Autor Wątek: Dwa serca przez miłość połączone w jedno, bijące dla nas dwojga -> 15.05.2010 r.  (Przeczytany 358308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
moje gratulacje Wercia.. super wieści :)

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
zostawiam :-* :-*

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Gratulacje ;)))

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
Gratuluję! :D Ale szczęściara :P Martwiłaś się, że Ci nie poszło, że @ nie przychodzi, a tu wszystko na raz przyszło do Ciebie ;P

Offline izzaro74

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2010
Gratulacje i ode mnie  :przytul:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
 :-* :-* :-* niedzielne

Offline osika_

• "Do miłości potrzebne są dwie osoby, nie jedna, i nie trzy"
  • bywalec
  • data ślubu: 24.04.2010r
 :brawo_2: Gratulacje :) To kiedy opijamy??? Bo inaczej zwolnią :P:P  :jupi: :drinkuje: :skacza:

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
cześć laseczki  :-* :-*

ja u was weekend...? ;)

justys, madziu, reniu, izabela, agus, wiśniowa, króliczku, haniu, dorotko, izzaro, osika dzięki dziewczyny za gratulacje  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: po kwiatuszku dla was i ze do mnie zaglądacie  :-* :-* :-*dzięki, ze we mnie wierzycie, to naprawdę buduje  :D :D jesteście super  :przytul: :przytul:

madziu, izabela również buziaczki wam slę  :-* :-*

To kiedy opijamy??? Bo inaczej zwolnią :P:P  :jupi: :drinkuje: :skacza:
opijemy jak podpisze umowę, po nowym roku hehehe chociaż jeden drink nie zaszkodzi  :pijaki: :piwo_2:

króliczku już sama nie wiem z ta druga pracą... ze mnie to laik hm... tzn., ze nie mam zbyt dużego doświadczenia zawodowego, dlatego tym bardziej jestem w szoku, ze mnie tu przyjęli  :o :o... chociaż podczas drugiej rozmowy to się przyszły szef trochę tego przyczepił, powiedział, ze jestem" młoda i delikatna"... ale sie udało  ;)  
ta praca ma swoje plusy, na miejscu, godziny pracy (7-15) całkiem dobre zarobki, i nie będę musiała dojeżdżać, no może 5 minut samochodem  :P :P :P i hm... spokojnie do 6 mogę spać, co dla takiego śpiocha jest ważne  :brewki:
co do tego drugiego stanowiska, to potrzebują osoby z doświadczeniem, co wyraźnie jest zaznaczone, już wstawałabym około 5 rano, i dojeżdżała prawie 2 godziny dziennie, także początki były by trudne... ale marze o tej posadce tylko zastanawiam sie czy nie lepiej teraz nabyć doświadczenia, zrobić jakieś certyfikaty public relations i hm... wtedy tam startować... gryzie mnie to  :-\

a w piątek zrobiłam mojemu mężowi obiadek przy świecach i winie (on miał wino ja soczek)  :brewki: :brewki: taki na szybkiego bo mnie zwinęło z bólu i poszłam pod prysznic ale mmmmmm.... jak romantycznie  :Serduszka: napisałam mu eska aby sam sobie otworzył drzwi a nie dobijał sie bo jestem  :wanna: i hm... ten wparowuje do łazienki czy żyję i sie pyta... co to za święto  ??? ;D a ja -ze @ dostałam  :hahahaha: po chwili dotarło do niego ze coś kręcę i hm... nie udało mi sie bystrzaka przetrzymać  ;D ;D fajnie było, ale powiedział ze będziemy świętować jak będzie umowa bo w życiu jest rożnie :P :P i wprowadził mi nutkę niepewności  :P :P

rany, laski jaki ja miałam koszmarny weekend.. ja nie wiem czy się odważę na testowanie kolejnych tablet anty  :'( jestem załamana... po cilest jeszcze gorzej niż po yaz było.... już po trzech godzinach po jednej tabletce ledwo żyłam  :'( :'( to jakis koszmar... te tablety wchodzą mi w jakaś reakcję i koniec, normalnie pienie się jakbym płynu do naczyń sie napiła... cała noc  :Naciaga: później biegunka.... M. mi żołądek płukał... znaczy się kazał pić hektolitry gorzkiej herbaty, brrr.... myślałam ze jej nie tknę do końca życia..... na zajęcia nie poszłam bo siły nie miałam.... cały dzień w bólach przeleżałam w hotelowym łóżku  :mdleje: :mdleje: teraz znowu zleci kilka dni nim dojdę do siebie :-[
 na pewno zmieniam lekarza :protestuje: :protestuje: ale ja sobie nie wyobrażam teraz iśc do pracy i nagle zwijać się z bólu przy biurku.... jestem załamana   :tak_smutne: :tak_smutne:

ide na śniadanko  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Werka dokładnie zmień lekarza, bo ten chyba sienie zna na rzeczy  ::)
Moim zdaniem wogóle nie służa Ci tablety anty  >:(

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
Biedna, faktycznie tabletki widocznie nie są dla Ciebie, więc może lepiej już więcej nie ryzykować :-[  Ale GRATULUJE pracy!!!

Offline werka23

• Chuck Norris
kaka dziękuję za gratki  :-* :-* :-*

szczerze mówiąc to nie mam ochoty na dalsze doświadczenia z tymi tabletami  ::) jednak jak moge inaczej walczyć z moimi bólami @, które sie nasilają  :'( ale mam humor do dupy......  cilest i yaz, maja jeden składnik wspólny wiec to może on tak mi szkodzi ??? dziś umawiam sie na wizytę u INNEGO gina, może do świat mnie przyjmie  ::)  

justys wiem, ze sa takie kobiety które nie mogę brac anty, nie wiem jakie badania na to sie robi ale hm... gdybym wiedziała juz jutro bym poszła na krew  :)

Michał jak zobaczył co sie dzieje, chce w ogóle wieźć mnie do dobrego specjalisty w innym mieście, zielona góra...Wrocław... bede musiała zasięgnąć języka gdzie się z tymi problemami udać   ::) zobaczymy co ten gin powie  ::)

ide sprzątać, bo sajgon w domku...

:-* :-* miłego południa

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Hm, a nie lepiej po prostu nie brać tabletek antykoncepcyjnych? Myślę, że powinnaś zrezygnować całkiem niż szukać specjalisty...  :-*

A co do pracy, skoro masz takie super warunki i bliziutko, to myślę, że faktycznie zaczep się tam, nabierz doświadczenia i wtedy będziecie myśleć :)

Offline werka23

• Chuck Norris
Hm, a nie lepiej po prostu nie brać tabletek antykoncepcyjnych? Myślę, że powinnaś zrezygnować całkiem niż szukać specjalisty...  :-*
nio właśnie chodzi o bóle miesiączkowe i ze względu na nie głownie chce tablety anty, ja pierwszego dnia @,nie jestem zdolna ugotowania obiadu a tym bardziej do pracy... coraz więcej biorę tabletek przeciwbólowych... nio i te jajniki, ponoć przy policystycznych jajnikach tablety anty są lecznicze ::) kolejna sprawa boje się, ze na slub dostane @... super widok zwijająca się z bólu panna młoda, z moim szczęściem to pewnie tak trafię

A co do pracy, skoro masz takie super warunki i bliziutko, to myślę, że faktycznie zaczep się tam, nabierz doświadczenia i wtedy będziecie myśleć :)
jak biore na logike to własnie to przemawia za mną.... ale serducho ciągnie tam  ;) 

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Ja mam dokładnie to samo - 1 dnia UMIERAM. Są takie cykle kiedy jest nieco lepiej, a są takie kiedy nie mogę się z łóżka podnieść. Anty też mi łagodziły bóle. Jednak teraz nie biorę anty i sobie jakoś z tym radzę.

Przede wszystkim termofor i ibuprom max. Jak wezmę tabletki odpowiednio wcześnie - najlepiej jeszcze zanim mi się @ zacznie to jestem w stanie funkcjonować. Biorę je w ilościach nienormalnie hurtowych, ale tylko tego jednego dnia w miesiącu i działa. Jak wezmę za późno i ból się rozkręci to nic innego jak położyć się i termofor położyć na brzuchu. Czasem nie można wiadomo - ale idzie jakoś z tym żyć i nawet ból znieść....

A jeśli chodzi o ślub - no jeśli mi @ będzie wypadała akurat na 14 sierpnia to też zamierzam ją sobie przesunąć  :P Takiego bólu nie będę ryzykowała w TEN dzień. Wezmę dwa miesiące z rzędu tabletki a później znów odstawię ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
hmmm mysle ze musisz jeszcze sprobowac i napewno znajdziesz jakies dla siebie
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
ja mam straszne bóle na @ (tylko ketonal forte mi pomagał i to tylko na 2-3 godziny plus termofor oczywiście) i lekarz poradził mi kilka dni wcześniej łykać acard lub pół apsiryny na noc... działa  :) chociaż ketonal nadal biorę pierwszego dnia... i tak jak pisze Mysia... jak ból się zaczyna trzeba łyknąć bo jak się rozkręci to trudno go zatrzymać :)

Offline czigra

• Chuck Norris
  • Ewa i Maciek
  • data ślubu: [i
werka a myślałaś o plastrach anty???
Ja biorę Yasmin i czuje sie po nich świetnie, nie wyobrażam sobie zycia bez nich, bo miesiączki bez tabletek byly tak bolesne, ze lądowałam na pogotowiu :mdleje:
Powinnaś zrobić badania kriw, a najlepiej skonsultować sie ze specjalistą, bo ten Twój lekarz, na pewno nim nie jest ::) :-\

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Gratuluję pracy  ;)

Co do tabletek to Michał ma rację powinnaś znaleźć dobrego specjalistę, ja kiedyś też miałam takie bóle że nic nie pomagało, mdlałam wymiotowałam itp, chodziłam po lekarzach i dostawałam kolejne tabletki które nie pomagały, aż w końcu trafiłam na dobrego lekarza który mi uświadomił że bóle miesiączkowe takie jak moje nie są normalne i świadczą o jakiejś anomalii, bóle miesiączkowe owszem powinny być, ale jeśli są one bardzo silne i nie pomagają tabletki tzn że coś gdzieś jest nie tak i faktycznie po jakimś czasie okazało się że mam endometriozę i że to jest przyczyna moich dolegliwości, także Werciu radzę się dobrze zbadać, a nie łykać tabsy na lżejsze miesiączki

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
Zgadza się, takie bóle zawsze się z czegoś biorą... bo normalne to na pewno nie są. Moje na szczęście nie wiążą się z żadną chorobą, a raczej fizycznością powiedzmy  ;)  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ja też mam takie bolesne miesiączki, już nawet przy tabletkach ::)
Myślę, że powinnaś posłuchać Michała - dobrze radzi.

Offline m_lena

• uzależniony
ja od zawsze mam bolesne  :'(

A pracy gratuluję!!! :)
...zrani Cię tylko ten, kogo kochasz...

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
ja tez myślę, że powinnaś szukać przyczyny bólów a nie zaleczać.
buziaki  :-* :-* :-*

Offline werka23

• Chuck Norris
m_lena, olu dziękuję za gratki  :-* :-* :-*

zadzwoniłam do innego gina, wizytę mam 21.12. po 12:00 ;) ;) zobaczymy co powie  ;)

czigra nie myślałam o plastrach m... może to jest rozwiązanie  :drapanie:  ale to nie jest tak, ze mają one większą dawke hormonów?

ja na bóle biorę cataflan, ale hm... zaczynałam od 1 tabletki a teraz biorę trzy... a jeszcze wczoraj w jajnikach mi wierciło, ze aż w kolanie czułam  ::) a to już był 3 dzień, czyli nie fajnie  ::) szkoda mi żołądka i w ogóle organizmu tak sie faszerować przeciwbólowymi  ::) króliczku ibupromu maks to ja chyba musiałabym wybrać całe opakowanie, wisienko cetonal na mnie nie działa w ogóle, po nim jestem pół przytomna i zasypiam ale ból czuję  ::)

olu znam ten ból jak tylko przepisują tabletki, opowiadałam wam kiedyś, ze od poprzedniego gina mam pół apteczki czopków  :hahahaha: :hahahaha: nie tego tylko od jeszcze poprzedniego... hm... w tym roku ten gin będzie już 3  :o :o :o 

króliczku co do brania tablet przeciwbólowych wcześniej to hm... u mnie będzie problem... ja nigdy nie wiem kiedy dokładnie dostane @  :mdleje: po prostu jak akcja się zaczyna to na całego... moment i leże zwinięta  ::) tak jak na przykładzie tego cyklu... bóle miałam juz tydzień wcześniej a @ nie było, nio były do wytrzymania.... bóle przeszły przyszła @ z wielkim hukiem  ::) musiałabym już tablety przeciwbólowe brać od tygodnia niepotrzebnie  ::)

wiecie tego termoforu nie stosowałam  :oops: :oops: :oops: może trzeba się wyposażyć w niego jak to taka super sprawa  ;) ;)

ja trochę posprzątałam w domku.... oczywiście po odkurzaniu dywanu musiałam sie położyć, bo gwiazdki widziałam  ::) ale nie smęcę już  ;) ;)

a zaraz jedziemy na zakupy  :hopsa: :hopsa: po cukierki na choinkę i hm... łańcuchy  ;) oraz spożywka ale już pod święta  :hahahaha:

poprószył u nas trochę śnieżek... i jest pięknie biało-zielono na dworze  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: ściągnęłam kolędy i zrobiło sie tak świątecznie w domku  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: choinka już zdobi dom... a co tam ze nie dokończone ubieranie... jest cudna.....

wczoraj M. zamówił papier na naklejki na wódkę  :hopsa: :hopsa: hehe jednak będę sie bawić  :P :P a i moja mama załatwiła numer do babki która piecze ciasta  :Najlepszy: :Najlepszy: jak go dorwę w łapki będę dzwonić  :telefon: i załatwiać ciasta  ;D ;D ;D hm... wyszło, ze musimy dokupić jeszcze 1.5 litra na os. napojów... tak coś wydawało mi się, ze 1.5 l. w menu na osobę to jakoś mało  ;) ;) dzięki forum oczywiście  :-* :-* :-* nio i jesteśmy w trakcie załatwiania tańszej wódki, tzn. przez świadka  a on do koleżanki która ma wejścia do hurtowni, ale zobaczymy co z tego wyjdzie  ;) ;)

tymczasem  :-* :-*

:id_juz:

Offline werka23

• Chuck Norris
ale u mnie cicho się zrobiło  :'( :'( :'(

kochane ja jeszcze żyję  :P :P

zakupy udane  :hopsa: :hopsa:

ide cos wciagnąc

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
nie pusto tylko przed swietami mniej czasu na forum!
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
paula ma racje wercia :) spokojnie ;)

Offline werka23

• Chuck Norris
wiem wiem... dziewczyny ale jakos smutno mi sie zrobiło  :przytul: :przytul:

a taraz pochwale się hm....

moimi storczykami    

wczoraj kupiliśmy mikser zelmera z miską  ;D ;D ;D w końcu skończyło sie pożyczanie od mamy  :hopsa: :hopsa: o taki
małe z nas matoły bo dopiero w domu okazało sie, ze nie ma tej pałki do miksowania  :glupek: :glupek:

kupiłam takie doniczki dwie

prezent dla szwagierki, torebka 

dla chrześnicy M.  film i zabawka

pozostało kupić mojej mamie, teściowej, M. szwagrowi i teściowi.... wczoraj spotkaliśmy w sklepie teściów  :mdleje: :mdleje: wiecie co, były dobre relacje ale nio właśnie były   ::) zraziłam sie chyba do nic i to mocno  ::)

chcecie zobaczyć naszą choinkę?

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
Wercia storczyki przestaw do przezroczystych doniczek... korzenie potrzebują światła.

A termofor kup sobie koniecznie... warto coś takiego mieć w domu  :)

Offline werka23

• Chuck Norris
wow... a tego o storczykach nie wiedziałam  :-* :-* dzięki wisienko a nawet jeśli maja luźna doniczkę? ja ich nie przesadzałam tylko do doniczki za dużej włożyłam  ;) od doniczki tej sklepowej do doniczki tej co kupiłam jest 1,5 cm odległości z każdej strony   :hmmm: 

a termofor kupie sobie w prezencie pod choinkę.... znowu wszyscy będą parskać śmiechem ze sama sobie prezenty kupuje hehe  :D :D :D

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
kup przezroczystą osłonkę i go wstaw... nie przesadzaj... tego też nie lubią... storczyk musi mieć ciasno w doniczce żeby korzenie dotarły do ścianek i mogły światło łapać ;)