Lubie to! heheheh

A teraz tak na poważnie. Założyłam wątek w dziale foto video ale nikt mi jeszcze nie odpowiedzial. Powtarzam pytanie tutaj, dla tych co zagladaja czesciej w ten watek, anizeli w watek fotovideo. Mam nadzieje,ze jutro ktos z tegorocznych PM albo PM z zeszłych lat mi odpowie, no i pewnie dostane oferty na PRV od jakiś fotografów, no ale niewazne, was kochane 2012 PM pytam o to samo.
Otóż jesteśmy juz po rozmowie z kilkoma fotografami i zaskoczyła mnie jedna rzecz. Niby sesje plenerowe są wliczone w koszt pakietu, a tu nagle jak chcemy pojechać nad morze niektórzy liczą sobie dodatkowe koszta, a inni chcą aby zabierać ich i oświetleniowca naszym autem. Ja nie mam nic przeciwko jechać na dwa samochody, nawet mi się to wydaje wygodniejsze, bo niewyobrażam sobie siedzieć w sukni w małym aucie z moim PM, fotografem i jeszcze oswietleniowcem...
Czy takie dodatkowe koszta do pakietu ( typu dodatkowo za wyjazd na plener nad morze) to normalna sprawa? Czy wiekszosc fotografów tak robi, czy poprostu my trafilismy na jednego z Panów, który liczy sobie dodatkowo, mimo iż, w pakiecie ma sesję plenerowa w dniu innym niż ślub? I do tego liczy 1 zł za km poza Szczecin

Bo według wyliczen do US to chyba stawka jest 0.80zł/km. Bo na razie jesteśmy po rozmowie z 3ma, jedni nie doliczaja kosztów, jeden chce aby zabierac go i oświetleniowca swoim autem, a jeden dolicza dodtakowe koszty. Czy duzo fotografów dolicza dodatkowe koszty, czy udało wam się negocjować te dodatkowe koszty? Bo mi sie wydawalo, ze skoro sesja calodniowa jest w pakiecie, to fotograf wyliczajac cene powinnien wziasc wyjazd nad morze czy poza Szczecin pod uwage?