Dzięki za odpowiedzi na temat fotelika

na razie musimy uzbierać kasę na nowy fotelik ale już jesteśmu zdecydowani na zmianę. Wiktor wygląda tak w nosidełku, że głowę już praktycznie ma równo z oparciem i wtedy ciężko jest zasłonić mu budkę, nogi wystają już bardzo, a do co dla mnie najważniejsze jest jak się go wsadzi to ma sztywnę rączki jak jest w grubszej kurtce i ma ograniczone ruchy.
W sumie jak na razie to nie ma jeszcze 9 kilo nie dużo mu brakuje ale nie ma i nie siedzi sam jeszcze zbyt dobrze ale uważam, że lepiej mu będzie w większym foteliku.
Co do nagości w domu nie wiem jak to będzie wyglądało u nas, ale wydaje mi się, że nie będę jakoś bardzo się kryła przed moim dzieckiem przynajmniej do jakiegoś jego wieku, jakiego to sama jeszcze nie wiem życie zweryfikuje i nie będe pisać, że w wieku tylu i tylu lat będę się ukrywać przed dzieckiem bo sama jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać. Co do kąpania to pewnie w późniejszym czasie będzie się kąpał z tatą, a nie ze mną, jeśli w ogóle bo jak na razie nie mamy wanny

nie wiem ja sama chyba bym się dziwnie czuła jakbym miała się kapąc ze starszym synem, bo nie ukrywając teraz są inne czasy 11 czy 12 dzieci to już mają swoje sympatie/dziewczyny czy chłopaków więc jakoś wątpię, że mieli by ochotę na kąpiel z którymkowiel z rodziców o dalszej rodzinie już nie wspominając.
Wydaje mi się, że bardzo wiele zależy od wychowania, od tego do czego przyzwyczai się dzieci. Bo raczej nie można powiedzieć o dziecku, że jest jakieś nie normalne, że mając 30 lat nie ma żadnych zachamować żeby rozmawiać ze swoją półnagą mamą, dla mnie jak już ktoś ma być nie teges to będzie to ta matka, która go nauczyła takiego zachowania i takich przyzwyczajeń, bo ktoś musiał zasiać w nim taki wzorzec zachowań. A tak na marginesie z kuli mnie to oni by mogli obydowje latać po domu jak ich Pan Bóg stworzył jeśłi im to nie przeszkadza
byleby mieli świadomość, że nie z każdym i przy każdym można się tak zochowywać. To samo tyczy się kąpieli 10 letniego dziecka z kimkolwiek z rodziny, jeśli im to pasuje to niech się kąpią mi to lotto. To, że ja bym tak nie zrobiła nie znaczy, że inni nie mogą tak robić.