innego... będzie dobrze  :-*

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19186 dnia: 1 Lutego 2011, 16:59 »
no wiem ze powinna i sie zastanawiałam czy mówimy o tym samym, bo mi lekarka po łacinie wyjechała i nie spamiętałam.
Dokładnie, wróciliśmy do rodzinnego Gorzowa, ale zdecydowałam się urodzić jednak w szczecinie. Nasza porodówka gorzowska nigdy nie cieszyła się dobrą opinią, nie miałam tu zaufanego lekarza, stąd decyzja. Od połowy ciąże prowadzę w sznie. Gdybym miała tu zaufanego lekarza, to mogłabym tylko na poród się zgłosić do szna, a że nie mam takiego to wizyty mam w szczecinie, a wiadomo, przy końcu są częściej

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19187 dnia: 2 Lutego 2011, 10:36 »
khadija, dostaniesz antybiotyk, żeby podczas porodu nie doszło do zakażenia malucha - tak mi tłumaczył lekarz i położna.
Ja też to miałam zrobione i na szczęście nie mam paciorkowca, bo u mnie byłby kłopot - jestem uczulona na penicylinę i ampicylinę, a właśnie to podają, także uf... Ale z maluchem chyba nie zostajesz przez to dłużej... Tak mi się wydaje. Moja koleżanka też miała dodatni, ale nikt jej nie zalecił wcześniej tego badania (bo jest dodatkowe a nie niezbędne, niestety) i okazało się po porodzie, ale małego nie zaraziła. Wyszli normalnie po 2 dobach.

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #19188 dnia: 2 Lutego 2011, 12:37 »
...No właśnie można nie zarazić dziecka ale istnieje tez możliwość zarażenia mimo podanego antybiotyku...izulek to ja współczuje tak dojeżdżać,ile to km?Mąż musi być dyspozycyjny:)Ja od niedawna mieszkam w Stargardzie,ale lekarza mam w Szczecinie i rodzę tez w Szczecinie ale to rzut beretem od Stargardu ;)Kiedy masz następna wizytę??

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #19189 dnia: 2 Lutego 2011, 12:40 »
Khadija, z tego co wiem to nie- po porodzie zrobią dzidzi CRP i tyle. Gdybyś nie wiedziała o nim to wtedy co innego... będzie dobrze  :-*
Aniu bedzie dobrze,musi byc dobrze!!!!!!!Ja taka panikara jestem i stąd obawy...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #19190 dnia: 2 Lutego 2011, 12:43 »
Jak wiesz, że masz GBS dodatni i przy przyjęciu do porodu powiadomisz o tym (lepiej dmuchać na zimne) to nie powinno być problemu. Maluszkowi podają odpowiedni środek i później jeszcze robią wymaz z tego co pamiętam. Nie zostaje się dłużej w szpitalu.
Przy CC antybiotyk jest podawany bez względu na wynik GBS

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19191 dnia: 2 Lutego 2011, 13:09 »
Aniu bedzie dobrze,musi byc dobrze!!!!!!!Ja taka panikara jestem i stąd obawy...

Ja miałam paciorkowca i podali mi antybiotyk podczas porodu. Później zrobili dziecku dodatkowe badania. Wyszłam normalnie, po 2 dniach.
Natomiast moja kolezanka nie wiedziała, że ma, po 2 tygodniach od porodu dziecko dostało zap.oskrzeli i 10 innych róznych chorób. Ledwo wyszło.

Offline khadija

• zapaleniec
« Odpowiedź #19192 dnia: 2 Lutego 2011, 13:38 »
Dlatego moim zdaniem powinno to być obowiązkowe badanie w czasie ciąży,bo nie każdy lekarz je zleca!Moja znajoma też nie wiedziała nic na ten temat i dzidzia chorowała po porodzie i zostawili ją w szpitalu!Dziewczyny,które pod koniec ciąży nie miały tego badania:ZRÓBCIE TEST NA PACIORKOWCA GBS!!!!

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #19193 dnia: 2 Lutego 2011, 13:40 »
Wszystko zależy od lekarza, ja miałam w ciąży robione w każdym trymestrze ale w SR były dziewczyny pod koniec ciąży, które nie miały tego badania ::)

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #19194 dnia: 2 Lutego 2011, 13:42 »
No ja takiego badania nie miałam. I w ogóle dopiero teraz się o nim dowiaduję. Zaraz poczytam więcej...
Ostatecznie, w którym tygodniu zrobić ten test?

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #19195 dnia: 2 Lutego 2011, 13:54 »
malgosiask ja mialam teraz w 38
khadija, mamy 100km, ale S3 już otwarta, więc można w 30-40 minut do samego szna dojechać przy dobrych wiatrach, plus jakies 20 min. sam szczecin. Na ktg mi wpisali ze mam sie 10tego stawic na ponowne ktg. Moja lekarka kazała zadzwonić 7-go i zobaczymy czy coś wcześniej, czy tego 10tego.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19196 dnia: 2 Lutego 2011, 15:26 »
W szpitalu, w którym chcę rodzić wymagają tego badania, a jak nie ma to się nie szczypią, tylko dają od razu antybiotyk.

Zgadzam się z Tobą khadija, powinno być obowiązkowe. Mój lekarz zleca mi i obowiązkowe i dodatkowe, ale czasem też mnie zaskoczył, bo myślałam, że coś tam jest niepotrzebne. W necie i gazetach też głupot można się naczytać...

Izulek, to kawałek macie drogi.

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #19197 dnia: 2 Lutego 2011, 17:05 »
Przy następnej wizycie na pewno spytam mojego lekarza o ten test. W sumie mój gin wysyła mnie na wszystkie badania, ale zapytam w razie czego. No i pójdę zrobić jak przyjdzie pora. To ważne, tak jak mówicie. A że czasem wstępuje we mnie duch panikary to zrobienie badań, jak dla mnie, jest obowiązkowe. Nie mogłabym chyba spać....

Dobrze, że tu na forum zawsze są świeżutkie informacje :)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #19198 dnia: 2 Lutego 2011, 19:03 »
Ja w poprzedniej ciąży nie miałam zleconego tego badania - ale nie wiem czy to nie dlatego, że miałam planowaną cesarkę?
Zobaczymy, jak będzie teraz.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #19199 dnia: 2 Lutego 2011, 20:35 »
Anjuschka, ja tez miałam widmo CC, a GBS trzy razy mi robili i dwa wyniki miałam ujemne,a ten ostatni dodatni >:(