Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270913 razy)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1260 dnia: 8 Listopada 2011, 18:39 »
przyszlazona podaj proszę email bo ja nie potrafię na forum zdjęć wklejać :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1261 dnia: 8 Listopada 2011, 18:44 »
Aniulka moje zdanie już znasz ;D
Mix w Twoim przypadku jest idealny :D
Gabriela
Zofia

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1262 dnia: 8 Listopada 2011, 20:12 »
aaaniulkaa ja też chce :P ;) :D  ( martyna01041@wp.pl )

A jesli chodzi o te zaprszenia to dzieki za rade dziewczyny :* :) :D
Ja cały czas szkam i szukam jak juz sie na jakies zdecyduje to wam pokaze :) :D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1263 dnia: 8 Listopada 2011, 21:01 »
ja teeez chceeeee

anita.gorska444@gmail.com

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1264 dnia: 8 Listopada 2011, 22:40 »
i ja!  ;D

t-paulina@hotmail.com

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1265 dnia: 8 Listopada 2011, 22:44 »
ja tze ja tez ;D sylwusia085@wp.pl
ogolnie ja dzis dostalam probki zaproszen ;p i podobaja nam sie rozne ;p mi ejdne kaorlowi drugie co w takim przypadku???????? ;] no i te co podobaja sie karolowi przyszly ze zlotym... a my mamy kolor przewodni zolty ;p i nie wiem co teraz heheh

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1266 dnia: 9 Listopada 2011, 12:26 »
dziewczyny nie popadajmy w paranoje ;)
ja też mam zapedy ze wszytsko musi być idealne i idealnie dopasowane ale jesli mowa o zaproszeniach to naprawdę aaaniulkaaa ma rację - goście zaproszeni jedną chwilę patrzą na zaproszenia i - taka jest prawda - walną je zawsze gdzieś w kąt :P myślę że ważne żeby zaproszenie było ładne, dlatego fakt faktem trzeba poszukac żeby takie znaleść i by nam się podobały - ale nie zapomniajmy że to nie jest tak meeeeega ważna sprawa :D
i w tym momencie muszę przyznać rację mojemu Ł  :D to tylko zaproszenia i nie są aż tak ważne jak sam slub czy sala, muzyka i jedzenie itp :) a w dodatku w dniu slubu nawet nie pomyślimy o tym jakie miałyśmy zaproszenia bo będzie wiele ważniejszych będzie wrażeń i emocji :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1267 dnia: 9 Listopada 2011, 12:33 »
wiem wiem buus ;p tez sie z tym przespalam i chyba doszlam do wniosku ze zaproszenia nie musza byc idealne kolorystycznie hehe ;p ja juz poprostu zyje tylko slubem i weselem ;p i dostaje szalu ;p ale juz sie naprawiam i nie przesadzam ;p

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1268 dnia: 9 Listopada 2011, 12:33 »
A ja należe do tych dziwnych osób, które kolekcjonuja wszystkie kartki z wakacji, świateczne, wszystkie zaproszenia na slub i tym podobną makulaturę. Ostatnio znalazłam pudełko ze szkoły podstawowej z walentynkami, które dostałam jak miałam 9-15 lat, powiem Wam,że przegladanie ich sprawiło mi wiele radości :) Ahh te pierwsze zauroczenia, te listy miłosne od chłopaków z innych klas, a jak już sie dostało od kogoś ze starszej klasy no to normalnie BOMBA hehehe Znalazłam też szarfę MISS OBOZU HARCERSKIEGO 1997 ( zrobiona z papieru toaletowego) hehehehe I apaszkę z podpisami ludzi, których dziś juz nawet nie pamiętam :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1269 dnia: 9 Listopada 2011, 12:54 »
fajna sprawa z takimi wspomnieniami :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 9 Listopada 2011, 13:10 »
oj cherrypie to ty jestes mega sentymentalna kobita ;D ja tez mam neiktore listy ale jakos btak.. moglabym to wyrzucic chyba ;D

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1271 dnia: 9 Listopada 2011, 13:20 »
To sie zaczęło od tego jak znalazłam mojej mamy ściągę na maturę i tak juz zaczęłam kolekcjonować makulaturę, ale tylko tą, którą uważam za wartą zachowania :) Ostatnio w kartonie znalazłam też mój pamiętnik z podstawówki ( taki z  wpisami znajomych) i złote myśli hehehe

Wracając do ślubów. Co sądzicie o ślubie w piątek bez poprawin, ewentualnie kto chce będzie mógł do nas do domu na jakiegoś grila wpaść w sobotę? Jak myślicie czy gościom będzie to na rękę? Np slub o 16nastej lub 17nastej? Bo z terminami na 2012 zaczyna się robić już gorzej i coraz ciężej coś znaleźć a my wciąż się nie możemy zdecydować i tak sobie myślę, że piatki wciąż są wolne hehehe :)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1272 dnia: 9 Listopada 2011, 16:33 »
oooj moja cała rodzina jest bardzo sentymentalna, mój narzeczony też i wszyscy uskuteczniamy zbieractwo pamiątkowe (nawet ma swój pierwszy indeks ze studiów, który nie był ani razu wypełniony, czyściutki jak łza)
Oczywiście wszystko pochowane w kartony, a ja sobie co jakiś czas do nich zaglądam. Bardzo fajne uczucie.
Też mam harcerskie pamiątki, stare pamiętniki, a najbardziej lubię czytać listy miłosne od byłych chłopaków :D

Ja nie wiem jeszcze jaki będę miała kolor przewodni, bo może mi się spodoba suknia z jakimś dodatkiem specjalnym i co? Więc po suknie w grudniu.

A teraz zdecydowałam się na kamerzystę, o którym kiedyś wspominałam  chłopak znajomej znajomej. :D

cherrypie jeżeli nie masz zbyt wielu przyjezdnych gości, to myślę, że taki grill to bardzo dobry pomysł, o ile się pomieszczą wszyscy, bo jeszcze ci się zleci pół szczecina ;) a nawet imprezy "na śledzika" mają swój urok, a jaka integracja!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1273 dnia: 9 Listopada 2011, 18:08 »
cherrypie ja natomiast nie moge sie przekonac do slubow w piatki.... ;] ale tata ktory pracuje w jednej ze szczecinskicvh restauracji mowi ze ma baaaaaaaaaardzo duzo wesel w piatki i niekiedy poprawiny w sobote z grillem na ogrodzie eheh ;p dziwnie tak bo i tak 2 dni impra ;p ale mysle ze u was mogloby wypalic jesli nie zaprosicie zbyt wielu gosci... pamietaj ze ludzie lubia takie spedy

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1274 dnia: 9 Listopada 2011, 18:26 »
Mi sie poprawiny tak średnio widzą... gości mamy na liście około 120 z czego pewnie pojawi się około 80-90, bo część z z zagranicy nie przyjedzie ( no chyba,że nam zrobią niespodziankę). Część osób jest ze Szczecina, część z okolic ( w promieniu 80km). Dzieci na weselu nie chcę, chcę aby każdy się dobrze bawił i miał wolny wieczór. Dzieciaki do teściów lub znajomych :)

Ślub raczej będzie cywilny ( jeśli się uda to w plenerze). Dla mnie to nie ma różnicy czy to piątek czy sobota, bo poprawin tak za bardzo nie chcę. Ale tak się zastanawiam, jak wy patrząc z perspektywy gościa myślicie. Czy piatek czy sobota, robi to dla Was jakąś różnicę jako dla gości? Czy trzeba się trzymać sztywnych schematów,że ślub tylko w sobotę? Bo większość sopbót na 2012 jest już zarezerwowanych, a piątki wciąż są wolne.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1275 dnia: 9 Listopada 2011, 18:28 »
hm...  niektorzy pracuja w soboty ,... ale z drugiej str ja chyba bym nicu nie mowila gdybym dostala zaproszenie na piatek ;] nie przejmuj sie ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1276 dnia: 9 Listopada 2011, 18:29 »
Wiecie co, ja w ogóle nie mam czegoś takiego jak motyw przewodni albo kolor przewodni. Dekorację mamy wliczoną w cenę, będziemy  o niej rozmawiać niedługo przed ślubem z właścicielką,  ale ogólnie to standardowe przystrojenie tej sali na wesele  podoba mi się. Ja nie lubię jak jest dużo czegoś, jakichś ozdób itp. Wolę skromnie i klasycznie. Sala ma ściany bordowe, wiszą obrazy w jasnych ramach, pokrowce na krzesła są złote, obrusy białe, bordowe - jakie chcemy. Z sufitu zwisają jakieś lampiony czy coś takiego, kilka gadżetów. Jest naprawdę ładnie. Kwiaty na stół przygotuje dziewczyna mojego brata, żeby pasowały do mojego bukietu. No i tyle.

Co do zaproszeń i zawieszek na alkohol,winietek to też chciałam,żeby były w tym samym wzorze,ale jeszcze nie wiem. Oglądam zaproszenia ale w styczniu dopiero coś wybierzemy.

Co do wesel w piątki, to myślę, że to niezły pomysł. Na pewno można sporo zaoszczędzić, bo piątkowe wesela są tańsze niż w sobotę. Piatek wyklucza poprawiny w sobotę, chyba że nikt nie będzie mial wowczas w tym miejscu wesela. Tylko dla gości moze to byc utrudnienie. Ci, ktorzy mają jechać np. przez 3-4-5 godzin, będą musieli w tym dniu wziąć sobie wolne w pracy.
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1277 dnia: 9 Listopada 2011, 18:36 »
genralnie wszyscy młodzi są ze szczecina, starsi, którzy już nie pracują z okolic. Myslimy nad wynajeciem busa zeby ich porozwozil i poprzywoził :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1278 dnia: 9 Listopada 2011, 18:47 »
heh....to ja też się wpisuję do klubu zbieraczy walentynek z podstawówki, złotych myśli, karteczek pisanych na lekcji, wróżb z ciasteczek i innych....hitem mojej kolekcji jest legitymacja gimnazjalna z podrobioną przeze mnie osobiście datą urodzenia  ;D jakoś się było trzeba dostać na imprezę :P gorzej było jak ją mamuśka dorwała :biczowanie: :biczowanie: :biczowanie:

co do piątków jestem ZA!  :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: :brewki: My mamy w piątek :) i w sobotę poprawiny w namiocie(w tym samym lokalu)......PM jest z Inowrocławia,wiec połowa gości jest przyjezdna i niechcieliśmy żeby z poprawin goście pouciekali :D a w środę przed weselem jest wolne od pracy i większość ludzi i tak bierze wolne(lub udaje że choruje ;)) i robi sobie długi weekend...
Ja się śmieję, że my to po królewsku...jak Kate i William :los: :los: :los:

Offline Gonia90

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25-08-2012
« Odpowiedź #1279 dnia: 9 Listopada 2011, 18:50 »
Witam wszystkie 12-stki  ;D
Ja mam jeszcze sporo czasu do ślubu, ale praktycznie wszystko mam już załatwione. .
Sala jest, orkiestra jest, fotograf i kamerzysta też, a nawet sukienka już w domku wisi hehe . . . teraz zostało mi tylko czekać i się niecierpliwić  :P
Myślę, że jakoś na początku maja zacznę wszystko dopinać na przysłowiowy ostatni guzik  ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1280 dnia: 9 Listopada 2011, 19:01 »
cherrypie jak byłam w Dworku Hetmańskim to mówili, że nawet w środku tygodnia wesela u nich ludzie robią i to wcale nierzadko...

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1281 dnia: 9 Listopada 2011, 19:04 »
Malinowa przybij piątkę a nawet dwie hehehe! :id_juz: Ja w swojej kolekcji też mam legitkę z podrobioną datą urodzenia, i to tak chamsko widać, że szok! hehehe Zawsze działałao, ja to myślę,że ci na bramkach i tak wiedzieli,a le nic nie mowili i wpuszczali malolaty na balet hehehehe   :disco:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 9 Listopada 2011, 19:14 »
no to high five O0 ja to z tymi bramkami zawsze jakieś śmiechowe historie miałam...kiedyś z kumpelą poszłam i udawałyśmy, że nie mamy dokumentów...i ona na pytanie, który rocznik jesteśmy zamiast dwa lata odjąć, dwa dodała...i wyszło, że 14 lat mamy   :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:ale i tak weszłyśmy :taktak: :disco:

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 9 Listopada 2011, 19:15 »
Hej Gonia:-) a jaką masz suknie???? :-) chcemy zdjęcia albo namiary na model!!! :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1284 dnia: 9 Listopada 2011, 19:18 »
no właśnie GONIA...fotosy chcemy ;D

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #1285 dnia: 9 Listopada 2011, 19:56 »
Cześc dziewczyny:) rzadko sie tu udzielam ale postanowiłam sie poporawić i bywać tu już częściej :D

Właśnie jestem w trakcie robienia kokardek na zaproszenia i już mi sie nie chceeee. Co do ślubu w piątek ja bym nie chciała tak jak wielu innych rzeczy chyba jestem straszną tradycjonalistką  ::)

Pozwolicie że ja też sie pochwalę suknią? http://salonslubnybianka.pl/wp-content/gallery/verisebridal/DONATELLA%20sm.jpeg tylko biała i bez tych kwiatków :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1286 dnia: 9 Listopada 2011, 20:08 »
sukienka śliczna...też mi się takie bardzo podobają :)
i bardzo dobrze , że bez kwiatków:)

a jakiej firmy to suknia?

Offline xanth

• entuzjasta

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #1288 dnia: 9 Listopada 2011, 20:13 »
Suknia to Verise Bridal ... a butki booooskie sama bym takie chciała ale przy moim wzroście to sobie mogę pomarzyć :(

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1289 dnia: 9 Listopada 2011, 20:19 »
kurcze wychodzi na to, że kto co nie wrzuci to mi się podoba  ;D

ostatnio oglądałam zdjęcia ze ślubu takiego piłkarza ze Szczecina-Grosickiego i jego kobitka tez miała buty w kolorze NUDE...bardzo mi się to spodobało...

mam jakąś ogólną niechęć do białych butów...a już białe, koronkowe kozaczki=najgorzej :-\ (chyba, że białe martensy :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:
)

ogólnie fajnie jego laska wyglądała-suknia, fryz, kwiaty...można sobie wygooglować ;)

buty piękne...ciekawe jak z wygodą?...przy moim wzroście jak najbardziej ten obcas i platforma wskazane...