Autor Wątek: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach  (Przeczytany 4059355 razy)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: e-weselne mamusie, czyli pogadajmy o naszych dzieciaczkach
« Odpowiedź #16830 dnia: 1 Listopada 2011, 20:31 »
lody ale tylko pierwsze, bo potem to już lodów nie było ;) hłe hłe hłe

No dokłądnie Aneta.Ja jestem od dziecka nauczona się nei wstydzić, bo w sumie każdy i tak wie, co kobieta a co facet ma w majtkach.I w nagości nic złego dla mnie nie ma. A do sauny to tylko i wyłącznie nago, a jak inaczej?? ??? Odparzać sobie ciała w sztucznym materiale nie zamierzam. Zresztą jak sauna ma działać tak jak powinna na skórę to tylko nago się tam powinno chadzać. Ewentualnie jak ktoś mocno wstydliwy to w ręcznik się można zawinąć. :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16831 dnia: 1 Listopada 2011, 20:37 »
Żeby nie było wątpliwości to był oczywiście żart  ;D

Też jestem za oswajaniem dzieci z nagością, swoją drogą jakby część mamuś wylazła dzieciom z łazienek to by może mniej nagich for dzieciaczków po forum się pałętało, ot pozytywny aspekt
fot dzieciaczków

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #16832 dnia: 1 Listopada 2011, 20:42 »
ja uważam, że nagość jest czymś osobistym..  Moi rodzice nie latali po domu na golasa, tak jestem wychowana ale akceptuję jak  ktoś chce wychować inaczej ;)
ola, apropo zdjęć, to chyba nie zależy od tego czy matka siedzi z dzieckiem w łazience tylko od tego ile ma w głowie i czy potrafi to wykorzystać  ;)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #16833 dnia: 1 Listopada 2011, 21:03 »
ja też zostałam zupełnie inaczej wychowana, dla mnie nagość bo bardzo intymna kwestia i nie wyobrażam sobie by moja córka - czy to 4 czy 10 letnia oglądała na żywo męskie przyrodzenie... więc dla mnie kąpiel z dzieckiem owszem ale np w majtkach od stroju  ::)  a jakby tak dziecko uznało swoją nagość za tak naturalną że nie wstydziło by się jej przed nikim? dość śliski temat jak ostatnio większość tu poruszanych  :P

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #16834 dnia: 1 Listopada 2011, 21:06 »
nie "wujka" tylko prawdziwego wujka- to był/jest brat mojej mamy. Tia, na pewno myślał o wykorzystaniu córki swojej siostry.
ojj różnie bywa .Nie mówię że on on chciał coś ci zrobić ale sama wiesz że nawet własny ojciec zrobi dziecku krzywdę .

Moim zdaniem jest to bardzo nie na miejscu .
Ale skoro Twoja mam nie widziała w tym nic złego to tylko i wyłącznie jej decyzja i takie miała prawo .

kurcze im więcej o tym myśle i sobie wyobrażam tym bardziej uważam to za coś "dziwnego" .
NP.Moja 10-cio letnia córka i penis mojego brata w jednej wannie !
Ale że ten wujek nie miał wstydkdu ?

Nie pomyśl że atakuje ale najzwyczajniej w świecie mnie to inetresuje , tylko dlatego bo nie miałam do czynienia z takim przypadkiem .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16835 dnia: 1 Listopada 2011, 21:12 »
aneta ja nie wiem od czego zależy wrzucanie nagich zdjęć maluchów do internetu, ten temat jest dla mnie niewyjaśniony do dnia dzisiejszego, jedyne uzasadnienie jakie znajduje to bezmyślność i brak szacunku dla dziecka czy to własnego czy cudzego ( mam tu na myśli "powielanie" zdjęć wcześniej wrzucanych)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16836 dnia: 1 Listopada 2011, 21:24 »
Aaaa powiem Wam tak ,
]Mam konto na NK , co prawda już dawno nie używane , z którego korzystam aby uświadomić bezmyślnych rodziców którzy zamieszczają nagie zdjęcia dzieci .

90 % rodziców usuwa zdjęcia . 60 % dziekuje mi za uświadomienie . a 10 % zostawia i mnie rypie bo uważają że oni jako dzieci tez byli nago fotografowani a zdjęcia były pokazywane rodzinie . i nic w tym złego nie widzą .

zaraz odkopię te konto i wkleję wam to co pisalam pod zdjęciami tych nagoch dzieci .

Rodzicu Twoje dziecko , tak jak ty też ma godność ! Zamieszczając nagie zdjęcia Swojego dziecka dajesz pedofilom materiał którzy mogą wykorzystać !
Pedofil wchodzi na NK wyszukuje zdjęcia , kopiuje je na swój komputer i później wieczorem ma z nich użytek
...jaki ? to już sam się domyśl !
Dziecko to bezbronna istotka która powinno się za wszelką cenę chronić !
Kto ma to robić jak nie ty ? Takie zachowania są bezmyślne !
Trzeba mieć też nadzieję że Twoje dziecko za 20 lat nie znajdzie Swojego nagiego zdjęcia krążącego po internecie...
Wywalcie nagie zdjęcia z galerii ! Zablokujcie ją dla obcych - w ten sposób ochronicie Swoje pociechy przez pedofilami !

Zwracajcie uwagę rodzicom którzy umieszczają zdjęcia nagich dzieci w Swoich galeriach ! Jeżeli chcecie zrobić to anonimowo dajcie mi znać a ja zareaguje !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #16837 dnia: 1 Listopada 2011, 21:30 »
Heheh 'ku rozladowaniu atmosfery":
Jak mamy być grzeczni, skoro jak byliśmy mali, to oglądaliśmy Tarzana, który chodził półnago. Kopciuszek wracał o 12.00 w nocy. Pinokio kłamał. Alladyn był złodziejem. Batman jeździł 320kmh. Królewna Śnieżka mieszkała z 7 chłopakami. Papaj palił fajki i miał pełno tatuaży. Pacman biegał po ciemnej sali i jadł kolorowe pigułki od których dostawał energii. Bolek i Lolek oraz Tola, żyli w trójkącie. Żwirek i Muchomorek byli parą. A Pan Kleks czytał poradniki Młodego Zielarza, Kaczor Donald chodził bez majtek, a Smerfetka była tylko jedna na wioskę!![/color]
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16838 dnia: 1 Listopada 2011, 21:31 »
hahaah sama prawda :D

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #16839 dnia: 1 Listopada 2011, 22:11 »
hehe genialne  :D

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #16840 dnia: 1 Listopada 2011, 22:33 »
Ja tam już nie wiem czy Wy sobie żartujecie czy serio mówicie... Ja tam się z Zuzką kąpię i to uwielbiam.. baaaa nawet w trójkę się kąpiermy razem i też w tym nic a nic złego nie widzę!! A Zuza ze szczęśca nie może jak slyszy o wspólnej kąpieli..
Ostatnio było dużo zdjęć dzieciaczków a ja nic nie dodawałam.. więc dziś się chwalę swoją pciechą :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #16841 dnia: 1 Listopada 2011, 22:41 »
wybaczcie ze tak z innej strony sie wtrace, ale mam pytanko.

collinek robi zawsze dziennie minimum 3 kupki, ostatnio zrobil 6 dzis 5, waga leciutko spadla z 10,2 na 10,1kg. mam sie martwic?  waga pewnie nie, bede obserwowac, ale tymi kupami? nieraz obiadek doslownie przelatuje przez niego, wychodzi w takiej samej postaci jak wszedl niestrawiony. waga nie wzrosla juz od 2 miesiecy, no ok zaczal chodzic to moze stac w miejscu wiecej spala, ciagle w ruchu ale skad tyle kupek? a wcale malo nie je, plus dodatkowo extra posilek bo budzi sie nad ranem tak 5 6 i musi zjesc butle i spi dalej.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #16842 dnia: 1 Listopada 2011, 22:49 »
Pamela moja Zuza dostawała biegunek jak jej zeby szły... Dawaj jej więcej wody do picia czy tam czegoś innego żeby się nie odwodniła.. Póki nie zacznie wymiotować nie masz się co martwić.. ale pilnuj go dziś w nocy.. może to jakiś lekki rotawirus czy jelitówka..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #16843 dnia: 1 Listopada 2011, 22:55 »
Pam u nas też były kiepskie kupska przez około tydzień przed wyrżnięciem się zębola...
no i za szybko enter wdusiłam!

Zuzuolek śliczniasty- pierwsze zdjęcie szalenie mi się podoba :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16844 dnia: 1 Listopada 2011, 23:17 »
A próbowałąś obiad kroić na mniejsze kawałki? Max ma tak do tej pory, że jak zje coś co było "za grubo" pokrojone to w tej samej postaci jak zjadł to wydala ;) Wiążę to z tym, że jednak ma tylko po jednym trzonowcu więc ciężej mu się żuje. Nie wiem ile w tym prawdy- ot taka moja teoria ;)
No i dziecko jak zaczyna chodzić to o wiele mnie przybiera. Więc wagą absolutnie bym się nie przejmowała. Max przez ostatni rok może z 2 kg przybrał ::) Za to urósł wzwyż :) Do tego Max zjada wciągu całego dnia mniej więcej tyle co ja ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #16845 dnia: 2 Listopada 2011, 07:58 »
Co do dyskusji to tylko wtrącę .... ostatnio UWIELBIAM skrajności... a takowe się tutaj non stop pojawiają. A nie można by tak NORMALNIE ??

pamela 3 kupki to nic nienormalnego moim zdaniem ale 6 to juz biegunka i poszlabym z tym do lekarza. Przybieraniem bym się nie martwiła. Moi już dawno nei przybierają ;)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16846 dnia: 2 Listopada 2011, 08:11 »
Gabiś tendencje są zawsze skrajne- jak rodziłam Nikosia to był szał na wszstko co najzdrowsze, najlepsze, najbezpieczniejsze itd. Od kilku miesięcy widzę, ze panuje konkurs na największą wyrodność  :) I tak pewnie będzie w kółko :P

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #16847 dnia: 2 Listopada 2011, 08:21 »
dokładnie, ze skrajności w skrajność  ::)

pamela, a podałaś mu probiotyk? ja chyba od tego bym zaczęła i pewnie skonsultowała z lekarzem jeśli to bedzie dalej trwało...

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16848 dnia: 2 Listopada 2011, 08:25 »
ja jakoś też nie wyobrażam sobie kąpieli z 10letnim dzieckiem... ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ba ja nawet teraz z niespełna półtorarocznym dzieckiem bym się nie wykąpała...

może któraś skorzysta:

http://www.bebiko.pl/home/rejestracja/

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16849 dnia: 2 Listopada 2011, 09:07 »
A nie można by tak NORMALNIE ??

tzn jak? Bo chyba wszyscy normalnie piszą, co myślą w danej kwestii. Nawet nikt na nikogo nie naskakuje, nie obraża się i nie wszczyna awantur :)

Dziubasek każda ma inne zdanie na temat tego, co jest najzdrowsze, najbezpieczniejsze, najlepsze i wszystko "naj" dla własnego dziecka :D I to jest piękne- różnorodność ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #16850 dnia: 2 Listopada 2011, 09:44 »
fasolek nie chodzi m io samą dyskusję... Tylko...
pilnowanie dziecka przy kąpieli - rocznego a 10 letniego to różnica... kąpanie się z dzieckiem : rocznym a dziesięcioletnim tez róznica, zdrowe odzywanie : dawanie dziecku tylko ekologicznych prodoktów kontra podawanie kiełbasy...
i Fasolku żeby nie było wyrażę swoje zdanie w kwestii kapieli z 10 letnim dzieckiem - z rodzicem ok, a siostra ok. Sama kąpałam sie w ty mwieku z koleżanką ale z wujkiem to dość dziwne chociaż ciężko m isię wypowiadac bo nigdy nie miałam az tak bliskich relacji z wujostwem ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #16851 dnia: 2 Listopada 2011, 09:57 »
A ja nie wiem co o tym myśleć bo takowej sytuacji nie miałam i nie mam tak bliskich relacji z rodzeństwem, ale myślę że czy to brat czy siostra to wszystko jedno jeśli są cudowne relacje między nami. Ale 10 lat to ciut dużo jednak moim zdaniem bo dziwię się, że takie dziecko chce  ::) Mam mnóstwo znajomych dzieci w tym wieku i jest mega wstyd przy przebieraniu chociażby a co dopiero kąpiel na golaska ;D

Ja NIE zamierzam uciekać po mieszkaniu przed moim dzieckiem mimo, że to SYN żeby mnie tylko nago nie widział, nie zamierzam zakrywać się w biegu bo mi coś tam widać. Napewno nie. Uważam, że to własnie powoduje później to, że nagie ciało jest wieeeelkim tabu i dziecko się wstydzi swojego.
Jeśli mama i tata się przede mną chowają to jak ja mam im się pokazać? A dziecko ma różne pytania odnośnie siebie, różne dolegliwości czasami itd... mówię też o takich już dojrzewających dzieciaków. Nie ma co liczyć moim zdaniem, że ono przyjdzie i powie mamo czy tato a co mi się tu zrobiło? Albo o co tu chodzi? Itd.

Centymetry nadchodźcie!!!

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #16852 dnia: 2 Listopada 2011, 09:58 »
Ja NIE zamierzam uciekać po mieszkaniu przed moim dzieckiem mimo, że to SYN żeby mnie tylko nago nie widział, nie zamierzam zakrywać się w biegu bo mi coś tam widać. Napewno nie. Uważam, że to własnie powoduje później to, że nagie ciało jest wieeeelkim tabu i dziecko się wstydzi swojego.
Jeśli mama i tata się przede mną chowają to jak ja mam im się pokazać? A dziecko ma różne pytania odnośnie siebie, różne dolegliwości czasami itd... mówię też o takich już dojrzewających dzieciaków. Nie ma co liczyć moim zdaniem, że ono przyjdzie i powie mamo czy tato a co mi się tu zrobiło? Albo o co tu chodzi? Itd.

zgadzam sie w 100%  :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #16853 dnia: 2 Listopada 2011, 10:04 »
Kąpiel z wujkiem... hmmm... jak tak pomyślę sobie teraz, to Ja i mój mąż jesteśmy chrzestnymi mojej siostry synka i od chwili jego narodzin uczestniczymy w jego życiu. Jesteśmy jak drudzy rodzice. Kochamy się bezgraniczną miłością i wydaje mi się, że wspólna kąpiel nie byłaby tutaj niczym nad wyraz ekstrawaganckim...

Kąpałam Michasia wraz z mężem setki razy... na razie nie było niestety wspólnej kąpieli (tylko latem w basenie), ale nie sądzę aby było to problemem... bowiem za każdym razem Michaś pyta czy ciocia albo wujek będą się z nim bawić i wskoczą z nim do wanny ;D Także to jest bardziej na zasadzie zabawy i nikt nie śmie nawet myśleć inaczej!

Co będzie za kilka lat? Zobaczymy :) Nie sądzę jednak żeby chciał się z nami kąpać w wieku lat 10, ale może być inaczej :) Życie zweryfikuje moje przypuszczenia ;)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #16854 dnia: 2 Listopada 2011, 10:06 »
U nas np. Paula wchodzi czy do do mnie do łazienki jak się kąpie, czy to do Piotrka. Oczywiście im będzie starsza, to nie będzie wchodzić np. do męża - ja nie widziałam mojego taty nago, to Paula też nie musi. No chyba, że się zdarzy, że wejdzie sama, no to nic się nie stanie.
Zresztą ona teraz widzi brata i zaczyna zauważać różnice - chłopak - dziewczyna.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #16855 dnia: 2 Listopada 2011, 10:41 »
Dzieki za wypowiedzi, postaram sie poobserwowac jeszcze, 3 kupki to ja wiem, ze norma, bo tak codziennie jest, w zeszlym tyg sie zdarzylo 6 potem znowu 3 codziennie, wczoraj 5, dzis juz zaraz po obudzeniu 1 albo przez sen zrobil, zobaczymy jak dalej bedzie.

a to juz moj maly wesoly roczniak ;D

w przebraniu halloweenowym

i wlasnej roboty torcik

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16856 dnia: 2 Listopada 2011, 11:00 »
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla Collinka! Super roczniak i bardzo fajny tort!

Aga mam podobne zdanie odnośnie nagości w domu... Paradowac na golaa nie zamierzam co by chłopakom w  gustach nie namieszać :P ale nie będę się chować, ukrywać i wszystko osłaniać po szyję :P

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16857 dnia: 2 Listopada 2011, 20:54 »
no to i ja wtrącę. U mnie w domu nagość była... poprostu była. Nikt nigdy nie robił scen że wpadłam do pokoju jak tata czy mama się ubierali. Ale odruchowo się odwracali plecami, lub czymś zasłaniali - mówię o wieku gdy byłam już nastolatką.

Ale dla mnie "dewiacją" jest sytuacja (znam taki przypadek) gdy syn niemal 30 letni wchodzi do łazienki gdzie stoi jego matka z cyckami na wierzchku w samych gaciach i ani jedno ani drugie nie czuje skrępowania, nie wycofa się nie zasłoni....

Ja nie mówię by uciekać, ale jednak nagość to sprawa prywatna. I dziwnie by mi było gadać z cyckami na wierzchu z moją kiedyś 30 letnią córką czy synem.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16858 dnia: 2 Listopada 2011, 22:05 »
zgadzam się Marta z Tobą! dla mnie nagość jest zbyt prywatna!

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #16859 dnia: 2 Listopada 2011, 22:15 »
Dzięki za odpowiedzi na temat fotelika :) na razie musimy uzbierać kasę na nowy fotelik ale już jesteśmu zdecydowani na zmianę. Wiktor wygląda tak w nosidełku, że głowę już praktycznie ma równo z oparciem i wtedy ciężko jest zasłonić mu budkę, nogi wystają już bardzo, a do co dla mnie najważniejsze jest jak się go wsadzi to ma sztywnę rączki jak jest w grubszej kurtce i ma ograniczone ruchy.
W sumie jak na razie to nie ma jeszcze 9 kilo nie dużo mu brakuje ale nie ma i nie siedzi sam jeszcze zbyt dobrze ale uważam, że lepiej mu będzie w większym foteliku.

Co do nagości w domu nie wiem jak to będzie wyglądało u nas, ale wydaje mi się, że nie będę jakoś bardzo się kryła przed moim dzieckiem przynajmniej do jakiegoś jego wieku, jakiego to sama jeszcze nie wiem życie zweryfikuje i nie będe pisać, że w wieku tylu i tylu lat będę się ukrywać przed dzieckiem bo sama jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądać. Co do kąpania to pewnie w późniejszym czasie będzie się kąpał z tatą, a nie ze mną, jeśli w ogóle bo jak na razie nie mamy wanny  ;D nie wiem ja sama chyba bym się dziwnie czuła jakbym miała się kapąc ze starszym synem, bo nie ukrywając teraz są inne czasy 11 czy 12 dzieci to już mają swoje sympatie/dziewczyny czy chłopaków więc jakoś wątpię, że mieli by ochotę na kąpiel z którymkowiel z rodziców o dalszej rodzinie już nie wspominając.

Wydaje mi się, że bardzo wiele zależy od wychowania, od tego do czego przyzwyczai się dzieci. Bo raczej nie można powiedzieć o dziecku, że jest jakieś nie normalne, że mając 30 lat nie ma żadnych zachamować żeby rozmawiać ze swoją półnagą mamą, dla mnie jak już ktoś ma być nie teges to będzie to ta matka, która go nauczyła takiego zachowania i takich przyzwyczajeń, bo ktoś musiał zasiać w nim taki wzorzec zachowań. A tak na marginesie z kuli mnie to oni by mogli obydowje latać po domu jak ich Pan Bóg stworzył jeśłi im to nie przeszkadza byleby mieli świadomość, że nie z każdym i przy każdym można się tak zochowywać. To samo tyczy się kąpieli 10 letniego dziecka z kimkolwiek z rodziny, jeśli im to pasuje to niech się kąpią mi to lotto. To, że ja bym tak nie zrobiła nie znaczy, że inni nie mogą tak robić.