Autor Wątek: 127 dni i Jamajka wita nas :)  (Przeczytany 77162 razy)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
127 dni i Jamajka wita nas :)
« Odpowiedź #420 dnia: 11 Lutego 2007, 21:07 »
Kochana - Gratuluje ostatniego egzamu  -z obronka pójdzie sprawnie, ani sie spostrzezesz :)... będe 3 mac kciukasy :taktak:
No i ciesze sie ze Pani krysia działa sprawnie i ze udalo sie te 'czeki' załawtić  :brawo_2:

Offline shain

• zapaleniec
  • data ślubu: *****07.01.2007-cywilny, *26.08.2207-kościelny
« Odpowiedź #421 dnia: 12 Lutego 2007, 01:07 »
super że sie udało  :brawo_2:  gratulacje. i tak dalej.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #422 dnia: 12 Lutego 2007, 10:02 »
:skacza: Cieszę się :skacza:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #423 dnia: 12 Lutego 2007, 10:48 »
megan z tej perswazji to A nie był zbytnio zadowolony, myslałam, że mnie wzrokiem zabije jak gadałam z babeczką, ale potem się cieszył, że nie musimy drugi raz jechać do Bielska.

Cytat: "tylunia"
oj widze ze z praca kiepsko w tym kraju my tez konczymy studia i chyba emigracja no bo co?? :drapanie:  :drapanie: nam zostalo :drapanie:  :drapanie: beznadzieja jak nie masz bogatych rodzicow i znajomosci to kiepsko z toba

niestety masz rację :( a szukanie pracy to człeka może dobić. Jak juz jakaś oferta sie trafi, to albo wymagane doświadczenie, albo uregulowane wojsko, albo pelna dyspozycyjność, albo grupa inwalidzka  :mdleje:

A teraz jeszcze ja jestem po sesji, zostało tylko pisanie pracy, badania i tak dziś wstałam i za bardzo celu nie mam  :drapanie: takie dziwne uczucie. :dno:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #424 dnia: 12 Lutego 2007, 10:51 »
Cytat: "**sloneczko**"
A teraz jeszcze ja jestem po sesji, zostało tylko pisanie pracy, badania i tak dziś wstałam i za bardzo celu nie mam  takie dziwne uczucie.  

oj ja bym tak chciala wstac i celu nie miec chociaz kilka dni...  :Maruda:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #425 dnia: 12 Lutego 2007, 10:57 »
Cytat: "olkahof"
oj ja bym tak chciala wstac i celu nie miec chociaz kilka dni...

to co Olcia zamienimy się?? Ja bardzo chętnie :) My z A do pracy, a Wy byście sobie w domciu posiedzieli :)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #426 dnia: 12 Lutego 2007, 14:31 »
4,5 no, no, no

Gratulację ogromne :brawo_2:

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #427 dnia: 12 Lutego 2007, 14:43 »
Sloneczko, gratuluje zaliczenia sesji. Pociesz sie troche z tego faktu, i prosze, nie zadreczaj sie juz - choc przez chwile - tym szukaniem pracy  :przytul:
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #428 dnia: 12 Lutego 2007, 17:34 »
Super-ostatni egzamin z głowy, gratulejszon  :brawo:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #429 dnia: 12 Lutego 2007, 17:44 »
bo wiesz Słoneczko natura ludzka jest przekorna..jedni chcieli by odpoczac inni wogóle nie odpoczywać :brewki:  :brewki:

gratuluje wyników :skacza:  :brawo_2:  :brawo_2:  :skacza:  :skacza:  aż mi oczy z orbit wyszły !!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #430 dnia: 13 Lutego 2007, 00:15 »
Cytat: "tete"
bo wiesz Słoneczko natura ludzka jest przekorna..jedni chcieli by odpoczac inni wogóle nie odpoczywać

dokladnie
mi tez zostalo napisanie pracy  :brawo_2:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #431 dnia: 13 Lutego 2007, 14:25 »
:skacza: ehh może się ten los właśnie uśmiechnął do nas. A wczora dostał telefon, dziś był na rozmowie, jutro idzie podpatrzeć i prawdopodobni umowę podpisać. To praca w firmie zajmującej się sprzedażą róznych wydawnictw. Pensja oszałamiająca (całe 600 zł) :mdleje: + ewentualna prowizja - koszty dojazdu (praca w Tychach). A zaniósł też papierki do firmy w naszym mieście, praca w innym charakterze, ale na miejscu. Z tym, że odpowiedzi raczej nie bedzie do jutra :(

Tak więc jest na razie trochę lepiej z moim samopoczuciem, ale żal mi miska, że taki kawał musi jechać, autobusem to prawie 2 godziny w obie strony, a autkiem to przy pensji 600 zł tak ciężko jakoś  :drapanie:

Ze ślubnych spraw - zamówilismy kuriera na czwarteki jesteśmy w kontakcie z ambasadą, więc sprawy wizowe idą na przód :)

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #432 dnia: 13 Lutego 2007, 15:10 »
prawdopodobni umowę podpisać.

trzymam kciuki

a jak chcecie przedstawić ew. pracodawcom wasz wyjazd na jamajkę - pytam, bo wiem że nie wszyscy pracodawcy są chętni od razu dawać kilkudniowe wolne po rozpoczęciu pracy??

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #433 dnia: 13 Lutego 2007, 16:32 »
Cytat: "a.katarzyna"
a jak chcecie przedstawić ew. pracodawcom wasz wyjazd na jamajkę - pytam, bo wiem że nie wszyscy pracodawcy są chętni od razu dawać kilkudniowe wolne po rozpoczęciu pracy??

no to już A musi jutro przedstawić. Wiadomo, że z wyjazdu nie zrezygnujemy. W przypadku tej pracy nieobecność jednego z pracowników nie spowoduje jakiegoś zastoju czy coś takiego, w trakcie wyjazdu są 2 weekeny i jeszcze święta, więc rozchodzi się o 6 dni pracujących (w tym 3 bezpłatne). To niewiele. Zobaczymy jutro jak się sprawa rozwiąże.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #434 dnia: 13 Lutego 2007, 20:18 »
**sloneczko**, kciuki trzymam w takim razie, zawsze lepsze to niz nic
Ja przeżyłam szukanie pracy i mnóstwo rozmów kwalifikacyjnych mojego T zaraz po studiach i na początku wielkie nadzieje a potem mega rozczarowania... potem już neytral totalny i znieczulica... pracę znalazł, ale nie w zawodzie, na poczatku się cieszył, ale chłopak ma większe ambicje i męczył sie w tej pracy, nadgodziny niepłatne... teraz pracuje niby zachacza o wykształcenie, ale codziennie po 11 h w pracy i niebezpiecznie, ciągle szuka, ale... Swoją drogą to wcale nie łatwe żyć z facetem z dużymi ambicjami bez znajomości. Znowu mi mały elaborat wyszedł :drapanie: , chciałam Ci przekazać, że rozumiem przez co przechodzicie i trzymam kciuki.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #435 dnia: 13 Lutego 2007, 20:19 »
Aaaaa i niestety, ale bez auta to moje Kochanie nawet nie miało by co marzyć o dojechaniu do pracy, a akcyza na ropę ma wzrosnąć.... ehhh

Offline ewak
  • bywalec
« Odpowiedź #436 dnia: 14 Lutego 2007, 04:30 »
W przypadku tej pracy nieobecność jednego z pracowników nie spowoduje jakiegoś zastoju czy coś takiego, w trakcie wyjazdu są 2 weekeny i jeszcze święta, więc rozchodzi się o 6 dni pracujących (w tym 3 bezpłatne).

To faktycznie niewiele. Mysle, ze sprawa do zalatwienia. Tym bardziej, ze wyjazd ma uzasadniony cel :wink: Bedzie dobrze sloneczko. Trzymam kciuki za A.
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #437 dnia: 14 Lutego 2007, 09:28 »
Dzięki laski za kciuki  :przytul:  A już jest w pracy. Pewnie jak tylko będzie mógł to do mnie zadzwoni z jakimiś wieściami  :taktak:

A wczoraj chyba się cud wydarzył. Zaintrygowała mnie niezmiernie oferta w naszym PUP: stanowiski - nauczyciel przedmiotów górniczych, wymagania - min. licencjat z pedagogiki przedszkolnej  :hahahaha: zgupiałam. Zadzwoniłam żeby spytać kogo w końcu potrzebują :boks_4:  no i się okazało że i jednego, i drugiego. Nie dzwonię do przedszkola, bo wyraźnie zastrzegli,że ma być licencjat i tyle. Ale zapytałam o oferty staży, przygotowań, a babczka, że są i ma na biurku. Zapytała o wykształcenie i powiedziała, że mają coś w szkole, żebym zadzowniła dziś po 13-stej to będzie wiedzieć czy mogę się starać pomimo nieukończonych studiów. I tak się zastanawiam  :drapanie: w szkole pewnie się nie zgodzą, a do godz. 13stej to reszte staży już pewnie porozdają :popija: Obym się myliła  :pogrzeb:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
« Odpowiedź #438 dnia: 14 Lutego 2007, 11:07 »
**sloneczko**, może w końcu coś ruszy w kochanym PUP :brawo_2: . trzymam kciuki, i zaraz melduj co ci powiedzieli jak zadzwoniłaś.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #439 dnia: 14 Lutego 2007, 11:45 »
ja tez trzymam kciuki moze akurat :brawo_2:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 14 Lutego 2007, 13:11 »
Trzymam mocno

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #441 dnia: 14 Lutego 2007, 13:12 »
żebym zadzowniła dziś po 13-stej to będzie wiedzieć czy mogę się starać pomimo nieukończonych studiów.

Jest już po 13tej :wink:
Coś wiadomo?
Szybciutko pisz nam co i jak bo my strasznie mocno kciuki zaciskamy (przynajmniej ja :wink: ) i nie wiemy czy już można puścić czy trzymać jeszcze mocniej.
Pozdrawiam :tupot:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #442 dnia: 14 Lutego 2007, 13:20 »
:popija: oczywiście, że dalej nic  :klnie:   kazała zadzwonić jutro  :nerwus:  :nerwus:

Żeby było zabawnie mi przyznała, że mają 4 oferty na staż z deklaracją, a A, że nic nie ma bo też teraz dzwonił. Nie podpisał jeszcze umowy, mówi, że kiepskawo tam :(  :dno:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 14 Lutego 2007, 13:53 »
:przytul: Musi byc w końcu lepiej :przytul:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #444 dnia: 14 Lutego 2007, 16:43 »
Gemini dzięki  :przytul:

ehhhh sobie zajrzałam na stronkę biura a tam życzonka dla pary, ktora przed nami wizę załatwiała. Tak podejrzewaliśmy, że skoro polecieli 11-go to pewnie ślub będzie dziś. U nas taki syf za oknem a oni pewnie właśnie na plażę wylegli  :okularnik:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #445 dnia: 14 Lutego 2007, 16:56 »
syf za oknem a oni pewnie właśnie na plażę wylegli

pomyśl jak WY będziecie mieli pieknie :skacza:  :skacza: z pracą  na bank musi być lepiej :afro: ...3mam kciuki :uscisk:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #446 dnia: 14 Lutego 2007, 21:18 »
U nas taki syf za oknem a oni pewnie właśnie na plażę wylegli

sloneczko za dwa miesiace ty tam bedziesz  :brawo_2:
z praca sie wszystko ulozy - bedzie dobrze zobaczysz :brawo_2:

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #447 dnia: 14 Lutego 2007, 23:44 »
:tupot:  :tupot: laseczki A wrócił dziś z pracki i nie jest aż tak źle, podpisał dwie umowy, co jak na pierwszy dzień pracy jest super wynikiem, został pochwalony i jest oki doki.
Żeby zarobić więcej niż podstawa - musi podpisywać średnio 4-5 umów. Z Oświęcimia poznał jedną laskę, ale chyba jest ktoś jeszcze "od nas", więc naszą niuńką :auto: pewnie będą razem śmigać, co pozwoli zaoszczędzić A sporo czasu.   :taktak:

Zamówiliśmy już kuriera na jutro. Wnioski wypełnione, spięte z fotkami, czekami i voucherem  :pogrzeb: Mam nadzieję, że w tej kwestii wszystko będzie gites. Obiecałam sobie, że jak zdam ostatni egzamin wezmę się za angielski, bo podczas studiów sporo z głowy wyleciało, ale jakoś się zmobilizować nie mogę  :drapanie:

No a poza tym chciałam się umówić na wizytę u mojego gina przed wyjazdem, ale nie ma bata, kolejki na maj już są  :popija: I trzeba będzie zaś krępacje zrobić i teściową prosić o recepte  :drapanie: no chyba, że w oncu ktoś tu w totka wygra  :blant:

Kwestia walentynkowa u nas dziś nie zaistniała. Z resztą rzadko to święto obchodzimy, więc fotek specjalnych nie będzie. Fundusz przeznaczony  został na zakup nowych felg  :skacza:

Biegnę znów ponadrabiać wąteczki, bo się coś rozpisałam za bardzo. Jakiś humorek dziś lepszy i nastawienie do świata inne  :hahahaha:

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #448 dnia: 14 Lutego 2007, 23:46 »
co jak na pierwszy dzień pracy jest super wynikiem,

:brawo_2:

zakup nowych felg

Prosze o zdjęcia :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #449 dnia: 15 Lutego 2007, 00:00 »
Cytat: "ela"
Prosze o zdjęcia

Były ładniusie, ale nam ktos sprzed nosa sprzątnął.

Teraz obserwujemy takie

choć A zdecydowanie woli takie  

na szczęście te drugie w ogóle nie pasują do niuńki :hahahaha:   :hahahaha:

Na razie rozpuszczamy wici wśród znajomych i sprawdzamy nowości na Allegro, mam nadzieję, że do wiosny kupimy felunie :drapanie: