Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 270678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #1620 dnia: 11 Stycznia 2012, 21:46 »
Taka pragnę sobie uszyć :) jestem wysoka, szczupła, sądzę że będę w niej wyglądać dobrze :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1621 dnia: 11 Stycznia 2012, 21:51 »

Kasja89 Modelka, która prezentuje ta suknie jest patykiem  - stad skojarzenie :). U mnie z przymierzaniem bylo dosc dziwnie, bo te ktore mi sie podobaly nie za bardzo pasowaly do mnie :P. Suma sumarum Pani w salonie podetkneła mi pod nosa jedna, a ja z niechecia ja przymierzylam i bach milosc :D .. Idealnie pasowaly, panie ktore pracuja w salonach maja dobre oko  ::) i chwała im za to..
Mojej sukni zdjęcie jest wklejone w moim odliczaniu - tylko ze w kolorystyce ecru a moj model jest śnieżnobiały.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1622 dnia: 12 Stycznia 2012, 00:51 »
hej wam ! dziekuje za opinie o obraczkach - mi rowniez spodobaly sie pierwsze, tylko, ze na palcu jakby troche sie blyszcza i moj PM nie za bardzo jest za nimi i bedzie trzeba jakis kompromis... kurcze no .... nie wiem tylko co bedzie alternatywa :(

ale najgorsze jest to, ze nie mam sukni slubnej - ani nie ogladalam, ani nie kontaktowalam sie z salonami, a juz tymbardziej nie mierzylam i nie wiem jak za to sie zabrac... mam nadzieje, ze zdaze :(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #1623 dnia: 12 Stycznia 2012, 07:38 »
przyszlazona- moj tez mierzyl cos w tym stylu i tez mowil ze za bardzo blyszczace hehe ;]
co do sukni.. ja bylam tylko raz na przymiarce no moze dwa bo raz w 2 salonach a drugi raz w 1 ;]
w lutym wybieram sie po raz kolejny ym razem obejde 3 salony... mialam isc tylko domariette i z tamtad cos wybrac ale coz.. dziewczyny zachecily mnie rowniez do mierzenia sukni w vivien i tym na jagiellonskiej. zapomnialam nazwe ;D
a czemu ty nie idziesz mierzyc?

Offline cherrypie

• bywalec
  • data ślubu: ..:: 2012/2013 ::..
« Odpowiedź #1624 dnia: 12 Stycznia 2012, 09:47 »
Kolejna kłoda pod nogi :( :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :buu:
Jak już znalazł się termin, który moglibyśmy zarezerwować mój PM oświadczył, że nie możemy zarezerwować daty bo jego ojciec pływa i nie wiadomo kiedy będzie na lądzie, więc teraz całe wesele musimy ustawiać pod jego ojca  :glowa_w_mur: Ja już po prostu nie mam sily, data 2012 coraz bardziej wygląda jak 2013.... Co byście zrobiły na moim miejscu? Cisnęły na 2012 czy odpuściły  i ustalały datę pod przyszłego teścia? Ja wcześniej nawet nie pomyslałam o tym, że on może być w morzu... Jestem strasznie rozgoryczona, bo matka mojego PM nie jest w stanie wskazac kiedy zejdzie na ląd, a możliwości terminów się zawężają... ja nie chce ślubu w październiku czy listopadzie :/ Po prostu ręce mi opadają....

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #1625 dnia: 12 Stycznia 2012, 10:36 »
przecież to ma być Wasz dzień i data :-)
ja mam męża marynarza, wielu znajomych i starszych i młodszych pływających w różnych firmach i jak jest jakieś wesele - synów, córek, czy inne sytuacje, to można się zamienić, zostać dłużej na lądzie i odwrotnie, dogadać się...
kiedyś było gorzej, ale teraz jest lepiej, no chyba, że to faktycznie jakaś specyficzna firma :-(
tylko, że jak będizecie planować pod zjazd przyszłego teścia na rok wcześniej, to też może coś wypaść, czy rejsy mogą się pozmieniać i też będzie klops:-(

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1626 dnia: 12 Stycznia 2012, 10:42 »
Poza teściem jeszcze pływa 3 wujków :/ Moi przyszli teściowie są bardzo specyficzni jeżeli chodzi o kase itp, więc nie wiem jak będzie z tym wczesniejszym schodzeniem i zamienianiem. Jego ojciec jest juz starszy więc on tak z tym pływaniem to jak się coś znajdzie to fajnie, ale jego armator coraz czesciej zamienia na rosjan i filipinczykow, wiec on nie moze zbytnio kombinowac z tym zamienianiem. W obecnej chwili mam strasznego doła, bo jak już wszystko układało się pomyslnie nagle TO.... Mojego ojca też nie bedzie na ślubie ( ze wzgledu na moja mamę) i skoro ja mogę się poświęcić nie rozumiem dlaczego moj PM nie chce...

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
« Odpowiedź #1627 dnia: 12 Stycznia 2012, 10:52 »
ja w takich sprawach jestem uparta :-) i to ma być wielki dzień i ciężko wszystko zgrać i to powinni niektórzy wiedzieć:-)
przecież nie dajesz zaproszenia miesiąc przed, rodzice tym bardziej wiedzą dużo szybciej i mogą również próbowaać się dostosować, jak im bardzo zależy... ja nie lubię takiego gadania , albo w tą albo w tą, czyli albo wiedzą kiedy będzie na lądzie albo nie, a jak nie, to róbcie pod siebie...
chociaż jeśli teściu wypływa na ok 6 miesięcy, to 2012 to będzie ciężko dostosować, jeśli teraz tego nie wiedzą :-(

musisz ze swoim PM jeszcze raz to poważnie obgadać, bo czas biegnie

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
« Odpowiedź #1628 dnia: 12 Stycznia 2012, 10:53 »
cherrypie to nie ciekawie się robi widzę, nie wiadomo na kiedy będzie ten termin waszego ślubu. To nie wy powinniście się dostosowywać do kogoś tylko oni do was. Eh taka nie wiadoma jest najgorsza. Nie dziwie Ci się że jesteś mega wkurzona.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1629 dnia: 12 Stycznia 2012, 11:34 »
cherrypie- ja zgadzam sie z karina.. mam kolezanki 2 ktore maja facetow marynarzy.. zawsze maja problem bo nei wiedza czy beda razem z Pm-ami na jakis imprezach itp bo czasem wychodzi tak ze ma byc 2 miechy na ladzie a okazuje sie ze ejst 4,5 albo 2... ale tygodnie ;]
a jakie masz relacje z tesciem?
no i zalezy od waszego charakteru.. ja nie lubie odkladac takich waznych decyzji na pozniej. ;] nie wiem co mnie czeka wiec ja dzialam od raz hehe

Offline cherrypie

• bywalec
« Odpowiedź #1630 dnia: 12 Stycznia 2012, 19:18 »
ja wiem, ze to jest NASZ dzien ale JEGO ojciec, wiec tu sie komplikuje wszystko. Dla mnie to  tescia mogloby nie byc, bo pewnie bedzie mi gral na nerwach :/ Zwlaszcza probujac zastaic mi ojca... blahhh  Jest mi obojetny, ale nie wiem czy chce zaczynac nowe zycie od niesnasek z tesciami. w tej chwili nic mi sie nie chce :( deprecha mnie dopadła :( bububu

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1631 dnia: 17 Stycznia 2012, 18:53 »
sylwusia085 i inne forumki:))) zmobilizowalam sie i jak bylam na targach poumawialam sie na spotkania w salonach,dzis bylam w trzech i jutro ide tez do trzech,

odwiedzilam lisa ferrera-tam spodobaly mi sie 2 suknie:
1) z dolem pelnym falbanek (http://www.lisaferrera.szczecin.pl/public/gown/3228/Demetrios%202832.html),  
2) z dolem tiulowym (http://www.lisaferrera.szczecin.pl/public/gown/3227/Demetrios%202828.html)
Pani byla bardzo sympatyczna, pomocna, naprawde milo spedzilam tam czas.

potem poszlam do la mariette i tam spodobaly mi sie suknie:
1) z dolem tiulowym brokatowym - pieknie sie mieni (http://lamariette.pl/#/pl/collections?id=6&image=6)
2) pani mi ją zaproponowala pieknie wykonczona (http://lamariette.pl/#/pl/collections?id=6&image=30)
3) z dolem falbankowym (http://lamariette.pl/#/pl/collections?id=5&image=33)
4) rowniez z dolem falbankowym tylko bez tego paseczka na gorsecie i ramiaczek
(http://lamariette.pl/#/pl/collections?id=5&image=29)
pani rowniez byla przesympatyczna, oferowala sama duzo sukni do mierzenia i o wszystkim mowila,

na koniec poszlam do centrum mody slubnej i w sumie tam najmniej spedzilam czasu, ale przymierzylam parę i te nawet mi sie spodobaly,choc chyba bym wybrala raczej w 2och poprzednich salonach:

1) druga od gory z tej kolekcji w menu"1",ale wolalabym obnizony stan,co pani sama proponowala (http://cms.szczecin.pl/galerie/Annais/index.html)
2) podobna do tej z la mariette w menu "4" ostatnia czyli w 4tym rzedzie (http://cms.szczecin.pl/galerie/Wings/index.html)
do tej ostatniej pani zaproponowala przepiekny welon z diademem i mowila,ze jeszcze wiecej sukni "ksiezniczek" bedzie pod koniec miesiaca.

ide jeszcze jutro do salonow to Wam opowiem jesli chcecie ;-)

a czy ktoras z was mierzyla ktoras z tych sukni???

ja mam teraz dylemat miedzy sukniami z dolem tiulowym, a falbankowym,oj bedzie ciezko cos czuje:)ale chcialabym wybrac w tym tygodniu-piszcie kochane:)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1632 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:08 »
z tego co widze duzo dziewczyn wybiera teraz falbanki.. ja osobiscie ejstem za tiulem ;p sama chcialaybym chociaz pomierzyc takie z falbanami i choc jedna skiezniczke bo takich nei mialam na sobie a jestem cieakkawa jak wygladam. neistety narazie nie beda mi apsowac bo mam za duzy rozmiar ;/ ;]
moze moj dukan cos da bo w przyszlym miesiacu sie wybieram an wielkie mierzenie ;p;p mialam isc tylko do mariette a jednak ide do mariette vivien i ten na jagiellonskiej nei pamietam anzwy ;p
a ktorej sie czulas najlepiej? masz fotkiw  tych sukniach?????????????

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1633 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:17 »
ja bylam za tiulem, a teraz rowniez podobaja mi sie falbanki - fajnie to tez na zdjeciach wyglada-tak efektownie i niepowtarzalnie,ale ten blyszczacy tiul byl przepiekny i poki co mam metlik w glowie.

wlasciwie w kazdej suknie czulam sie dobrze:) fotki rowniez mam,ale dalej ciezko mi sie zdecydowac hehe:) moge podeslac.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1634 dnia: 17 Stycznia 2012, 19:59 »
pewnie ze chce... na tych modelkach wzszystko inaczej wyglada niz na nas ;p
moj meil sylwusia085@wp.pl jak wyslesz to napisz mi tu od razu sprawdze i napisze  moje opinie ;p;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1635 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:08 »
juz wyslalam - od razu mowie,ze we wszystkich sukniach chcialabym dekolt serduszko i bez ramiaczek :) czekam oczywiscie na opinie,a jak ktos chce jeszcze zdjecia to pisac :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1636 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:20 »
mi sie bardzo podobasz w 1 i 4 ;p reszte jakos tak nijako jak dla mnie ;D
i nie wiem czy to ty pisalas ale mam nadzieje ze nie ty ze musisz scudnac czy cos takliego... ;] jak ty to udusze figurka marzenie a jak nie ty to przepraszam poprostu tyle nas tu juz pisze ze sie ppom,yslilam ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1637 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:23 »
i ajk bym mogla prosic to napisz mi gdzie mierzylas suknie nr1 i jaka to jest i koszta ;D bo podoba mi sie o dziwo falbanii ale jest ladna ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1638 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:34 »
juz wyslalam z podpisami :) bo zapomnialam hehe ;-P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1639 dnia: 17 Stycznia 2012, 21:37 »
t-paulina@hotmail.com

tez poprosze;]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1640 dnia: 17 Stycznia 2012, 22:12 »
Ojj,ojj moja ciekawosc julianabalkonie@znajomi.pl
tez poprosze ;D

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #1641 dnia: 17 Stycznia 2012, 22:28 »
i ja poproszę  ;D ;D ;D
natysia@interia.pl    :D :D
Gabriela
Zofia

Offline niecierpliwa

• bywalec
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #1642 dnia: 17 Stycznia 2012, 23:15 »
Ja równiez jestem ciekawa :) annafarba@wp.pl

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1643 dnia: 18 Stycznia 2012, 08:49 »
przyszlazona - jesli chodzi o ksiezniczki to moim zdaniem lepiej wygladaja te tiulowe:) choć sama mam sukienke z falbanami, to nie jest to ksiezniczna. Moim zdaniem ksiezniczki z falbanami sa zbyt duze objętosciowo. Mierzylam taka jedna wlasnie w lisa ferrera i wydawalo mi sie ze to wyglada komicznie na mnie  ;D no ale kazdy inaczej wyglada, kazdy ma inny gust, figurę itd :) jesli mozna, ja rowniez poprosze o fotki na: attus@buziaczek.pl

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1644 dnia: 18 Stycznia 2012, 09:18 »
Musisz sie dobrze w takiej sukni czuc .. prawie wszystkie mi sie podobaja - nawet jedna jest ciut w stylu mojej, tylko inne wzory na koronce. Dobrze ze masz zdjecia, na biezoco mozesz dodawac i bedziesz wiedziala ktora byla numerem jeden. Ja przy przymierzaiu mojej tak sie przejełam , ze nie pamietam jakie 2 inne suknie mierzyłam i nie moge sobie przypomniec ..

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1645 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:03 »
hej dziewczęta :) po długiej przerwie udało mi się wskoczyć na forum :) u mnie normalnie masakra... jakos tyle zajęć ze nie mam czasu na forum... :( a tak myślałam sobie latem ze od stycznia odliczanko założę bo już będzie się coś działo bo i załatwiania coraz więcej a tu lipa bo nie miała bym nawiet kiedy pisac :)
kasja89 witam wśród 12 :d a tym bardziej że tylko o tydzień różnią się nasze daty ślubów :D
cherrypie - przykro mi z powodu takiego obrotu spraw... z tego co piszesz to ojciec twojego PM nie wie kiedy bedzie na lądzie i ze to tobie zależy na ustaleniu terminu... a to jego ojcu nie zalezy zeby sie wpasowac? bo troche jego woli tez by sie przydało... wiadomo czasy sa jakie sa o prace cięzko i się jej człowiek trzyma jak ja ma - ale to w koncu jego syn się żeni! to ważne wydażenie a on kładzie całą wolę w ręce swojego pracodawcy? nie znam się na sprawach morskich ale moze mógł by zagadac ze potrzebuje wolne w terminie waszego slubu i wtedy rejsy ustawic tak by pasowalo. sproboj pogadac najpierw z PM na spokojnie jak on to widzi i czy chce przesunac slub na 2013 (choc moim zdaniem odwlekanie nic nie da - bo czym slub bedzie pozniej tym tesciu tym bardziej nie bedzie wiedział jak bedzie pływał) i jak uzgodnicie konkret to wetedy konkretnie z rodzicami jego porozmawiajcie. bo odwlekanie podejmowania decyzji nic nie wnosi a tylko wplywa na wasza niekorzysc (znalezienie terminów). zycze powodzenia! dacie rade :)

a co do sukienek to ja moja we wrzesniu kupiłam i ma 2 falbaneczki a teraz widze ze coraz wiecej forumek stawia właśnie na falbanki :D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1646 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:23 »
Buuuś zakładaj odliczanie - ono zyje wlasnym zyciem, wystarczy nadac kierunek :D .. chwile znajdziesz na doinformowanie nas.. ja nie moge sie doczekac za wieksza iloscia bydgoskich 2012  ;D

Offline Kasja89

• forumowicz
« Odpowiedź #1647 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:25 »
Buuuś Witam  :-* Myślę, że lipiec, mimo że bez "szczęśliwego" R, będzie dla nas równie pomyślny  :D  Ja również nie zakładam odliczanka, bo mam mało czasu na pisanie - tyle co u innych czasem podczytam :)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #1648 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:37 »
pandi nie dam rady z pisaniem ale postaram sie lepiej zorganizowac zeby znalesc czas :) dzięki za wsparcie :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1649 dnia: 18 Stycznia 2012, 10:42 »
Wiecznie zajęte :P .. ja dzieki temu odliczaniu wszystko ogarniam .. mam czas do poludnia zazwyczaj, bo siedze w domu, ale zawsze. Wasza decyzja :P leniwce ::)