Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2220 dnia: 20 Września 2006, 13:12 »
KaJa zgadzam się z Tobą, bo dla mnie też "zaklepane" = zarezerwowane i poparte umową
My robimy zaproszenia na ślub i wesele i zaproszenia na sam ślub (niestety mam dużą rodzine i nie wszystkich będę mogła zaprosić również na wesele)

Gosiu wierszyki są super i już wiem co i jak. Dziękuję  :serce:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2221 dnia: 20 Września 2006, 13:18 »
Hej dziewczyny :)
Ja poki co nie mam zadnych wpadek z rezerwacja sali czy orkiestry TFU TFU ale wiem ze róznie bywa i strasznie sie tego boje :( Moj zespol składa sie z 3 osób 2 facetow i kobietka. Niedawno sie dowiedzialam ze kobietka zrezygnowala, ale nie dzwonie do nich bo po co mam sie denerwowac, napewno sobie znajda kogos jeszcze do spiewania. Nie ma tego złego co by..... ;) A ja place 1500 bez poprawin. Z poprawinami jakbym chciala to doplacic musze 500 zl, ale chyba nie bede brac orkiestry na poprawiny :)
[/url]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2222 dnia: 20 Września 2006, 13:20 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
mam taki pomysł by zamiast kwiatów (choc je uwielbiam) zaproponowac gosciom by dawali coś w rodzaju przyborów szkolnych dla dzieci np z domu dziecka, albo jakies maskotki male dla niemowlaków itp..i

Ja wymyslilam ze zamiast kwiatkow beda kupony totolotka bo nasluchalam sie juz o tych maskotkach:
 :arrow: podobno od darowizny a takawa sa maskotki podatek trzeba placic i z tym jest problem
 :arrow: w domach dzieckach jak ostatnio gdzies slyszalam jest juz tak duzo zabawek ze nie maja co znimi zrobic
 :arrow: w domu dziecka bardziej przydalyby sie kredki, przybory szkolne
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2223 dnia: 20 Września 2006, 13:23 »
Można pójść na kompromis: młodzież z racji braku wiekszych funduszy kupony totka, a starsi przybory dla dzieciaków. Można też znaleźć rodzinę w potrzebie i zebrać różne produkty albo środki czystości czy ubrania.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2224 dnia: 20 Września 2006, 13:35 »
Ewelina tak anusia marzeczywiscie racje te maskotki sobie daruj - tego te dzieci maja pod dostatkiem!Wiem to bo koleżanka chciała tak zrobic i sie dowiadywała po osrodkaxh i domach dziecka i powiedzieli jej to samo! Bardziej potrzebuja ubrań, przyborów szkolnych irzeczy AGD np. pralek, telewizorów itp.
A no ale wiecie na siłę nie bede komus wciskac tekstów ze koniecznie dzis ma byc umowa bo niekltóre firmy zycza sobvie dopiero w styczniu-lutym! Bo nie maja wzorów umów na przyszły rok! Umowe mam jedynie z sala i z salonem sukien slubnych!
A My zrobiomy zaproszenia dla niektórych  slub i dołaczona karteczka z informacja o przyjeciu a dla niektórych tylko na ceremonie slubna!I podobnie jak ewelina kupie zaproszenia, ja nie mam w ogóle talentów plastycznych ani manualnych!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2225 dnia: 20 Września 2006, 13:40 »
Cytat: "Aniutek83"
A no ale wiecie na siłę nie bede komus wciskac tekstów ze koniecznie dzis ma byc umowa bo niekltóre firmy zycza sobvie dopiero w styczniu-lutym!

spiszcie umowę tymczasową..do czasu podpisania umowy właściwej..tez tego nie rozumiem, ze nie ma nowych umów..ciekawe, czym będą się różnić od starych..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2226 dnia: 20 Września 2006, 13:46 »
Gosiu proszę doradź mi gdzie w Chrzanowie jest porządny jubiler? Wybieramy się do "Białego Domku", bo słyszała że tam jest OK. Możesz polecić coś jeszcze? A może znasz adres www tego "BD"?

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2227 dnia: 20 Września 2006, 13:51 »
Cytat: "AndziaK"
Wybieramy się do "Białego Domku

a biały domek to ten przy dworcu (tak na marginesie to mieszkałam w tym domku trzy lata)??  tam jest bardzo miła obsługa i chyba najbrdziej profesjonalni są..są jeszcze dwa jubilery na Krakowskiej tuż przy rynku..tylko, że tam nie zawsze potrafia doradzić..w zależności, kto akurat stoi za ladą..na razie nie kojarze innych jubilerów..

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2228 dnia: 20 Września 2006, 13:53 »
nO jatez nie wiem , w ogóle prawie wzzedzie gdzie chodziłam to mi mówili juz pani chce to podpisywac jest tyleeeee czasu, przyjdzie pani w styczniu-lutym i to wystarczy! Zapisali mnie w kalendarz, zapisali date ito co chgce i tyle!A zespól ja b nalegam ale mój W. jak ciagle  mówi ze jest czas tak chyba dalej bedzie mówił! kOlega z zespołu powiedz,ze wystaerczy jak w grudniu podpiszemy umowę!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2229 dnia: 20 Września 2006, 13:59 »
Gosiu nie wiesz czasem czy mają stronę www albo jaki jest tam numer telefonu?

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2230 dnia: 20 Września 2006, 14:32 »
witajcie :):)

od dzisiaj urlopik i już sie sprawy ślubne ruszyly :)

1. M ma juz garnitur (zamówiony do szycia) i kamizelke z plastronem - do końca miesiąca wpłacamy zaliczkę  8)  8)
2. oglądaliśmy winietki na stół, figurki państwa mlodych na tort, podziekowania dla rodziców, akcyze na wódkę - ączny koszt kolo 200 zotych :) no 300 przy lepszych wzorach :):)

jestem zadowolona, ze udałO mi sie M zaciagnac do pewnego salonu z modą męską bo mają tam swietne garnitury, muszniki, kamizelki itp... ceny srednio nistkie albo wysokie (zależy jak dla kogo ) :):)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2231 dnia: 20 Września 2006, 14:38 »
Nooo Lilkuś to super !!!!!

Boshe kiedy my będziemy latać za garniturkiem  :roll:  jeszcze mnóstwo czasu !!!!

Smacznego i udanego urlopiku !!!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2232 dnia: 20 Września 2006, 14:44 »
Qrcze muszę zastanowić sie nad samodzielnym robieniem zaproszonek. Na giełdzie kwiatowej siostra kupowała zaproszenia po 0.60 zł za sztukę. Raczej ręczne robótki nie wyjdą mi taniej. A muszę mieć ok 80-90 zaproszeń.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2233 dnia: 20 Września 2006, 14:51 »
Lilkuś,  no to wypoczywaja ale nie zapomnij w czasie urlopu ze my tu jestesmy, ciezko pracujemy :wink:
Superowo ze tyle zalatwilas...koljeny kroczek do przodku :mrgreen:

0.60 zł za sztukę

Kurcze mi kumpela bedzie robic a i tak za mniej niz 3 zl nie wyjdzie bo normalnie robi za 4,5-6 zl. Dobrze ze mam ok.55 gosci jak sie podzieli na pary to wyjdzie gdzies na oko 25-30 zaproszen wiec nie jest tak zle!!!
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2234 dnia: 20 Września 2006, 14:53 »
No właśnie. Ja niestety mam dużo gości i jeszcze kilkanaście na sam ślub. I musze przyznać że te zaproszenia za 0,60 zł nie były brzydkie (minus to to że ręcznie wypisywane, ale zawsze można zadrukować samemu).

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2235 dnia: 20 Września 2006, 14:59 »
ahh dziewczyny  ale naprawde kto tam na te zaproszenia zwraca uwage, i ja tam np. nie mam juz zadnego jakie dostawałam! miosobisciepodobaja sie gładkie i kartonowe takie!Ale to co ,ze są recznie wypisywane trzeba tylko znaleźć kogos z ładnym charakterem pisma( w moim prztypadku to moja mama) i tyle!
A i Lilkuś no to super,że już powoli wsystko załatwiacie BYLE DO PRZODU! :D

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2236 dnia: 20 Września 2006, 15:05 »
my juz wszystko pomalu zalatwiamy bo M od 1 października ma gotowośc do wyplyniecia:(

garnitur juz zamowiony ale odbierzemy dopiero jak M wróci bo na pewno jakieś poprawki moga byc....

wieczorkiem zabieramy sie za wypisywanie zaproszeń... :mrgreen:

Cytat: "Aniutek83"
ahh dziewczyny ale naprawde kto tam na te zaproszenia zwraca uwage, i ja tam np. nie mam juz zadnego jakie dostawałam!

wlaśnie dleteg że niewiele osób zatrzymuje zaproszenia my zrezygnowaliśmy z robienia wlasnorecznie :) kupiliśmy gotowe - dokupimy tylko wkladki by goście prezentów nie dawali tylko pieniążki no i by kwiatów nie przynosili tylko maskotki albo przybory szkolne :)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #2237 dnia: 20 Września 2006, 15:23 »
Lilkuś, no to super ze gajer zalatwiony  :mrgreen:

Cytat: "Lilkuś"
wlaśnie dleteg że niewiele osób zatrzymuje zaproszenia my zrezygnowaliśmy z robienia wlasnorecznie  kupiliśmy gotowe - dokupimy tylko wkladki by goście prezentów nie dawali tylko pieniążki no i by kwiatów nie przynosili tylko maskotki albo przybory szkolne

a My bedziemy drukowac sami :] w klejenie sie chyba bawic nie bedziemy ... zle nie bedzie  :mrgreen:
a wierszyki takie jak mowisz tez sie tam znajda  :mrgreen:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #2238 dnia: 20 Września 2006, 20:45 »
My zaproszenia kupimy gotowe na allegro i tylko wypiszemy potem. Co do charakteru pisma... no coz...fajnie gdyby bylo jakies tam super itp. Ale ja pisze tak jak pisze... grunt zeby sie goscie rozczytali...

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2239 dnia: 21 Września 2006, 07:34 »
Lilkus super gratulacje ze tak sprawy idą do przodu :) Jeju, ja to za gajerem bede chyba maj dopiero :) i to najwczesniej ;)

Ja w sobote jade do Szczec. do przyszłej tesciowej, spedzimy mile popoludnie na ustalaniu gosci :) A Robert bedzie w pracy w tym czasie :) Pozniej jedziemy za obraczkami, bo ja bym sie juz decydowala i kupowala :) tylko musimy sie w koncu konkretnie zdecydowac na ktores ;) Super sie ciesze  :lol:   :lol:   :lol: Caluski dla Was !!!
[/url]

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2240 dnia: 21 Września 2006, 07:40 »
minus to to że ręcznie wypisywane,

Ania, to wcale nie musi być minus..pięknie wykaligrafowane pismo ręczne może bardziej zachwycić niż drukowane..no i bardziej przemawia, bo w końcu indywidualnie się podchodzi do gościa, a nie hurtem rzuca jego nazwisko z komputera na papier:)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2241 dnia: 21 Września 2006, 08:35 »
witam w ten piękny poranek :)

na urlopie ale juz na nogach...ehhh takie życie :):):)

Ania, to wcale nie musi być minus..pięknie wykaligrafowane pismo ręczne może bardziej zachwycić niż drukowane..no i bardziej przemawia, bo w końcu indywidualnie się podchodzi do gościa, a nie hurtem rzuca jego nazwisko z komputera na papier:)

faktycznie, pięknie wypisane zaproszenie robi większe wrażenie, niż komputerowy wydruk :)

my mamy kupne zaproszenie, które wypisujemy recznie (imiona, nazwiska no i miejsce slubu) :):):):)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2242 dnia: 21 Września 2006, 09:08 »
A mi wczoraj Sebastian powiedzial ze moze nie bedziemy zaczynac od obrączek by nie zapeszać, bo on sie boi ze moze nie wyjsc nic.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #2243 dnia: 21 Września 2006, 09:13 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
A mi wczoraj Sebastian powiedzial ze moze nie bedziemy zaczynac od obrączek by nie zapeszać, bo on sie boi ze moze nie wyjsc nic.

pierwsze słyszę o takim przesądzie... Ale jak nie chcecie zaczynac od obraczek to kup sobie wsuwki do włosów i powiedz, że do ślubnej fryzury :mrgreen: i obraczki pierwsze nie będą :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2244 dnia: 21 Września 2006, 09:14 »
Witajcie Kochane !!!!

Jeszcze tylko dwa dni i weekedzik !!!!

DiJeyDi podaj link na priv gdzie kupowałaś (będziesz kupować) zaproszenia na allegro do wypełniania), ja widzę tam same do druku. Albo może jestem ciemna w szukaniu :)

Lilkuś a Ty gdzie będziesz kupować te do wypełniania?
Ja myślałam o giełdzie kwiatowej w Krakowie. Podobno duzy wybór i tanio.

Gosiaczku problem w tym że ja mam brzydkie pismo, a nie znam nikogo kto ładnie kaligrafuje. Reszta członków rodziny też nie grzeszy pięknym pismem :)

Ewelinka nic się nie przejmuj. Ja mam 9 miesięcy do ślubu a nawety pierścionka zaręczynowego nie mam. Wczoraj byliśmy na "oglądaniu".

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2245 dnia: 21 Września 2006, 09:17 »
Ewelinka nic się nie przejmuj. Ja mam 9 miesięcy do ślubu a nawety pierścionka zaręczynowego nie mam. Wczoraj byliśmy na "oglądaniu".

Myslaam ze ja jestem tylko "bez" ja wczoraj chciałam swojego zaciagnac do TESCO tam jest jubiler ale sie nie dalo bo sie odechcialo. Przeciez nie moge codziennie mu mowic zebysmy poszli wkoncu cos poogladac.
A za tydzien tj 30.09. jedziemyto Taty mojego w odwiedzinki i S powiedzial ze wtedy juz by sie przydal pierscionek, ciekawa jestem.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2246 dnia: 21 Września 2006, 09:22 »
AndziaK, jak wizyty u jubilerów  :?:  Wczoraj byłam u tej znajomej w Krzeszowicach i pytałam o krawcową z Mai..odradzała mi bardzo..narzekają klientki na nią, że nie zna się nawet na doborze materiałów..więc nawet do niej nie poszłam..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2247 dnia: 21 Września 2006, 09:27 »
No widzisz Ewelinko nie jestes sama. Ja też miałam z moim R. problem, ale narazie się stara.

Gosiaczku wczorajsze wojaże odbyły się tylko w Krakowie, w sobotę będzie Chrzanów. Ale R. powiedział, że nie kupimy tylko mam mu pokazać co mi się podoba, a on już zrobi to tak jak ma być  :shock:  Zobaczymy

Jesli chodzi o tą krawcową to ja też spasowałam jak usłyszałam jakie głupoty opowiada. Na początku października wybieram sie do innej krawcowej i jak tylko mi spasuje to dam Ci namiary. Co prawda młoda dziewczyna (24 lata) ale podobno dobra :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2248 dnia: 21 Września 2006, 09:33 »
. Na początku października wybieram sie do innej krawcowej i jak tylko mi spasuje to dam Ci namiary. Co prawda młoda dziewczyna (24 lata) ale podobno dobra

pewnie bedzie bardziej otwarta..

ta kolezanka ze sklepu tez mi ma dac namiary na babke, ktora szyla kiedys suknie dla salonów..bardzo dokladna jest podobno..jestem dobrej mysli :) jedyny problem to ten, ze mam juz upatrzony wzór, ale wiem, ze nie znajde takiej suknie w zadnym salonie, żeby przymierzyć..i alboo ryzyk fizyk i ją uszyję w ciemno, albo zmienię typ sukni..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2249 dnia: 21 Września 2006, 09:36 »
Gosiaczku wklejaj zdjątko !!!! Pliisssss

A ja wydrukuje i mogę zabrać z sobą do niej i już będziemy wszystko wiedziały :) Co Ty na to?