Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...  (Przeczytany 1051165 razy)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Wątek zniecierpliwionych z 2007, czyli ponad 400 dni do...
« Odpowiedź #2640 dnia: 29 Września 2006, 21:21 »
no dobrze to opisałaś "jesli panie z salonu nie odstrasza" ... no te panie to czesto takie nie miłe bywają że szok. od razu chce sie stamtąd tylko wyjśc.
nic, poczekam jeszcze, zacznie sie szkoła to pewnie nieco szybciej bede chudzła (oby) i za jakiś czas bedzie bez aż tak dużego problemu.

moje przygotowania stoją w miejscu. czas jakoś płynie nieco wolniej. ale ciągle mam tą myśl..za rok wszystko bedzie inaczej - inny dom, inne miejsce, inne obowiązki i sposób podejścia do życia. i przeraża mnie to i cieszy bo przyjdzie etap na kolejne wydarzenia w życiu. jesli tylko między mną a mężusiem będzie dobrze to reszta sie ułoży...i jeszcze... byleby było dobrze z tesciami. bedziemy z nimi mieszkać - to chyba jest to czego sie boje najbardziej.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2641 dnia: 30 Września 2006, 08:05 »
Ewelina ja juz piszałam ze przymierzałam suknie z gorsetem i mi było nieladnie bo gorset skraca bo odcina w pasie i zdecydowanie lepiej wyugladaja w nimdziewczyny wysokie( nawet mi to powiedz mama kolezanki która jest bb dobrą krawcowa i szyje porzerózne rzeczy) I wcale a wcale jednoczesciowa nie uwydatnia tylko własnie tuszuje bo wydłuzai wysmukla i jednoczesciowa tez ma usztywnienia i własnie w przeciwnienstwie do gorsetu nie odkształca sie ! ja widz nawety super  szczupłe dziewcz w gorsetach którym sie odkształcał!I tak jak ja Ci mówie przymierzaj bo i tak nigdy nie bedz Ci sukn z saonu co wisi na manekinie super pasowac one wszystkie sa na chudzinki bez biustów w pasie 58 i dlugie na 2 m zeby toładnie na manekinie wygladało!A halka zawsze pasuje a najwyz sie nie zapniesz a tył sukni sie przytrzyma( ja tak miałam gdy przym swoja ) Ja nosze rozmiar 40 ale chce schudnac do 38!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2642 dnia: 30 Września 2006, 11:08 »
U mnie tez cisza. Jak narazie to mam stresa przed testami w środew Goleniowie i badaniami w czwartek w KOszalinie. Ale dzisiaj idziemy na drinka do Mamy Sebastiana z okazji naszych zaręczyn. :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2643 dnia: 30 Września 2006, 11:13 »
Aniutku masz racje :) jak już bedzie nieco bliże zaczne przymierzać. może już za miesiąc, mam nadzieje...wtedy zaczne miec jakiś pogląd na to w czym sie czuje dobrze. jak na razie...żadna suknia nie spodobała mi sie az tak by zdecydować w 100 % że taka chce by mi uszyto ;/. mam nadzieje że do marca jednak na cos sie zdecyduje. pociesza mnie fakt że podobno nie ma panny młodej która by w tym dniu źle wyglądała. kazda z nas robi sie wtedy na bustwo, fryzurka, makijaż... musi być pięknie :)

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2644 dnia: 30 Września 2006, 11:27 »
nO to mozesz ja ZAprojektowac Mniej Wiecej Sama!Poprzymierzac Tylko W czymCi Dobrze ipOtem pOprostu Tu Cos dorzuciic Tu cos odjac Ja v Swoja Tez Troszke mOdyfikuje

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #2645 dnia: 30 Września 2006, 16:13 »
Melduje, ze umowa z restauracją podpisana !! :)
Zdjecia - klops, szlak trafił baterie w aparacie, nie sprawdziłam wcześniej :( buuuuuuu

No ale next time jak tam będę napewno cos zrobię :) Oglądnęlismy te zpokoje hotoleowe - bardzo przytulne - maja dwadziescia kilka m-sce, plus apartament dla młodej pary :)

Zmikam do robotki - trzeba cos porobic w domciu:)
Buzaki :serce:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2646 dnia: 30 Września 2006, 16:41 »
Vall to super!!! gratuluje!!!!

u mnie cisza. tak sobie myśle by zadzwonić popytać o pokoje i ceny. ale to może dopiero na tygodniu.

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2647 dnia: 30 Września 2006, 16:50 »
u nas póki co wszystko stoi w miejscu ... ehh ale dużo mamy juz zrobione :0

w środe daliśmy pierwsze zaproszenie na slub Maćka koledze i jego dziewczynie :) nie wiadomo kiedy sie spotkają a znajomym najlepiej dawac osobiscie :)

jak w poniedzialek wróce do pracy to zeskanuje zaproszenia i wam wkleje :)

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #2648 dnia: 30 Września 2006, 17:14 »
Dziewczyny kochane,ile was jeszce czeka super chwil związanych z przygotowaniami do ślubu.Pamietajcie ze to jedyny dzien w waszym zyciu i musicie byc wyjątkowe!!!nie podejmujcie pochopnych decyzji i tysiąc razy przemyslcie czy na pewno np.chcecie tę sukienkę,czy taki ma byc wystrój sal a nie inny itd.Słuchajcie swojego serca i drugiej połówki,no i oczywiscie nas foremek,bo nikt inny wam tak dobrze nie doradzi jak my hihihih.

Tez bym chciala jeszce raz przezywac to co wy teraz!!! :lol:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2649 dnia: 30 Września 2006, 17:46 »
Beti dziekujemy za wsparcie.
wiesz z jednej strony myśle sobie że raz w życiu są takie przygotowania, dbanie o nawet najdrobniejsze szczególiki i to jest na prawde magiczny czas w naszym życiu. ale z drugiej strony czasem to wszystko mnie przerasta. jednak staram sie tym wszystkim cieszyć i nie zniechęcać.

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2650 dnia: 30 Września 2006, 18:34 »
mam zdjecia swojej sali, bylam tam na weselu i sie wkoncu doprosilam o kilka zdjec, oto one:

Moje odliczanie : link

Nie żeń się dla pieniędzy, można je taniej pożyczyć :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2651 dnia: 30 Września 2006, 18:35 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
z jednej strony myśle sobie że raz w życiu są takie przygotowania, dbanie o nawet najdrobniejsze szczególiki i to jest na prawde magiczny czas w naszym życiu. ale z drugiej strony czasem to wszystko mnie przerasta.

nie Ty jenyna Ewalinko ... ja też czasem czuję, ze biore na swoje barki za duzo, za duzo decyzji do podjecia, wyborów... ale jestem pewna jednego wyboru: Chce Maćka za męża !! to mnie motywuje i pozwala brnąć w coraz drobniejsze szczególiki :):)  :serce:
BETI dziekujemy za slowa otychy i wsparcia :)!

Cytat: "Vall"
Melduje, ze umowa z restauracją podpisana !!

gratulacje !!! jedną z najpilniejszych spraw macie za sobą ! to chyba świetne uczucie, co?? :):)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2652 dnia: 30 Września 2006, 18:36 »
mania bardzo fajna sala :) mósi miec super staromodny klimacik :):):)

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2653 dnia: 30 Września 2006, 18:38 »
taki lubimy :] na dodatek autko tez w takim stylu bedzie :]

Offline agusia1213

• "Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka"
  • uzależniony
  • data ślubu: 21 kwiecień 2007
« Odpowiedź #2654 dnia: 1 Października 2006, 13:13 »
Witam po długiej przerwie :) Widze kilka foremek "już po..." czeka na potomstwo  :serce:
U nas jak na razie wszystko stoi w miejscu jeśli chodzi o przygotowania. Kolekcjonujemy wódkę i pieniądze.
Ja zmieniłam pracę, bo mnie do poprzedniej nie przyjęli, jednak umowy póki co nie bede miała, czyli bede zarabiać niestety tyle co najniższa stawka :( Mój kochany E.też ma napiętą sytuację w pracy ostatnio... także bywa ciężko i trzeba zaciskać pasa. Ale razem sie wspieramy i jest w miarę ok.:)

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2655 dnia: 1 Października 2006, 15:38 »
Witam dziewczyny w to niedzielne popoludnie :)
Spiedsze donieść, ze w pt (06.10.2006) o godz. 20:00 rozpoczynamy nauki przedmałżeńskie :)
Skoro jest na godz. 20 to mysle zobie, ze moze tylko 1 h potrwaja :)  Ehhhh moj R sie wkurza, bo nie chce mu sie ale ja bym chciała miec je "z głowy" ;)
[/url]

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2656 dnia: 1 Października 2006, 15:54 »
Cafe super ze bedziecie juz chodzic na nauki, ja tez bym chciala juz bo to zawsze jakis przygotowania  :)
A ja chcialam wam napisac o wczorajszym lazeniu po salonach, mialam wolna sobote to postanowilam wstapic do dwoch chorzowskich salonow i powiem wam, ze w pierwszym byla bardzo mila pani espedientka, nie natraczywa ale bardzo pomocna i widac ze nie robi tego z musu ake jakos nic nie powalilo mnie na kolana tam. Ale jazda byla w drugim salonie gdzie optoczylo mnie 5 kobitek i kazda cos do mnie moiwla, ze taka mi bedzie pasowac, ze taki kolor, ze zdjecie mam przynies takiej sukienki co mi sie podoba :? , az mnie glowa zaczela bolec od tych pytan  :urwanie_glowy:  I najlepsze, mowi mi jedna z "przemilych" Pan koszt sukienki uszytej to ok.2000 taka skromniutka hehehe, a przeciez w salonie gdzie ogladalam ta suknie coi bym chciala i wiedza jak ja uszyc itp kosztuje 2100 zl. Wiec chyba cos tu jest nie tak :bredzisz:
Ale wyprawe uznaje za udana, znow dowiedzialam sie ciekawych rzeczy, poogladalam sukienki i co najwazniekjsze po drodze kupilam sobie dwie nowe bluzeczki hehehe :mrgreen:   :brawo:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #2657 dnia: 1 Października 2006, 16:09 »
Anusia[/] Te bluzeczki to w tym wszystkim najlepsze ;) Wyprawa nie poszła na marne :) Ja to Wam zazdroszcze, ze juz sobie latacie po salonach i jakies rozeznanie macie. Sama za to bede zabierac sie dopiero 26 października, juz umowiułam sie z kumpela. Pewnie tez głowa bedzie mnie bolec o tych wszystkich kiecek ;) Ale mam nadzieje, ze mniej wiecej określe sobie model kiecki jaka mi sie podoba bo poki co..... ;) Kazda jest ładna :)
[/url]

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2658 dnia: 1 Października 2006, 20:24 »
haa dziewuszki no i mampodpisana umowe z zespołem i wpłacona zaliczke! To zupewłnie inny zespól niz miał byc dotychczas!WyniesieNasTo 1500 Zł!Toakurat znajomy mojej kumpeli wiec gites! I blisko mieszka!sa tam 3 osoby 2 facetów i babeczka! A na błogosławienstwie zagraja mi serdeczna matko( za cholere nie wiem co to jest) I moge sobie wybrac repertuar!i zabawy( z niektórych od razu zrezygnowaloismy)
No a na 1-szy taniec bedzie- Jeden krótki dzien Z.Wodeckiego

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2659 dnia: 1 Października 2006, 21:09 »
gartulacje Aniutku!!!

jej podziwiam - Ty już teraz wiesz jaka bedzie pierwsza piosenka. my nawet za bardzo jeszcze o tym nie myśleliśmy. czasem ćwiczymy jakieś kroczki bo z tancem u nas kiepsko.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #2660 dnia: 1 Października 2006, 21:10 »
Hym...to calkiem niezla cena...Nasi chca 2000.....Cafe, fajnie ze juz planujesz przymarki, zobaczysz ze bedzie bosko :) Ja juz sie nie moge doczekac przymiarki mojej juz szyjacej sie sukienki...Sie rozmarzylam....Ale nie mam jeszcze butów....

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2661 dnia: 1 Października 2006, 23:10 »
Cytat: "Lilkuś"
to chyba świetne uczucie, co?? :):)

No naprawde super :) Teraz zabierzemy sie za muzykę... Chciałbym to jak najprędzej załatwić. I pewnie w tym roku tyle..moz ejescz ejakies drobne zakupy: obraczki..moze zdecydujemy sie na zaproszenia..chciałbym miec torche luzniej wiosną..bo..czekają mnie egzaminy itd :)
W zimie planuje szkólke - nauki... No nic zobaczymy!!

Aniutek [/quote]Ty już teraz wiesz jaka bedzie pierwsza piosenka

No ja tez troche nad tym myslam, ale prawda jest taka, ze przez rok moze sie nam jeszce sporo zminic..pewnei wpadnie nam w ucho jeszcze nie jedna :)

A co do sukni - to pewnie najwczensiej wybiore sie z końcem listopada z mamunią :) i siostrą :) Wczensiej nie da rady..obowiązki itd...Ale prawda jest taka, ze teraz jesliktóras byłaby juz zdecydowana to warto kupowac - bo przeceny sa kosmiczne, a pod koneic orku całe kolekcje wycofuja i wchodza nowe..i wtedy cenhy będa duzo większe..Moz ezdąze cos wybrac..póki co mojej Santany nigdzie nie ma !!

Pozdrawiam, papa :id_juz:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2662 dnia: 1 Października 2006, 23:14 »
Przepraszam, to ostatnie to nie cytat tylko mój tekst :)

A i jeszcze chce dodac cos o sali:

koszt od osoby 110 zł/ w tym oprócz jedzonka, napojów, jest: wystrój sali, szampan, obsluga kelnerska, szwedzki stół z zimna płytą, apartament dla nowożeńców.

My alkohol i ciasto oraz muzyka.

Miesjc ema byc torche modernizowane wiosna, i według właścileklki ma byc jescz elepiej niz teraz :) - zobaczymy!!

Póki co - jestem bardzo zadowolona :)

papa :jupi:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2663 dnia: 2 Października 2006, 08:23 »
Noo dziewuszki to jeszcze moge zmienic, ale wczesniej podobały mi sie inne piosenki!A jak usłyszałam ta to SIE ZAKOCHAŁAM!
Moze nie jest typowo slubna ( tzn nie ma w niej mowy o slubie itp)ale piekna! ale to sie nam jeszcze moze odmienić - na razie tak zdecydowalismy, tzn ja ZDECYDOWAŁAM( bo mojemu W. to wsz obojetne)
Vall super,że tak załatwione juz wszystko jest!A to menuu fajne i cena przystepna!

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2664 dnia: 2 Października 2006, 09:33 »
witajcie :)

Cytat: "Aniutek83"
no i mampodpisana umowe z zespołem i wpłacona zaliczke!

no to gratulacje !!

miałam wam dzisiaj pokazać moje zaproszenia, ale...zapomniałam ich zabrać z domu bo miałam zalony poranek  :roll: obiecuje zrobić to jutro albo po jutrze ale na bank w tym tygodniu :)

cafe - fajnie, że zaczynacie juz nauki:)

my 12 października mamyt pierwszą poradnie rodzinna (i ostatnią) bo umawiając sie z babką namówiłam ją, że chcemy odrazu zrobić dwa spotkania bo M wypływa, ze bedzie dopiero w marcu (no płynie być moze na początku listopada- znów sie wszystko przesuwa) itp. odrazu babka nie przypadła mi do gustu bo była bardzo niezadowolona, ze chcemy zrobic na raz dwa spotkania  :? no cóż, żobaczymy jak będzie  :mrgreen:

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2665 dnia: 2 Października 2006, 09:36 »
My bylismy wczoraj u mamy Sebastiana poinformowac o zeręczynach. Jego mama powiedziala ze teraz musze zapuszczać włosy zeby mieć ładną fryzurkę na ślub.
No i Sebek powiedzial ze po slubie odstawiam tabletki.
Reszta bez zmian.

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #2666 dnia: 2 Października 2006, 09:39 »
Witam kochane foremki, zaczynamu nowy tydzien, coraz blizej, coraz krocej :D:D

Aniutek83 to pieknie, ze juz macie sale, zawsze to juz swiadomosc tego, ze juz cos gdzies tam ruszylo... ze to juz czesc tych przygotowan, to ten czas :):)

Cytat: "ewelinkaaa7"
pieknie jak facet tak bardzo sie do tego garnie :)

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #2667 dnia: 2 Października 2006, 09:41 »
Cytat: "ewelinkaaa7"

no to bardzo fajnie :) tak jak mój Maciek  :mrgreen:
miło, ze faceci garną sie do dzieci :):)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #2668 dnia: 2 Października 2006, 09:42 »
Aniutek83, super, że w końcu dopięłaś swego z kapelą..teraz moęsz spać spokojnie :) co najważniejsze na ten czas , masz zalatwione..

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2669 dnia: 2 Października 2006, 09:46 »
Cytat: "mania"
pieknie jak facet tak bardzo sie do tego garnie

Pewnie ze sie garnie.Bo kocha dzieci. I oczywiscie o godnym zapewnieniu bytu dziecku, czyli o zarabianiu odpowiedniej kwoty.