Autor Wątek: 16.06.2007..na zawsze razem..  (Przeczytany 91012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
16.06.2007..na zawsze razem..
« Odpowiedź #960 dnia: 4 Lutego 2007, 16:36 »
śliczny ten kostuiumik biały:)
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #961 dnia: 4 Lutego 2007, 16:58 »
Carluniu skarbie - a gdzie fotusie twoich nozek w kozaczkach?
hmm wklejaj wklejaj  :skacza:
a propos gory jesli czarna prosta spodniczka to moze jakis fajny fikusny topik na gore? :drapanie:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #962 dnia: 4 Lutego 2007, 20:51 »
Zdjecie butkow na nozkach ;) Lepiej je bedzie widac na fotkach ze slubu ;)

Tak za mna chodzily az je kupilam :skacza:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #963 dnia: 5 Lutego 2007, 10:57 »
Cytat: "carlunia"
Tak za mna chodzily az je kupilam
:Tuptup: i prawidłowo, jak widać same plusy  :lol: kozaczki gites  :brawo:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #964 dnia: 5 Lutego 2007, 13:09 »
carlunia,  fajjjne te kozaczki  :taktak:

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #965 dnia: 5 Lutego 2007, 15:28 »
Kozaczki fajniutkie:) :skacza:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #966 dnia: 5 Lutego 2007, 15:30 »
"kozaczki w panterke" - przypomniala mi sie reklama plusa z zeszlej zimy :)

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #967 dnia: 5 Lutego 2007, 20:00 »
a kozaczki bomba  :skacza:

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #968 dnia: 5 Lutego 2007, 20:01 »
Tez tak uwazam - bardzo tez podoba mi sie bielizna :) Jest super Pani prawie Żono :)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #969 dnia: 5 Lutego 2007, 20:12 »
Ciesze sie, ze kozaczki sie podobaja. Ja na ich punkcie oszalalam. Do tego sa strasznie wygodne. Obcas niby do niskich nie nalezy ale bucik dobrze wyprofilowany i nie czuje sie tego obcasa :taktak:
Dzien dzisiejszy zaliczam do bardzo udanych. Urzadzilam sobie z mama bieg po sklepach w poszukiwaniu bluzki. Pozniej juz szukalysmy spodni 3/4 dopasowanych a wszedzie jedynie luzne spodnie. A ja zle sie czuje w luznych spodniach wiec nici z zakupu. Pozniej mi sie przypomnialo, ze mam dopasowane spodenki wiec moze jednak bluzke i w koncu kupilam...2 bluzki :skacza: Jedna turkusowa na slub. Druga dopasowana tunika na cieple dni..bo przeciez w koncu bedzie lato ;) Bede miala na dzien po weselu, na sniadanie z goscmi  :brewki:
Powiem Wam, ze jestem coraz bardziej rozczarowana P. rodzicami. Nie wybieraja sie na nasz slub cywilny. Bo daleko, bo jego ojciec niby juz stary (a ma 50 lat - do starosci to jeszcze troche wg mnie :drapanie: ). Szkoda mi najbardziej P. bo z jego rodziny pojawi sie tylko jego siostra, z ktora zawsze sie klocil..i chyba rozum wrocil im obojgu. Zaczeli gadac jak ja z nimi mieszkalam i gadaja normalnie do dzis. Justynka bardzo sie ucieszyla ze bedzie nasza swiadkowa. Jeszcze tego samego dnia zalatwila sobie wolne. Ma juz nawet kreacje na ten dzien. Moja mama dzis dzwonila do jego rodzicow i zapytala jakby nigdy nic kiedy przyjada, ze nie ma problemu ze spaniem przeciez a Przemkowi bedzie przykro, ze jego rodzice sie nie pojawia. Maja niby przemyslec i dac odpowiedz. Ale jego mama uwaza, ze moglismy poczekac z tym slubem do czerwca :mdleje: Oni chyba do dzis nie kumaja, ze my po prostu chcemy byc razem :boks_4: A nie czekac nie wiadomo na co. Ale chyba szkoda nerwow :boks_4:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #970 dnia: 5 Lutego 2007, 20:17 »
I jeszcze jedna rzecz mnie zalamala. Bylam w poblizu Apart wiec weszlam zapytac o zmniejszenie pierscionka zareczynowego. Dowiedzialam sie, ze na zmniejszenie bede musiala poczekac ok 21 dni :mdleje: Nie zamierzam zostawiac im swojego pierscionka ani na chwile. Jaka mam gwarancje, ze te kamienie, ktore w nim sa to nadal beda te?? To nie cyronie w koncu. U normalnego jubilera na zmniejszenie obraczki czekalam moze z 10 minut i dostalam ja z powrotem do reki, wypolerowana. A tu super firma i karze czekac klientom, ktorzy zostawili tam niemala sume?? Kpina. I pewnie pojde do innego jubilera bo nie oddam im tego pierscionka ani na chwile :popija:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #971 dnia: 5 Lutego 2007, 20:24 »
Powiem Wam, ze jestem coraz bardziej rozczarowana P. rodzicami. Nie wybieraja sie na nasz slub cywilny. Bo daleko, bo jego ojciec niby juz stary (a ma 50 lat - do starosci to jeszcze troche wg mnie  ).

oj Carluniu - przykre i mysle ze bardzo nieladne  :boks_4:

Moja mama dzis dzwonila do jego rodzicow i zapytala jakby nigdy nic kiedy przyjada, ze nie ma problemu ze spaniem przeciez a Przemkowi bedzie przykro, ze jego rodzice sie nie pojawia. Maja niby przemyslec i dac odpowiedz. Ale jego mama uwaza, ze moglismy poczekac z tym slubem do czerwca  Oni chyba do dzis nie kumaja, ze my po prostu chcemy byc razem  A nie czekac nie wiadomo na co. Ale chyba szkoda nerwow

kochanie szkoda nerwow - zycie jest za krotkie - wyluzuj moze to i lepiej ze ich nie bedzie? moze bylyby tylko zgrzyty dodatkowe ...
a co do czekania - w takie sytuacji wasz slub cywilny to byl najlepszy wybor i tyle - a jesli ktos tego nie widzi to jest albo slepy albo niezbyt rozumny (z gory przepraszam ale tak to odbieram)

Kpina. I pewnie pojde do innego jubilera bo nie oddam im tego pierscionka ani na chwile

i masz racje - ale duze salony jubilerskie przesadzaja z tym wiesz - ja tez jakies bezsensowne terminy slyszalam a propos obraczek i stad robilismy a nie zamawialismy - a poza tym te ceny  :dno:
trzymaj sie cieplutko

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #972 dnia: 5 Lutego 2007, 20:27 »
Moze bedziecie chcialy obejrzec foteczki. Postanowilam ubrac sie na ten slub tak, zebym ja czula sie dobrze i jesli juz kupic to takie rzeczy, zebym mogla je jeszcze ubrac a nie powiesic do szafy. Bluzeczka na slub. Spodenki i butki do kompletu i jestem prawie gotowa (jeszcze tapetka, bizuteria i fryzurka nieco inna ;) ):

A to tuniczka, ktora mam nadzieje wykorzystac na dzien po weselu na sniadanie z goscmi. :

Jest wiazana nad pupa i ma gleboki dekolt..czyli to co lubie :skacza:

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 5 Lutego 2007, 20:30 »
Carlunia- ubranka pierwsza klasa!!!! Super sie prezentujesz - dobry wybor!

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #974 dnia: 5 Lutego 2007, 20:30 »
Cytat: "megan"
carlunia napisał/a:   
Moja mama dzis dzwonila do jego rodzicow i zapytala jakby nigdy nic kiedy przyjada, ze nie ma problemu ze spaniem przeciez a Przemkowi bedzie przykro, ze jego rodzice sie nie pojawia. Maja niby przemyslec i dac odpowiedz. Ale jego mama uwaza, ze moglismy poczekac z tym slubem do czerwca Oni chyba do dzis nie kumaja, ze my po prostu chcemy byc razem A nie czekac nie wiadomo na co. Ale chyba szkoda nerwow

kochanie szkoda nerwow - zycie jest za krotkie - wyluzuj moze to i lepiej ze ich nie bedzie? moze bylyby tylko zgrzyty dodatkowe ...
a co do czekania - w takie sytuacji wasz slub cywilny to byl najlepszy wybor i tyle - a jesli ktos tego nie widzi to jest albo slepy albo niezbyt rozumny (z gory przepraszam ale tak to odbieram)

Nie chce zeby wygladalo na to, ze jestem nieomylna i zarozumiala, ale w glowie mi sie nie miesci, zeby nie ruszyc dupy na slub jedynego syna. Ludzie na inny kontynent leca, zeby byc z rodzina a tu co?? I tu sie patrzy co ludzie powiedza - to jest najciekawsze :boks_4: Dla mnie oni moga sie w ogole nie pokazac, ani teraz, ani na weselu. ALe szkoda mi P. bo to jego rodzice i wiem, zemi by bylo strasznie przykro gdyby w taki dzien nie chcieli byc ze mna :drapanie:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 5 Lutego 2007, 20:36 »
CArlunia bluzeczki super,a dekolcik w tunice no no pierwsza klasa;)
A co do rodzicow P.to hm maja w tym momencie pole do popisu...udowodnia jak bardzo kochaja synka albo jak nie kochaja...bo tobie oni na zlosc w ten sposob nie zrobia tylko P.zrania i toi bardzo...Jesli chodzi o mnie to gdyby to moi rodzice nie pojawili sie na slubie-nawet na cywilnym to byli by u mnie skresleni-dla mnie nie ma wytlumaczenia i tyle...

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #976 dnia: 5 Lutego 2007, 20:38 »
Dla mnie oni moga sie w ogole nie pokazac, ani teraz, ani na weselu. ALe szkoda mi P. bo to jego rodzice i wiem, zemi by bylo strasznie przykro gdyby w taki dzien nie chcieli byc ze mna

I tu napewno masz rację, szkoda... no co jak co, ale to w końcu ślub... niektórych ludzi chyba nie da sie zrozumieć i tak musi zostać, szkoda nerwów i życia przedewszytskim.

Bluzeczki miodzio, ślicznie Ci w nich  :taktak:

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #977 dnia: 5 Lutego 2007, 20:39 »
Cytat: "kuchasia"
dla mnie nie ma wytlumaczenia i tyle...
- Si

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #978 dnia: 5 Lutego 2007, 20:42 »
CArlunia bluzeczki super,a dekolcik w tunice no no pierwsza klasa;)
A co do rodzicow P.to hm maja w tym momencie pole do popisu...udowodnia jak bardzo kochaja synka albo jak nie kochaja...bo tobie oni na zlosc w ten sposob nie zrobia tylko P.zrania i toi bardzo...Jesli chodzi o mnie to gdyby to moi rodzice nie pojawili sie na slubie-nawet na cywilnym to byli by u mnie skresleni-dla mnie nie ma wytlumaczenia i tyle...

Dekolcik juz uwielbiam. P chyba nie bedzie mogl sie skupic i nie bede mogla sie za bardzo nachylac :skacza:
A co do jego rodzicow: mi oni na zlosc nie robia bo mi by to wisialo gdyby mieli to dla mnie zrobic. Nie popsuja nam tego dnia. Ja w pewnych okolicznosciach moich rodzicow moglabym zrozumiec bo wiem jaka maja prace i gdyby to bylo w srodku tygodnia..ale to sobota. Ich rocznice slubu trzeba obchodzi hucznie i dawac koniecznie prezenty. Oni nie maja zamiaru sie nawet na slub pofatygowac. To mowi samo za siebie co to za ludzie.  :drapanie:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #979 dnia: 5 Lutego 2007, 20:51 »
No tak praca czy choroba i srodek tygodnia to co innego ale sobota i jeszcze nie podaja sensowngo powodu ech szkoda slow...

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #980 dnia: 5 Lutego 2007, 20:58 »
jeszcze nie podaja sensowngo powodu ech szkoda slow...

Kombinowac to trzeba umiec. A jak sie nie umie to lepiej nie robic z siebie glupka :pogrzeb: ALbo jeszcze kogos gorszego. Najmilej miz powodu Justyny: roznie sie dogadywalysmy, ba..prawie sie od nich wyprowadzilam tak sie poklocilysmy, ale potrafilysmy dojsc do porozumienia, zapomniec i zyc dalej jak ludzie. I ona dla P. sie bardzo zmienila, ale mysle ze duza w tym moja zasluga bo im obojgu tlumaczylam, ze kiedys zostana sami na swiecie. Wczesniej kazda ich rozmowa konczyla sie dzika awantura. A chyba nie tylko wg mnie wzajemne stosunki miedzy rodzenstwem zaleza w duzej mierze od rodzicow. A ja chyba bylam super niania do doroslych ludzi. Wazne ze sa efekty. I cieszy mnie, ze nie traktuje tego jak przykry obowiazek tylko jako ukon P. w jej strone. To on ja poprosil i zgodzila sie bez mrugniecia okiem :taktak: Jedyny plus calej sytuacji :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #981 dnia: 5 Lutego 2007, 21:06 »
Teraz jeszcze powinnam pochwalic moja mame. Nie dosc, ze przepedzilam ja dzis po calym miescie w pogoni za jakims ciuchem to na sam koniec jak mnie zobaczyla w turkusowej bluzce to mi ja zabrala z przymierzalni i poszla za nia zaplacic. Czym ja sobie zasluzylam na taka mame?? Nigdy nie musze o nic prosic..ona po prostu wie. W niedziele dostalismy z P. wazon jaki sobie upatrzylam chyba z miesiac temu. Wtedy nie kupilam bo narazie nie mam juz w pokoju miejsca, zeby go ustawic. Ale rodzice pojechali na zakupy, odnalezli wazon i go przytachali do domu.
Dopoki nie wyszlam z domu to mi sie chyba wydawalo, ze kazdy ma takich rodzicow. Teraz wiem, ze to ja mam wyjatkowa rodzine: mame, tate i brata.  :los: No i kot sie rowniez zalicza do rodziny :skacza:

Offline froogunia

• uzależniony
  • data ślubu: 16 września 2006r.
« Odpowiedź #982 dnia: 5 Lutego 2007, 21:18 »
Zakupy bardzo udane, świetne kozaczki i do tego bluzeczki świetne...ja też uwielbiam dekolciki :skacza: Małż tylko chodziłby za mną i poprawiał hahaha

hym co do postawy przyszłych teściów...szkoda słów.. :dno:
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 5 Lutego 2007, 21:31 »
A co do jego rodzicow: mi oni na zlosc nie robia bo mi by to wisialo gdyby mieli to dla mnie zrobic. Nie popsuja nam tego dnia. Ja w pewnych okolicznosciach moich rodzicow moglabym zrozumiec bo wiem jaka maja prace i gdyby to bylo w srodku tygodnia..ale to sobota. Ich rocznice slubu trzeba obchodzi hucznie i dawac koniecznie prezenty. Oni nie maja zamiaru sie nawet na slub pofatygowac. To mowi samo za siebie co to za ludzie.

Carluniu - nie raz juz pokazali jacy sa - niedojarzali i malostkowi - szkoda P ale coz rodzicow sie nie wybiera

zakupy super powiem - a mamusie to masz pierwsza klasa  :skacza:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #984 dnia: 5 Lutego 2007, 23:07 »
Cytat: "megan"
a mamusie to masz pierwsza klasa :skacza:

Tu sie zgodze  :skacza: Moge sie tylko cieszyc, ze przynajmniej ja mam takich rodzicow :los: A P. bedzie mial mnie ;)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #985 dnia: 6 Lutego 2007, 18:17 »
Jak zwykle w opoznionym zaplonem zaczelam sie dzis buzowac i przezywac od nowa sytuacje z rodzicami P. Ale juz teraz jestem wyciszona.
Przerazilam sie wczoraj jak uswiadomilam sobie ile pieniedzy wydalam na te wszystkie przedslubne duperele. No ale coz..mysle, ze to jedyny moj slub cywilny w zyciu ;)
Ogarnia mnie chwilami przerazenie ze to juz za pare dni. Mam jeszcze czas zeby sie nastawic psychicznie. Na pewno lepiej mi bedzie jak P. juz bedzie ze mna. Zastanawialam sie nad kwiatami. Mysle, ze najbardziej bedzie pasowac bialy ..tylko nie wiem czy bukiet czy po prostu pojedynczy kwiat..np calla. Jakos elegancka wiazanka mi nie pasuje do calosci :drapanie: Albo bukiecik bialych roz..sama nie wiem :mdleje:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #986 dnia: 6 Lutego 2007, 18:51 »
O jeszcze jednej waznej rzeczy zapomnialam napisac: moje Kochanie troszke pokombinowalo i mamy juz zalatwione i nauki przedmalzenskie i poradnie rodzinna. Ma juz tez swoj odpis aktu chrztu. Jeszcze tylko moj odpis i mozemy spisac protokol. No i wezmiemy ze soba akt slubu. Nie wiem czy to cos zmienia, ale uprzedzimy ksiedza, ze nie bierzemy slubu konkordatowego :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #987 dnia: 6 Lutego 2007, 19:05 »
Co do kwiatów, to myślę że jedna calla nie będzie mi tu jakoś pasowała. Jeśli pojedyńczy kwiat to zdecydowanie róża. Jeśli będziesz się czesała w koczka to fajnie wyglądałby powtórzony akcencik z tego samego kwiatka we włosach i będzie bardzo elegancko!
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #988 dnia: 6 Lutego 2007, 20:46 »
moje Kochanie troszke pokombinowalo i mamy juz zalatwione i nauki przedmalzenskie i poradnie rodzinna. Ma juz tez swoj odpis aktu chrztu. Jeszcze tylko moj odpis i mozemy spisac protokol. No i wezmiemy ze soba akt slubu. Nie wiem czy to cos zmienia, ale uprzedzimy ksiedza, ze nie bierzemy slubu konkordatowego

ach ci mezczyzni  :skacza: super ze wam to zalatwil - mnie dopiero to czeka od marca  :dno:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 6 Lutego 2007, 21:09 »
Cytat: "nadzieja"
Jeśli pojedyńczy kwiat to zdecydowanie róża. Jeśli będziesz się czesała w koczka to fajnie wyglądałby powtórzony akcencik z tego samego kwiatka we włosach i będzie bardzo elegancko!

oj tak jestem za,ale bardziej mi tu pasuje bukiecik