Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270942 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1050 dnia: 3 Października 2011, 17:28 »
taigh ja też zaczęłam od sali orkiestry itd. a dopiero późnej kościół tak chyba wiekszość par postępuje ;D ;D

Dziewczyny co do spotkania to ja będę na pewno ;D ;D ;D a reszta jak z wami?
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1051 dnia: 3 Października 2011, 20:13 »
poki co, jesli chodzi o 17 to jestem obecna hehe ;p zoabczymy jak zab ale pewnie przestanie wiec luuzik ;p

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1052 dnia: 3 Października 2011, 21:55 »
Czyli jak narazie jestem ja Sylwia Monika?
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1053 dnia: 3 Października 2011, 22:17 »
tak,tak,ja będę :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1054 dnia: 4 Października 2011, 12:12 »
hah ale fazka ;D bede znala wasze imiona w koncu ;p bo jak sobie czase m o forym pomysle to kojarze tylko i wylacznie przez pseudo forumkowe ;D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #1055 dnia: 4 Października 2011, 23:21 »
Spotkanko forumkowe? ;D
Jak ja wam zazdroszczę :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1056 dnia: 5 Października 2011, 10:43 »
aniolek ja ogolnie tez sie zastanawialam co sie z toba dizalo ;p mopwie kogos mi tu brakuje itp .... co z toba ? opowiadaj ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1057 dnia: 5 Października 2011, 20:27 »
Sylwusia i Natyska - jesteście super :-) świetnie się bawiłam na naszym spotkaniu :-) uśmiałam się i już z niecierpliwością czekam na listopadowe - do wszystkich Forumek: ustaliłyśmy, że będziemy się spotykamy co miesiąc :-)

Sylwusia - jesteś urocza :-) a Twój pociąg do słowa "promocja" mnie rozbraja i bawi do łez :-)
Natyska - jestem pod wrażeniem takiego wewnętrznego ciepła, którym promieniujesz  :-) Twój optymizm jest zaraźliwy :-)

Pozostałe dziewczyny, oto nasze zdjęcie ze spotkania - dołączajcie do nas w listopadzie!!! :skacza:

Uploaded with ImageShack.us
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1058 dnia: 5 Października 2011, 20:49 »
hihih ;p ale zegarka nie bedzie poki co ;p ustalilam z karolem ze sa rzeczy wazne i wazniejsze ;D
taaak ja tez sie bawilam mega- ogolnie moje pierwsze spotkanko internetowe itp ale czulam sie jak bym was znala od zawsze ;D powatzramy je je je ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1059 dnia: 5 Października 2011, 22:17 »
sylwusia- nie było mnie na forum, no co tu dużo gadać, nie chciało mi się wchodzić :P a tak poza tym to u mnie wszystko w jak najlepszym porządku ;D ślubu się doczekać nie mogę :los:
ale już mi się chce, bo się stęskniłam za wami ;D
po uśmiechach widać,że spotkanie się udało ;D
co miesiąc się widzieć będziecie-raaaany jak ja wam zazdroszczę, że się znacie tak na żywo,a nie tylko w necie :P

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #1060 dnia: 5 Października 2011, 22:26 »
Przed spotkaniem trochę się denerwowałam, ale jak się okazało zupełnie nie potrzebnie :) :) :)
Monia dziękuję za Twoje słowa :-* :-* :-*
Jesteście super :-* Bardzo się cieszę, że Was poznałam i nie mogę się doczekać listopada :skacza: :skacza: :skacza:

Może inne dziewczyny się do nas przyłączą...? :D

Natalka zakładaj odliczanko to będziemy na bieżąco wiedzieć co się u Ciebie dzieje ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1061 dnia: 5 Października 2011, 22:44 »
tak tak odliczanka sa najlepsze ;D ja tez zachecam wszystkie was bo mozna sie wygadac chociaz nie zasmeicajac ogolnego watku hihihi

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1062 dnia: 5 Października 2011, 23:17 »
Natyska -Ty mi nie wyglądasz na osobę, która by się stresowała ;D
odliczanko mówicie? :P No to ja się zastanowię jeszcze ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1063 dnia: 6 Października 2011, 13:50 »
aaaaale wam zazdroszcze tego spotkanka :D :D :D jak by tak pomarzyc to może kiedys uda się zorganizowac takie spotkanko wszytskich zniecierpliwionych 2012 :D

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #1064 dnia: 8 Października 2011, 16:23 »
ja nie wiem jak ja to zrobiłam, że dopiero teraz odnalazłam ten wątek (a na forum już jestem dłuższy czas) :glupek: :glupek: :glupek: ale melduję się i witam wszystkich :D

dziewczyny jak super, że się spotkałyście ;) szkoda, że bydgoszczanek jest za mało... ale może się jeszcze kiedyś jakoś spikniemy :P

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #1065 dnia: 9 Października 2011, 19:45 »
myszk@ w watki zniecierpliwionych najwiecej jest dziewczyn z okolic szczecina ale milo mi że wspomozesz mnie jesli chodzi o bydgoszcz :) witam :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1066 dnia: 9 Października 2011, 21:27 »
myszk@ milo cie tu widziec ;)

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1067 dnia: 10 Października 2011, 16:23 »
Hej dziewczyny, jak Wam idą przygotowania? Ja melduję, że już powoli zaczynam widzieć światełko w tunelu  :cancan:

Po pierwsze wybór sali! Tak na 80% już się decydujemy na Przelewice, ale jeszcze musimy poszukać  :Kucharz: Z datą w Przelewicach na 2012 rok nie ma problemu, wiec nam się nie spieszy z podjęciem takiej 100% decyzji  8). Jeszcze jedziemy na rozmowę do Wirówka. Niestety Maciejewo okazało się troszeczkę za drogie, a w dworku Hetmańskim  ciężko z wolnymi terminami. Myslimy jeszcze nad polem golfowym w Binowie, i weselu pod namiotem, do tego jakies stoliki na  swiezym powietrzu, tak blisko natury, z dala od centrum.

Suknię już sobie wybrałam, jeszcze muszę znaleźć kogoś, kto mi ja uszyje lub znajdę podobny fason. Na wystawie na jagielonskiej maja taka ladna, ale jakos sie nie moge wybrac aby ja przymierzyc :oops: :

A tu jeszcze zbliżenie:

Fajna rzecz a propo tej sukni to to że ma kieszenie :) lol To błyszczyk mialabym pod reka, bo ja jestm uzalezniona od zjadania go z moich ust :P

Spotkaliśmy się też z ammc studio, i uwielbiam ich zdjecia i filmy. Najprawdopodobniej weźmiemy ich na filmowanie bo są niedrodzy. 2000zł za całodniowy reportaż,zdjecia w zaleznosci od opcji jaka sobie wybierzemy roznie wychodza od 1800 nawet do 3500. Wracajac do video: filmuja w HD i dostaniemy 3 kopie płyt w takich ładnych opakowaniach z naszym zdjęciem! Mlodzi ludzi i wiem, ze nie zrobia mi jakiegos obciachowego wideo w stylu at 80tych. Ich teledyski sa super, zwlaszcza te co ostatnio wrzucili na bloga ;D Do tego dorzucimy sobie chyba ich foto budke czy foto klitke jak zwal tak zwal :), ale jak zarezewrujemy ja z ich inna usluga to mamy znizke az do 800zł  8) Uwielbiam PROMOCJE!!!

Ponadto ostatnio byliśmy z moim na deptaku Bogusława i ja juz wiem, ze ja chce zamiast tortu babeczki  :skacza: po jednej dla kazdegop z gosci :)  W cup&cakes maja takie słodkości, że ja bym mogla zaserwowac gosciom jedynie babeczki we wszystkich postaciach :)

Rezygnujemy ze stolu wiejskiego i zadecydowalismy, ze jedziemy wlasnym autem do slubu.

Kolory dekoracji jakie chce miec to pudrowy roz z bialym i lekkim akcentem czarnego :)

Ahh dzis mam dzien z obsesja slubno - weselna :)  :glupek:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1068 dnia: 10 Października 2011, 19:34 »
cherrypie- az sie milo czyta atkie posty, konkrety! a co ;]
sukienka bardzo aldna ;p z kieszeniami w sukni to mnei rozwalilas ;D hyhyhy chyba ostatnia rzecz o ktorej bym pomyslala co do sukni ;D
z tymi babeczkami zamaist tort... hm dla mnei dziwnie ;D nie wiem czemu ;p
z autem- bardzo dobry pomysl i ile aksy w kieszeni..........
z wiejskiego czemu rezygnujecie? mi sie wyadej ze dobry wiejski nie ejst zly ;]
co do binowa pod namiotami widzialam foty w ktorejs z galerii na stroanch dekoratorni fajnie to wygladalo!

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1069 dnia: 10 Października 2011, 20:09 »
Sylwusia, te kieszenie to mi sie chyba najbardziej ze wszytskiego podobały :) I są tak ukryte, że nie widać w ogóle ze tam są  :los:
Tutaj masz fotkę jak to konkretnie z babeczkami wyglada :

Uploaded with ImageShack.us Mi się podoba, no i nie ma bałaganu z krojeniem, każdy dostaje po jednej  ;D

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1070 dnia: 10 Października 2011, 20:16 »
Przepraszam, ze zaczynam nastepny post, ale sie rozpedzilam i zanim odpowiedzialam na to pytanie o stole wiesjkim to nacisnelam enter  :||

Otóż doszłam do wniosku, że jedzenia dla wszystkich będzie wystarczająco, a stół wiejski to dodatkowy wydatek, ktory wolę przeznaczyc na foto budke. Ludzie i tak z reguły nie jedzą wszystkiego co na stoly podadza, a tak to beda mieć fajna pamiatke z naszego slubu.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1071 dnia: 10 Października 2011, 20:37 »
tyyyyyyy fajkne te babeczki ;D ja myslalam ze tobie chodzi o takie zwykle z budyniem hihiihihi ;]
z ta fotobudka czytaalm keidys na necie o tym, ale czy wy plaujecie miec na wseeselu  fotografa? bo jesli tak to moze zrezygnujecie z foto na weselu kosztem tej budki ;] no i ile macie zamair wydac na menu na jedna osobe? sorki za takie pytanka ja tak z ciekawosci bo mi i tak gotowac bedzie tata a ja robie wesele an ogorach dzialkwocy wiec inne koszta ;p ale ja osobioscie chce psoatwic na duzy porzadny styol wiejski;p  moze dlatego ze wstepnie mam dojscie do takich produktow za ozsadne pieniazki... narazie dostep mam zobaczymy w przyszlym roku czy sie uklady nei pzomeiniaja ;D

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1072 dnia: 10 Października 2011, 20:54 »
My będziemy mieć fotografa, bo taka foto budka fotografa na weselu nie zastapi. Jest to cos dodatkowego, taka atrakcja. Bo my nie nastawiamy sie na fajerwerki ani lampiony. Kiedys bylam na slubie w UK i mieli cos takiego i bardzo mi sie to spodobalo. Zdjecia sa rewelacyjne i jest przy tym mnostwo zabawy. Fotograf zrobi zdjecia jak ludzie tancza, podczas oczepin, itp a to zrobi spontaniczne fotki. Fajne jest to, ze mozna wchodzic do woli przez 3godziny wiec mozna porobic sobie smieszne fotki ze znajomymi i rodzina, nie takie sztywne przy stole, gdzie pan fotograf mowi "a teraz wszyscy usmiech" :Fotograf: Bradzo mi sie tez spodobala ta ksiega gosci którą na koniec usługi dostajemy, taka pamiatka dla nas.

Jeżeli chodzi o menu weselne, ceny za talerzyk bardzo sie roznia w zaleznosci gdzie pytamy itp. My planujemy wydać cos pomiedzy 170-250, bo tak ceny sie roznia. Optymalnie 200zł. Z tymi przelewicami jest taki plus, ze mozna wlasnego  :Kucharz: lub firme cateringowa zatrudnic, bo oni tylko sale wynajmuja, wiec te koszty moga byc nieco mniejsze. Ojciec mojego jest tez kucharzem, ale on sluby generalnie robil 20 lat temu... poza tym wolalabym chyba, aby nie gotowal, bo on sie lubi madrzyc, i pewnie by doszlo do  :klnie: pomiedzy nami  hehehe

Z tego co pamietam, w przypadku Binowa bylo cos około 175zł ( na targach w tym  roku), tak bynajmniej pamietam + 2000zł za wynajem namiotu i jakaś tam podstawowa dekoracja w tym byla. Wiec sie tez tak skłaniamy ku Binowie, bo bliżej i cena przystepna. Niestety nie znam nikogo kto mial tam slub, wiec ciezko mi jest podjac decyzje do konca. Tzn cenowo wydaje mi sie to byc atrakcyjne, co prawda nie jest to palacyk, ani jakas wypasiona sala weselna, ale wydaje mi sie ze tez moze byc fajnie, inaczej.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1073 dnia: 10 Października 2011, 22:42 »
dokladnie, inaczej i nie sztywno ;) a masz foty tej slai w przelewicach? i koszta za sama sale wynajem?

co do gotowanai prze tate mojego... ja tez nei chcialam bo on tez taki madrala, kochany ale jednak madrala ;] i w koncu to moj slub ale sie uparl... jedynie uzgodnilismy ze bedzie mial zatrudniona pomoc ... eh amsakra z tymi rodzicami ;p
widzialam fotki przykladowe z tej fotobudki smieszne faktycznie ;p tym bardziej ze jest chyba w tym mnoostwo rekwizytow ;p i cena tez nei ejst jakas meeeeeeeeeega no w sumie taka jak za afjerwerki wiec mzona sobie prtzemyslec co lepsze ;p

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1074 dnia: 10 Października 2011, 23:09 »
Generalnie zdjęć wewnatrz tam nie robiłam, mozesz zerknac sobie na ich stronie: http://www.ogrodprzelewice.pl/strona.php?id=galeria&nr=10&lang=pl

Ogólnie maja 3 sale ( i tu jest minus troche, bo np parkiet musiałby być oddzielony od stołow, ale sa wielkie drzwi i jest to lepiej rozwiazane niz np w Zamkowej). I sale kosztuja różnie w zależności od rozmiaru, zaczynają sie bodajże od 600zł  potem 700 i 800 za największą. I jest jakas oplata za wynajem naczyn, sztuccow i szkla. Jakas symboliczna z tego co pamietam. No chyba ze sie przywozi swoje, to wtedy nie trzeba placic.

Mają też sporo miejsc noclegowych w przystepnej cenie ( nie pamietam ile, ale nie bylo to nic wygórowanego. Tyle tych informacji nam przekazywal, ze mi sie petlik w glowie zrobil), pokoje ladne, odnowione ( bynajmniej te co nam Pan pokazal )  Do tego piekny ogrod, sceneria na zdjecia przepiekna! Jak para u nich sale wynajmuje to moze sesje plenerowa tam gratis zrobic, a tak sama sesja w palacu i ogrodzie to jakies 150zl.

Mi się ogólnie to bardzo podoba, bo mozna miec palac w przystepnej cenie ;) Tylko problem jest z tym  :Kucharz: Bedę sie musiala zorientowac jak wygladaja ceny cateringu i jak z dojazdem do Przelewic, to jednak kawalek od Sz-na. Do tego fryzjer i makeup staje sie tez problemem... :/

Wiesz z tata to sie jeszcze jakos dogadasz, ja z tesciem to tak srednio... zle by sie to moglo skonczyc, on jest bardzo upierdliwy na codzien, jak wraca ze statku to ja poprostu dom tesciow delikatnie mowiac omijam, zawsze znajde wymowke, zeby tam nie isc. Ja wiem ze on chce dobrze, ale czasem jest to irytujace i chyba mama mojego to zauwazyla, ze czasem mam ochote :klnie:

A na budke sie zdecydowalismy, bo jest to cos innego, cos fajnego, każdy może się powygłupiać. No i nie muszę sie martwic o podziękowania dla gosci, bo jako podziekowanie dostaną pasek ze zdjęciami i tym sposobem mam ich z glowy  :hopsa:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1075 dnia: 10 Października 2011, 23:17 »
hmmm z tymi cenami to na prawde ekstra ceny... za takie widoki ;p moze pomysle i o tym ;p ja mam jzu sale na ogrodach dzialkowcyh derdowskeigo
ale mozna zawszez mienic ;p chociaz w naszym przypadku byloby to dosc meczace... ;p

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1076 dnia: 11 Października 2011, 09:23 »
Sylwusia widoki są boskie, sale też bardzo ładne, dla kucharza jest dostępna kuchnia i garnki i takie tam. Cenowo wygląda to atrakcyjnie, zwłaszcza jeżeli twój tato gotuje dla Was. Niestety są minusy, no troszkę to daleko od Szczecina i goście musieliby jakoś dojechać. Ja dziś jestem nieco rozerwana pomiędzy Przelewicami a Binowem. Pod namiotem tez może być ładnie:

Offline Buuuś

• zapaleniec
« Odpowiedź #1077 dnia: 11 Października 2011, 13:54 »
ładnie naprawdewygladają te namioty ale czy naprawde z cena się nie przepłaci? jak się doda cene napiotu stołów pózniej wystroju i kucharza lub cateringu itd. ? efekt na fotkach super ale zarazem ile dodatkowych kwestii do załatwiania i ustalania a wiadomo przed slubem i tak fuuul zajec jest :)

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1078 dnia: 11 Października 2011, 14:00 »
Buuś, generalnie wynajem namiotu to ok 2000 i w cene wliczony jest namiot, stoly i krzesla + jakas podstawowa dekoracja z ktorej moge zrezygnowac. Do tego od talerzyka biora chyba na Binowie  175zł o ile dobrze pamiętam, wiec nie jest tak źle. Ja poprsotu nie wyobrażam sobie slubu w centrum Szczecina, nie znalazlam, zadnej sali weselnej, ktora by mi sie spodobala, nie chce wesela w hotelu :/

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #1079 dnia: 11 Października 2011, 15:38 »
namioty rzeczywiście wyglądają bajecznie ;)  a cena 175zł/osobę to też jeszcze do zniesienia... powiedziałabym wręcz, że w Bydgoszczy to byłaby nawet jedna z niższych (ale jeśli chodzi o hotele) :P

zaskoczyłaś mnie tą sukienką z kieszeniami - w życiu bym o czymś takim nie pomyślała :D ale pomysł sam w sobie genialny :P bałabym się chyba tylko tego, że będzie je widać :P