Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 117016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #450 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:24 »
co do dekoracji to dla mnie nr 2 , albo ta taka co jest juz na "twoim "autku :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
Odp: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........
« Odpowiedź #451 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:26 »
Jak dobrze pójdzie to my na Fidżi polecimy na 2 tygodnie ;D Ale to wyjaśni się w ciągu najbliższych 2 tygodni.
Co do sugestii, to służę radą bo trochę się już najeździłam z całą rodziną, sama, z K... Kwestia kosztów, jakie jesteście gotowi ponieść i tego, czego oczekujecie po podróży- leżenia 2 tygodni plackiem na plaży czy zwiedzania  :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #452 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:35 »
Fasolek czy w takim razie mogę Cię wykorzystać?  ;) Natalko sorry za trochę prywaty w Twoim wątku ;)
My z M jeśli chodzi o podróż poślubną chcielibyśmy wyspę, bez zwiedzania, błękitna woda najlepiej ocean, może być też morze, piaszczysta plaża no i palmy  ;) o to nasze wymagania  :) chętnie posłucham sugestii, bo chcielibyśmy coś egzotycznego no i pora już żeby się zdecydować  ;)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #453 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:37 »
nasza podróż poślubna była w Egipcie i szczerze polecamy

a tu jeszcze coś do autka:

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #454 dnia: 22 Stycznia 2009, 15:51 »
Zdejcia Izy ładne, wlasnie to autko nie potrzebuje az takiego bardzo efektowengo ustojenia. Same kwiaty rowniez bardzo ladnie wygladaja :)

Fasolek ja cos tak samo jak Olucha na poczatke :)
Chetnie wysluchamy propozycji :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #455 dnia: 22 Stycznia 2009, 16:29 »
O rety! No dobra, to zaczynam moje wywody, jeśli wyjdą długie to z góry przepraszam ;)

Wyspy bez zwiedzania i z palmami:
-Malediwy, można jechać o każdej porze roku, zawsze jest ciepło, pada i tak codziennie (ok pół godzinne opady ok 5 nad ranem), ale po ok 2-3 godzinach nie ma po nich śladu  :). Piękny ocean, piękne piaszczyste plaże, hotele różnej klasy, nie ma co zwiedzać na lądzie, za to podwodny świat może oczarować :serce: Spokojny, region jeszcze nie skolonizowany przez hałaśliwych Rosjan... Jeśli będziecie patrzeć na Malediwy, to spójrzcie na wielkość wyspy. Te największe (1200 mx600m) można obejść w godzinkę spacerkiem dookoła, a lepiej mieć gdzie chodzić po obfitych i pysznych posiłkach ;D
- Zanzibar- wyspa u wybrzeży Tanzanii- moje marzenie! Jeszcze mnei tam nie było, ale kusi niesamowicie, bo piękne widoki na ocean, piękne miejsca nurkowe i w dodatku niewielka zmiana czasu (tylko +2h do naszego czasu  ;D ) No i można na kontynent pojechać na safari jakieś na sawannę ;) Niestety poza moim obecnym zasięgiem finansowym :(
-Dominikana, wyspa spora, plaże palmy słońce- czego chcieć więcej :) Przeloty najczęściej przez USA, więc może być konieczna wiza :) Tak samo jak na większość wysp karaibskich zresztą. No i wszechobecni Amerykania, którzy tam jeżdżą na wakacje jak my do Tunezji czy Egiptu.
-Nie polecam Kuby- cała infrastruktura hotelowa jest sprzed ok 50 lat, gdy to Amerykanie przebywali tam licznie, wyspa zaniedbana. Jest na niej to samo co na Dominikanie, tylko ustrój inny.
- Djerba- wyspa tunezyjska :) Jechać, gdy jest nasze lato

Ze zwiedzaniem w ilości umiarkowanej:
- Majorka- tam miałam jedne z lepszych wakacji ;D Jechać w czasie naszych wakacji. Polecam region stolicy Majorki Las Palmas- południe wyspy, jest tam więcej urokliwych zakątków, autobusem można pojechać do głównego miasta, a to jest warte zwiedzenia!!!! Nie ma tu plaż jak nad Bałtykiem, są hotelowe zatoczki, gdzie woda jest gorąca jak zupa ;) Ja np ze swojego hotelu widziałam pałac rodziny królewskiej Hiszpanii- gdybym miała lornetkę mogłabym ich podglądać ;D
 Region wschodni wyspy opanowany jest przez Niemców, charakteryzuje się ładnymi plażami i smacznymi lodami ;) Najlepszy świeży sok z wyciskanych owoców to zdecydowanie w Soller- wybrzeże zachodnie ;)

Z bliższych wysp jest jeszcze Madera- łagodny klimat, wiaterek od morza, ale palm to tam raczej nie uświadczycie.
No i wyspy kanaryjskie- ładnie miło i przyjemnie- takie są moje wrażenia, ale nic ponad to :)
Jeśli chodzi o greckie wyspy to moja siostra była na Rodos i całkiem sobie pobyt tam chwaliła- mekka windsurferów ;D

W podróży poślubnej siostra byłą też na Sri lance- byli w sierpniu, teoretycznie poza sezonem, ale bardzo się cieszyli, że wybrali właśnie taki termin. Nie było bitwy o leżaki, spokój, cisza. Troszkę zwiedzania, troszkę plażowania- tylko po tym strasznym Tsunami ciągle są ślady- np nie można nurkować, bo rafy są aż tak poniszczone :'( Mimo, że było sporo chmur wrócili opaleni na czekoladki :D
No a my na to Fidżi chcemy- bo to królestwo miękkich korali, w dodatku wychodzi relatywnie tanio, jeśli oczywiście można mówić o taniości w tym przypadku...Ale loty, mimo że dalej, są o wiele tańsze od tych na Zanzibar, mimo ze ten bliżej.  :drapanie: No ale jak to nie wyjdzie to pewnie skończymy na Malediwach, chociaż po głowie chodzą mi jeszcze Filipiny... Zobaczymy.

Oczywiście jest jeszcze całe mnóstwo innych miejsc, ale tych z którymi nie mam doświadczenia nie opisywałam. No i są wpisane tylko wyspy- ale zamieszkanie na "kontynencie" też jest często urokliwe :D

Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 22 Stycznia 2009, 16:47 »
Uuuuuu, taka wypowiedz to ja rozumiem  ;D
Bardzo dziekuje za taka szczelolowa odpowiedz.
Hmmm Dominikana.... to chyba koszmarnie drogie.
My myslelismy o Majorce, Hiszpania super :)
Wiem ze Rodos tez jest warta zwiedzenia.

Co prawda nie patrzalam jeszcze jak to wszystko wygalda cenowo,musialabym sie zorientowac bo moze damy rade na ta Dominikane, albo Wyspy Kanaryjskie, a z reszta sama nie wiem. Musimy wszystko przestudiowac.

Fasolek bardzo, bardzo Ci dziekuje  :-* :-* :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #457 dnia: 22 Stycznia 2009, 16:56 »
Natalko, pamiętaj, że Majorka i Kanary to Hiszpania, gdzie płacisz w Euro, a po obecnym kursie wychodzą koszmarne ceny ::) No i na miejscu też masz euro, więc też wychodzi drożej niż jeszcze np 4-5 lat temu, gdy ja tam byłam...
Dodatkowo, na lotnisku nie masz strefy wolnocłowej w pełnym tego słowa znaczeniu, masz na półkach teraz 2 rodzaje cen- wylot poza UE i wylot do kraju UE- i te ceny są niejednokrotnie wyższe niż w supermarkecie, więc ani kosmetyków ani alkoholu taniej nie kupisz... Dopiero wylot poza kraj UE daje Tobie możliwość z pełnego skorzystania z cen wolnocłowych :)

Co do Dominikany, to przy obecnym kursie dolara, które właśnie na Dominikanę zabierasz, wcale nie wyjdzie tak strasznie drogo :) Teraz kurs dolara zachęca do podróży, gdzie akceptują tą walutę :D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #458 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:06 »
No trzeba wszystko przekalkulowac.
Teraz musimy dokladnie zobaczyc, ceny no i zdecydowac sie na miejsce.
A lepiej juz teraz zamowic czy czekac do ostatniej chwili ( to moze sie wiazac z zajetymi dobrymi hotelami chyba, prawda?? )

Bardzo dziekuje za wszystkie rady.
Teraz wiem do kogo moge sie zwrocic w razie watpliwosci  :)

Zdolna z Ciebie bestia   :glupek:

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:10 »
Fasolek byłaś na Malediwach :szczeka: ?
To Nasze marzenie ale chyba w tym roku jeszcze nie będzie nas stać  ;) Póki co myślimy o Cyprze, Teneryfie bądź Dominikanie  :)
A z jakich biur podróży latasz? Bo chyba Niemcy najtaniej wychodzą  :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #460 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:11 »
No własnie, jakie biuro podrozy Fasolek ??

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:30 »
Ja osobiście mam zaprzyjaźnione biuro pośrednictwa podróży, gdzie mam oferty wszystkich biur polskich i niemieckich. Warto znaleźć takie biuro, bo macie tam wszystko w jednym miejscu,a idąc do biura neckermana macie tylko oferty neckermana. Biura Niemieckie opłaca się brać na przeloty i pobyty gdzieś dalej, ale na pobyt w Europie już nie, a to z racji tego, że te biura mają bardzo wysokie prowizje na takie wyjazdy i często jest są różnice w cenie nawet 500 zł- a to dużo na tygodniu. No i Niemieckie biura mają ceny przeliczone z euro na złotówki- konsekwencje tego są oczywiste... Ja po Europie i na północne wybrzeże Afryki udaję się z reguły z biurami polskimi- nie wiem czy mogę podać nazwy tutaj, więc jak coś na priva wyślę chętnym nazwy :)

Olucha, aż tak dobrze ze mną nie jest- moi przyszli teściowie byli tam już 2 razy, więc bardzo wiele informacji mam od nich, takich praktycznych oczywiście :) Ja tam pojadę w listopadzie lub grudniu, jak nam Fidżi nie uda się załatwić ;)
Ja osobiście zjeździłam prawie całą Europę wzdłuż i wszerz i basen morza śródziemnego. Turcja, gdzie byłam 2 razy i Egipt, gdzie byłam już trzykrotnie. Tunezja zaliczona 2 razy, Maroko, Costa del Sol, Majorka, Kanary, Włochy- tylko w Grecji mnie nie było, ale tam mnie odstrasza wizja przeżycia 2 tygodni na serze feta oliwkach i ogórkach, więc dopóki nie utyję, żebym miała się z czego odchudzać to tam nie pojadę ;) No i troszkę Rosji zaliczyłam, Ukrainę, Litwę, Estonię... Długo by jeszcze wymieniać- ale to wszystko głównie zasługa mojego liceum, które nam organizowało wyprawy różne :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:39 »
Ooooo takie dorobku mozna pozazdroscic.

To ja chetnie zobacze co to za biura. Poprosze na priva :)
Strasznie mnie nakrecilam na to aby sie dowiedziec jak to z tymi wycieczkami jest.
Chyba teraz zaczne tak na serio szukac.

A jeszcze raz powtorze pytanie bo moze nie zwrocilas uwagi odnosnie tego kiedy zalatwiac wycieczke, czy juz teraz czy last minute ... ??

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #463 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:40 »
No to wszystko jasne  ;) a na Teneryfie byłaś może, bo nad nią zastanawiamy się najbardziej chyba?  ;) Bardzo dziękuję za wyczerpujące info  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 22 Stycznia 2009, 17:56 »
olucha, byłam na Teneryfie  :) Tak jak pisałam o kanarach- miło, ciepło i przyjemnie :) Sympatyczni ludzie, dobre papu, całkiem ciekawa wycieczka na wulkan była- ale nie pamiętam jego nazwy ::) Tylko musisz liczyć się z tym, że woda w oceanie tam chłodniejsza jest, bo kanary "leżą" na chłodnym prądzie oceanicznym :)

Natalia, zapomniałam Tobie odpisać na to pytanie- już się poprawiam. Podam na przykładzie, bo tak łatwiej. Jak załatwiałam wycieczkę na 2 tygodnie do Egiptu na wrzesień 2007- opłacałam całość wycieczki już w marcu i miałam zniżkę od biura 3 % + 7% zniżki od hotelu za wczesną rezerwację i płaciłam jakieś 2000 zł za osobą za 2 tygodnie. Wyżywienie HB, hotel 4*. Jak patrzyłam z ciekawości na ceny ofert last minute do hotelu o podobnej klasie, na ten sam termin to wynosiły one jakieś 2200... Ja wolę osobiście załatwiać wycieczkę wcześniej, a to dlatego, że mam możliwość wyboru miasta, z którego chcę lecieć, większy wybór hoteli, no i wiem, że na pewno pojadę. Powiedzmy, że chcesz skorzystać z oferty last minute- idziesz do biura i oto, jakie mogą cię spotkać niespodzianki: miejsce w hotelu masz i miejsc w samolocie masz 2, ale np jedno z Was może mieć wylot z Krakowa z drugie z Gdańska, czyli lecielibyście osobno. Może to być oferta tzw fortuna, czyli określasz klasę hotelu min 3* i w takim hotelu z minimalnym standardem 3* będziesz zakwaterowana, ale możesz też trafić oczywiście hotel 5* za cenę 3* ;)- to taka opcja dla ryzykantów ;D No ale największy minus ofert last minute jak dla mnie jest taki: musisz wziąć urlop w pracy już jakiś miesiąc wcześniej. Czekasz na ten urlop, łazisz po biurach i może się okazać, że nie będzie oferty, która Tobie będzie odpowiadać w tym terminie... Po prostu możesz nie polecieć na żaden urlop i spędzisz cały czas wolny w domu... Ja bym rezerwowała miejsca na przełomie marca/ lutego na wyjazd w sierpniu. Albo możesz sie dogadać z Panią z biura podróży, żeby monitorowała Tobie dany kierunek i jak tylko pojawią się oferty to do Ciebie zadzwoniła- wtedy na pewno będziesz miałą pełen wachlarz możliwości rezerwacji :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #465 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:12 »
Slicznie dziekuje :)

No to naprawde musze sie teraz ladnie przygotowac z miejsca gdzie chcemy jechac i z jakiego biura.
Dziekuje za wiadomosc na priva.

Ojjj kochana jestes ze tyle mi i Oli rowniez czasu poswiecilas  :przytul: :przytul: :przytul:
Dziekuje  :bukiet: Bardzo mi pomogłas  :Daje_kwiatka:

Offline Olucha

• Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:18 »
Bardzo bardzo Ci dziękuję  ;) kochana jesteś  ;)

Jeszcze jedno pytanko, ostatnie  ;) w jakim miejscu na tej Teneryfie byłaś? Były tam piaszczyste plaże bez kamieni?  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:30 »
Natalia, Olucha, ja kocham gadać o podróżach i nurkowaniu- to 2 tematy dla których poświęcę się całkowicie- ostatnio takim tematem stał się jeszcze ślub i wesele- ze zrozumiałych względów ;D Więc naprawdę dla mnie to czysta przyjemność Wam pomóc :)

Olucha, nie pamiętam jak to się nazywałą miejscowość, gdzie mieszkaliśmy, bo byłam tam jak miałam 16 lat, czyli 8 lat temu ;) Co do plaż- Teneryfa to wyspa wulkaniczna, więc nie znajdziesz tam białych plaż z drobniutkim piachem, jakie królują na egzotycznych wyspach ::). Piaszczyste niektóre są, ale jak ja to mówię, to "brudny" piach ;) Taki szary, wulkaniczny no... ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:37 »
Wlasnie jak pojedziemy to chcialabym tez nurkowac :)
Podejrzewam ze to super sprawa  ;D ;D ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #469 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:52 »
Natalia- to jak nurkowanie (ale chodzi Tobie o maskę i fajkę tylko, czy z akwalungiem?) to tylko i wyłącznie Egipt!!! Żaden inny kierunek- ewentualnie Australia i Wielka Rafa Koralowa i może Malediwy lub Bahamy.
Ja nurkuję od 5 lat- porobiłam kursy, sprawa w sumie trudna i droga- ale jakie przyżycia! Jeśli nie masz uprawnień do nurkowania to w Egipcie możesz zrobić tzw intro- czyli w pełni Introduction Dive, zanurzenie w pełnym sprzęcie, z instruktorem, który wszystko kontroluje, a Ty musisz tylko oddychać- ja takie coś zrobiłam w Egipcie, i gdyby nie to że musiałam trzymać w paszczy ustnik, to szczęka by mi opadła do samego dna, które było, jak się potem dowiedziałam, jakieś 150 metrów pode mną.... ;) W tym roku nie damy rady, ale w przyszłym an bank na 2 tygodnie wyląduję w Sharm el Sheikh :D :D :D
Jak chcesz to dam tobie namiary na dobry, korzystny cenowo hotel, na region, na miejscowość - ze wszystkim chętnie pomogę ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 22 Stycznia 2009, 18:55 »
Wiesz ja nigdy tego nie robilam czyli musze zaczac od czegos prostego, no z tym instruktorem super sprawa. Jesli tylko masz ochote to prosze o te informacje, napewno sie przydadza. A czy ma Majorce jest gdzie ponurkowac ??

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #471 dnia: 22 Stycznia 2009, 19:54 »
ale zescie sie rozgadaly :D ja to jeszcze o podrozy poslubnej nie myslalam :D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:21 »
Napisałam taką piękną odpowiedź i mi ją zjadło :klnie: :nerwus:

Na majorce raczej nie nurkuje się, bo tam nic pod wodą nie ma poza piachem...Jak chcesz pomurkować to tylko i wyłącznie Egipt, miejscowość Sharm el sheikh, miejsce położenia hotelu Naama Bay- najwięcej tu kawiarni, sklepików itp itd :) Hotel Sharm Cliff Resort- byłam w nim 2 razy, ani razu mnie nie zawiódł jeśli chodzi o jedzenie i obsługę :)
Najpiękniejsze miejsce do zrobienia intro w Egipcie- Gordon Reef na Tiranie. Ja tam zrobiłam i z miejsca się zakochałam :Serduszka: To był powód, dla którego zaczęłam przygodę z nurkowaniem ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #473 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:23 »
wszystko zalezy kasiorki  ;D
polecam tajlandie, boooosko  ;D
egipt tez - tanio, blisko, cieplutko i przyjemnie  :)
o malediwach tez marze, moze w przyszłym roku :)
jesli hiszpania to nie zadna wyspa :) blisko do barcy, mhhhhhhh

popieram Fasolka, hotel sharm cliff resort super. polecam tez hotel sharm holiday, zaraz obok cliff resort. bosko, tanio i bosko. no i blisko do centrum. z tego co wiem tez noria jest fajny, opinia kolezanki - ja tam nie mieszkalam.
« Ostatnia zmiana: 22 Stycznia 2009, 20:26 wysłana przez paooolka »
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:29 »
też chciałam napisać o norii ;D Ale też tylko moja znajoma tam była- ale bardzo sobie chwaliła. Tylko wadą wg mnei jest to, ze hotel jest po drugiej stronie drogi i na plażę trzeba się przebić przez ulicę- a to na tej trasie czasem z cudem graniczy ::) ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #475 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:32 »
ale plaza krok od hotelu, to duzy plus. ja w tym roku smigam do hurghady, tam jest o wiele wiecej hoteli z plaza blisko centrum. bo mi akurat zalezy zebym miala gdzie smigac :)  plaza + blisko do centrum mhmmm sukces.
ja mialam leciec w lutym na kube, mam sesje. wreszcie zaczelam zalatwiac z rodzicami sri lanke i moj brat mial wypadek, ale mam nadzieje ze nadrobie!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #476 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:41 »
Dziekuje za te podpowiedzi, bardzo ale to bardzo mi sie przydadza i jesli jeszcze Wam cos wpadnie w glowe kochane to serdecznie zapraszam do pisania  ;D ;D Jestescie kochane  :-*

Juz sie nie moge doczekac jak bede wybierala ... uuuu ... ale sie ciesze :):):)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #477 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:43 »
i j atez z tych podpowiedzi troszke zkorzystam jeszcze nie mamy wybranego miesca gdzie by poleciec, ale te podpowidzi wezmiemy pod uwage :)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 22 Stycznia 2009, 20:47 »
paooolka, ja tylko do sharmu jeżdżę, bo tu najpiękniejsze miejsca do nurkowania są- a głównie po to jeżdżę do Egiptu ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 22 Stycznia 2009, 21:47 »
Tak, z takich sprawdzonych i rzetelnych informacji warto skorzystac  ;D
Ahhh jak to dobrze miec takie forum  i takie superowe kolezanki :Serduszka: