Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 271503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #270 dnia: 26 Czerwca 2011, 18:45 »
Opowiadaj jak wrażenia z wesela? :) :)
Gabriela
Zofia

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #271 dnia: 26 Czerwca 2011, 19:55 »
Na weselu było super! i wszystko zorganizowane tak, ze nie przekroczyło 15 tysięcy.
Wesele kuzynki odbyło się w jakiejś pobliskiej miejscowości przy Olsztynie. Ośrodek dopiero staje na nogi, ale sala weselna jest pięknie wyremontowana (właściwie to sale są dwie, jedna z tego co widziałam przez szybę była fenomenalna! Kolumny w kształcie nagich kobiet itp.), cały ośrodek miał w sobie klimat, obok sali weselnej piękna fontanna, a wokół niej poustawiane stoły do grilla, tam robiło się poprawiny. Nie ma ani jednej rzeczy do której można było się przyczepić. ANI JEDNEJ. Wszystko było dopracowane. Nawet zespól pana młodego pograł przez godzinkę. A poprawiny - też sympatyczne, skończyły się o 2 :D A mój PM skakał przez ognisko :D
Sale chcę zmienić właśnie dlatego, że będę miała dość sporo przyjezdnych, nie chce  ich wozić po całym szczecinie taksówkami po nocach, a nad morzem wszyscy będą na miejscu i mi nie uciekną. Będą zmuszeni przyjść na poprawiny.  :-X Z resztą nad samym morzem może być bardzo romantycznie :) zobaczymy co wyjdzie, trzymajcie kciuki!!

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #272 dnia: 26 Czerwca 2011, 21:15 »
Powiem Ci, że pomysł wydaję się super :) :)
Życzę Ci aby wszystko Ci się udało tak jak chcesz :) :)
Gabriela
Zofia

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #273 dnia: 26 Czerwca 2011, 21:19 »
nieeee dzięeeee kuuuuuu jeeeee!! ;)

Offline ata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: !!  23.06.2012r.  !!
« Odpowiedź #274 dnia: 26 Czerwca 2011, 23:32 »
Rzeczywiście pomysł świetny, a takiej sali co wszystko gra, to raczej pozazdrościć ;)
Chociaż ja na swoją nie narzekam, jest skromnie, ale elegancko, wszystko na jedej sali i na jednym poziomie. Taka, która nam się najbardziej spodobała ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #275 dnia: 27 Czerwca 2011, 08:17 »
xanth no to fajne weselisko było, jak się do niczego nie można przyczepić ;D
I fajny pomysł z tym,żeby zebrać gości w jedno miejsce ;)
ata-ja zobaczyłam naszą salę i żadnej innej nie chciałam ;) i też mam wszystko na jednym poziomie ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #276 dnia: 27 Czerwca 2011, 12:13 »
z tym zbieraniem gości w jednym miejscu jest super sprawa, sama też tak będę miała:D mam już zaklepaną salę razem z całym hotelem (nocleg dla 65 osób, ale można wcisnąć więcej, jednak staram się zapewnić ludziom komfort;)). Też mam wiele osób przyjezdnych i dlatego się na to zdecydowaliśmy:) .Przynajmniej te 65 osób będzie na poprawinach na 100% :D.
U mnie na razie szał na przygotowania osłabł;), co prawda najważniejsze sprawy załatwione i opłacone, a od środy idziemy na nauki:D.
Teraz opanował mnie szał planowania urządzania nowego mieszkanka:) i myślę, że dobrze bo jak mi się wena na to skończy po przeprowadzce w listopadzie, to akurat na nowo wróci dalsze planowanie wesela:).
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #277 dnia: 27 Czerwca 2011, 19:42 »
Hej, witam wszystkie przyszle Panny Mlode 2012 ;) mam nadzieje ze mogę sie dołączyć ;)
a wiec zaczne od tego ze dzis zarezerwowaliśmy sale na ogródkach działkowych na derdowskiego w szczecinie ;) jako ze moj tata jest kucharzem to juz nie raz na tej wlasnie sali razem robilismy i widzialam nie jedno wesele ;) mi ta sala osobiscie najbardziej sie podoba ze wszystkich działkowych w szczecinie ;) dodam jeszcze ze koszta sa niewielkie co jest dla mnie istotne ;) zespół też już mam, na początku byliśmy prawie pewni zespołu bal luz, ale w niedziele byliśmy na próbie innego zespołu i jej głos jest tak ładny że panią z zespołu bal luz przebija na maaxa  ;) ale wiadomo są gusta i guściki ;) to byłoby chyba arazie na tyle ;) myśle że jak jest sala i kucharz i zespół to narazie nie musze nic innego rezerwować, no ewentualnie kamerzysta i fotograf ale chyba na to ejszcze troche czasu, jak myslicie? ;)
ps.  przepraszam za moje bledy i literowki ale to tak szybko szybko ;p pozdrawiam Sylwia

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #278 dnia: 27 Czerwca 2011, 20:21 »
też mam sale na derdowskiego, ale chyba ją zmienie, bo chcę bardziej zintegrować moich gości, tak żeby spanie i wesele mieli na miejscu, jak ktoś się źle poczuje,. to prześpi sie na godzinke i wróci, a tak, jak pojedzie do hotelu to już na zawsze!

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #279 dnia: 27 Czerwca 2011, 20:38 »
z tym zbieraniem gości w jednym miejscu jest super sprawa, sama też tak będę miała:D mam już zaklepaną salę razem z całym hotelem (nocleg dla 65 osób, ale można wcisnąć więcej, jednak staram się zapewnić ludziom komfort;)). Też mam wiele osób przyjezdnych i dlatego się na to zdecydowaliśmy:) .Przynajmniej te 65 osób będzie na poprawinach na 100% :D.
U mnie na razie szał na przygotowania osłabł;), co prawda najważniejsze sprawy załatwione i opłacone, a od środy idziemy na nauki:D.
Teraz opanował mnie szał planowania urządzania nowego mieszkanka:) i myślę, że dobrze bo jak mi się wena na to skończy po przeprowadzce w listopadzie, to akurat na nowo wróci dalsze planowanie wesela:).

nusiak gdzie idziecie na nauki??
Powiem Wam szczerze, że mi troche ręcę opadły. Zadzwoniłam w weekend do tego naszego ośrodka bo chciałam jechac na jedną noc pogadać pooglądac, spotkać się z księdzem a tu dupa dość, że nie było już miejsca (ok rozumiem długi weekend) to jeszcze się dowiedziałam, że nasza data jest nieaktualna bo coś tam właścicielom nie pasuje akurat na23 czerwca. W sumie przesunięcie o jeden, dwa tygodnie to nie tragedia ale jakos tak mi sie odechciało  :( jeszcze żadnej umowy nie było więc czepiać się nie moge

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #280 dnia: 27 Czerwca 2011, 21:17 »
aaaniulkaaa  w jakims pśrodku robisz wesele ?????

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 27 Czerwca 2011, 21:36 »
mi akurat nie przeszkadza ze nie ma noclegu an miejscu bo od nas malo osob przyjezdnych ;p  a wplacilas juz zaliczke? czy przepadnie?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 27 Czerwca 2011, 22:51 »
aaaniulkaaa ale skoro nie było umowy to zaliczki nie wpłacaliście no nie? :) to przynajmniej tyle,że kasy nie straciliście :)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #283 dnia: 28 Czerwca 2011, 07:44 »
Nie nie zaliczki jeszcze nie wpłacaliśmy właśnie dzwoniłam, żeby się umówić na wpłatę zaliczki a tu taka dupa

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #284 dnia: 28 Czerwca 2011, 08:21 »
Sylwiusia 85 ja myśle ,że lepiej sobie pozałatwiać kamerzyste i fotografa wcześniej bo Ci cieszacy się leprzą opinią już duzo wcześniej mają pozajmowane terminy. A dokładnie którego macie ślub ?
 A chciałam sie jeszcze spytać co myślicie o małych dziewczynkach jako  druchenki na slubie w kościele ?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 28 Czerwca 2011, 12:02 »
Mi się takie małe dziewczynki bardzo podobają  ;D
ale u mnie w rodzinie już takich małych nie ma, więc nie będzie druchenek  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 28 Czerwca 2011, 12:14 »
niecierpliwa- data nasza to 23. 06. 2012 ;) piekna hehe ;)
chyba tak zrobie, wczoraj dostalam namiary na dobrego kamerzyste naprawde gony polecenia, ale jest jedno ale, nie wiem ejszcze ile on bierze takze nei wiem czy sie zdecydujemy ba niego zobaczymy ;) co do fotografa to tez mam 2 na oku wesele+ plener ale tez boje sie kosztow. . . . . . . .   no ale coz. . .  tylko z tym bede szalec, nie planujemy zadnych pokazow sztucznych ogni itp bo zwyczajnie szkoda nam kasy i wolimy gdzies wyjechac w podroz poslubna ;)

co do malych dzieci na wesele, czytalam wczoraj o tym watek zdania sa podzielone, ja osobiscie nie wyobrazam sobie zeby u nas nie biegaly dzieci po sali, poniwaz ja je uwielbiam ;) zastanawiam sie czy nasze chrzesniaki (2 dziewczynki jedna 4 letnia w przyszlym roku, druga 3 letnia i maly 3 latek ) beda nam niosly obraczki do oltarza i czy beda nam sypac platkami roz ;) byloby to na pewno piekne ;) i ogolnie bylam na weselach gdzie byly dzieci i uwazam ze nie przeszkadzaja rodzicom i goscia, wiadomo ze nie sa raczej do konca, pozniej mozna je oddac pod opieke jakiejs babci, straszej cioci itp ktora i tak by poszla szybko spac i tak ;) takze ja jestem za!

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #287 dnia: 29 Czerwca 2011, 10:31 »
aaaniulkaaa - namęczyłam się z szukaniem takiego kościoła, aby wpasować się z naukami w mój urlop i grafik wakacyjny;)
Idziemy do :Kościół Farny  - przy ul.Bogurodzicy 3, akurat pasuje bo nauki są w środy o 19:00:) (5 spotkań)

Jeżeli chodzi o kamerzystę i fotografa to myślę, że nie szkodzi na nic aby zarezerwować wcześniej, my podpisaliśmy umowę z w/w już na początku marca 2011r:D, a wesele w lipcu za rok....więc już mamy z głowy, a naczytałam się wiele dobrego o MJB video, zresztą jak zobaczyłam nagranie, to uznałam że to bardzo w naszym stylu i nie zastanawialiśmy się ani chwili przed podpisaniem umowy i wpłaceniem zaliczki:)

W połowie lipca idę na poszukiwanie sukni, bo większość salonów odpisała, że nie ma znaczenia termin rezerwacji kiecki, bo kto pierwszy ten lepszy i że mogę przyjść nawet teraz;) z rocznym wyprzedzeniem hehe - jako iż lubię spać spokojnie ( a mam już 3 suknie na oku, z czego w jednej się zakochałam wizualnie) to wolę to też już załatwić;)

Za tydzień tez mam zamiar zrobić objazd poi hurtowniach z alkoholem i napojami - podpytać o ceny i ofertę, więc jak coś to podzielę się wrażeniami i ciekawostkami;)

[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 29 Czerwca 2011, 11:54 »
nusiak zawstydzasz mnie ;) masz więcej spraw załatwionych ode mnie i suknię będziesz mieć też wcześnie, a ja miesiąc po Tobie mam ślub ;) a połowy rzeczy jeszcze nie mam :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 29 Czerwca 2011, 13:42 »
Nusiak mnie ejszcze bardziej zawstdyzasz ;) ja mam ok 2 tygprzed toba a nawet nie mam polowy z tego co ty ehhe ;) ale ja znow ejstem taka ze wszystko an ostatnia chwile ;)  poza tym jak jzu pisalam wczesniej mam duuzo kg do zrzucenia wiec ja suknie bede suzkac styczen- luty ;) a kamerzysta i fotograf mysle ze sierpien - wrzesien sie rozejrze ;)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #290 dnia: 29 Czerwca 2011, 13:53 »
suknie chce zarezerwować:), jakbym kupowała to bym raczej poczekała bo gdzie bym to trzymała?:)
Ja po prostu śpię spokojniej, jak wiem że coś jest załatwione:D, takie moje zboczenie małe;)
Nauki też dlatego robię wcześniej, bo boję się że później mogę się nie wpasować z grafikiem w pracy i planem zajęć w szkole:)

Jeżeli chodzi o usługodawców (fotograf i kamerzysta) to ja wyszukiwałam sobie na necie wraz z opiniami to co mnie interesowało i wysyłałam e-maile do wszystkich z zapytaniem, w którym opisałam dokładnie to, czego oczekuję:) żeby mieć świadomość ile będzie kosztowało, to czego chcę.

Ogólnie to mam fioła jeżeli chodzi o planowanie, mam nawet segregator z najważniejszymi rzeczami (tabelki itp) + harmonogram co kiedy robić (kiedy dokumenty np zacząć załatwiać) i tabele, gdzie wpisuję usługodawców oraz terminy wpłaty zaliczek i końcowych rozliczeń - żeby wiedzieć na czym stoję w finansach i co do kiedy należy uiścić:D. Mam inne fajne tabelki, ale nie będę pisała bo wyjdę na krejzola :hahahaha:
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:09 »
Nusiak heheh za mocna jestes ;) ja to dzisiaj chce sobie zamowic organizer slubny  a co! ;) ciekawe co tam w srodku ejst ciekawego...  ;]
c o do tych twoich tabelek to fajna sprawa masz wszystko czarno na bialym ;)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:21 »
nusiak jaka Ty zorganizowana jesteś, nie to co ja :mdleje: wszystko na ostatnią chwilę załatwiam,ale to chyba też przez A. ,bo on ciągle mówi,że dużo czasu jest ;D
Wiem, wiem, jak się nie chce na siebie zwalać to zawsze narzeczony winny ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #293 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:23 »
no wlasnie zamowilam sobie ten organizer slubny co tutaj reklamuja ;) 11zl to nie majatek a moze sie okazac fajnym gadżetem ;)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #294 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:26 »
Powiem Wam dziewczyny, że jesteście nieźle zorganizowane :) :)
Nie było mnie parę dni a tu tyle nowych osób i jakie postępy :) :)
Ja suknię będę szukać grudzień-styczeń  ;) ;)
Gabriela
Zofia

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:28 »
My to się chyba obydwoje wkręciliśmy w przygotowania;)

Powiem Wam, że mam na zbyciu jeden organizer ślubny (dostałam razem z prenumeratą Uroczystości), bo drugi taki za 36zł to dostałam w prezencie;). Ale organizer to już na moje zapiski:D
Jakby ktoś był chętny to odstąpię - mogę wysłać pocztą (priv jak coś).
:)
[/url]  [/url]

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:35 »
Natysa to będziemy szukać we dwie ;D Też mam zamiar w zimie pochodzić, jakoś się już do tego zmuszę ;) do tego chodzenia i przymierzania-kiedyś w końcu trzeba ;)

Offline Natysa

• uzależniony
« Odpowiedź #297 dnia: 29 Czerwca 2011, 14:41 »
aniołek86 wpadaj do nas do stargardu razem pojeździmy ;D ;D
a nóż wybierzemy tę samą ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline Kooocur
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #298 dnia: 29 Czerwca 2011, 16:18 »
Cześć :) to i ja się dołącze :) Slub 16. 06. 2012

Widzę, że duzo dziewczyn ze Szczecina. . wiec moze coś doradzą i będzie raźniej ;)

Pozdrawiam wszystkie :)

Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do grona?

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Czerwca 2011, 16:29 »
Witaj koocur ;) widze ze tez jestes czerwcowa tak jak ja ;)
nusiak a gdzie mozna bylo kupic taki za 36 co dostalas w prezencie? ja nigdzie nei widzialam czegos takiego dlatego zamowilam sobie tu na e-wesele.pl ;)

dziewczyny jedyne co mnei nurtuje..... to niby w przyszlym roku akurat w czerwcu jest to euro... ja i moj K. nie zwracalismy na to uwagi przy zamawianiu sali ale... w mojej rodzinie ejst kilka osob meeeega kochajacych pilke i obawiam sie ze w dzien naszego slubu bedzie jakis wazny mecz i zamiast bawic sie na weselu to beda kombinowac jak tu obejrzec zawody... bleee maci to moj spokoj i radosc z daty ktora mamy ;)