Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 107325 razy)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #480 dnia: 22 Stycznia 2009, 22:02 »
i ja tez pewno będe się kierowac waszymi podpowiedziami;-0

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #481 dnia: 23 Stycznia 2009, 10:25 »
Korzystajcie kochane, korzystajcie :) Od tego jesteśmy- żeby sobie pomagać i doradzać ;D Skoro jest taka możliwość, to nie widzę powodu, dla którego ktoś miałby popełniać te same błędy co ja ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #482 dnia: 23 Stycznia 2009, 16:10 »
ojejku... ale ja Wam zazdroszczę tych podróży... Ale liczę ze wszystko jeszcze zdążymy zobaczyć - jak nie tuż po ślubie to troszkę później ;D
Co do autka - zdecydowanie najbardziej podobają mi się dekoracje które wkleiła iza. Też zgadzam się z tym, ze temu autku naprawdę niewiele trzeba - samo w sobie jest super!! W związku z tym najodpowiedniejsza moim zdaniem dekoracja izy nr 1 :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #483 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:15 »
Oj dawno mnie tu nie było  :D
Fasolek ale się najeździłaś, super że mogłaś pozwiedzać tyle miejsc na ziemi  ;)
My na podróż poślubną wybraliśmy Turcję - decydowały przede wszystkim koszty  ;)
Jeśli chodzi o przybranie autka to najbardziej podoba mi się :
nr 1 wklejone przez Ciebie Natalko i nr 1 wklejone przez Izę  ;)
miłego weekendu życze  :-*

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #484 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:47 »
Pozdrawiam weekendowo :) a teraz przepraszam, że zaśmiecam Twój wątek Natalko :)
Justys851 a gdzie dokładnie wybieracie się? My także wybraliśmy Turcję :) wylot 26 września

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:49 »
My wylatujemy 30 września  ;D Lecimy do Alanya  :D z Alfa Staru  ;)
A Wy do której część Turcji lecicie ??

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #486 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:52 »
My tez do Alanyi :) Hotel Sultan Sipahi. Z Triady. Wracamy 2 wrzesnia.

ps oczywiście pomyliłam termin w poście powyżej :( Lecimy 26 sierpnia,a nie 26 wrzesnia.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:55 »
 ;D
My do hotelu Gorgulu  ;) Tyle że na 2 tyg  ;)

Natalko przepraszamy ze w Twoim watku  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 23 Stycznia 2009, 18:58 »
Jak wrócimy, to z chęcią odpowiemy na pytania hihi :)
My tylko na tydzień, bo wrzesien to poczatek roku szkolnego.......
A Natalia pewnie się nie obrazi :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 23 Stycznia 2009, 19:51 »
Witam wieczornie...

Ja mialabym sie obrazic, alez skad !! Piszcie smialo nawet jesli to mnie bezposrednio nie dotyczy  :)

No my musimy cos wybrac, chcialabym wybrac sie odrazu po slubie, chyba ze ciezko bedzie z terminem i urlopem - ale jeszcze sie okaze.
Fasolek faktycznie suoer sprawa z tymi wyjazdami, warto korzystac z wycieczek szkolnych :)

A ja jutro chyba znowy na lyzwy, a checia bym sobie znowu pojezdzila  :)
A co tam Ciekawego u Was kochane ??

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 24 Stycznia 2009, 00:06 »
Ale się naczytałam  ;D Ale mi się marzą takie wakacje w ciepłym kraju - może kiedyś, bo w tym roku to pewnie się nie uda  :(  ;)
Natalko fajne autko macie  :D Podoba mi się  :) Jesli chodzi o dekrację to podoba mi się ta pierwsza od Izy, albo ta na tym ciemnozielonym autku od Ciebie  ;)
Miłego weekendu i miłej zabawy na lodowisku  ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 24 Stycznia 2009, 11:59 »
Ja właśnie natalko wciągam śniadanko ;D
PM załątwia nam wyjazd w góry, patrzyłam poza tym na ceny wyjazdów na Filipiny, połączone z 2 dniowym pobytem w Hongkongu albo Singapurze- i powiem Wam że się napaliłam jak szczerbaty na suchary :Szczerbaty: Kurczak no, najdroższe to są przeloty ::) Może dojedziemy na wczasy jakąś karawaną na jakach przez Tybet, hihihi :glupek:

Buziaczki weekendowe :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 24 Stycznia 2009, 12:23 »
Witam sobotnie  ;D

heheh jak szczerbaty na suchary - tego nie slyszalam   :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Co do lyzew to nie wiem czy cos wyjdzie, dzisija obudzilam sie z tak zlym samopoczuciem ze szok. Wszystkie miesnie mnie boaly, glowa, mialam kaszel i w ogole jak bym cala noc pracowala na polu. Po porannej dawce leku czuje sie znacznie lepiej.

Ale wiecie ja mam bzika nas punkcie dzieci, ciazy i w ogole. Juz  nie moge sie doczekac az ja bede mamusia.
Dlategooooo ...... kupilam sobie dwie ksiazki, w ksiegarni internetowej byla promocja i tak posiadam na stanie biblioteki domowej ...
- "Ciąża tydzień po tygodni - przewodnik po najbardziejfascynującym okresie twojego życia"
- "Witam na świecie - Pierwszy rok życia dziecka"

:skacza:

Ja naprawde mam bzika ... !!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #493 dnia: 24 Stycznia 2009, 12:33 »
Wariatka- oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu :hahahaha: Na ciążę i dziecko przyjdzie odpowiedni czas i pora :)
No chyba że u mnie ten czas nigdy nie nastąpi- staram się o tym nie myśleć ale jak w tym tygodniu @ przyszłą to byłam bardzo zawiedziona, a jak się okazało że taka boląca to się wściekłam już w ogóle >:( Kurde, ponad rok już i nic :-\

To jak już zaciążymy to będziesz nam co tydzień przepisywać odpowiednie teksty z książki, heheheh :los:

Może to jakaś grypa wstrętna? >:( :Kill: Bo jak nie to... przyfasolę tej grypie i będzie się miała z pyszna  :twisted: :boks:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 24 Stycznia 2009, 12:53 »
Tak to chyba jakies grypsko !! Oby zaraz poszlo !!

Hehehe relacja z kasizki - nie ma sprawy  :ok:

My o dziecko bedziemy myslec po ślubie, tzn myslimy juz teraz :D ale starania zaczna sie po 1 sierpnia :)
Fasolku napewno juz niedlugo @ zniknie na prawie caly roczek i wlasnie fasolka zagniezdzi sie u brzuszku - z calego serduszka tego zycze  :uscisk: :uscisk: :uscisk:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #495 dnia: 24 Stycznia 2009, 13:30 »
Ehhhh, żeby to było takie proste... :-\ Muszę czekać i być dobrej myśli- a to wcale nie jest łatwe, gdy co miesiąc całą nadzieję odbiera @...

Na pocieszenie znalazłam sobie nowy suwaczek- jak się podoba? :los:
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 24 Stycznia 2009, 13:39 »
Natalio a łykasz już kwas foliowy? :) My też od razu po ślubie bierzemy się do roboty :) a może już nawet przed :) kwas biorę od kilku miesięcy - tak mi doradziła moja pani G.
Pozdrawiam sobotnio :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 24 Stycznia 2009, 13:52 »
Japcio, kwas foliowy wystarczy zacząć łykać na 3 miesiące przed starankami. To wystarcza, aby organizm uzupełnił jego braki. A na zapas i tak nie zbiera, więc nie ma co wcześniej brać :) Wy jak bierzecie pod uwagę wcześniejsze zajście w ciążę to jak najbardziej wskazane jest łykanie ciągłe- tak jak ty :)
Ze swojej strony polecałabym zrobienie badań przeciw różyczce (jeśli na nią nie chorowałaś) i toxoplasmozie, podstawowe badania ogólne (mocz, morfologia). I to tyle z profilaktyki :) Dalsze badania robi się jak długo nie można zajść w ciążę... Ale o tym nie można myśleć na początku starań, bo ześwirować można ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #498 dnia: 24 Stycznia 2009, 13:58 »
Wypytałam już o wszystko moją doktórkę. Biorę pigułki, a kwas foliowy zalecany jest przy ich łykaniu (tak na marginesie, niedługo je odstawiam). Morfologię tez planuję zrobić, ale przy okazji zabiegu, który mnie niedługo czeka. Sama nie wiem, czy bardziej nie mogę doczekać się ślubu czy starań o dziecko :)
Natalio Przypominam o jutrzejszych targach, ale pewnie niepotrzebnie :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 24 Stycznia 2009, 14:01 »
Ja wlasnie chce sie teraz zaszczepic na rozyczke poniewaz nie byla jeszcze na nia chora.
Kwasu nie lykam ale chyba bede musala o tym pomyslec.
Musze isc do gina i wtedy poprosze o skierowanie na wszytski badania zeby sie upewnic czy wszystko gra.
Ostatnio robilam podstawowe badania krwi i wszystko jest ok ale jeszcze morfologie zrobie.
Zreszta wypytam sie gina i wtedy cos z nim ustale, kiedy?, co? i jak?

No to kazda jakis krok poczynila, jedni kwas lykaja inni ksiazki kupuja  :luzak: hehehe

A wy moze szczepilyscie sie na rozycze jakos niedawno tzn w takim juz doroslym zyciu?? Mam nadzieje ze jak teraz sie zaszepie to rozyczki nie zlapie odrazu jak to bylwa przy szczepionce przeciwko grypie, ze zaraz po niej jest sie chorym na grype ??

Ja tam samo nie wiem czy bardziej czekam do slubu czy do planowania dzidzi :D:D
Tak tak na targi sie wybieram, ale to tak z czystej ciekawosci :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #500 dnia: 24 Stycznia 2009, 14:31 »
Kochana, niestety nie powiem Tobie jak to z tą różyczką jest, bo ja chorowałam na nią... Najlepiej spytaj gina :)
Co do szczepionki na grypę- po szczepione chorowałam bardziej i ciężej niż bez szczepionki, więc u mnie to nie ma sensu ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 24 Stycznia 2009, 15:04 »
No wlasnie dlatego mam pewne aluzje co do szczepionki na rozyczke tylko ze grypa to jest wszedzie a jednak rozyczka troche mniejw wystepuje.
Wolalabym sie zaszczepic ale tak jak mowisz Fasolek zapytam gina, musze w koncu sie do niego zapisac :)
Za chwilke koncze pierwsza dawke tabletek i bede miala @ wiec zaraz po niej smigam do gina i o wszysctko wypytam :)

Chyba ze jeszcze kto ma jakies sprawdzone ifno o tym szczepieniu to bardzo chetnie skorzytam :)

Czy u Was tez taka "mokro-szara" pogoda ??  :glowa_w_mur:

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 24 Stycznia 2009, 15:26 »
mokro-szara-zimna, ehhh. Nienawidzę zimy, jeśli wygląda jak teraz >:(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 24 Stycznia 2009, 15:45 »
Rozmawiałam z moją G o rożycce i powiedziała, że szczepionka nie jest konieczna. Nie wiem, co o tym sądzić..... Nie przechodziłam tej choroby w dzieciństwie. Na co dzień pracuję z dziećmi, ale nie słyszałam od lat, aby ktoś na to chorował. Zresztą jak tylko zajdę w ciążę, planuję iść na zwolnienie, aby nie narażać się na choroby lub jakieś inne zagrożenia typowe dla szkoły (np.popchnięcia).

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 24 Stycznia 2009, 15:49 »
No wlasnie tym bardziej ze praca z dziecmi moze Ciebie narazic na te chorobe i tak jak piszesz jakies popchniecia :)

Ja pogadam ze swoim G i zobacze co wyjdzie :)
Sama nie wiem czy sie szczepic czy nie ...  ???

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #505 dnia: 24 Stycznia 2009, 15:53 »
My tak planujemy, kombinujemy, a zobaczcie ile dzieci pochodzi z wpadek. Zdrowych dzieci. Ich matki na pewno nie myslały o szczepieniach, kwasie foliowym czy innych cudach. A ile kobiet w ciąży pali i pije alkohol.....a dzieci rodzą się zdrowe. Szok!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 24 Stycznia 2009, 16:31 »
japcio- w jednym się z Tobą zgodzę- nie da się ciąży zaplanować od A do Z, że wtedy zachodzimy i już. Jak to kiedyś moja ginka powiedziała- żeby doszło do zdrowej ciąży, tak wiele rzeczy musi się powieść i udać, że to jest istny cud...  :)
Ale uważam, że nie można do tego podchodzić na zasadzie, że tyle dzieci jest z wpadek, ich matki piją palą a dzieci zdrowe... Jeśli wiesz, że chcesz mieć dziecko, należy się do tego odpowiednio przygotować i fizycznie i psychicznie. A nie iść na żywioł...
A taka szczepionka może pomóc, na pewno nie zaszkodzi... Ja wiem, że gdyby potem stało się coś, przed czym mogłam się zabezpieczyć przed ciążą, to miałabym ogromne wyrzuty sumienia i poczucie winy... :)

Najważniejsze to podjać taką decyzję, z którą będziesz się dobrze czuła :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 24 Stycznia 2009, 18:32 »
Fasolek źle mnie zrozumiałaś! chcę mieć zdrowe dzieci i zrobię wszystko, co tylko będzie w mojej mocy, by takie się urodziły. Ale wiele kobiet nie podziela tego zdania. Nie dbają o siebie w czasie ciąży. A i tak rodzą zdrowe dzieci. Ja nie podjęłabym takiego ryzyka. Ale podobno złego licho nie bierze......
Nie wiem, czy kojarzycie Katie Price (znana też jako Jordan) - brytyjską gwiazdeczkę z wielkimi bimbałami :) W czasie ciąży imprezowała, piła i urodziła niewidomego syna. Nigdy nie zrozumiem tej kobiety. Gdybym była jej dzieckiem, chyba bym wytoczyła jej sprawę w sądzie o umyślne spowodowanie kalectwa.

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #508 dnia: 24 Stycznia 2009, 19:35 »
dawno mnie tu nie bylo...ale nie mam juz stalego lacza i musze latac do kafejki :) mimo wszystko czasem wpadam i staram sie nadrobic :) :)
powodzenia jutro na Targach...czekam na obiecana relacyjke...pozdrawiam :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 24 Stycznia 2009, 21:44 »
Ja pamietaj czasy latania do kafejek :D wtedy czat i sie siedzialo po kilka godzin - uuuu kiedy to bylo !!

Wiecie popoludniu myslalam ze glow mi peknie, tak strasznie mnie bolala ze nawet ruszyc ja nie moglam. Ale wzielam tabletki, polozylam sie i na godzinke zasnęłam. Jak sie obudzialm to mialam ochote "oproznic zoladek" ale jakos sie obylo, i juz jest troche lepiej :)
Tylko sie martwie zebym jutro byla w stanie isc na targii, bo jak akurat w ten dzien mnie rozlozy to chyba sie wsciekne !!

Jutro z P. chemy dopiescic liste gosci i wysylamy zamowienie na zaproszenia :)
Juz bym chciala je miec, a najlepiej juz rozwozic.
Postamowlismy ze bedziemy je rozwozic chyba ze poza nasze miasto to wysylam ale o malo takich przypadkow, no zawiadomienia wszystkie rowniez wysylamy poczta :)