Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 78177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #510 dnia: 20 Lutego 2007, 11:35 »
I ja trzymam mocno :skacza:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #511 dnia: 20 Lutego 2007, 15:00 »
Cytat: "rajdowka"
**sloneczko**, po miesiacu mowic takie rzeczy to niepowazne.. to sie nazywa motywacja pracownika..

Bo tam ludziska pracują z miesiąca na miesiąc, najdłuższa stażem babeczka pracuje tam 7 miesięcy.  :drapanie: dziwnie trochę. Ale dziś zobaczymy czy A dostanie umowę a jeśli nie to czy w ogóle za przepracowany tydzień mu zapłacą  :dno:

A ja wróciłam z rozmów i tak. W tym centum biznesowym czułam się "nieco" dziwnie, bo zupełnie pojęcia nie mam o funduszach strukturalnych, dofinansowaniach, pożyczkach i tego typu pierdołach. W ogole dziwna bya ta rozmowa i nie bardzo jakoś tak mi się wydaje. Poza tym babka stwierdziła, że nie miała jeszcze pracownika z dreadami, potem dodała, no ale pani koleżanka miała kolczyka - no coż taka moda młodzieżowa  :szczeka: Nigdy nie pomyślałam, że moje batki są modne  :mdleje: rozwalił mnie ten tekst. Niby mam przyjść na drugi etap w przyszły wtorek, ale wiem, że to tylko formalność i strata czasu.

W biurze podróży na dzień dobry usłyszałam od Pani, że rozmowa była o 11. więc się musiałam tłumaczyć, że wspaniałe babki z PUP umówiły mnie na 11.30 na inną rozmowę i powiedziały mi, że tu mogę przyjść 11-16.  :nie:  Pogadałam najpierw z dyrciem chwilę. Wyraźnie dał mi do zrozumienia, że chciałby, żebym zrobiła u nich kurs pilotów wycieczek. Powiedziałam, że jeśli  dostanę staż to jak najbardziej i polałam wodę o chęci dokształcenia, zdobycia kwalifikacji i takie tam pierdoły. Później ekspresowa rozmowa z Panią, ktora z miną zabojcy spytała jak w zwiazku z wyjazdem zamierzam spełnić obowiązki stażysty. Poinformowałam więc że stażyści mają też wolne i że to jest ważny dla mnie wyjazd, którego nie mogę przesunąć i że pan dyrektor o tym juz wie. Potem mailika miałam przetłumaczyć na angielski i tyle. We środę mam przyjść po skierowanie do nich - będzie już wiadomo kogo przyjęli.

I tyle. Jak zwykle nic się nie udało.

Jedyna pozytywna rzecz dzisiejszego dnia - e-mail od Pani Krysi  :brawo_2:  ambasada w Berlinie kontaktowała się z biurem dziś, Pani Krystyna podawała nasz plan przelotu. Tak więc papiery do Berlina dotarły i skoro dziś się nimi zajmowali, to możliwe, że jutro będą wizy do odebrania. Pewnie dziś napiszemy w tej sprawie mailika do ambasady, a potem firmy kurierskiej. :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #512 dnia: 20 Lutego 2007, 15:21 »
Cytat: "**sloneczko**"
tyle. Jak zwykle nic się nie udało.

hm.. a to:

Wyraźnie dał mi do zrozumienia, że chciałby, żebym zrobiła u nich kurs pilotów wycieczek.

ta pania pozniej sie nie przejmuj bo pewnie obawiala sie o swoj stolek - przeciez dyrektora zdanie jest wazniejsze a nie jej humory

wiec jakie nic!!!

no i super wiesci z tematu slubnego! :)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #513 dnia: 20 Lutego 2007, 15:33 »
rajdowko niestety inaczej to zrozumiałam.  :drapanie: Oni zajmuja się organizacją szkoleń i kursów i wg mnie facetowi miał na myśli zdobycie kolejnego klienta, a nie potencjalnego pracownika. Ale cóż. Okaże się we środę. Tymczasem lecę znów buszować i CV rozsyłać.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #514 dnia: 20 Lutego 2007, 15:41 »
miał na myśli zdobycie kolejnego klienta, a nie potencjalnego pracownika

hm. to troche.. i mysli ze ktos kto studiuje i szuka pracy sam oplaci sobie taki kurs? bez zadnej gwarancji zatrudnienia?

tak w ogole to studiujesz dziennie? kiedy konczysz studia?

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #515 dnia: 20 Lutego 2007, 15:42 »
Słoneczko - a czy nie masz wrażenia, że na rozmowach wszyscy jakoś dziwnie patrzą na Twoje dredy? Napisałaś, że ta babka się zdziwiła.. Ja powiem Ci, że nie sądzę, aby np. w urzędzie marszałkowskim, w którym teraz pracuję przyjęli kogoś z dredami. Są instytucje i firmy, które bardzo dbają o wygląd pracownika - trzeba się ubierać elegancko etc i dredy trochę do tego stylu nie pasują. Poza tym kojarzą się dość jednoznacznie w naszym kraju niestety... Ja sama mam dwa tatuaże i sądzę, że gdybym na rozmowie któryś z nich pokazała - nie dostałabym pracy. Może zastanów się nad zmianą wizerunku? Dredy wg mnie są dobre, gdy masz swój biznes, artystyczny zawód/pracę (np. w agencjach reklamowych i pr-owskich pewnie by przeszły), ale w instytucjach państwowych, bankach, biurach są raczej niezbyt dobrze postrzegane i mogą Cie dyskwalifikować zanim jeszcze otworzysz usta, żeby im opowiedzieć o swoich umiejętnościach.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #516 dnia: 20 Lutego 2007, 15:43 »
**sloneczko**, oj bo wyczuwam pesymizm... nieładnie, nieładnie, żeby słonko pesymistą było,  :przytul: trzeba wierzyć, że się w końcu uda  :!:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #517 dnia: 20 Lutego 2007, 16:12 »
i mysli ze ktos kto studiuje i szuka pracy sam oplaci sobie taki kurs? bez zadnej gwarancji zatrudnienia?

ale mnie pan pocieszył, że jako studentka zapłacę tylko 450 zł za kurs  :hahahaha:

tak w ogole to studiujesz dziennie? kiedy konczysz studia?

zaocznie, ale już nie mam zajęć w ogóle :) Obrona w czerwcu

Beth ja mam nadzieję, że będzie mi dane pracować u osoby, dla ktorej będzie się liczyło przede wszystkim to co w głowie człek ma. Idąc na rozmowę zawsze upinam dready w koka, więc nie są one jakimś szczególnie rzucającym się w oczy elementem mojego wyglądu. I wcale nie uważam, żeby takie uczesanie było czyms gorszym od typowych fryzur. A z tymi urzędami to róznie bywa, nie wiem czy zadbane dready nie są lepsze od przetłuszczonych włosków z odrostami na 3 cm bo takie zjawiska można spotkać wśród urzędasów :drapanie: nie mówiąc o warstwie tapety i wszystkich odcieniach tęczy na oku.

Cytat: "Beth"
Poza tym kojarzą się dość jednoznacznie w naszym kraju niestety...

niestety, taki kraj, ale przecież ten brak tolerancji nie świadczy o mnie. To chyba nie powinno tak być, żeby dyskwalifikować ludzi przez dready, potem co będzie? Może za niska albo za gruba czy za pryszczata do danej pracy?

Cytat: "katarzyna_84"
**sloneczko**, oj bo wyczuwam pesymizm...

katarzyna_84 no trza przyznać, że masz noska  :uscisk:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 20 Lutego 2007, 16:17 »
**sloneczko**, a no widzisz to tez potencjalni pracodawcy moga myslec ze bedziesz chciala sie zwalniac na zajecia itp.. nie goraczkuj sie - skoncz studia, obron sie i wtedy na pewno cos sie znajdzie :)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #519 dnia: 20 Lutego 2007, 16:26 »
**sloneczko**, a no widzisz to tez potencjalni pracodawcy moga myslec ze bedziesz chciala sie zwalniac na zajecia itp..

no kiedy ja przeca gadam, że już zajęć nie mam :( seminarium raz w miesiącu :( wiem, że troszkę się gorączkuje, ale szkoda mi tego czasu i życia teraz w takim zawieszeniu. Chciałoby się swoje gniazko uwić....

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #520 dnia: 20 Lutego 2007, 16:28 »
no kiedy ja przeca gadam, że już zajęć nie mam  seminarium raz w miesiącu

ale w cv tego nie masz wpisanego?:>

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #521 dnia: 20 Lutego 2007, 16:48 »
ale w cv tego nie masz wpisanego?:>

no nie mam :( Są ludzie, którzy studiują co tydzień, dwa i dostają pracę, a mi wystarcza jedna sobota w miesiącu, ewentualnie niedziela. To chyba nie jest dużo  :drapanie: A skoro wysyłam papiery to chyba biorę pod uwagę studia i ewnetualne problemy....

Najśmieszniejszą sytację miałam kiedyś, jak zadzwoniłam w sprawie posady prac biur. do firmy budowlanej z Imielina (to jakieś 20 parę km od nas) i tak gadam z gościem, a on w pewnym momencie pyta, skąd jestem i odpowiada, że ja do niego nie dojadę  :mdleje: to starałam się grzecznie mu wyjawić, że nie będzie z tym kłopotów (skoro do niego zadzwoniłam i pytam o posadę to chyba jasne, że wcześniej sprawdziłam gdzie się mieści ta firma i jak sobie poradzę z transportem - dla mnie to oczywiste) ale nie dało się go przegadać. A jak tam zadzwonił to usłyszał, że oni chcą kobite i basta  :dno:

Ostatnia sytuacja - A zanosi papiery do firmy, bo potrzebują magazyniera, a on ma te wszystkie kursy i badania zrobione, więc luz. Ale gość mówi, że szkoda mu studenta do tej pracy, że starczy mu ktoś z zawodowką  :nerwus:

Wiem, wiem, marudzę, ale kurcze łatwo nie jest  :pogrzeb:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #522 dnia: 20 Lutego 2007, 16:50 »
Ja doskonale wiem, że nie jest łatwo, ale nie można się poddawać i załamywać, nadzieja przecież umiera ostatnia, a do tego już nie można dopuścić.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #523 dnia: 20 Lutego 2007, 16:59 »
ale nie można się poddawać i załamywać

wiem, wiem, tylko, że ja mięczak jestem  :blant:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #524 dnia: 20 Lutego 2007, 17:02 »
**sloneczko**, jaki mięczak, przestań :!: Kobitka jak się patrzy, niedługo poważna żona a później zapewne i matka...  :brewki: Trza się brać za bary z tym wszytskim, nie dać się i wierzyć, że prędzej, czy później się uda.

Całe pięć lat stiudiowałaś zaocznie :?: Czy jakieś doświadczonko jest i czym się pochwalić przez potencjalnym procowawcą :?:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #525 dnia: 20 Lutego 2007, 17:06 »
Całe pięć lat stiudiowałaś zaocznie :?: Czy jakieś doświadczonko jest i czym się pochwalić przez potencjalnym procowawcą :?:

tak, całe 5 lat, stąd taka depresja, bo około 2 lata już poważnie i intensywnie szukam i szukam.

Doświadczonko?
Praktyki w jednym z najlepszych w Polsce ośrodków resocjaliacyjnych dla młodzieży uzależnionej, praktyka w sądzie rejonowym przy kuratorach zawodowych, staż w świetlicach środowiskowych. Teraz jak się nie uda nic to wydreptam sobie przygotowanie zawodowe w przedszkolu, bo przyda mi się to. A no i z doświadczenia krótka kariera sprzedawcy w sklepie z ciuchami i jeszcze krotsza historia sprzedawania superowych pakietów w TP  :hahahaha:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #526 dnia: 20 Lutego 2007, 17:10 »
**sloneczko**, no to ja nie jażę... a w któej  zwyżej wymienionych w ytm ośrodku np. nie chcieli przyjąć na stałe :?: A może nie zaszkodzi zadzwzonić i zapytać, zawsze to lepiej przyjąć kogoś, kto u nich pracował, niż całkiem obcego, a przypomnieć się nie zaszkodzi moim zdaniem.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #527 dnia: 20 Lutego 2007, 17:15 »
w sądzie i w ośrodku były tylko praktyki, więc sprawa jasna.

W TP byłam na miesięcznej umowie o dzieło -  od początku wiedziałam, że to tylko na miesiąc - mieli promocję świąteczną i potrzebowali ją sprzedać. Tyle

Staż w TPD wychodziłam sobie sama, bo stwierdziłam, że skoro nie mam pracy to szkoda w domu siedzieć, można zdobyć jakieś doświadczenie i przy okazji coś zarobić. I mnie wzięli na staż, ale od początku układ był jasny. Nie potrzebowali tam dodatkowego pracownika. Ja chciałam się czegoś nauczyć, więc mnie przyjęli i tyle. Nie było szans na zatrudnienie, bo po prostu nie było zapotrzebowania takiego, żeby kolejny etat stworzyć.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #528 dnia: 20 Lutego 2007, 17:20 »
A to szkoda, trzeba zacisnąć zęby i szukać dalej, nie ma rady

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #529 dnia: 20 Lutego 2007, 20:04 »
slonko przede wszystkim - zarowno romzowa w centrum nie jest porazką - jestes zaproszona na kolejny etap - w innym razie powiedzieliby ze "odzwonią" - taka sama sytaucja  w biurze podrózy...to że jakas babeczka strugala focha bo zobaczyla konkurencje to jendo, a to ze szef zaprosił po odberanie świstka to drugie...więc kochana nie kracz, nie marudż...tylko zbierz sie w sobie, usmiechnij i z wysoko uniesionym czołem i pięknym dredowym kokiem uderzaj na 2 faze  :taktak:
Co nie przeszkadza dalszemu szukaniu i wysyłaniu civików :tupot:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #530 dnia: 20 Lutego 2007, 22:50 »
Słoneczko wieści wcale nie takie złe, skoro zaprosili Cię na drugi etap, to trzeba się cieszyc i miec nadzieję

A poza tym jest takie powiedzenie "Za długie czekanie dobre śniadanie", wierzę, że w Twoim przypadku tym "dobrym śniadaniem" będzie jakaś fajna praca :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #531 dnia: 20 Lutego 2007, 23:16 »
Cytat: "Vall"
jestes zaproszona na kolejny etap

ale każda z nas jest zaproszona, więc...... uderzenie w druga fazę  :drapanie: no muszę troszkę się podowiadywać nowych rzeczy, ale co tam. I tak mnie nie wybiorą i to jest zrozumiałe dla mnie. Pogadałyśmy sobie troszkę z babeczką, pytała gdzie chciałabym pracować, jeśli miałabym wybór i nie kryłam, że chciałabym być pedagogiem szkolnym, ona też nie ukrywała, że u niej nie będę miała kogo resocjalizować. Dało się wyczuć z naszej rozmowy, że ani ona by mnie nie widziała tam ani ja siebie chyba też  :drapanie: czasem pewne rzeczy nie muszą być powiedziane dosłownie, żeby je zrozumieć.

W biurze było lepiej, więc łudzę się, że mooożeee  :brewki:

A dziś miał więcej umów i być może jutro pani mu nie podziękuje tylko umowę podpisze, ale to jest wielkie być może  :pogrzeb:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 20 Lutego 2007, 23:37 »
Widzę, że mamy podobną cechę charakteru, ja też zawszę mówię "Na pewno mi się nie uda, na pewno nic z tego nie będzie"

To nie jest nawet pesymizm, lubię się po prostu pozytywnie rozczarowac

Życzę Ci, żebyś też się pozytywnie rozczarowała :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #533 dnia: 20 Lutego 2007, 23:42 »
Cytat: "Gemini"
"Na pewno mi się nie uda, na pewno nic z tego nie będzie"
- to prawda, tak jest. Ale czasem można powiedzieć np że coś mi się nie uda na 100% a coś na 75% np. I tak jest teraz, pierwsza opcja 100% że nic z tego, biuro turystyczne - podejrzałam, że oprócz mnie były 3 inne laski, czyli zakładając, że żadna z nich nie ma nic wspólnego z turystyką to każda z nas ma 25% szans na ten staż :brewki:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #534 dnia: 21 Lutego 2007, 10:04 »
I tak mnie nie wybiorą i to jest zrozumiałe dla mnie
bo ja Cię....  :boks_4: Kobiekto z takim nastaiwneiem, to sie nie da!! :drapanie: Potrzebna ci ejst jakas kuracja wstrząsowa, czy coś.... ja mysle ze jakis meeting terapeutycnzy z foremkami byłby jak znalazł..ehhhh.... :drapanie:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #535 dnia: 21 Lutego 2007, 12:12 »
Vall nie tak ostro do razu  :hahahaha: przecież napisałam, że wydaje mi się, że mam jakieś szanse w biurze, no nie? no :) A do centrum niech się koleżanka dostanie bo ona oblatana w tych sprawach i też pracy potrzebuje i  bardziej by się im przydała niż ja. Tak sobie obmyśliłyśmy, że ona tam, ja tu i będzie gites ;) a moje nastawienie dziś jest bardzo pozytywne  :wink:  Wyglada na to, że z badaniami nie będzie aż tak źle, tylko policja się wypięła i Niebieskich Kart nie dostaniemy, ale za to w prokuraturze nas zastępca prokuratora tak milusio przyjął i bez problemu dostaniemy akta  :skacza: Co z sądem - okaże się w poniedziałek.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #536 dnia: 21 Lutego 2007, 12:25 »
widzę że rozmowy, wyglądały tak jak zazwyczaj u mnie.
dobiło mnie to pytanie, dotyczące urlopu na wyjazd w maju. przeciez każdemu stażyście po miesiącu przepracowanym należą się 2 dni urlopu, a nawet jest szansa załatwić z PUP jakiś dzień bezpłatny. więc nadal nie rzumiem o co tej babce chodziło.

ale masz dobrze że na studiach masz same seminaria. ja mam 3 przedmioty teraz, ale są to same wykłady. więc jeżeli się okaże że mamy naisać prace zaliczeniowe, to chyba daruję sobie wypady do katowic.
zajęcia kończe już w kwietniu, więc może będzie mozliwość obrony w maju.

a moje nastawienie dziś jest bardzo pozytywne  Wyglada na to, że z badaniami nie będzie aż tak źle

ja zadnych badan nie przeprowadzam, a i tak się nie moge materiałów do praktycznego rozdziału doprosć. więc gratuluję przebicia w tylu urzędach :)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #537 dnia: 21 Lutego 2007, 12:37 »
Cytat: "s.aga"
dobiło mnie to pytanie, dotyczące urlopu na wyjazd w maju. przeciez każdemu stażyście po miesiącu przepracowanym należą się 2 dni urlopu, a nawet jest szansa załatwić z PUP jakiś dzień bezpłatny.

dokładnie, bez problemowo dostajesz bezpłatny urlop, nie trzeba się prosić ani starać za bardzo.

ale masz dobrze że na studiach masz same seminaria.

też się cieszę, ale dasz rade z trzema przedmiotami, zleci prędziutko :) i będziemy za kilka miechow magistarmi żebrającymi w PUP o głupii  staż za 470 zł  :hahahaha:  :hahahaha:  :hahahaha:

więc gratuluję przebicia w tylu urzędach :)

dziękuję  :uscisk: ale na razie nie chcę zapeszyć, jeszcze czekamy na "wyrok" sądu  :pogrzeb:

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #538 dnia: 21 Lutego 2007, 12:40 »
**sloneczko**, doskonale Cię rozumiem, jestem po tym samym kierunku i wiem jak to wygląda, bardzo chcialam ukończyć te studia z nadzieją, że coś zdziałam w tej strefie a tu  proszę - wielkie nic, teraz sobie myslę, że trzebabyło iść na jakąś administracje i było by może łatwiej :drapanie:
Toczę też batalię z wysyłaniem cv i poluję na lepszą posadkę - mam juz dość tego co teraz robię.
Jutro właśnie idę zanieść kolejne cv i dopytać o zatrudnienie w jednej ze szczecińskich placówek - ale raczej nie mam złudzeń.................. :biala_flaga:

tylko, ze mi w tym wszystkim brakuje mgr przed nazwiskiem :mdleje:

a dredy..................no cóż, będą robić wrażenie niezawsze pozytywne, ale takie jest podejście u potencjalnych pracodawców - oni są z pokolenia naszych rodziców zazwyczaj i nie zawsze kumają ich istotę - ja jednak cię popieram i trzymam kciuki by nikt cię nie złamał i zmusił do pozbycia się ich.

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #539 dnia: 21 Lutego 2007, 12:42 »
będziemy za kilka miechow magistarmi żebrającymi w PUP o głupii staż za 470 zł

no wiesz, mój tata to zawsze sobie zartował, że i tak do garów i tak do garów
jeszcze czekamy na "wyrok" sądu  

. a teraz się śmieje, ze jeszcze pieluchy dojdą. jak dobrze że się znam na niktórych poczuciu humoru, bo w innym razie bym powybijała.  :boks_4:
więc trzymam kciuki za pozytywny wynik :)