Autor Wątek: Rybka rusza z odliczaniem!  (Przeczytany 57151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
Rybka rusza z odliczaniem!
« Odpowiedź #240 dnia: 13 Czerwca 2006, 10:55 »
ale fajowe !!!!!!!!!!!!

jeszcze chciałam dodac cos na temat sukni:
Bardzo elgancka i bardzo ładna! Będziesz slicznie się w niej prezentować a co do motywu na spódnicy to ja bym tak zostawiła dlatego, że jak by było to na boku to by odstawało dziwnie a tak jest ok !!!  :wink:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #241 dnia: 13 Czerwca 2006, 11:06 »
Fajne zdjęcia, Twoja córcia to bardzo ładna dziewczynka! :)
Co do szkieł niebieskich to jeśli już będziesz u optyka, to zanim kupisz szkła o danym kolorze - poproś o to, abyś mogła albo przymierzyć próbkę w tym odcieniu, który chcesz wybrać, albo żeby pokazał Ci takie kółko - taki wzornik. Tam są wszystkie kolory soczewek i jak staniesz przed lustrem to możesz sobie przyłożyć i posprawdzać, w który Ci najlepiej. Z doświadczenia wiem, że szkła pacific blue na niebieskich tęczówkach bardzo pociemniają oczy i nie ma dużego efektu. Wszelkie szkła transparentne powodują tylko lekkie przebarwienie koloru. Z kolei szkła całe w kolorze zupełnie zmieniają oko! Także trzeba je rozwaźnie dobrać!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #242 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:16 »
Beth wlasnie spojrzalam na Twoje odliczanie i sie przerazilam TYLKO 81 dni! O matko! My nie mamy zalatwionych nauk i bierzmowania! I ejszcze tyle spraw! O matko, musze wpasc do jaiejs parafii zeby mi pieczatki postawili w mojej ksiazeczce!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #243 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:50 »
Kasieńka śliczna..nawet do Ciebie trochę podobna :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #244 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:09 »
Dziekuje oosta, mam nadzieje ze bedzie z niej laseczka! :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #245 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:27 »
No w naszym przypadku bierzmowanie nie było potrzebne (ja nie mam, Przyszły ma), daliśmy też świadectwa religii tylko z podstawówki, a ja przymiosłam 16-letnią metrykę chrztu  :twisted: Oczywiście obiecaliśmy, że doniesiemy aktualną na początku lipca, ale ksiądz nie robił problemów. A co do nauk, to my katechezę (10 spotkań) zrobiliśmy już w marcu. Teraz zostało nam jeszcze zrobienie poradni (3 spotkania), ale to już prawdopodobnie w lipcu i spowiedź pierwsza (możliwe, że w tym tygodniu). A do tego zapowiedzi się w Przyszłego parafii wygłaszają. Dużo załatwiania, ale można ogarnąć :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #246 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:40 »
U nas tez jest tak ze juz akty chrztu sa, I od bierzmowania M tez juz ma wiec dostarczymy je naszemu ksiedzu w czwartek, Powiem mu tez ze maja mnei bierzmowac w katedrze we wrzesniu ale termin maja na 7 a ja mam cywilny 2 a koscielny 9 wiec niebardzo mam czas jeszcze sie pomiedzy bierzmowac. Problem jest tez taki ze ja na religie nie chodzilam, chociaz nie wiem, moze z podstawowki ksie dzu dam zaswiadczenie! Moze to zadziala skoro u ciebie Beth zadzialalo. Nic, pozostaje mi tylko czekac i zobaczyc co mi ksaidz powie w czwartek!

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #247 dnia: 13 Czerwca 2006, 13:49 »
Ja nie musiełam dostarczaś świadectwa, ksiądz tylko pytał czy zakończyłam naukę religii na poziomie podstawówki czy liceum.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #248 dnia: 13 Czerwca 2006, 14:35 »
No wlasnie ,wiec to zalezy w 100% od ksiedza!No nic, poczekamy, zobaczymy!

Ale z nowosci slubnych to zamowilam dzis slubnemu koszule! Idealnie taka jak kwiatki na mojej sukni (kolorystycznie), na spinki, bedzie do odbioru za tydzien. Cena ? 45,00 pln! Ale jestem zadowolniona! Przy okzaji kupowania koszuli dla szwagra.

ALe nadal mam problem z bukiecikiem. Macie jakies pomysly? Ba ja totalna pustka!

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #249 dnia: 13 Czerwca 2006, 20:51 »
Rybko Twoja córcia na pewno będzie fajną laseczka ;) w końcu ma to po mamie :)

Szwagierka trafia Ci się okropna, ale głupich nie sieją sami się rodzą  :mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #250 dnia: 13 Czerwca 2006, 21:24 »
Sywalnika, jak miło cie widzieć! Ciesze się że wpadłaś do mnie! Co d oKasi to szczerze ci sie przyznam ze licze na to ze "coś"' z niej wyrośnie.
 A szwagierka? No cóz, dzieki Bogu nie mieszkamy pod jednym dachem!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 14 Czerwca 2006, 09:27 »
Cytat: "rybkawiedenka"
ALe nadal mam problem z bukiecikiem.

a oglądałaś w kwiaciarniach jakies propozycje :?:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #252 dnia: 14 Czerwca 2006, 10:52 »
Wlasnie nic nie ogladalam...........sama nie wiem czego chce. WYdaje mi sie ze do tego zlotego kwiata na gorsecie i na spodnicy nic nie bedzie pasowalo...Buuuu. Obawiam sie ze cos kolorowego bedzie za pstrokate a znowy cos zlotego zleje sie z suknia! pomocy!!!!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 14 Czerwca 2006, 11:12 »
a myślałaś o jakiś ciemno żółtych odcieniach? w zeszłym tygodniu byliśmy w hotelu, gdzie będziemy organizować wesele i akurat trwafiliśmy na  czyjeś wesele..panna młoda miała ecru suknie i do tego piękny wiszący bukiet z ciemnozółtych róż (chyba)..bardzo mi się podobał i robił wrażenie..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #254 dnia: 14 Czerwca 2006, 11:24 »
Tylko czy to bedzie pasowalo do zlotych kwiatow na sukni??? Bo ten kwait to ani nie roza, ani nie tulipan, takie niewiadomo co!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 14 Czerwca 2006, 11:36 »
rybko, na pewno nie będzie sie gryzło..w końcu suknia to suknia, a bukiet to bukiet..wiadomo, że raczej kolory rózowe czy niebieskie odpadają..a te zbliżone do koloru suknie i kwiatu jak najbardziej..tylko muszą być intensywniejsze w odcieniu, a nie blade..wtedy ładnie sie odznaczą..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #256 dnia: 14 Czerwca 2006, 12:50 »
Muszy chyba cos poszperac, albo popytac w kwiaciarni. Bo jakos tak sama nie jestes przekonana ze to co wymysle bedzie mialo rece i nogi.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #257 dnia: 16 Czerwca 2006, 22:57 »
Dziewczyny, kolejne ktroki z strone Wielkiego Dnia zostaly wykonane! Byliśmy dziś w kościele u księdz, spisaliśmy protokół :) Biże, popadaliśmy ze śmiechu jak nam zadawał te wsyzstkie pytania! Teraz już mamy do odbębnienia tylko jedno spotkanie w poradni i M ma dać pisemko o zapowiedziach u siebie w parafii. Co do bierzmowania to ksiądz zgodził sie na wersje ze wybierzmują mnie po ślubie :) Więc ten problem też mamy z głowy!

Byliśmy też dziśna obiedzie w tej restauracji kgdzie zrobimy obiad po kościelym, jedzonko pyszne! Mam zdjęcia ogrodu gdzie będą ustawione stoły bo na tarasie zrobimy bufet i nie bedzie takiego sztywnego usadzenia przy stołch! ALe zdjęcia jutro bo aparat mma jeszcze w walizce (przed chwila wróciliśmy z Warszawy).

Jutro ide na slub do mojej "ukochanej" szwagierki, auto mam umyte, kupilam im takie tablice rejstracyjne "młoda para" na przód a na tył "koniec wolności". teściowa była zachwycona!

Porobie jutro troche fotek to oczywiście zaraz wam wrzuce wieczorem albo w niedziele rano.

Bede złośliwa ale podobno ma jutro lac potwornie na śląsku................... :x

Caluje was mocno!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #258 dnia: 18 Czerwca 2006, 18:58 »
Rybko i jak tam slub??
Tablice zrobily furore???

Szwagierka sie nie przejmuj- to Kasia ,M. i Ty jestescie najwazniejsi  a nie jakas zakompleksiona zolza... To Twoi tescie (czy powinno byc: Tesciowie?? :hmmm:) podeszli normalnie do sprawy- a ta niby mlodsza, a poglady 70-letniej baby!!! (moja babcia ma tyle lat, ale takich pogladow nie ma...)

Co do koszuli- to super, ze znalazlas taka jaka chcialas i do tego za...45zl :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :D:D:D:D:D

Co do bukietu- to moze jakis zestaw kolorowych kwiatow (chodzi mi o taki...np.wiejski bukiet)np. polnych???
A bukiet moze niech bedzie w takim rozku???? Tak jakos sobie pomyslalam-jak zobaczylam suknie.. :D:D:D:D:D:D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #259 dnia: 19 Czerwca 2006, 08:23 »
rybko, kiedy bedą te obiecane zdjęcia :?:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #260 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:10 »
Hej kochane forumki!

Moze zaczne od poczatku.....samochod wygladal bardxo ladnie, będę miała zdjecia to wklaja na 100%, teblice zrobiły furore, bardzo im się podobały! Gościom też. Ale ogólnie to mnie sie nic nie podobało. Możę to kwestia nastawienia, możę rzeczywiście było tak kiepsko....
Msza jak msza, nudy. Oczywiscie my sie spoznilismy bo ich wiezlismy i musielismy podjechac pod koscio ostatni, potem Pan mlody wziol panne mloda i poszli a my jeszcze auto musielismy odstawic. Trudno.
Potem byly zyczenia, dostali sporo kwiatow i zabawek dla tych dzieci z domu dizecka. Zyczenia trwaly wieki, świadkowie tylko stali obok, a ja zasuwałam na szpilkach do auta żeby tp wszystko zanieść! Maciej latał z kamerą więc nie mógł mi pomóc, ale świadkowie sie nie ruszyli.
Potem ruszylismy do knajpki gdzie mial byc obiad, ale musielismy jezdzic dookola zeby wszyscy zdazyli dojechac. Jak juz dojechalismy to ja zamiast usiasc to latalam znow za kwiatami zeby ozdobic nimi sale. A swiadkowie sobie zasiedli.....
Ogolnie, jak miałąbym mieć taich świadków to dziękuje.

Potem było jedzenie, Państwo młodzi pojechali z moim M na zdjęcia i nie było ich z godzine. W między czasie Kasia mi sei cośżle poczuła i jak M wrócił to położyłam ją psać w aucie.

Co do samego oiadu, nie podobało mi sięto że w lokalu nie było klimatyzacji. Na dworze duchota a tam żadnego przewiewu.Tragedia. Połowa gości urzedowałą na tarasie, co powodowało żę Państwo młodiz musieli biegać do ogrodu na papieroska bo sie kryją przed rodzicami (mają po 34 lata!), suma sumarum sala przez ewiekszosc czasu była pusta. Do tego alkohol nie stał na stołach, było 2 kelnerów, trzeba siębyło non stop prosić o picie, ja przez ostatnie 2 godziny nie doczekałam sie na kieliszek wina. Beth - miałam białe spodnie i piłam białe wino :)

Ogólnie, dużó było błędów, bałaganu. Nie było pierwszego tańca, tort był niedobry, potem były podziękowania dal rodziców które wypadły blado, bardzo blado!

Fotograf napstrykał sporo zdjęc, neistety nie będę mogła wam pokazać naszych zdjęc, ani naszej restauracji którą sfotografowałam, bo M zgubił po impreze aparat. Tzn cośz nim zrobił i nie wie co. Miałgo a potem już nie miał. Przeszukaliśmy wszystko, obdzwoniliśmy taksówke, poszukaliśmy wsród prezentów, nie ma. Troche jest to problem bo to był przyczony aparat.....

W sumie to powiem wam ze bardzo sie ciesze ze byłam na tym ślubie bo wiem czega na 100% nie chce!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #261 dnia: 19 Czerwca 2006, 09:25 »
trzeba uczyć się na błędach innych..ja z chęcią korzystam z porad znajomych i innych forumek, bo przygotwując własne wesele (przeciez pierwszy raz) o wielu sprawach nie możemy wiedzieć..a dobór świadków jest rzeczywiście bardzo istotny..

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #262 dnia: 19 Czerwca 2006, 10:05 »
Rybka - nie wiem właśnie jak to jest, że te śluby zaraz przed naszymi ślubami są takie... "niedorobione" ;) Albo po prostu to Para Młoda jest taka nie do końca miła i sympatyczna i potem to wszystko leci na łeb na szyję, albo to my jesteśmy wymagające.. No w każdym razie miałaś mały pokaz i teraz będziesz wiedziała czego się wystrzegać :) Białe wino na białych spodniach byłoby niezauważone ;) No i po nim głowa nie boli.. :)
Szkoda kurczę tylko tego aparatu.. może jakiś gość podwędził? A może jeszcze się znajdzie? Ja się śmiałam z Przyszłego jak kręcił kamerą na weselu swojej siostry, żeby ją sobie przymocował na stałe do ręki, bo jeszcze gdzieś posieje.. no ale udało się tego uniknąć.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #263 dnia: 20 Czerwca 2006, 09:09 »
Juz coraz blizej!!!!!!!!!

Z kazdym dniem obserwuje jak porusza sie do przodu moj stateczek! Nawet M chce zawsze przed spaniem popatrzec gdzie juz jest.

Ale z nowoscie, tak jak pisalam wam udalo nam sie spisac protokoł z księdzem, z 5 nauk ktore kazał nam ostatnio zrobić tym razem zszedł na 3 (chyba sie zorientował ze wcale nie planujemy ich robić ) i zgodził się żeby mnie bierzmować po ślubie (tylko ciekawe po co?)

Bylismy juz w tej restauracji gdzie po koscielnym bedzie obiad i tak mniej wiecej wiemy jak to ma wygladac czyli:
plan 1 jak bedzie pogoda - ustawiamy stoły w szwedzki bufet na tarasie a stoliki dla gosi ustawiamy swobodnie (nie w zadne U ani V) na travie w ogrodzie. W ten sposób nie ma takeigo siedzenia przy stole gdzie kazdy kazdemy patrzy w talerz.
plan 2 jezeli leje to zostajemy w sali przygotowanej tradycyjnie.

Menu naszkicowane, narazie bez szczegołów ale wyglada mniejwiecej tak:

przystawki:
- sledz w trzech wersjach
- jakeij wedlinki
zupa:
-barszczyk
drugie:
-indyk w owocach
-sola
-poledwiczki
deser:
tort i lody.

Kolejna sprawa to wczoraj podpisalismy umowe z fotografem. Bedzie z nami na cywilnym, od 15:30 do 24. Minimum zdjec to ok 100 ale ile wyjdzie to wyjdzie, placimy 320 pln (z tego 20 pln jest za dojazd), wiec to chyba dobra cena?

Pozdrawaim was!

[/list]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 20 Czerwca 2006, 09:59 »
Z kazdym dniem obserwuje jak porusza sie do przodu moj stateczek!

a mój żółwik jeszcze nie drgnął..
Menu naszkicowane, narazie bez szczegołów

a kto będzie szkicował ostatecznie :?: to Wasza propozycja czy ich :?: czy będzicie mieli jakąś gorącą kolację :?:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #265 dnia: 20 Czerwca 2006, 10:07 »
To bardzo niedrogo płacicie.. Pewnie napstryka Wam więcej fotek i albo sobie wybierzecie te 100 najlepszych albo pewnie będziecie mogli wziąć wszystkie, ale dopłacicie. W każdym razie naprawdę niedrogo :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #266 dnia: 20 Czerwca 2006, 10:16 »
Beth, nie. Oni MUSZA zrobic 100, bo to jest minimum na umowie, ale z tego co mowili to czasami maja po 300 i wiecej, oni robia potem porzadek w nich, wywalaja te nieostre i oddaja nam na plycie wszsytkie ktore zrobili, juz po retuszu. I czy bedzie ich 100 czy 300 my nadal placimy 320 pln. Oni ich nie wywoluja, mamy je tylko elektronicznie na plycie.

Oost - my po koscielnym idziemy tylko na obiad z rodzicami i swiadkami i rodzenstwem naszym, wiec to menu ma byc w formie obiadu. Szkic udoskonalimy my, ale dopiero w polowie sierpnia. To co napisalam to nasza propozycje po piatkowej wizycie u nich i probowaniu roznych dan.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #267 dnia: 20 Czerwca 2006, 19:45 »
Dziewczyny kochane. myśłałam dziś o bukiecie i wymyśłiłam ze podoba mi sie kilka propozycji, nie wiem tylko co będzie najbardziej pasowało do sukni. Garnitur jest kawa z mlekiem, koszula bedzie ecru, i chciałabym żeby np krawat był w kolorze bukietu...np w fiolecie tak jak tulipanki, ale żeby było ich więcej niz na zdjęciu. Albo taka kulka ja te dwa ponizej.... Co myślicie?

Acha, i jeszcze jdno, zrobiłąm nam na komputerze taką tapete która odlicza nam dni do ślubu! Maciek był zaskoczony, ale powiedział że to śliczne! Ale fajnie, całe tło mam w białych tulipanach a na dole napis:Agnieszka i Maciek zostało 74 dni do naszego ślubu. I każdego dnia będdzie coraz mniej!

No to czas na bukiety:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #268 dnia: 20 Czerwca 2006, 21:03 »
Rybciu - a napisz mi kochana jak to z tym odliczaniem na pulpicie zrobiłaś - ja też tak chcę :)
Tulipany są prześliczne jako bukiet, ale dość niespotykane, bo ponoć mało trwałe. Gdzieś ktoś o tym pisał. Niby można je trochę "utrwaliś" wbijając szpilki w główki, żeby się trzymały prosto, ale nie wiem czy efekt jest zadowalający. Bukiecik ostatni też śliczny i na pewno będzie się bardziej trzymał. Mne ostatnio baaaardzo spodobały się storczyki w bukietach, są ponoć bardzo trwałe, ale nie wiem czy pasują do ślubu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #269 dnia: 20 Czerwca 2006, 21:21 »
Beth nie wiem czy moge Ci podacć tutaj link, wiec przesle ci na priva'.

Ja sie tylko zastanawiam czy ten kolor bedzie pasował do sukni....