Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 116523 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #510 dnia: 24 Stycznia 2009, 21:59 »
Ja jak jakiś czas temu odstawiałam tabletki to lekarz mi powiedział żebym już zaczęła brać kwas foliowy, zresztą i ja i mój M i że nie ma okreslonego czasu ile trzeba go brać żeby uzupełnić to czego brakuje w organiźmie, bo każdy jest inny i w jednym uzupełnią się niedobory szybciej w innym wolniej  ;) tak czy inaczej razem z M łykamy  ;) co do starań, to już najchetniej bysmy chcieli ale ciągle jeszcze chwilkę czekamy żebym nie szła z wielkim brzuchem do ołtarza  ;) choć wiem że w moim przypadku to może być dłuższa kwestia  :-\

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #511 dnia: 24 Stycznia 2009, 22:14 »
Dluzsza kwestia ??  Chodzi o problem zajscia w ciaze??
Eeeee spokojnie, zaraz po slubie bedziemy sie staraly i napewno bedzie good  ;D
To ja chyba tez zaraz po tabletkach zaczne lykac kwas foliowy i P. tez bede faszerowala,
a to sa jakiegos rodzaju witaminy??
na recepte??
czy normalnie??

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #512 dnia: 24 Stycznia 2009, 22:45 »
Ja jem kwas foliowy , zwiększoną dawkę w zestawie witamin, a M je Vigor bodajże gdzie tez jest spora dawka kwasu foliowego  :) Nam napisał ten lekarz właśnie jakie najlepiej, ale generalnie to są bez recepty  :) a dłuższa kwesta ze względu na endometriozę i takie tam inne  ;) i tak cud że już nie słyszę że nie mogę mieć dzieci, tylko że może to być utrudnione  ;) my staranka zaczynamy niedługo, także mam nadzieje że na ślubie już bobo będzie z Nami  ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 24 Stycznia 2009, 22:51 »
No to zycze szczescia i szybkiego zafasolkowania :)
Ja kiedys bralam wlasnie vigor czy centrum i strasznie spiaca po nim bylam i przestalam brac.
Ale to moze tylko mialam takie wrazenie ze to od tego, moze poprostu miala slabsze dni dla organizmu.
Zobaczymy co gin powie, najbardziej zalezy mi na szczepionce przeciwko rozyczce :)

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #514 dnia: 24 Stycznia 2009, 23:18 »
ale miałam nadrabiania, że aż zapomniałam co chciałam napisać... ;]

nam też się bardzo podoba piosenka Paulli i myślimy o niej ,czy by jej nie wybrać na pierwszy taniec :)

zostawiam buziaki  :-* :-*

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #515 dnia: 24 Stycznia 2009, 23:34 »
Smigam juz do lozeczka.
Jutro na targi, jestesm starsznie ciekawa jak duzo firm bedzie.
Zdam mala relacje jak worce :0

Do jutra, papa  :id_juz:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #516 dnia: 25 Stycznia 2009, 00:32 »
japcio, ja wiem że ty tak do tego nie podchodzisz :) Mówię tylko, że bardzo nie pasuje mi podejście tych kobiet, które podchodzą lekkomyślnie do ciąży i dziecka- bo to jest naprawdę cud, dla niektórych w ogóle nieosiągalny... ::)

Olucha- musi być dobrze...Innej opcji nie biorę pod uwagę... :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #517 dnia: 25 Stycznia 2009, 01:07 »
ale mialam nadrabiania ;) chyba z 7 stron :)
ale juz na biezaco jestem i powodzenia na targach zycze :)
my w podroz poslubna na Djerbe sie wybieramy-bedziemy lezec plackiem w hotelu z all inclusivem i rozkoszowac sie wspolnie spedzonymi chwilami :D
a egipt i sharm rowniez polecam-super podwodne widoczki :)))) ale bylismy tam w zeszym roku to juz na podroz poslubna chcielismy gdzies indziej ;)))

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #518 dnia: 25 Stycznia 2009, 11:05 »
 :-*  niedzielne, no i milego zwiedzania targow, i czekamy na relacjie czy cos upatrzylas ciekawego :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 25 Stycznia 2009, 11:11 »
Właśnie chciałam napisać, że na relacyjkę z targów czekamy :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #520 dnia: 25 Stycznia 2009, 12:58 »
ciekawe czy targi byly bardziej udane niz u nas  :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:47 »
W koncu mam chwilke zeby dostac sie na forum :)

Dzisiaj strasznie zabiegany dzien mimo ze to niedziela.

Dzien zaczelam od kosciolka, 10.30 masz dziecieca, poniewaz moja siostrzenica spiewa w koscielnym chorku.
Pozniej Targi i na zakoczenie maly konkurt zespolow muzycznych ze spiewem koled.
I tak dzien minal.

Co to targow to musze przyznac ze nie zafascynowaly mnie. Moze dlatego ze ja juz wszytsko mam. Jedyne co bardzo podobalo nam sie kilka garnitorow. Byl sklepk w ktorym dla mojego P. kupujemy caly stroj i byl duzy wybor.
Bylo tez wiele sukienek, mi konkretnie nie wpadlo nic w oko. Chcoiaz nie, zle pisze, byla jedna sukienka ktorej bardzo podobal mi sie dol, ale za to gora juz wszytsko psula ... !! Ahhhh ta moja wybrednosc  :P Duzo ladnych wsytrojow koscila bylo, bardzo ladne alejki, naprawde mozna bylo sie napatrzec :) Aaa i jeszcze zdecydowalam jaki bede miala tort. Dopytalam sie jaki na ile osob i juz wiem  - tzn ten Pan ktory mi to mowil to nie byl za bardzo pewny tego co mowil (takie mialam wrazenie) ale jesli nic sie nie zmieni to tort bedzie taki ...

Ogolnie bylo ladnie, spotkalam sie tez z nasza forumowa Iza :)
Ale niko wiecej z forum nie widziala.

Aaaaa i spotkalam tez p.Angelike, ktora bedzie mnie malowala  ;) I przy okazji kuzynka zapisala sie na makijaz na swoj slub a my na makijaz wieczorowy na wlasnie kuzynki slub :)

Cale targii wygladaly tak ...

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 25 Stycznia 2009, 22:52 »
kochana, ten torcik to podobny bardzo do mojego ulubionego- K ma inny typ, daltego jeszcze Wam nie prezentowałam ;D
A targi- czego się tam spodziewać- fajerwerków? ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:05 »
ooo rany ile miałam nadrabiania  ;D

Natalia ja tez nie byłam na rożyczkę szczepiona , a w sumie to jestem niezłym ewenementem bo na nic nie byłam szczepiona  ;D Jak byłam malutka to dostałam jakiegoś wstrząsu po jednej szczepionce i dostalam zakaz szczepień i tak se żyje  ::) Dodam że nie byłam chora ani na żadną świnkę, ani różyczkę, ani odrę czy inne takie, jedynie miałam ospę jako miesięczne dziecko  :)

Pytałam się kliku lekarzy odnośnie zaszczepienia się przed ciążą i jedni sa za inni przeciw no i jestem w kropce  :P

Ja tez biorę kwas foliowy ale to ze względu jak narazie na włosy i paznkocie  ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #524 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:13 »
torcik bardzo ladny, tez bede chciala cos w tym stylu. nie wiesz czy krem czy bita smietanka?

całkiem nowa JA

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #525 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:18 »
a torcik wyglada apetycznie ;) jakiej jest firmy?

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:25 »
Torci to slawna forma ze zwierzaczkiem w nazwie - SOWA  ;D
Taki pietrowy, jeden na drugim to chyba robia tylko z bitek smietany, taki mi sie wydaje bo to lzejsze.
A zreszta sama nie wiem, musze sie wszystkiego dowiedziec. Ale "fason" bardzo mi sie podoba :)

Justys ja mialam wszystkie obowiazkowe szczepionki, ale dawno dawno temu. I rowniez tylko na jedna chorobke bylam chora - odre. Poza nia nic, ja w ogole jako dziecko nigdy nie byla chora, nawet nie mialam grypy, doslownie nic, ale za to bylam chyba pechowym dzieckiem, tzn troche szalony, dwa razy bylam poparzona, kilka razy sie dusilam, miala wycinany wyrostek - ahhhh duze by wymieniac, a od mometu moich pierwszych praktyk w Policyjnej Izbie Dziecka - gdzie mialam kontakt z dziecmi zaczelam chorowac, przez por roku miesiac w miesiac mialam angine az w koncu wycieli mi migdalki, teraz co jakies czas mam grype, katar co chwilke sie pojawia, no ale i tak nie jest tak zle, ale moglo by byc lepiej :)

I od jakies 1,5 roku czesto mam takie momenty ze robi mi sie slabo, pierwszy raz zdarzylo mi sie po operacji mojego taty. Mial operacje na dlon, wszytsko bylo ok, operacja sie udala, tata zadowolony, zdrowy i zaczal opowiadac jak go zniczulali i ja czuje ze coraz gorzej mi sie robi i to byl moj pierwszy raz i tak do teraz mam takie omdlenia, jak zrobili mi ta punkcje bylo ok, ale jak wyszlam juz po zabiegu do rejestracji zapisac mojaj mame na badania kontrolne to zrobilo mi sie slabo, a dlaczego to sama nie wiem - jakas taka wadliwa sie zrobilam  :P

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #527 dnia: 25 Stycznia 2009, 23:49 »
Ja to z kolei chyba wszystkie nieszczęścia na siebie ściągam... Często choruję, nadwyrężam lub zrywam ścięgna- w ciągu ostatnich 2 lat chyba z 5 razy o kulach musiałam chodzić, dyski mi wypadają w kręgosłupie- śmieję się, że dzięki temu, tak dużo mi się ptrzytrafia to cała rodzina jest zdrowa i niekontuzjowana ;)

Co do omdleń to u mnie też częsty przypadek- szczególnie przy pobieraniu krwi- najpierw zwracam, potem mdleję- już mnie nawet panie w laboratorium poznają :los:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #528 dnia: 26 Stycznia 2009, 10:30 »
ten torcik to chyba na kremie, nawet doczytałam masa ticino, musze sie przejsci i dowiedziec. ale bosko wyglada :)

całkiem nowa JA

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #529 dnia: 26 Stycznia 2009, 11:57 »
 :obiad: ale apetycznie ten torcik wygląda :)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #530 dnia: 26 Stycznia 2009, 12:08 »
witam:)

torcik jest kremowy, bo inaczej by się na sobie nie utrzymał, ale z osobistego doświadczenia wiem, że jest pyszny, a czekoladowy to pobija wszelkie rekordy

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 26 Stycznia 2009, 13:49 »
mhm dobrze wiedziec  ;D bo zazwyczaj kremowe sa baaaardzo słodkie i czasami niezjadliwe :) a torty sowy sa poprostu boooooskie  :Serduszka:

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 26 Stycznia 2009, 13:54 »
Na serio taki tort się sowa nazywa ::) :hahaha: Nie no, czego jak czego, ale sowy to on dla mnie w ogóle nie przypomina :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 26 Stycznia 2009, 15:11 »
ależ apetyczny ten torcik... dobrałaś się z mk.mika - ona też opowiadała o słodkościach :) aż ślinka leci ;D
iza - a ja Cię na targach widziałam ;)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #534 dnia: 26 Stycznia 2009, 15:15 »
Haniu to trzeba było do mnie podejść :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 26 Stycznia 2009, 15:19 »
No w sumie mogłam ;) Ale duuużo ludzi akurat było przy Waszym stoisku - około 11:40, więc już nie chciałam się wpychać ;) Ale miło było zobaczyć znajomą wirtualną buźkę na żywo ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 26 Stycznia 2009, 15:49 »
torcik jest z cukierni adama sowy :)

całkiem nowa JA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 26 Stycznia 2009, 20:53 »
Fasolek ale sie usmialam z sowy :D:D:D

Skoro Iza (weselna weteranka) mowi ze to krem to krem  ;)

Dzisiaj bylismy rozgladac sie za wycieczkami i powiem Wam ze nie sadzilam ze az tyle beda spiewac co do kwoty za osobe. Musimy sie grubo zastanowic nad stanem naszych funduszy i wtedy zdecydujemy :)

Teraz smigam sie  :wanna:, chorobsko nadal trzyma, musze to w koncu wylezec.

Przede wszystkim musze nadrobic wszystkie watku bo ostatnio cos mi czasu na wszystko brakuje  :-\

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #538 dnia: 26 Stycznia 2009, 21:01 »
zdroweczka zycze i milego wieczorku..... mnie tez apetytu narobily te Wasze slodkie pogawedki ;) :D ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #539 dnia: 26 Stycznia 2009, 21:08 »
ello :)
Kilka słów o torcie. Sami zastanawialiśmy się nad tortem od Sowy lub Staropolskiej. Wczoraj rozmawialiśmy z pracownikiem "naszego" hotelu nt. tortów. Powiedział, że nie są zadowoleni ze współpracy z Sową. Kilka razy dostali torty z zepsutymi kremami i nie szło ich zjeść. Nie wiem, ile w tym prawdy. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Pozdrawiam wieczorową porą :)