Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80156 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #390 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:01 »
Cytat: "azzurra"
Coś mi ostatnio te zakupy internetowe nie wychodzą!

Azzurra nie martw się.  :)
Podwiązkę zwęzisz domowym sposobem, a księgę gości będziesz musiała jakoś upiększyć...zdolna jesteś więc nie będziesz mieć z tym problemów. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #391 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:02 »
Przyszła księga gości i zupełnie nie jestem zadowolona. Miała być ecru, a jest biała, a na dodatek na tej przyklejonej kokardzie widać plamę kleju

a moze sprobuj ja wymienic???? kurcze przeciez tak nie moze byc , ze zamawiasz jeden kolor a dostajesz drugi, o tej plamie juz nie wspominajac!

Dziś przyszła też moja podwiązka, zamówiłam S, a przysłali mi XL!!!!!

to juz  pozostawie bez komentarzabo to tylko sie cisnienie moze podniesc!
i moze tez wyslac im na ich koszt i niech wymienia-w koncu za cos placisz pieniazki to niech dostarczaja takie rzeczy jak w zamowieniu!
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #392 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:04 »
Agutko, wiem, że mogę próbować wymieniać, ale za leniwa na to jestem ;)

Wolę dać wyraz mojemu niezadowoleniu w komentarzach na allegro.

Jakoś sobie z tym poradzę.  8)
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #393 dnia: 30 Czerwca 2006, 12:10 »
Jakoś sobie z tym poradzę.

a pewnie, ze sobie poradzisz-wyczarujesz na pewno male cudo :D

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #394 dnia: 30 Czerwca 2006, 13:36 »
:| no i to jest własnie denerwujące, kupujesz coś, co jest dla Ciebie bardzo ważne a jakiś bałwanek nie jest wstanie własciwego produktu zapakować - w tym przypadku zamówionego koloru, może tam pracuje jakis daltonista i nie potrafi odróżnić białego od ecru :? no coż podobno nikt nie jest nieomylny  :wink:  
pozdrowionka :wink:
...ważne są tylko te dni, których jeszcze nie znamy...;)
http://www2.glitteryourway.com/img/glitteryourway-beeac9c9.gif

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #395 dnia: 30 Czerwca 2006, 13:55 »
Maniarko, ten kolor to pół biedy, ale plama kleju? To dopiero jest skandal! Albo roymiar XL zamiast S... subtelna roznica, no nie?

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #396 dnia: 30 Czerwca 2006, 14:11 »
Maniarko, ten kolor to pół biedy, ale plama kleju? To dopiero jest skandal! Albo roymiar XL zamiast S... subtelna roznica, no nie?

Azzurra faktycznie masz pecha z tymi zakupami. Jeżeli sprzedawcą był facet to może nie odrózniać ecru od bieli  :mrgreen:  ale ta plama  :evil:  
Co do podwiązki to nie wiem jak może pomylić rozmiarówke, ale lepiej w tą stronę.

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #397 dnia: 30 Czerwca 2006, 14:36 »

o tak bardzo subtelna....nie ma to jak zamiast założyć podwiązkę na nóżke, wdziac sobie ją jako koło ratunkowe  :lol:  
kretyni jeszcze raz kretyni  :?
pozdrowionka :mrgreen:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #398 dnia: 30 Czerwca 2006, 16:29 »
Właśnie odebrałam zaświadczenie, ze w mojej parafii zapowiedzi się odbyły, i że nie stwierdzono żadnych przeszkód do wstąpienia w święty związek małżeński. To chyba głosi napis po łacinie nad pieczątka parafii, ale łaciny nie znam, więc się domyślam na zasadzie podobieństwa do innych języków ;)

:jupi: Kolejna formalność z głowy! :jupi:

Aha, bardzo mi się podobało, że pani nie wymagała żadnej opłaty, sama ją złożyłam. Jak "dawliśmy na zapowiedzi" w parafii Szymona, to siostra zakonna od razu powiedziała: "ofiara teraz, albo po odbiorze zaświadczenia", a na dodatek zapisała sobie w księdze ile daliśmy!  :shock:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #399 dnia: 1 Lipca 2006, 17:24 »
Do ślubu 63 dni.

Dziś kronika mistrzostw świata zamiast odliczania - Italia, Italali, forza Italia :)

Mam nadzieję, że Włosi dadzą sobie radę w półfinale z Niemcami, którzy wczoraj mieli takie szczęście w rzutach karnych!

Dobra, a ślub... rozdaliśmy kilka kolejnych zaproszeń wśród znajomych, coraz mniej już tego mamy. Do połowy lipca musimy skończyć tę fazę przygotowań.

Jedno zaproszenie poleciało do Norwegii, do mojej przyjaciółki. To byłoby cudowne, gdyby mogła do mnie przyjechać  :roll: Ale to nie będzie pewnie takie łatwe.

Życzę wszystkim udanego sobotniego wieczoru :)

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #400 dnia: 1 Lipca 2006, 18:45 »
Pani bardzo poważnie do tego podchodzi, wręcz chwilami fanatycznie,

mam wrażenie że to ta sama pani co my do niej chodzimy hihi
Cytat: "Agutka"
a pewnie, ze sobie poradzisz-wyczarujesz na pewno male cudo

też się z tym zgadzam zdolniacha z Ciebie

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #401 dnia: 2 Lipca 2006, 11:51 »
Cytat: "sweetcoffee"
też się z tym zgadzam zdolniacha z Ciebie

:oops:  :lol:  8)

Do ślubu 62 dni.

Mam nadzieję, że dziś po południu uda nam się porozmawiać z organistą z kościoła, w którym będziemy brać ślub, oby mógł zagrać na naszym ślubie  :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #402 dnia: 2 Lipca 2006, 14:35 »
Mam problem... Idę w piątek do fryzjera na próbną fryzurę, a nadal nie wiem, co chcę mieć Tego Dnia na głowie. Nie chcę typowego koka, takiego "ulizanego". Z rozpuszczonych włosów (także częściowo) zrezygnowałam ze względów praktycznych. A te, które wklejane były wcześniej już mi się nie podobają...

Ogłaszam więc konkurs internetowy, motyw przewodni konkursu: "Fryzura dla Kornelii"; miejsce zgłaszania prac konkursowych: forum e-wesel, mój wątek odliczeniwy; czas składania prac konkursowych: do piątku rano; nagroda główna - moja dozgonna wdzięczność :) Każda z prac nadesłanych na konkurs zostanie wyrówniona nagrodą pocieszenia - moją wielką wdzięcznością :)

Pomocy dziewczyny, bo zaczynam wpadać w panikę!    :depresja:    :glowa_w_mur:    :biala_flaga:  Do suknia KAŻDA fryzura będzie pasować, tego elemntu nie trzeba więc brać pod uwagę.

Małe przypomnienie, to jest mój daidemik:

A to jestem ja, tylko że teraz, tak jak na tym zdjęciu z Szymusiem kilka stron wcześniej, mam długie włosy, sięgające za łopatki.

Offline Agila133

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #403 dnia: 2 Lipca 2006, 14:36 »
Azzurra przyjemnie sie czyta Twoją seteczke :) Nawet oczami wyobrazni juz Was zobaczyłam na ołtarzu :) piękne !
Ja to jeszcze mam sporo czasu przed soba no i mase spraw ;)
Ale zajmę się wszystkim po 5.07. Do tego czasu musze sie uczyc bo egzaminy czekają.
Pozdrawiam  :D
 :D

A tymi róznymi psikusami sie nie przejmój. Wierze ze napewno dopracujesz całosc rewelacyjnie. Zobaczysz całe zycie bedziecie to wspólnie wspominac i wnukom opowiadac jak to zrobiłam S z XL ;)

Życze przecudownych wrazen w Tym dniu ;)
Pozdrowienia dla wszystkich :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #404 dnia: 2 Lipca 2006, 14:52 »
Agila133 witam Cię serdecznie w moim odliczaniu :)

Masz jeszcze ponad rok do ślubu, to baaaardzo dużo czasu, wszystko przygotujesz perfekcyjnie :) Ja rok temu nawet właściwie nie znałam Szymona, bo czy można kogoś poznać w czasie 3 przypadkowych rozmów twarzą w twarz  i kilku na gg?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #405 dnia: 3 Lipca 2006, 09:25 »
Do ślubu 61 dni.

Nikt nie ma żadnych zdjęć fryzur, w których może dobrze bym wyglądała... Wielka szkoda, bo ja naprawdę nie wiem, co mam zrobić :cry: No nic, jakoś to będzie.

Dziś po południu jedziemy do Warszawy, także po to, by tam rozdać zaproszenia rodzinie Szymona. Będziecie więc miały ze mną spokój do czwartku :) Odpoczniecie sobie ode mnie ;)

JEDYNKA Z PRZODU W ODLICZANIU!!!

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #406 dnia: 3 Lipca 2006, 09:28 »
Nikt nie ma żadnych zdjęć fryzur, w których może dobrze bym wyglądała... Wielka szkoda, bo ja naprawdę nie wiem, co mam zrobić  No nic, jakoś to będzie.

Azzzurra gdybym ja miala jakiekolwiek pojecie na temat fryzur to bym cosik wkleila, ale pod tym wzgledm nie mam zadnej wyobrazni, wiec nie bede nic cudowac.Ale mysle, ze dziewczyny cosik powklejaja :D

Dziś po południu jedziemy do Warszawy, także po to, by tam rozdać zaproszenia rodzinie Szymona

no i prosze mi sie tam super bawic i jeszcze szybciej do nas wracac :D !!!!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #407 dnia: 3 Lipca 2006, 10:38 »
Dzięki Agutko, na Ciebie zawsze można liczyć  :P

W Warszawie raczej nie będę się jakoś super bawić, bo po prostu nie lubię tego miasta, ale może chociaż zakupy mi sie udadzą  8)

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #408 dnia: 3 Lipca 2006, 10:41 »
W Warszawie raczej nie będę się jakoś super bawić, bo po prostu nie lubię tego miasta, ale może chociaż zakupy mi sie udadzą

to tak jak ja-tez nie przepadam za Warszawa :roll: w takim razie zycze owocnych zakupow :D  :D  :D

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #409 dnia: 3 Lipca 2006, 10:46 »
Azzurko miłego pobytu w Wa-wie (jak kolwiek lubisz to miasto) i owocnych zakupów.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #410 dnia: 3 Lipca 2006, 11:02 »
Dziękuję Anielko :)

Gapa ze mnie! Zapomniałam Wam o czymś napisać... znowu.

Małe wprowadzenie: chodzi o moją suknię ślubną. Zawsze myślałam, że z suknią ślubną powinno być tak, że się wie, że to jest ta i żadna inna, że ma się łzy w oczach, itp. Ja w żadnej mierzonej przeze mnie kicce nic takiego nie poczułam. Nieskromnie napiszę, że w każdej wyglądałam po prostu ładnie, ale ani jedna nie powilła mnie na kolana  :wink: W końcu wybrałam, ale jakoś tak bez przekonania, trzeba już było na coś sie zdecydować, czas uciekał, a ja obeszłam już wszystkie interesujące salony we Wrocku. No i jakoś tak specjalnie się na tę sukienkę nie cieszyłam... aż do wczoraj! Znalazłam w necie zdjęcia ze ślubu dziewczyny, który właśnie miała ten model. Przeżyłam szok, na tych "rzeczywistych" zdjęciach "moja" suknia wgląda 100 razy lepiej niż na tym katalogowym! Olśniła mnie, zaczorowała, zakochałam się w MOJEJ sukni! Teraz wiem, że chcę właśnie tę i wcale nie dlatego, że nie mam już wyboru! Teraz naprawdę nie mogę się doczekać telefonu od pani z Lissy Ferrery. Łezka też pewnie będzie, kiedy ją przymierzę :) Zupełnie odwrotna kolejność, ale tak pewnie miało być :)

To, że moja suknia nie zachwyciła mnie na początku jest dla mnie zepełnie niezrozumiałe, ale tak sobie myślę, że mierzyłam ją w innym kolorze i sporo za dużą (jakieś 3 rozmiary ;) ), a to zawsze wypacza rzeczywsity obraz.

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #411 dnia: 3 Lipca 2006, 11:12 »
motyw przewodni konkursu: "Fryzura dla Kornelii";

azzurra tak dla wyjaśnień nie jestem żadną ekspertka w dobieraniu fryzur ...wkleje tu takie które osobiscie uważam za śliczne i pełne wdzieku  :lol:
osobiscie ( nr 1)  ta dla mnie jest idealna, wprowadza dużo wdzięku i magi obstaje przy niej ... ale nie mam pojecia czy będzie ona pasować do diademu .....
Też nie wyobrażam sie w koku wiec sprawa w tej kwesti załawtiwona
nr 1

nr 2

nr 3

może na sam poczatek wystarczy ...
pozdrawiam cieplutko  :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #412 dnia: 3 Lipca 2006, 11:15 »
Maniarko, wielkie dzięki :)

To są właśnie fryzury, które mi się podobały na samym początku, właśnie takie częściowo upięte, ale po gruntownej analizie za i przeciw doszłam do wniosku, że jednak powinnam mieć wszystkie włosy jakoś upięte, bo po prostu będzie mi gorąco  :?

Szukam czagoś upiętego, ale nie "kokowego"... I tu się zaczynają schody  :?

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #413 dnia: 3 Lipca 2006, 11:23 »
że jednak powinnam mieć wszystkie włosy jakoś upięte, bo po prostu będzie mi gorąco  

myśle że to zależy w jakich sie czujesz bardzej komfortowo ....wiadomo że upięte mogą być bardziej praktyczne - ale rozpuszczone ....... :oops: wyglądaja bardziej powabniej i romantyczniej ;)....wybór jak zawsze należy do Pani Młodej  :mrgreen:
cieplutkie pozdrowionka dla OLd  :lol:

Offline Agutka

• maniak
« Odpowiedź #414 dnia: 3 Lipca 2006, 11:40 »
Przeżyłam szok, na tych "rzeczywistych" zdjęciach "moja" suknia wgląda 100 razy lepiej niż na tym katalogowym! Olśniła mnie, zaczorowała, zakochałam się w MOJEJ sukni! Teraz wiem, że chcę właśnie tę i wcale nie dlatego, że nie mam już wyboru! Teraz naprawdę nie mogę się doczekać telefonu od pani z Lissy Ferrery. Łezka też pewnie będzie, kiedy ją przymierzę  Zupełnie odwrotna kolejność, ale tak pewnie miało być  

no i super-bardzo sie ciesze!bedziesz wygladac jak ksiezniczka :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

To, że moja suknia nie zachwyciła mnie na początku jest dla mnie zepełnie niezrozumiałe, ale tak sobie myślę, że mierzyłam ją w innym kolorze i sporo za dużą (jakieś 3 rozmiary  ), a to zawsze wypacza rzeczywsity obraz.

no i to jest odpowiedz dlaczego nie bylo tak wielkiej milosci od pierwszego wejrzenia :wink:
ja mialam to szczescie, ze mierzac po raz pierwszy suknie-mialam idealnie na siebie dopasowany rozmiar. Bedac ostatnio w Polsce pojechalam przymierzyc suknie,ale tak  z doskoku i nie bylo mojego rozmiaru tylko wlasnie suknia 2 czy 3 rozmiary za duza i absolutnie to juz nie bylo to samo. Dlatego tez jak dostaniesz juz suknie w swoim rozmiarze to zobaczysz, ze to bedzie "TA" :D

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #415 dnia: 3 Lipca 2006, 11:42 »
no wiec moze takie :)
nr 1

nr 2

nr 3  no i troszke ekstrawagancji  - osobiście nie zdecydowałabym sie na taką ale kto wie pewnie znajda sie i jej zwolenniczki - wystarczy spojrzec na modelke jest jej naprawde ślicznie w tej fryzurce   :wink:

ale myśle sobie, że  jeżeli masz dobrą fryzjerkę  sam powinna Ci coś doradzić.....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #416 dnia: 3 Lipca 2006, 11:49 »
Maniarko, jesteś wspaniała :)

Trzecia fryzura jest fantastyczna! Gdybym tylko miała wiecej włosów  :roll: to zdecydcydowałabym się na nią. Pytanie tylko, czy fryzjera umiałaby cos takiego zrobić ;) Ta modelka ma to pewnie komputerowo modyfikowane do zdjęcia, dlatego wygląda, że tych włosów ma tak dużo.

Ta 2 fryzura, generalnie w takim typie, jest w mojej rezerwie, jeżeli nie znajdę nic innego, to właśnie tak się uczeszę. Miałam podobną fryzurę na studniówce i się sobie w nij podobałam.

Na fryzjęrkę się będę zdawać, bo skończy się to tym, że zrobi mi koka, bo szybko, łatwo, 80% panien młodych się tak czesze, więc pewnie ma wprawę.

Agutko, jeżeli chodzi o suknie, to nie mierzyłam ani jednej w moim rozmiarze, bo jak się okazało, potrzebuję najmniejszego - 32, a takiego po prostu w salonach nie mają, dominują 40 i 42, żeby teoretycznie każda panna młoda mogła taką przymierzyć. Tylko u mnie wyglądało to tak, że mnie tymi sukniami dosłownie obwijano  :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #417 dnia: 3 Lipca 2006, 12:00 »
Amelani, wcale się nie dziwię, widziałam przecież zdjęcia ;)

Ja nawet żałuję, że chodziłam po innych salonach, od początku suknie Demetrios, a zwłaszcza Cosmobelli, podobały mi się najbardziej. To był salon, do które poszłam jako pierwszego i tam wróciłam po ostateczny zakup. Panie w salonie wrocławskim są po prostu przemiłe! Bardzo cierpliwe i pomocne, a to z pewnością też jakoś tam wpłynęło na mój wybór. Podobało mi się to, że nie zachęcają do kupna najdroższych modeli, tylko naprawdę tych, które uważają, że do klientki pasują.

Offline Maniarka

• zapaleniec
« Odpowiedź #418 dnia: 3 Lipca 2006, 12:02 »
Ta 2 fryzura, generalnie w takim typie, jest w mojej rezerwie, jeżeli nie znajdę nic innego, to właśnie tak się uczeszę. Miałam podobną fryzurę na studniówce i się sobie w nij podobałam.

zawsze to jakies awaryjne wyjście masz...i pozytywnie... :)

Na fryzjęrkę się będę zdawać, bo skończy się to tym, że zrobi mi koka, bo szybko, łatwo, 80% panien młodych się tak czesze, więc pewnie ma wprawę

na szczęście ja tego na swoją  fryzjerkę nie mogę powiedziec....ma kobietka wene twórcza i potrafi naprawde fanatastyczne fryzurki robić.....:mrgreen:
bo jak się okazało, potrzebuję najmniejszego - 32, a takiego po prostu w salonach nie mają

oj to ty kruszynka jesteś....  :lol: nic sie nie martw napewno wszystko będzie dobrze..a jak tylko przymierzysz ją w swoim rozmiarze to łezki same polecą ;)...pamietaj tylko żeby zwracac uwaga na szczególy - żeby Ci tu i tam nie odstawało- wiem jak to jest gdyż moja przyjaciółka też jest taką drobinką, i dlatego robiła jeszcze ostatnia przymiarke 2 tyg przed weselichem , jak sie okazało z tych nerwów schudła i trzeba było gorsecik poprawiać:) ale wygladala przepięknie  8)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #419 dnia: 3 Lipca 2006, 15:04 »
Cytat: "Maniarka"
na szczęście ja tego na swoją fryzjerkę nie mogę powiedziec....ma kobietka wene twórcza i potrafi naprawde fanatastyczne fryzurki robić.....

Ja do mojej pójdę po raz pierwszy. Zamknięto mi w rodzinnym mieście salon, do którego zawsze chodziłam, a ponieważ chciałam mieć właśnie tam u mojej kosmetyczki makijaż, bo ona jest prawdziwą artstką w tym zakresie, to musiałam też jakąś fryzjerkę znaleźć. Tę mi polecono... Cóż, zobaczymy w piątek, czy zostanę przy niej, czy będę szukać dalej.

Cytat: "Maniarka"
pamietaj tylko żeby zwracac uwaga na szczególy

To zostawiam mojej Mamusi :) Ma oko, które wypatrzy najmniejszą plamke, dziurkę, nierówność. Coś niesamowitego! Dosłownie nic nie umknie jej uwadze.  :mrgreen: