Autor Wątek: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki  (Przeczytany 670894 razy)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
Odp: Natalka i Dominiś - Ricardowe dzieciaczki
« Odpowiedź #11670 dnia: 31 Stycznia 2013, 14:23 »
Super zdjęcia Panny Trzylatki ;D Ale ten czas zachrzania! Ani się obejrzymy, a tu już będzie roczek Dominisia.

Mieliśmy taką samą świeczkę na 3 latka Łucji :) A tort z Domowej? Ja zamówiłam teraz na roczek Hubiego z Woźniaka i był pyszny ("Smak Lata"-polecam)

Robiłam ten krem marchewkowo-porowy PYCHOTA!!! Masz jeszcze coś mniamniuśnego w zanadrzu? Ja nie skopiowałam sobie całego programu Zombie i po formacie dysku nie mam moich przepisów wrrrr! :nerwus: A jak w smaku pomidorowa z mascarpone?

Zmotywowałaś mnie do rozruszania starych kości i kupiłam sobie grupon na stoły rekondycyjne - zawsze to lepiej niż nie robić nic ;)
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #11671 dnia: 31 Stycznia 2013, 15:20 »
Jeju niech już się ten dzień skończy!

Ja nie wiem co w te moje dzieciaki dziś wstąpiło... Jak dwa szatany... Ten mniejszy wiecznie dziś jęczący i płaczący... Najedzony, przebrany, na zęby wszystko zaaplikowane i dalej jęczy...

Ta starsza też kombinuje jak może...

Ja chcę już 19 to przynajmniej miałabym już ciszę w domu i spokój.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11672 dnia: 31 Stycznia 2013, 15:40 »
to chyba ta pogoda bo mio też dzisiaj ćwiczą moją cierpliwość ciągłymi wrzaskami i kłótniami :/ Natalka śliczna myszka :) fajnie ze sie wszystko udało D:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11673 dnia: 31 Stycznia 2013, 15:44 »
A u nas cisza i spokój. Radio Zet gra a dziecko śpi. Błogość.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #11674 dnia: 31 Stycznia 2013, 15:53 »
Od rana też mamy okropne jęki, wszystko na NIE, płacz o byle co. Przed południem zaprowadziłam do klubiku. O 15 odebrałam i od 10min śpi. W spokoju i ciszy można zająć się swoimi sprawami...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11675 dnia: 31 Stycznia 2013, 16:43 »
Ani to na spacer wyjść ani nic, tylko w domu. Jak nie pada to wieje cały czas.

Coraz bliżej już wieczoru na szczęście...

Już niedługo...

Pocieszam sama siebie ;-)

A jeszcze po wczorajszych ćwiczeniach wszystko mnie boli :-) hura!

A Natalki nie chcę kłaść spać bo wtedy wieczorem pójdzie o 22... Zresztą nawet nie wyraża chęci na spanie. Za to Dominik by chciał ale tak jęczy i płacze że po jakimś czasie się budzi i koniec spania.

Agatko pomidorowa z mascarpone pycha! Jeszcze robiłam zupę krem z pora i ziemniaka i najpierw mnie nie zachwyciła ale już całościowo z łyżeczką mascarpone, szczypiorkiem, pieprzem i grzankami z masłem czosnkowym było pycha!
Tort był z domowej i był pyszny! Z Woźniaka to jakoś niezbyt mi torty smakują.
A na te łóżka chodziłam i na początku fajnie ale potem nudno. A gdzie bedziesz chodzić? Ja chodziłam na zawadzkiego.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11676 dnia: 31 Stycznia 2013, 17:10 »
O 19 tej już Ci śpią? Szczęściara!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11677 dnia: 31 Stycznia 2013, 17:57 »
Zdarza się, że o 19. Zazwyczaj do 20, ale dziś mam nadzieję że się tak tym swoim jędoleniem zmęczyli że pójdą o 19 ;)

A Dominik do niedawna potrafił już spać na noc o 18 ;) albo chwilę po. Teraz to się przesunęło, ale i tak wcześnie w miarę chodzi spać.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11678 dnia: 31 Stycznia 2013, 19:15 »
Już śpią :) Oby teraz mi się nikt tylko nie obudził a będę miała spokój :)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #11679 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:19 »
Już śpią :)

Doczekałaś się :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11680 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:34 »
Jak Twoje zasypiały to ja ze swoimi walczyłam, by z się położyły :) Mariczka jest ostatnio mistrzynią w przeciąganiu wieczornego położenia się spać.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #11681 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:38 »
Moja jeszcze walczy z ojcem, który już zasypia. A ona tylko: opowiedz bajeczkę o Miki, opowiedz bajeczkę o Mańku, opowiedz bla bla bla
Masz złote dzieci :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11682 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:40 »
No doczekałam się :)

Jak narazie Dominik raz jęknął bo smoczek mu wypadł i Natalka raz jęknęła ale poza tym spoko :)

Ninka Natalka też kombinuje, a zwłaszcza że jeszcze jedną bajkę chce obejrzeć... Ale jakoś daję radę ją zawlec do łóżka i 3 minuty i śpi.

Japcio moja też czasami mówi, żeby jej opowiedzieć bajkę jak już leży ale częściej chce jakąś książkę. Najczęściej tę, co zna i w połowie wyrywa z rąk z tekstem "teraz ja" i sama dalej klepie :)
No złote - jak już śpią ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #11683 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:45 »
Melduję powrót z C&A w Schwedtach :D

W Prenzlau kupiliśmy trochę rzeczy do domu i pojechalismy do Schwedt a tam w C&A 50 % rabatu na rzeczy już przecenione :D
Kupiłam małej trochę bodziaków - na zimę pod piżamkę czy na sanki - w rozmiarach od 98 w górę po 1 eu od sztuki. Bluzeczki na długi rękaw z Minnie po 2,5, golfik jasny po 1,5 - była masa kolorów.
Szalik z Hello Kitty - taki jak Ty kupiłas ten biały, to ja różowy, bo do kompletu do rękawiczek tych podwójnych za 3 eu chyba ?  Jakieś podkoszulki, spódniczkę plisowaną - cena 2,5 eu.
Mąż dwie kurtki, jedna skóra taka niby sportowa i płaszcz nowy - obie po 25 eu. Ja sobie nowa kurtkę zimową - narciarska, jakieś bluzeczki, trochę bielizny. spodnie dla facetów - dla chłopaków spodnie w cenie 4,5 eu. Fajne okazje były i miałam wrażenie, że wybór towaru był inny niż na początku "soldów".
Generalnie ubranka dla dzieci w cenach od 1 eu do 3,5 a jakieś zestawy jak dla Dominisia, takie, koszula+krawat+spodnie dzinsowe +kamizelki/sweterek były w cenie 7,5 eu.
Warto się wybrać.....

Co ja planowałam dla małej - szczerze to nic, Minnie mi się podoba, więc chyba zgapię :D

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11684 dnia: 31 Stycznia 2013, 21:51 »
Ech, a my znowu do Niemiec nie dotrzemy. Czas nam się kurczy przed wyjazdem, a tyle fajnych spraw do załatwienia. Dobrze, że fajnych spraw.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11685 dnia: 31 Stycznia 2013, 22:00 »
Kurcze no kusisz... kusisz... Dobrze, że siedzę zakiblowana w domu z dzieciakami bo tak to już by nie było zmiłuj :)

Ja myślę, że tak jak pojechaliśmy w poniedziałek to towaru po weekendzie jeszcze nie dołożyli i w sumie nie było wielkiego wyboru.

Tak jak piszesz to bodziaki faktycznie taniocha, bluzeczek z Minnie nie było - ja kupiłam bluzę z hello kitty i tunikę 2 częściową (bluzka i na to jakby bezrękawnik tunika) z minnie, sweter tunika z minnie... Nie pamiętam co tam jeszcze było.

Za szalik dałam 5 euro no to widzisz, taniej. A ja wzięłam biały bo była też taka czapka i rękawiczki, ale to będzie "wyjściowe". Nie ma takich ekstrasów na codzień ;) A już napewno nie do przedszkola :)

Chciałam spódniczki dla Natalki a właśnie nic nie było. Żadnej.

Kurcze, no to się obkupiłaś :)

To, co piszesz dla Dominika to też takie coś pokupywałam - cena jakoś podobna, 7 albo 9 euro, komplet sweter z jeansami i coś jeszcze.

A najlepsze kupiliśmy dla Dominika dres - kosztował jakoś 3 albo 5 euro, bluza taka ok a nie spojrzeliśmy na spodnie. Tylko, że to rozmiar 92 a myśleliśmy, że zaniżony. Wyciągam w domu spodnie a one taaaaakie duże :) Dla Natalki będą ;)

A zgap :) Ja żałowałam, że jeszcze dla dzieciaków takiego obrusu ceratowego nie kupiłam. Są jeszcze jakieś zawieszki pod sufit... No kupa rzeczy. Można zaszaleć ;)
A szkoda, że nie robią takich wyprzedaży przed-sezonowych :) np teraz już na lato  ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11686 dnia: 31 Stycznia 2013, 22:10 »
Na lato to tak w czerwcu będzie :D

Były spódniczki takie z mnóstwem falbanek z jakby tiulu z Hello Kitty też chyba po 3 eu czy 3,5 bo ceny wyjściowa to 7, albo inaczej - nie pamiętam. Pełno tego było.

Ja myślę, że oni nie dokładają nowego towaru tylko wrzucają inne serie tzw. "posezonowe" czy z ubiegłego roku kolekcje, ale całymi partiami.
Aaaa, te spodenki może ktoś rozparował komplet ? Ale w sumie to oni tak mają, bo bluzki kupiłam sobie w rozm. 36, sweterek M a kurtkę 32/34 i weź tu bądź mądry ???
I u nich nie ma problemu ze zwrotem - rachunek masz i kase oddadzą bez problemu.

A ta tunika z Minnie to taka czerwona ? Zastanawiałam się nad tym poprzednio - fajne to nie ? Dzisiaj już było co innego  ::)

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #11687 dnia: 31 Stycznia 2013, 22:26 »
Agatko pomidorowa z mascarpone pycha! Jeszcze robiłam zupę krem z pora i ziemniaka i najpierw mnie nie zachwyciła ale już całościowo z łyżeczką mascarpone, szczypiorkiem, pieprzem i grzankami z masłem czosnkowym było pycha!
Tort był z domowej i był pyszny! Z Woźniaka to jakoś niezbyt mi torty smakują.
A na te łóżka chodziłam i na początku fajnie ale potem nudno. A gdzie bedziesz chodzić? Ja chodziłam na zawadzkiego.
No to na następny rzut idzie pomidorowa :) Ten krem z pora i ziemniaka może też by mnie skusił, ale chyba nie chce mi się kombinować z grzankami :P

Ja po raz pierwszy się skusiłam na Woźniaka, bo w zeszłym roku trochę się wkurzyłam na Muffinka w Radissonie (babka mi powiedziała, że za wcześnie jeszcze zamawiać, a potem jak przyszłam była inna kobita i okazało się, że na ten, który wybrałam to już za późno  >:()

Na łóżkach byłam 4 razy (łóżka+roller+vibra) na Unii, bo akurat tam był grupon. Jeżdżę rano, właścicielki są spoko, zagadują, więc się nie nudzi ;) Tylko lipa była jak byłam bez auta i musiałam odebrać Hubiego od Niańki. (te prawie 11 kg+fotelik, bo ciągle nie możemy się wybrać, żeby kupić drugi dla Łucji i przesadzić Hubiego) W sumie na Zawadzkiego mam trochę bliżej, może tam zajrzę jak mi się tutaj karnet skończy.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11688 dnia: 1 Lutego 2013, 00:14 »
Aga ja już nie pamiętam czy ona jest czerwona czy różowa... Jutro na nią spojrzę.

Te spodniczki to wiem jakie, ale mi się jakoś nie widzialy. O ile pamiętam to były jeszcze takie czarne.sukienki z hello kitty.sie

Agatko to zobaczysz jak będzie później. A na ile masz karnet? Ja miałam na 12 i o ile na początku mi się podobało to później już mi sie nudziło i dluzylp.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11689 dnia: 1 Lutego 2013, 10:25 »
O Matko! Sukienka z falbankami i Hello Kitty, to by się Młoda ucieszyła!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11690 dnia: 1 Lutego 2013, 10:50 »
Ninka to może quda Wam się pojechać do  schwedt.

Dzieciaki nad ranem dały nam popalić... Na szczęście zasnely jeszcze i wstaly o 8 co nie zmienia faktu że ledwo trzymam oczy otwarte.

Dzisiaj chyba już naprawdę pójdę szybciej spać .

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11691 dnia: 1 Lutego 2013, 11:04 »
A wiem która kiecka, bo ją kupiliśmy :D
Jest boska  mimo, że czarna :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11692 dnia: 1 Lutego 2013, 14:57 »
Ja mam jakoś opory przed czarnymi kolorami.

Dziś znowu dzieciaki wystawiają na próbę moją cierpliwość. Non stop liczę do 10 :-) hahaha, o kurcze, ale to brzmi ale tak czasami bywa :-)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11693 dnia: 1 Lutego 2013, 14:59 »
A co robią ? :D

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11694 dnia: 1 Lutego 2013, 15:00 »
Czemu do 10 liczysz, dalej nie nauczyli w podstawówce ?  ;D

Ja uwielbiam Liwkę w czarnym, siebie też  ;) Dla Jagody niestety na ten etap nic w czarnym nie znajduję, w h&m-ie jednego pajaca wyczaiłam.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #11695 dnia: 1 Lutego 2013, 15:00 »
ch...ra, w niemczech to nawet przeceny są lepszej jakości ;D

dzieciaki nie mają serca dla mamy 8)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11696 dnia: 1 Lutego 2013, 15:33 »
Heh, do 10 liczę perfekt - potem się trochę mylę :-)

Już nawet nie chce mi się pisać co robią... Tzn Natala kombinuje i zawsze coś musi przekombinowac, np sika do nocnika fp i w trakcie sikania wstaje i obsikuje pół podlogi i ma z tego niezłą polewkę a Dominik jak na złość robi takie kupy ze bokami wychodzą :-) hahaha, teraz jak to piszę to śmiać mi się chce ale wtedy nie jest mi do smiechu :-)

Ale żeby nie było że tylko narzekam, to Natalka pomaga mi z Dominisiem :-)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11697 dnia: 1 Lutego 2013, 15:34 »
Eee, a myślałam, że coś gorszego - kupa bokiem to norma póki na mleku jest głównie :D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11698 dnia: 1 Lutego 2013, 16:01 »
No ale ile można? Jak już się cieszę ze bokami nie wyszło to okazuje się że wyszło górą :-)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #11699 dnia: 1 Lutego 2013, 16:14 »
Głowa do góry, nadejdzie dzień kiedy będziesz mogła zawartość wyturlać z pieluszki :D