Autor Wątek: ..........::::::::::NaTaLiA & PiOtR::::::::::01.08.2009::::::::::..........  (Przeczytany 107323 razy)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Do waznego dnia - to po pierwsze
i...
(oby) tylko raz w zyciu przygotowujemy sie do takiego dnia :):):)

Ja tam samo, co rusz na ll zagladam co nowego, i po forum grzebie, ahhhh moj P. juz neraz mow ze oszalam na tym punkcie, a po chwili - co tam znalazlas ??  ;D ;D ;D

Offline hania3033

• Chuck Norris
Ha! Miałam z Budrewicz!!!!  ;D Na II roku socjologię edukacji i coś tam jeszcze... Na początku się jej baliśmy, myśleliśmy że jest straszna, ale później okazało się, że ona tylko tak wygląda, i tak naprawdę to jest strasznie nuuudnaaa.... U was też spała na zajęciach?? Dosłownie - u nas, zanim weszliśmy do sali zawsze kazała poczekać bo jadła kanapkę, a potem za zajęciach opierała się łokciami o biurko, my czytaliśmy na głos kserówki a ona... spała ;D na koło i egzanim kupiliśmy jej rafaello (poszła fama że lubi, ale okazało się że lubiła jednak ferrero rocher :P ale została z tymi rafaello - każda grupa jej kupiła ;D ) i sterty gazet - zaniłażo babsko oceny, ale za to wszyscy zdali ;D a na kole dodatkowo (chyba za to rafaello ;) a niee... długopis parkera jej jeszcze kupiliśmy :P ) sami zdecydowaliśmy jakie chcemy pytania ;D

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
No przygotowania są ekscytujące, przynajmniej na razie ;) Później pewnie będę pomstować, że muszę wybierać czy tort udekorować kremowymi czy białymi kwiatkami, albo jakieś podobne problemy...Nie cierpię takich decyzji podejmować, bo ludzie potem i tak nie widzą tego wkłądu myślowego, który się poczyniło, zeby coś wyglądało tak, a nie inaczej...
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
O nie, u nas tak latwo nie jest, a ty gdzie studiowalas? Slyszalam ze na prywatnych uczelniach kosi ludzi !!
I nas jest ciezko z nia, cholernie duzo ludzi oblewa, maja po kilka poprawek, ja tez kiedy miala, wyjazd na wakacje musialam przesynac, tzn 3 dni mi wypadly i jeszcze na dodatek nie zdalam !! daltego teraz tez nie mozna byc pewnym, mam odpiwedzi na wszytskie pytania, ale to jeszcze nic nie znaczy !!

Ale potrafii tez byc bardzo mila, tzn jest mila i w ogole ale strasznie nas poucza no i przede wszytsik strasznie wymagajaca jest !!
No ale nic, u nas wiekszosc wykldowow jest takich. Nie jest nam latwo, ale jakos trzeba zdawac wszytsko, zdarza sie ze jest po 5 poorae, niewazne czy umiesz czy nie, wszytsko zalezy od aktualnego humory profesorka  >:(

Dobra koniec o szkole, bo jak pomysle ze jutro na 8 to juz mi sie zimno robi  :)

ja mam nadzieje ze do ostatniego dnia bede z checia wszytko przygotowywala, moja siostra, swiadkowa wziela tydzien przed weselem urlop zeby mi pomagac na samej koncowce, moze bedzie troche lzej - wszytsko sie okaze :)

A u wam kto bedzie swiadkowal, bo u nas rodzenstwo, moja siostra i P. brat :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
u mnie swiadkami bedzie 2-chlopakow, moj brat i mojego ukochanego przyrodniej siostry mąż (nie wiem jak to inaczej sformulowac), tak sobie ubzduralam ze chce chlopkow

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Jak już o szkole poruszyłyście temat: ja dziś zaliczyłam jeden przedmiot na 4,5 za to, że pojawiłam się na ćwiczeniach (na których obecność nie była już obowiązkowa) i potem na wykładzie ;D ;D ;D ;D A na tym wykładzie byłam 1 raz ;)

U nas świadkami są moja siostra z mojej strony a K wziął przyjaciela swojego dobrego :) On też ma siostrę, ale nie chcieliśmy 2 osób tej samej płci na świadków ;) I świadkowa też będzie na miejscu już tydzień wcześniej ;D Świadek jest na miejscu ciągle, więc z nim nie będzie problemu :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
I tez jest dobrze :)

Wiecie tak czytalam watek Fasolki i tak mysle ze ciezko jest tak przezywam problem z zajsciej w ciaze a juz nie mowie ze tym bardzie utrate dzidziusia. To jest straszne....  :( Dla mnie dziecko jest druga po slubie z upragnionych w tej chwili "rzeczy" !!

Ostatnio bylam u dermatologa i dostalam lekarstwa na poprawe cery, to sa antykoncepcyje, bardzi zalecane wlasnie do usuwania zaniczyszczen cery ale hormonalne, bede je brala 3 miesiace. Strasznie ich nie chcialam ale pani doktor powiedziala ze innego wyjscia nie ma bo ja dostaje wypryski tylko na @ i dlatego tylko tabletki mi to unormuja.
teraz sie boje czy one mi tam nic nie poprzestawiaja, mam nadzieje ze wsyztko bedzie ok jak je odstawie :)
Bralyscie moze tabletki wlasnie na cere, jak po nich bylo ?? Nie bylo porblemu z kolejnymi @ ??
Ja to jestem panikara, a tym bardziej jesli chodzi o taka sytuacje bo ja strasznie uciekalam przed takimi tabletkami, pocieszam sie ze to tylko 3 dawki tzn trzy miesiace i koniec  ;)

Offline Ilona1985

• entuzjasta
a u mnie swiadkami bedzie moja kuzynka :-) bo srednia siostra mnie nie wziela to ja tez jej nie...a swiadkiem T brat:-)
Natalia ja odpukac narazie z cera jest ok...jednak to prawda,ze po porodzie pryszcze znikaja...ja z tradzikiem borykam sie od 8 lat...tragedia....bralam tabletki Diana specjalnie na cere i 0 poprawy a po porodzie jak reka odjal...
ja po slubie od razu biore sie za dzidzie!!! mam nadzieje ze tym razem bedzie wszystko dobrze:-) zaiskrzylo we mnie wielka chec bycia mama i nie ma odwrotu!!!

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
A ja biore tabletki bardzo zblizone do Diany, OC i do tego mam krem i juz po 3 dniach widze roznice, to moze mi akurat pomoze.
Ja ogolnie mam rozne, raz mam bardzo duzo a raz tylko jeden jakis nieduzy i to zawsze przed i podczas @. Ostatnio to caly miesiac od jednej @ do kolejnej sie meczylam bo tak mi wysypalo i powiedzialam ze mam juz dosc, sprobuje z tymi tabletkami i sie okaze jesli nie to trudno - poczekam do ciazy  ;D ;D ;D hehehhehee

Tylko martwie sie zeby wszystko po ich odstawieniu bylo ok :)

Fasolek, gratuluje ocenki :0
To jest najlepsze tam gdzie chodzi sa jakies problemy zeby zaloczyc z tu gdzie jestes raz zaliczas na super ocene bez wysulku !! \tak moglo by byc zawsze ;p;p;p

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
natalio, powiem jak myślę, bo taka jestem. Proszę tylko się nie obraź... :)  Ja na Twoim miejscu poszłabym do naprawdę sprawdzonej kosmetyczki, bo to że wypryski pojawiają się na @ jest całkiem naturalne! Poziom estrogenów, które od 1 dnia @ do połowy cyklu rośnie, przyczyniając się do owulacji, które powodują, że cera jest ładna, spadł w połowie cyklu, po owulacji i zastąpił go progesteron- winny wyprysków, ale podtrzymujący ciążę. Wg mnie ten dermatolog idzie na łatwiznę... Hormony to hormony- ingerują w baaaaaaaaaaardzo delikatny system, jaki tworzą przysadka mózgowa, tarczyca i jajniki w regulacji cyklu- nie ma siły, żeby czegoś tam nie poprzestawiały.... W momencie, jak przestaniesz brać tabletki i wrócą naturalne i oby prawidłowe cykle, wypryski znowu zaczną się pojawiać...I wtedy znowu zaczniesz brać tabletki?? Lepsza wg mnie w takim przypadku jest kosmetyczka, porządne oczyszczanie, które tylko ona może zrobić, pilling raz na tydzień, kremy z apteki... Wiesz, nie znam Twojego organizmu, ani lekarzem nie jestem. Piszę tylko, co myślę...
Ale wiem teraz, że gdyby nie tabletki, które lekarz przepisywał mi m.in ze względu na cerę w okresie dojrzewania, potem w ramach antykoncepcji, to prawdopodobnie nie miałabym teraz problemów z cyklem, owulacją i hormonami... Ja osobiście bardzo żałuję, że sięgnęłam po tabletki.
Zastanów się 1000000 razy, zanim zaczniesz brać jakiekolwiek hormony...
Takie jest moje zdanie, a ile osób, tyle opinii, jak widać nawet teraz :)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Ilona1985

• entuzjasta
Spokojnie po ciazy bedziesz miala sliczna cere...:-)
a ten progesteron a dokladnie Luteine bralam to fakt straszna mialam buzie!!!

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Dlatego wlasnie mam duze zastrzezenia co do takich tabletek, przeczytalam ze one sa slabe, bo to typowo na tradzik.
Co do pani dermatolog ona jest bardzo dobra lekarka. Kilka osob ktore znam wyciagnela bardzo dobrze z problemow z cera. On mi powiedziala ze mozemy leczyc masciami, zabiegami ale i tak po jakims czasie do niej przyjde i poprosze o takie tabletki, to szybka kuracja i powiedziala ze jest duze prawdopodobienstwo ze pomoga.

Kurcze ja juz sama nie wiem co robic, czy je brac czy nie. Pierwsze trzy wzielam, babeczka mowila ze moge sie po nich zle czuc, a mi nic nie jest, w ogole nie czuje zadenj zmiany w organizmie. Oby tak zostalo.
Zobacze jak bedzie po tych trzech miesiacach, jesli wszytsko powroci to dam sobie spokuj, a jesli bedzie ok to bede bardzo szczescli, teraz po @ pojde jeszcze go gina porozmawiac i zobaczymy co powie.
Fasolek dziekuje za rade, zadne obrazanie nie wchodzi w gre  ;)
A ty dlugo bralas Diane?  I ile mialas lat jak zaczelas?

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
Mi ginka poleciała z grubej rury i nie bawiła się w żadną Diane...Brałam Cilest długich 5 lat (zaczęłam jak miała 16 lat, skończyłam jak miałam 21, bo miałam podejrzenie ciąży. Trafiłam na partacza, ale wiem to teraz. Wtedy ufałam tej lekarce...Jak dla mnie nie ma różnicy, czy to "słabe" czy "silne" tabletki. Hormony to hormony... :)
Ja bym mimo wszystko najpierw wypróbowała wszystkie te maści, zabiegi itp. A może akurat by u Ciebie podziałało ::)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Tez prawda, hormony to hormony.

Zobacze co mi moj gin powie, wiesz ja zobacze jak za miesiac bedzie. Teraz wezme te leki i wtedy sie okaze jak bede juz widziala poprawe, to moze odrazu odstawie tabletki i zostane przy tej masci i juz.

Napjpierw porozmawiam z ginem i zobacze.
Fasolek bardzo Ci dziekuje  :-* Dobrze uzyskac rady od doswiadczonych kobitek  :-* :-* :-*

Pozdrawiam i uciekam do lozeczka, do jutra, papapap

Offline Ilona1985

• entuzjasta
z tego co mi ginka mowila,ze jak Diana mi nie pomogla to juz nic nie pomoze.....i przestalam brac cokolwiekk a bralam Diane 6 miesiecy...
a teraz mam Cilest
dobranocccccccccccccccccccccccccccc

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
No ja też już chciałam się żegnać, kochane foremki ;D
Buziole i do pogadania jutro :-* :-* :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Witam kochane,

Ojj dzisiaj mialam ciezki dzien ,ciegle cos trzeba bylo zalatwic !!
Najlepsze jest to ze biora te tabletki ma sie wiekszy apetyt, dlatego stwierdziam ze kupie sobie salatke w balbeku i to bedzie moja kolacja, no ale wracajac do domu z galerii pomorskiej z mama siostra i P. wypilismy mrozona kawke z galka lodu i bita smietana, i na zakonczenia do konocowki kawy dodalam sobie jeszcze jedna galke i ponowna porcje bitej smietany !!
Myslicie ze jest sens jedzienia dietetycznej kolacje  ;D 

Jutro musze isc do biblioteki  >:( nie przepadam, za tym miejsce, ale jak mus to mus  :P

A co nowego u Was  :)

Offline hania3033

• Chuck Norris
A ja brałam diane przez 7 czy 8 miesięcy (bo sią zagapiłyśmy z moją lekarką, powinno się brać do pół roku), poprawa była widoczna :D
co do tabletek - biorę antykoncep. już dłuuugo i świetnie się po nich czuje, żadnych wahań nastrojów, zero tycia czy zwiekszonego apetytu, @ krótsze i mniejsze. uff... co ja się namęczyłam przed tabletkami... :-\ oczywiście cały czas jestem pod kontrolą lekarza i wszystko jest w najlepszym porządku :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ooooo kochana pocieszylas mnie, ja tez nie ma zadnych wahan nastrojow, z tym apetytem to czuje bo ja zawsze malo jadlam a teraz godzina po obiedzie znowu mam na cos ochote, ale bede sprawdzala wage i wrazie co to bede sie pilnowala  :)

Ja pocieszam sie tym ze to tylko 3 miesiace a juz widze poprawe cery mimo ze to tylko 4 dni :)
Oby sie polepszylo z mohja cera :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
hejka, ja bralam tabletki okolo 7 lat (wiem ze dlugo ), dluzszy czas temu zdecydowalam sie je odstawic,  a w tej chwili zaluje ze  bralam, nic mi nie bylo po nich, "zero" skutkow ubocznych , czulam sie dobrze ....  ale ja popieram zdanie Fasolek   wyprobuj masci i inne sposoby...  hormony postaw na ostatnim miejscu ;)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Tak ostatnio zaczelam zastanawiac sie nad welonej do mojej sukienki, czt taki to pasa bedzie psawoal ?? Bo takiego bardzo dlugiego nie chce a pozatym ni epasuje mi bo suknia ma dosc spory kupere  ;) Wydaje mi sie ze taki do pasa, mniej wiec gdzie zaczyna sie podpiecie trenu bylo by ok ?? I mialby takie zakonczenie jak koncowka sukni - Jak myslicie ??

Offline hania3033

• Chuck Norris
tak szczerze...?? myślę że właśnie taki do pasa byłby idealny do twojej sukni :D dłuższy to nie, bo masz bogaty dół ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ja też do tej sukni popieram welon do pasa :)
Ale trzeba mierzyć:)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
No to super, bo wlasnie tak myslalam, ale i tak bede mierzyla przy przymiarce :)

Nie przesdtawilam Wam jeszcze moich zwiraczkow :)

Oto moj rozbrykany kocurek - Taj

I moja staruszka - Aza

A tutaj wspolnie na psim legowisku :)

Niekiedy zal mi Azy bo Taj tak stacze po niej a ona twardo lezy na ziemi i udaje ze jej nie ma  :P

Offline hania3033

• Chuck Norris
Fajne te twoje zwierzaczki :)
Natalia a może coś takiego?

Offline margolka

• Chuck Norris
Jaki slodki kociak no nie mogę  :Serduszka:
Piesek tez fajny, ale ja wole kotki  ;D

Co do welonu - ja też mam sukienke coś w stylu Twojej (choc zupełnie inna), i też chyba będę miala taki welon do pasa - taki chyba bardziej pasuje  :)

Offline Olka1983
  • uzależniony
ojejku, kotek przecudny :):):), ja uwielbiam kotki, a welon ze zdjecia idealny ;) tak wg mnie ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
oj kotek przesliczny i przeslodki, no i piesek tez oczywiscie j atam kocham zwierzeta wiec dla mnei wszystkie sa slodkie i kochane i bym je tylko tak sciskala :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
Ojj tak ja zwierzaczki tez kocham, moja Azunia jest juz staruszka, coraz gorzej z nia, ale i tak jak bardzo kocham a Tajek jest malutki od poczatku grudnia go mam wice mam nadzieje ze potowarzyszy nam minimum tyle co Aza,  czyli 13 lat naj narazie :)

A co do welonu tak mysle walsnie cos o takie dlugosci, tak zeby konczyl sie przed podwinietym trenem, tylko koncuwka bedzie tak jak dol sukni, taka leciutko podszyta. I tak wlasnie mysle czy jedna warstwa czy wiecej  ???

Offline hania3033

• Chuck Norris
natalia zależy jaki on będzie "rozłożysty". jeśli bardzo, to jedna warstwa jest ok - i tak się pięknie ułoży i pozawija ;) z resztą - ja tu doradzam a sama mam taki dylemat ;) mnie podoba się ten, którego zdjęcie wkleiłam. należy do kuzynki mojego D. hmm... może odkupię od niej?? ;) ;D