Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 269797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1200 dnia: 2 Listopada 2011, 11:43 »
no fajna ma pani strone itp ;p
co do amkijazu... ja jestem najgorsza klientka jak mi powiedziala znajoma ktora mnei bedzie malowac ;p bo nie maluje sie an co dzien w ogole pp moj najwaznijeszy kosmetyk to krem bambino ;p'
co do tego xanth o co pytasz- to chyba poprostu utrwalacz do makijazu ;p kupisz to pewnie w sephorze, daglasie itp ;p no i zapytaj w takiej malej drogeri jak moze maczek obok medicusa? a nzo widelec cos bedzie ;p

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1201 dnia: 2 Listopada 2011, 12:09 »
Tez się zastanawiałam nad wykonaniem makijażu samodzielnie, w końcu ukończyłam kurs wizażu i stylizacji na 5ke. Ale tak sobie później przemyslałam sprawę i doszłam do wnioski, że stres w dniu slubu moze sie negatywnie na własnoręcznym makijazu odbic i nie wyjdzie tak jakbym tego chciała i będę żałować, że nie zatrudniłam profesjonalisty. A zawsze jak mi się makeup profesjonalisty nie psodoba bedę mogła poprawić :) Ja jak się stresuje to mi makeup średnio wychodzi, albo nie wychodzi tak jakbym chciała, mimo, że innym się podoba, mi nie bardzo...

Ostatnio znów byłam z wizytą w cup&cakes na Bogusława i bardzo się zawiodłam na babeczce jaką dostałam, ciasto było wysuszone ( mimo iż Pani zapewniała, że babeczki są świeże), a krem był za słodki. Zmobilizowało mnie to do powrotu do pieczenia babeczek i może babeczki na ślub upiekę sama. Kiedyś bardzo często piekłam, praktycznie 1-2 razy w tygodniu, ale jakoś tak ostatnio miałam lenia i zupełny brak czasu. W tym tygodniu znów wracam do pieczenia i dekorowania ( oczywiście jedynie na potrzeby domowe, bo do profesjonalnego piekarza i cukiernika to mi bardzo dalekodaleko... heheh)

Tutaj jest tort i babeczki jakie upiekłam kiedyś koleżance na ślub, był to mój pierwszy ( i ostatni na taka skalę)  wypiek, więć wygląda jak wygląda, ale moja koleżanka i jej goście byli zadowoleni. Ona szczegolnie, bo jedynie co ją to kosztowało to produkty do wypieku.

Uploaded with ImageShack.us
 A tutaj mój chyba najlepszy tort na 21 urodziny dla kolegi, juz lepiej mi szło z masą cukrową więc wygląda profesjonalniej, choć wciąż jest wiele niedociągnięć Sorki za jakość ale to robione było telefonem:

Suma sumarum WRACAM DO PIECZENIA SŁODKOŚCI :) MAm sporo czasu, aby wykminić jak upiec IDEALNE babeczki na własny ślub :)

Uploaded with ImageShack.us

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1202 dnia: 2 Listopada 2011, 12:56 »

cherrypie

SUPER SUPER SUPER TE TWOJE CIASTA!

Ja bym na Twoim miejscu się zastanowiła, czy nie otworzyć biznesu tortowego :>

a figurka też jest super, ale łażąc po stronach internetowych jakiegoś angielskiego projektanta ślubnego znalazłam oryginalny pomysł na taką "figurkę"

Może nam upieczesz takiego fajnego torta jak się spotkamy na zlocie? (bo u którejś na odliczanku była już o tym mowa)

Co do makijażu, kiedy mam stresy to malowanie się mnie uspokaja. Nie wiem, czy chce mi się zamawiać kobitę, która zrobiła by mi to samo co ja sama sobie.
chyba że mi polecicie jakąś dobrą i tanią Panią :D 

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1203 dnia: 2 Listopada 2011, 13:11 »
Dzięki xanth za komplement :oops:
Co do otwierania biznesu tortowego to ja nie mam o tym pojęcia, to bardziej takie hobby :) Lepiej zostanę przy grafice :) Jeżeli będe miała wolne w dniu spotkanka, to bardzo chetnie przyniosłabym babeczki albo coś słodkiego na ząb. Nic nie obiecuję, bo teraz mamy sporo pracy na głowie :cegly:, nie mogę się doczekać do świąt, aż będę miała trochę wolnego  :cancan:

Jezeli hcodzi o makijaż, to ja ci zazdroszczę, bo u mnie to przy stresie troszke inaczej się objawia, trzesące rece itp :)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1204 dnia: 2 Listopada 2011, 14:29 »
mój stres się objawia tym, że często chodzę do toalety (na siku!) i mam odruchy wymiotne! :D:D:D:D:D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1205 dnia: 2 Listopada 2011, 15:27 »
mi tez nei dobzre jak sie stresuje.. ;p
co do tortow eleganckie! na serio ;p ja sie zastanawiam nad ta cukiernia na boguslawa, bo pani nam na mini targach powiedziala ze mamy przyjsc z narzeczonym na darmowa degustacje tortow... cenowo jak wszedzie wiec myslimy czy nie pojsc ;p
ja tego makijazu to sie boje na maxa...;/ zeby nie wygladac tragicznie bo ja nie cierpie makijazu a wiem ze do slubu jest potrzebny jednak..

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1206 dnia: 2 Listopada 2011, 15:33 »
Sylwusia, nie masz się czego bać! Dobra wizazystka tak dobierze makijaż, że tylko Cię upiekni, wcale nie musi być krzykliwy, byle podkreslał Twoja urodę. Ja znam wiele dziewczyn, które się nie maluja, a w dniu slubu z makijażem wyglądały cudnie :) Najważniejsze to jest to aby powiedzieć wizazystce czego oczekujesz, a jak ci sie nie spodoba, to popros aby poprawila. Polecamd oczepiane rzesy :) jak mialam przez miesiac to je uwielbialam :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1207 dnia: 2 Listopada 2011, 15:51 »
cherrypie hehe z tymi rzesami to moja mama juz mnei namawiala ze mi psoatwi w prezencie itp ;p a aj nie mam do etgo prtzekonania ;p dla mnei jak mam henne juz i prawie nie widac bo mam krociutkie rzesy rzucaja sie w oczy ;p wiec pewnie nie zgodze sie an to ;p

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1208 dnia: 2 Listopada 2011, 15:55 »
TORTY SUPER !!!!! GRATULUJR Talentu:P ;) i troche zazdroszcze :P hehe ;)
Ja tez mam obawy co do makijazu, ostatnio moja znajoma byla na slubie kolezanki i byla jej swiadkowa to mowila ze okropnie ja kobieta pomalowala i poprawialy caly makijaz same w domu.   I tego sie boje, dlatego bym chciala jakas taka z polecenia

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1209 dnia: 2 Listopada 2011, 16:35 »
Sylwusia, ja tez byłam sceptycznie nastawiona do rzes, ale wygralam je w jakims tam konkursie, no i w koncu poszlam je zronic i bylam bardzo zadowolona. Nie musialam sie malowac a oczka wygladaly super! Pamietam jak moj brat mnie zobaczyl i mowi: A ty co sie gdzies na impreze szykujesz, masz taki super makeup, a ja mialam tylko rzesy :) heheheh

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1210 dnia: 2 Listopada 2011, 17:21 »
Ja na rzęsy sie ostatecznie zdecydowałam, kiedy zobaczyłam zdjęcia ślubne Anjuszki :-) Cena mnie tylko przeraża :-/

Jeśli chodzi o makijaż i fryzurę to nasz kamerzysta dał mi namiary na ponoć swietna wizażystkę, która mieszka i pracuje w Poznaniu, ale przyjeżdza też do Szczecina. Z tym że jej usługi są kosmicznie drogie, zatem jeszcze to przemyślę.

Co do tańca, to ten sam kamerzysta powiedzial Piotrowi i mi że ten taniec - prosty walc po kole najładniej zazwyczaj parom wychodzi - jest prosty i piękny i na filmie tez świetnie wygląda :-) powiedzialam wówczas,że my będziemy wlasnie tanczyli walca z Nocy i dni a on na to,ze swietny wybor a utwór wzruszający. P. nic nie odpowiedział - milczenie oznacza chyba zgodę ? :-)))))

Dziewczyny co ze spotkaniem forumkowym listopadowym ? :-)

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1211 dnia: 2 Listopada 2011, 17:48 »
emm-a ja ci powiem, że czasem ładniej wychodzi jak para się po prostu buja w rytm muzyki "po swojemu" aniżeli jak para liczy kroki i ma wyraz twarzy taki nieciekawy, spięty, bo ciągle myślą o krokach. To później widać, przede wszystkim na filmie, bo na żywo jako widz skupia się na parze, ale jak później podsyłaja znajomi filmiki to widać, że liczyli kroki, nawet w prostym walcu. My zapisujemy się na tańce tak dla siebie plus żeby sie nauczyć ładnie tańczyć na pierwszy taniec,  ale jeżeli będziemy bardziej skupiać się a krokach niż na tańcu to ostatecznie chyba zatańczymy przytulańca :)

WoW babeczka z Poznania do Sz-na przyjeżdża no to ceny musi mieć kosmiczne, przecież jakby była na miejscu w Poznaniu to by z 2-3 PM mogła pomalować i uczesać, a w Szczecinie tylko 1. No własnie a w Szczcinie są jakieś godne polecenia wizazystki? Słyszałam, że Lilianna Nogal ładnie maluje, no własnie ale o której tu mowa? Bo mama i córka tak samo się nazywają :drapanie: Kiedyś chodziłam do LO  z Lilią (córką oczywiście) i pamiętam, że zawsze miała super makijaż, widziałam tez kilka jej prac na modelkach. I albo ona albo jej mama mają bardzo dobra opinie, słyszałam,że ceny są wysokie. Mnie raz malowała jeszcze taka Pani Agnieszka, nie pamiętam jej nazwiska, coś na Sz. chyba, i byłam bardzo zadowolona z jej pracy, ale ona generalnie chyba nie ma studia swojego ani w ślubne się nie bawi na codzień  i chyba tylko już  z polecenia robi makijaże. Będę musiała jakos jej namiary zdobyć, bo makijaz mi fajny zrobiła, bardzo sympatyczna kobitka.

No właśnie ile powinien kosztować taki makijaż ślubny, czy ktoś wie jakie są orientacyjnie ceny? Czy jeżeli nie powie się, że slubny, to wieczorowy bedzie tańszy a bedzie taki jaki sobie zażyczymy? Tak z ciekawości pytam, bo doszłam do wniosku, że wszystko co ma w nazwie ślubne jest automatycznie droższe :) LoL Co za ślubne wariactwo :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1212 dnia: 2 Listopada 2011, 17:57 »
hehe ja tez tak mysle ze wszystko co ma w nazwie slub ejst kosmieczne.. ;/
ja pytalam o makijaz to 80zl probny a 100zl normalny...
kiedys wyczyttalam ze ktoras z forumek poszla do sephory na makijaz i nie mowiac ze to slubny pani ja pomalowala za 35 zl chyba....
co do tanca- ja nie wiem sama... mysleilismy anjp[ierw z karolem ze pojdziemy na nauke pierwszego tanca... pozniej stwierdzilam ( po relacji kolezanki ktora byla na dwoch slubach, jeden za drugim tydz po tyg ) kolezanka mi mowila ze ten piekny ktory mial byc byl sztuczny widac bylo stres i liczenie krokow... drugi zas... BAJKA. mowila ze az sie wzruszyla. tak pieknie mlodzi zatanczyli tylko sie tulac, szepczac i dajac sobie ukradkowe buziaki i usmiechy...  ja nie lubie tanczyc... boje sie strasznie bo an weselu bede 1 tancerka na sali ;p wujkowie ciotki i dziadkowie ehhe masakra ;]

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1213 dnia: 2 Listopada 2011, 20:10 »
Dziewczyny byłam dziś na w salonie La Mariette  :D
Oczywiście pierwszą kieckę przymierzyłam i się prawie zakochałam.
Później zaczęłam kombinować i jak na razie stanęło na tym, że za tydzień przyjdę jeszcze raz z moimi dziewczynami i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na za tydzień Pani (bardzo sympatyczna i pomocna osoba) przygotuje mi wycenę ile by wyszło za zmiksowanie dwóch sukienek, ponieważ z jednej podobała mi się góra a z drugiej dół. Aha i jak zrobie taki mix to już suknia będzie tylko do kupienia a nie do wypożyczenia.
Jeszcze klika salonów przede mną ale jest dobrze  :skacza:

Offline goska2151

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20-10-2012
« Odpowiedź #1214 dnia: 2 Listopada 2011, 20:15 »
A pytałaś się może jak wyglądają ceny uszycia sukni na wymiar według własnego projektu (kupno i wypożyczenie)?? Pozdrawiam:)

Offline aaaniulkaaa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #1215 dnia: 2 Listopada 2011, 20:18 »
nie nie pytałam ale możesz spokojnie zadzwonić do Pani z salonu na pewno Ci powie dokładnie co i jak

Offline goska2151

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20-10-2012
« Odpowiedź #1216 dnia: 2 Listopada 2011, 20:27 »
Chyba powinnam się tam przejechać, mam dość daleko do Szczecina i w ogóle komunikacja miejska:P Najpierw chcę załatwiać sprawy przez maila, później wybiorę najkorzystniejszą ofertę i pojadę do tych salonów.  Póki co byłam tylko w CMŚ, Pani Monika zrobiła na mnie tak dobre wrażenie, że postanowiłam uszyć tam moją suknię ślubną.  Na drugi dzień ochłonęłam i stwierdziłam, że warto też rozeznać się w innych salonach.  Dodam, że koszty uszycia mojej sukni pod wypożyczenie w CMŚ to około 2 600 zł a jej kupno od 2 000 do 3 000 zł, wszystko zależy od materiałów i koronki jaką wybiorę (koszty podałam już z dodatkami).

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1217 dnia: 5 Listopada 2011, 15:46 »
Hej dziewuchy!!

To co z tym naszym spotkaniem? Trzeba coś organizować, póki święta się nie zbliżają i nie zaczyna się szał świąteczny :)

Mi najlepiej by pasowało od 18.11-20.11 :) godzina nie gra roli :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1218 dnia: 5 Listopada 2011, 17:30 »
ja jak cos, pon wtorek, sroda............  ogolnie nei wazne keidy dokaldnie data byle te dni....  hehe ;p pasuje mi ten koch co ostatnio milo bylo i tak klimatowo ;p

Offline Jane

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.08.2012
« Odpowiedź #1219 dnia: 5 Listopada 2011, 17:44 »
Ależ ja Wam zazdroszczę tych spotkań :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1220 dnia: 5 Listopada 2011, 17:45 »
dla mnie Twoje dni sylwusia sa ok, w weekend nie bardzo
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1221 dnia: 5 Listopada 2011, 17:55 »
hihii emma ;p my wiemy kiedy sie spotykac co hehheh ;D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #1222 dnia: 5 Listopada 2011, 18:10 »
ja wybrałam weekend bo wtedy są najlepsze bibki :P

ale w tygodniu też może być.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1223 dnia: 5 Listopada 2011, 18:42 »
sylwusia w kochu bylo fajnie, ale może teraz cos innego? np. kawiarnia czekoladowa na wojska polskiego,to raptem może 300m dalej :-)
co miesiąc w nowej kawiarni :-)
chyba że wolicie ponownie w Kochu
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1224 dnia: 5 Listopada 2011, 18:46 »
oki ;p dopasuje sie ;p

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1225 dnia: 5 Listopada 2011, 18:48 »
Co do make-up'u...też słyszałam dobre opinie o Lilce(córce ;))...kilka efektów końcowych też widziałam, co prawda nie ślubnych makijaży tylko do sesji foto, ale były extra...zarówno te w wydaniu delikatnym jak i te z pazurem......a co do pazurów to obie robią śliczne :brawo_2:nie wiem tylko jak cenowo ,ale chyba wole trochę dorzucić, niż patrzeć jak mi make-up spływa :'(

A kogo macie do kościoła? chodzi mi o grajków-śpiewajków ;D  :Skrzypce:
troszkę jakbym o tym zapomniałam... ::) bierzecie kogoś w ogóle czy stawiacie na miejscowego pana organistę :Szczerbaty: ???

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1226 dnia: 5 Listopada 2011, 18:49 »
ja stawiam na kosciolnego organiste ;p lubie ejgo glos ;p

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1227 dnia: 5 Listopada 2011, 19:02 »
Ja chętnie spotkałabym się w czekoladowej  ;D ;D
może wtorek 8 listopada?  ;D ;D ;D ;D ;D
Gabriela
Zofia

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1228 dnia: 5 Listopada 2011, 19:11 »
ejj.. ale to jak najszybciej.. bo ja mam spotkanie w kosciele o 19 chyba... 1 w miesiacu

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1229 dnia: 5 Listopada 2011, 19:13 »
A poniedziałek? ;D ;D
Gabriela
Zofia