Autor Wątek: Rybka rusza z odliczaniem!  (Przeczytany 57090 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka rusza z odliczaniem!
« Odpowiedź #480 dnia: 9 Lipca 2006, 19:34 »
Dziubasku dziekuje za gratulacje, musz przyznac ze dzis jestem jeszcze "dumniejsza" z naszych dzialan! Udalo sie zagruntowac sciany w gabinecie, wc i lazience, ptoem pomalowac druga warstwe czerwieni w kuchni i caly gabinet na morelowo! Do tego zalastwilismy farby do lazienek, przewiezlismy zmywarke do mieszkania od tesciow, i kupilismy listwy przypodlogowe do gabinetu! Teraz popijamy biale winko mocno schlodzone i odreagowujemy! Kucnia wyszla nam bajecznie! Wszystkie scieany oprocz tej na ktorej sa meble pomalowalismy farbami Disneya w kolorze "zabawny duszek" czyli delikatna wanilia, dla mnie bajka! Wazne jest to ze to bezpieczne dla dzieci farby. I dla alergikow takich jak ja. No to od jutra po pracy ruszamy z malowaniem lazienek!!!! :)

Dziubasku - u nas remont trwa od lutego i wierz mi licze minuty do jego konca. My na szczesie tam nie mieszkamy, ale nie ma wiekszej radosci niz efekty wlasniej pracy, prawda?

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #481 dnia: 9 Lipca 2006, 19:41 »
Cytat: "rybkawiedenka"
pomalowalismy farbami Disneya w kolorze "zabawny duszek" czyli delikatna wanilia,

A ja jeszcze nie widzialam nigdzie farb Disneya :hmmm:

Gratuluje duzego kroku w poczynaniach z remontem :):):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #482 dnia: 9 Lipca 2006, 19:47 »
Lea, snieżka wypuscila serię farb lateksowych wlasnie Disney'a. Maja trzy kolekcje, ksiezniczki, puchatka i myszke mickey. Wszystkie bajecznie sliczne i bezpieczne dla dzieci. Pani w sklepie zarzartowala ze dzieci moga sciany gryzc. Dla mnie to wazne ze sa bezpieczne, latwe w czyszczeniu bo zmywalne! Przy Kasi i kolejnym bobasie w planach to istotne!

Dziekuje za gratulacje, juz naprawde nie moge sie doczekac przeprowadzki!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #483 dnia: 9 Lipca 2006, 19:59 »
AAAAAAA!!

Dziekuje za info :):) Ja tez jestem alergikiem i ciesze sie , ze sa to farby bezpieczne dla dzieci-bo my wlasnie mamy je w najblizszych planach :oops:  :oops:  :oops:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #484 dnia: 9 Lipca 2006, 20:06 »
Lea to tak jak my! A wiem z doswiadczenia ze male dziecko uczac sie chodzic lapie sie wszystkiego a potem lapki do buzi pcha. Majac bezpieczne farby na scianch bede spokojniejsza o jego zdrowie. BO licze na to ze Kasia to juz od scian sie odbijac nie bedzie......

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 9 Lipca 2006, 20:08 »
licze na to ze Kasia to juz od scian sie odbijac nie bedzie......

Kasia moze nie, ale M. jak wroci z kawalerskiego :):):) (robi??? Bo nie wyczytalam nigdzie tej informacji?? )

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #486 dnia: 9 Lipca 2006, 20:18 »
snieżka wypuscila serię farb lateksowych wlasnie Disney'a. Maja trzy kolekcje, ksiezniczki, puchatka i myszke mickey. Wszystkie bajecznie sliczne i bezpieczne dla dzieci. Pani w sklepie zarzartowala ze dzieci moga sciany gryzc. Dla mnie to wazne ze sa bezpieczne, latwe w czyszczeniu bo zmywalne! Przy Kasi i kolejnym bobasie w planach to istotne!

rybeńko zdrowie dzieci jest najważniejsze, a o tych farbach też tak słyszałam. Kolory są przepiękne.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #487 dnia: 9 Lipca 2006, 20:21 »
Lea - co do M to nigdy nie wiadomo. WIe ze ja jestem przeciwniczka straszna takich imprez. I wie ze zalezy mi na tym ze skoro ja nie robie ( z wielu powodow) to zeby i on nie robil. Ale poniewaz nie znosze tego tematu to o nim nie rozmawiamy....
Dorota-  cisze sie ze podzielasz moje zdanie! Kasi pokoj bedzie taki ksiezniczkowy....Z postaciami ksiezniczke na scianach...... i bordera w ksiezniczki, na dole rozowy na górze kremowy....

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #488 dnia: 9 Lipca 2006, 20:48 »
Kasi pokoj bedzie taki ksiezniczkowy....Z postaciami ksiezniczke na scianach...... i bordera w ksiezniczki, na dole rozowy na górze kremowy....

Pokój będzie piękny, już sobie go wyobrazam.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #489 dnia: 9 Lipca 2006, 23:16 »
Dorotko a ja sie nie moge doczekac az wróci Kasia i bedziemy razem ozdabiały ten jej pokoik! Obiecałam jej ze ja zrobie tylko te najpotrzebniejsze rzeczy a reszte ona sama!

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 10 Lipca 2006, 00:19 »
Rybko musisz nam koniecznie wkleić fotkę, gdy pokiok będzie gotowy.  :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #491 dnia: 10 Lipca 2006, 08:59 »
Marto oczywiscie ze to zrobie! Mam nadzieje ze pomaluje go w najblizszy weekend, juz wtedy nabierze wyrazu!

Boze, kto wymysli prace od 8???? W taki upal!

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 10 Lipca 2006, 09:07 »
Boze, kto wymysli prace od 8???? W taki upal!

Kto wymyslił pracę od 7 przez 8 godzin ?? Rybko ja po reanimacji kawą i jagodzianką jestem dalej małoprzytomna, więc łączę się z tobą w bólu. Jeszcze tylko 5 godzin i 52 minuty i będe mogła wyjść na "wolność" (czyli do fryziera i do domciu :D)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #493 dnia: 10 Lipca 2006, 09:48 »
Gosiaczku ja pracuje od 8 do 17 9 godzin, potem jade na moment do domku i lece walczyc na budowe! Stawiaja mi kuchnie wiec musze zrobic odbior mebli...Juz sie boje, dobrze ze M ma wolne i jest tam na miejscu i moze ich troche przypilnowac :)

Ja sie reanimuje kawa bez cukru (w ramach odchudzania) i suchymi platkami nestle fitnes...bez mleka...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 10 Lipca 2006, 09:50 »
Ja sie reanimuje kawa bez cukru (w ramach odchudzania) i suchymi platkami nestle fitnes...bez mleka...

Może chociaż jogurcik naturalny?  :roll:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #495 dnia: 10 Lipca 2006, 10:13 »
Nie nie, nienawidze jogurtow, kefirkow, maslanek i smietany. Wszystkeigo co mleczne. Bleh.... :?   :Nie_powiem:  DO ust tego nie wezme......to juz wole suche platki....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 10 Lipca 2006, 10:50 »
"Gosiaczku ja pracuje od 8 do 17 9 godzin, "

to współczuję....strasznie mnie denerwuje, że większość dnia musimy przesiedzieć  w pracy, a po pracy to na nic czasu nie ma. Wszystko w biegu, na chybcika....jak ja tego niecierpię.. :evil:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #497 dnia: 10 Lipca 2006, 10:56 »
Ja tez tego nie znosze! Cale dni uciekaja! Ale trudnmo sie mowi, z czegos trzeba zyc....ja cale szcze scie nie mam bardzo meczacej pracy, chwilami nawet udaje mi sie z biura wyjsc przed 17 :) (w duszy licze ze dzis tez sie uda...)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #498 dnia: 10 Lipca 2006, 13:58 »
ja cale szcze scie nie mam bardzo meczacej pracy, chwilami nawet udaje mi sie z biura wyjsc przed 17

dla kobiety spokój w pracy jest istotny..najważniejsze ze weekendy masz wolne..a poza tym ta porą roku wyjście o 17tej z pracy nie jest wcale złe..jeszcze długi dzień przed Tobą..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #499 dnia: 10 Lipca 2006, 15:21 »
Oosta masz racje, zawsze po pracy mam jeszcze czas cos tam pozalatwiac. Gorzej jest w czasie roku szkolnego bo Kasia chodzi spac o 19, wiec zawsze juz od 18 musze byc w domu! Ale tam tez mam kupe roboty! Teraz bedzie jeszcze wiecej bo metraz nam sie zwiekszy 4-krotnie! Wiec jak mowi moja mama bede wieczorami latala na mopie!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #500 dnia: 10 Lipca 2006, 15:23 »
Hmmm... a może swojego M nauczysz tej sztuki "latania na mopie"?  :P

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #501 dnia: 10 Lipca 2006, 15:26 »
Azzura wiesz ze to nie glupi pomysl... :) Jak an razie to M opanowal zmywanie (nie bedzie mu potrzebna ta umiejetnosc bo mamy juz zmywarke ) i wynoszenie smieci. Masz racje, trzeba go nauczyc czegos nowego!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #502 dnia: 10 Lipca 2006, 15:29 »
Masz racje, trzeba go nauczyc czegos nowego!

Koniecznie, człowiek musi się rozwijać ;)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #503 dnia: 10 Lipca 2006, 15:31 »
Oj tak! jak najbardziej! Nowe umiejetnosci to poszerzanie horyzonow i noew prespektywy! (Juz widze jego mine jak mu ot powiem hihihi)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #504 dnia: 10 Lipca 2006, 15:32 »
Juz widze jego mine jak mu ot powiem hihihi

Tylko nie mów, że ktoś Ci ten pomysł podsunął  :P

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #505 dnia: 10 Lipca 2006, 16:08 »
Kochane wiecie co, jak sie juz wszsytko wali to sie wali!!!! Wlasnie dzwonili Panowie od kuchi ze podwieszony sufit jest krotszy o 10 cm od tego co maja na planie (ktos dal ciala)!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #506 dnia: 10 Lipca 2006, 16:20 »
Zabić i posiekać! I doprawić te 10cm z palców tego, co dał ciała!  :twisted:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #507 dnia: 10 Lipca 2006, 19:32 »
uhh współczuje Rybko.... tak to jest jak się samemu wszystkigo nie dopilnuje!!! Ach...tylko skąd wziąć na to czas?? No ale chyba da się to naprawić prawda??

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #508 dnia: 10 Lipca 2006, 21:21 »
Kochane moje, niestety nie dalo sie tego poprawic....wybrnelismy z sytuacji nastepujaco. Szafko przyrownalismy do sufitu (krawedz do krawedzi) co dalo nam 91 cm pomiedzy sciana a szafkami na okap (ktory ma 90 cm) a blat bedzie vmusial te 10 cm wystawac....Ponizej zdjecie jak to mniej wiecej wyglada, tyle ze tutaj szafki nie sa zrownane z niczym a w rzeczywistosci (czyli teraz) sa równo z krawedzia tego podwieszonego sufitu! Z tego wybrnelismy, ale sie okazalo ze nie ma tego czarnego granitu....maja z nazwy ten sam ale on zupenie inaczej wyglada!!!! Mam humor   :beczy:    :glowa_w_mur:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #509 dnia: 10 Lipca 2006, 21:23 »