Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...  (Przeczytany 272904 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2012 czyli nasze 356 dni do...
« Odpowiedź #420 dnia: 12 Lipca 2011, 15:44 »
Mężczyźni chyba inaczej jakoś to wszystko pojmują. ;-) Poza tym nie zwracają uwagi na mnostwo szczegółów - czasami naprawdę istotnych (przynajmniej według mnie:-)  ) Przynajmniej mój P. taki jest.  Mam też chwilami wrażenie, że najlepiej by chciał, żebym sama wszystko zorganizowała, byle bym nie szalała ;-) a Jemu będzie wszystko ok. Ale nie ze mną te numery :-) musi się zaangażować też! :-)
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
« Odpowiedź #421 dnia: 12 Lipca 2011, 15:49 »
Z tymi szczegółami to racja, ja się zastanawiam jakie kieliszki mieć do rozbicia a Arek " No i po co się tak przejmujesz,jak i tak to rozbijemy" :mdleje:
ale ja chcę żeby było ładnie ;D dekoracja sali go w ogóle nie interesuje " sala jak sala ważne,żeby było miejsce do tańczenia" ;D No denerwuje mnie czasem ten mój chłop ;)
No i angażować się na razie nie chce, bo twierdzi,że nie ma co załatwiać, dużo czasu jest i że on tam sobie poradzi ech  :P

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #422 dnia: 12 Lipca 2011, 15:55 »
xanth czemu Twój suwaczek pokazuje że zostało równo 12 miesięcy? ;D
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 12 Lipca 2011, 16:06 »
Aniołku, Ty chyba nie opisujesz swojego Arka, tylko mojego Piotra! :-)
Na wszystko jest czas...;-)

Z przymrużeniem oka mam takie powiedzonko "Chłopy to czopy" ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #424 dnia: 12 Lipca 2011, 16:11 »
Natysa nie wiem :(

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #425 dnia: 12 Lipca 2011, 17:29 »
za to nie mam pomysłu na motyw przewodni, kolor mojego wesela. NIE WIEM TOTALNIE!!!

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 12 Lipca 2011, 17:47 »
emm-a to chyba mamy facetów z podobnym charakterem  ;)
xanth-no ja też jeszcze nie wiem jaki chce mieć kolor przewodni, ale za tydzień idę na wesele może tam mi się kolorystyka spodoba i zainspiruje  ;D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #427 dnia: 12 Lipca 2011, 18:21 »
niech ktoś daje jakieś pomysły na kolory i motywy przewodnie!!!!

myślałam o granacie, myślałam o brązie, bordo i złoto odpada bo nie znoszę tych kolorów, myślałam o żółtym, ale zbyt pstrokaty (motyw przewodni cytryna) róż obrzydliwy, fiolet mimo, że lubie to na wesele odpada, zbyt pospolite... NIE WIEM

chyba się zdecyduje na ten granat, a może jednak ciemny brąz? ;(

;(:(:(:(:(::(

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #428 dnia: 12 Lipca 2011, 18:46 »
xanth spokoooojnie na pewno coś wybierzesz ;D
Z tych kolorów co podałaś to ten granat brzmi ciekawie  ;)

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #429 dnia: 12 Lipca 2011, 18:46 »
a może delikatny róż albo pomarańcz, zieleń
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 12 Lipca 2011, 19:07 »
Mnie by się chyba podobało właśnie coś z pomarańczowym albo niebieskim :-) I Piotrowi i mi bardzo dobrze w niebieskim, choc i pomarańczowy w odpowiednim odcieniu wyglądałby fajnie... :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #431 dnia: 12 Lipca 2011, 19:45 »
heheh jak p[oczytalam o waszym przyszlych mezach to tak jak bym czytala o swoim ;)
codo koloru to u mnie sala pomaranczowa wiec mysle ze dodtaki beda bialo pomaranczowe jakis kwiatek czy swieczka .. ;]
ogolnie czas sie ogarnac bo czasu coraz mniej mimo ze niby jeszcze rok ;] najgorzej ze musze tak duzo schudnac ;[ bedzie baaardzo ciezko ;[

Offline the.kita
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #432 dnia: 12 Lipca 2011, 21:27 »
Co do koloru to ja bym wolała jakies jasne pastelowe odcienie albo cos typu złoto jasny pomarańcz jasny zołty chodz nie do końca lubie te kolory :P... Jak byłam na weselu u kolezanki która miała sale w kolorze żółto-zielonym ( wtedy byl taki szał na te kolory) to wygladało to wedlug mnie kiczowato ;D
Może jeszcze bordo- innych pomyslow nie mam
Jak w lutym chodzilam i ogladalam sale to sie właściciele dziwili ze to na 2012 szukam a nie na 2011:)
niestety mam odwrotnie niz wy coraz mniej werwy zeby cos zalatwiac itp. wczesniej jak szukalam kamerzysty i fotografa to całymi dniami siedzialam na internecie i przegladalam oferty teraz jak juz to mam załatwione to nie biore sie w garsc zeby cos dalej zalatwiac tak zeby bylo pieknie i wyjatkowo ??? :)

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 12 Lipca 2011, 22:27 »
Ja mam salę ustrojoną na seledynowo i mi się podoba,ale jak mi się spodoba co innego to mogę zmieniać ;)
the.kita bo chyba jak się załatwi to co najważniejsze to potem zostaje czekanie na te gorące trzy miesiące przed ;) no ale w tym czasie można porozmyślać jak to będzie, jak zorganizować transport, gdzie usadzić gości i myślę,że niedługo Ci werwa wróci  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 13 Lipca 2011, 08:29 »
the kita nie przejmuj się, na pewno zapał wróci! może po prostu bardzo mocno się już wcześniej zaangażowałaś i zużyłaś dużo energii i Twój zapał trochę opadł, po prostu się zmęczyłaś, ale na pewno będziesz miała siłę na dalszą organizajcę ślubno-weselną ;-)

Wracajac do kolorów, to moja sala jest biało-bordowo-złota, na szczęście,mimo to, nie jest kiczowata :-) sciany są bordowe, nakrycia na krzesła złote, a dla młodej pary srebrne, nakrycia stołów mogą być do wyboru - białe lub bordowo-białe. Mnie zdecydowanie bardziej podobają się tylko białe. Dekoracje też są białe. Chyba nie będę żadnego koloru więcej chciała już dodawać, bo będzie tego za dużo. Ja to w ogóle lubie prostotę - im mniej ozdób i "udziwnień" tym lepiej :-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline martynek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.04.2012
« Odpowiedź #435 dnia: 13 Lipca 2011, 11:13 »
Co do koloru to ja nie mam pojęcia jeszcze jakie bym chciala ... i podejrzewam ze bede miala z tym problem :/

Mam teraz taki moze wyda sie wam glupi problem ale moze mi cos doradzicie,,,,   Teraz w piatek moj kuzyn (chrzestny mojej córki) bierze ślub cywilny ze swoja dziewczyna ona jest prawie w 5 miesiacu ciazy....  I miało byc tak ze ida na ten ślub z rodzicami ze swiadkami a pozniej na obiad do restauracji i do domu, pozniej zadzwonila do mnie ola narzeczona kuzyna i mowi ze jak mamy ochote to zeby na uroczystosc zaslubin do urzedu przyjsc, no i ja sobie pomyslalam ze pojde z corka (nie wiem jak moj B czy da rade wolne zalatwic)  kupie piekny bukiecik złoże zyczenia i pojde do domku, bo tak mialo byc... a w niedziele zadzwonila do mnie narzeczona kuzyna i mowi zebysmy przyszli na grila na ich dzialke podala godzine itd, no i w sumie niby nic nie robia ale w koncu taka malutka imprske robia. I teraz sie zastanawiam ze sam bukiet kwiatow i zyczenia to chyba za malo i zastanawiam sie co lub ile dac zeby bylo dobrze....   Aha dodam jeszcze ze planuja slub koscielny za rok lub dwa/

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #436 dnia: 13 Lipca 2011, 12:07 »
daj kwiatki, a na imprezie kuzynowi i jego żonce w ładnej ozdobnej kopercie 200stówki :) może być, czy przesadziłam? ja bym tak zrobiła :D

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 13 Lipca 2011, 13:35 »
Jak planują ślub kościelny to teraz myślę,że nie musisz dawać dużo  ;)
nie wiem ile się w waszych rejonach daje, ale myślę,że xanth ma rację i dwie stówy spokojnie wystarczą  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 13 Lipca 2011, 13:47 »
Hhmm...ja uważam, że nawet 200zl to sporo... Według mnie, kiedy jest ślub i wesele ,to goście powinni dać Młodej Parze ok.400zl - przecież Młodzi i tak więcej na takiego gościa wydadzą...;-) może to trochę zimna kalkulacja,ale...no ja w każdym razie dałabym, idąc z moim P., 400zl - jakby 200zl od osoby. No chyba że kogoś nie stać,ale... Mi by po prostu było głupio dać mniej, wiedząc, jakie są koszty od osoby. Przykładowo my płacimy od osoby: 150 wesele+60 poprawiny+wódka +tort + nocleg(dla 70% gosci), zatem na osobę wydamy ok.250zl.

Ale trochę odbiegłam od tematu:-) Ja bym teraz dała np.kwiatki+ prezent typu ładny klasyczny wazon,albo album, albo nawet dobre wino i czekoladki. Albo np. układankę puzzlle z ich zdjęcia :-) to fajny prezent i koszt ok.40zl.
W każdym razie mój prezent nie przekroczyłby 50zl, a po ślubie kościelnym dałabym "standardową"kasę.

Z drugiej strony...często tak jest,że ktoś bierze cywilny i planuje kościelny za jakiś czas,ale ten czas nie nadchodzi...nie chce sie albo kasy nie ma, albo jeszcze cos...

Taki nieco finansowy wątek;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #439 dnia: 13 Lipca 2011, 15:31 »
ja ,msle tak jak emm-a czyli teraz jakis album ladfny i kwaitki itp a pozniej ewentualnie cos wiekszego ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 14 Lipca 2011, 16:39 »
hej ;) ja wczoraj podpisalam juz umowe z zespolem ;] akze kucharza sale i zespol juz mam ;] na dniach mysle ze w przyszlym tyg pojde ogarnac fotografa ;]
jesli chodzi o wesele i kase za osobe tak mneij wiecej wychodzi ale moim zdaniem nigdy wesele sie nei zwraca ;p b ynajmneij ja nie licze nawet 1/3 ze dostaniemy tego co wsadzimy ;]
smiejemy sie  zmoim przyszlym mezem ;p ze chcemy tylko aby nam starczylo na skromna podroz poslubna heheh ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 14 Lipca 2011, 16:50 »
no to świetnie sylwusia :-) a jaki to zespół?

Ja też nie sądzę,aby wesele się zwróciło,ale tak ok.połowy to może...Zobaczymy,to w sumie nie jest chyba takie ważne :-)

Masz już jakis typ jeśli chodzi o fotografa? a kamerzysta?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #442 dnia: 14 Lipca 2011, 17:24 »
zespol nie ma nazwy jest w trakcie wymyslania hehehhe ;] keidys byl remix chyba w kazdym razie sa dobrzy!
co do kamerzysty i fotografa......  mam oko na takiego jednego z wojska polskiego nei znma nazwy, chyba na pietrrze? ale nie ejstem pewna, albo studio este na tkackiej... wiem ze sie licza na maxa ale ogladalam rozne ich foty z pleneru i chyba jestem prawie zdecydowana ;D musez sie tam przejsc i zaznjaomic z oferta ;p - to fotograf ;p a kamerzysta? nei mam pojecia..... nei wiem w ogole ile to kosztuje..... a nie chce przeginac bo jzu fotograf mega sie policzy ;) ogladalam przed chwila fajnego fotopgrafa prze przypadek bo tu na forum grzebaalam w jednym z watkow ;p rafal niebieszczanski studio foto i video ale on z przemysla chybaa takze ciut za daleko zeby w plener jechac hihii ;D
a ty emm-a masz jzu kogos na oku?

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #443 dnia: 14 Lipca 2011, 17:25 »
Wiecie to chyba zależy od ludzi ;)
bo np. mojej przyjaciółce w tamtym roku wróciło się i to z nawiązką  ;) a ludzi miała sto osób więc takie w normie wesele  ;D
Ale ja tam się w ogóle nie nastawiam,żeby miało mi się coś wrócić, ważne,żeby Ci ludzie co ich zapraszamy byli z nami w tym dniu  ;D
No i ja fotografa i kamerzysty nie mam,ale powoli się rozglądamy za kimś ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #444 dnia: 14 Lipca 2011, 17:37 »
 Mam namiary na ponoć dobrego fotografa, który skończył studia fotograficzne i jego zdjęcia są ponoć takie artystyczne i piękne i niebanalne...Jeździ po świecie i dużo fotografuje - poleciła nam go właścicielka lokalu - ma na imię Michał. Ale to, jak na razie, tylko słowa... W weekend wracam do Szczecina, więc myślę że może w przyszłym tygodniu się z nim spotkamy i wtedy zobaczę co i jak i więcej Wam powiem.

Szczerze mówiąc, mnie trochę koszty przerażają, bo ponoć fotograf bierze ok.800zl za zdjęcia podczas ślubu i wesela i kolejne 800zl za zdjęcia w plenerze... Ciekawe,jakie są koszty kamerzysty...Pewnie też z 1000zl albo i więcej...
Tyle pieniędzy wydać na pamiątki, piękne ale...film obejrzę kilka razy, zdjęcia podobnie...Szkoda mi pieniędzy :-( tzn. chcialabym i zdjęcia i film,ale...nie wiem,czy po prostu starczy nam kasy...

A jakie Wy macie podejście?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 14 Lipca 2011, 17:50 »
emm-a jeśli nie chcesz kamerzysty to nie bierz,ale fotografa bym wzięła na Twoim miejscu ;) albo przemyśl sprawę i sama sobie powiedz czy wolisz bardziej fotografa czy kamerzystę i zdecyduj się na jedno i wtedy oszczędzisz pieniążki  :)
Ja wesela sobie bez kamery nie wyobrażam,ale każdy ma inne podejście  ;) już nawet na fotografie mi tak nie zależy,ale kamerzysta musi być ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #446 dnia: 14 Lipca 2011, 18:02 »
Ja mam takie same podejście jak aniołek :) Bez kamerzysty sobie wesela nie wyobrażam :) fotograf będzie dodatkowo dlatego nie chcemy jakiegoś szczególnie drogiego :) Tylko, że takowego jeszcze nie znalazłam :)
Gabriela
Zofia

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #447 dnia: 14 Lipca 2011, 18:25 »
emm-a nie masz czego żałowac jeśli chodzi o kamerzyste. też się zastanawiam, nad tym czy brać fotografa na wesele, czy tylko wykupić sobie sam plener + studio. mam dużo znajomych artystów, dam im dwie stówki to porobią mi foty w trakcie wesela i przed, a nad kamerzystą też się zastanawiam, czy w ogóle będę go mieć. Wole wydać więcej pieniędzy na jedzenie, dja i wódkę, albo na jakies dodatkowe atrakcję. Mi zależy na tym by goście się bawili i mile wspominali ten dzień.
Z drugiej strony nie wiem, czy ja będe sie dobrze bawić w momencie, kiedy kamerzysta niemalże będzie mnie nagrywał jak objadam się zupą czy dłubie w nosie, to samo z fotografem. fuj.

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 14 Lipca 2011, 19:01 »
dzięki dziewczyny :-)
trza przemyśleć sprawę ;-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #449 dnia: 14 Lipca 2011, 19:24 »
e-mma a moze poszukaj sobie takich fotografów- amatorów, można znaleźć perły czasami, młodiz ludzie bez szkól a z widocznym talentem, i to tanio. poszukaj po jakis fotoblogach czy jakis innych stronkach :D typu maxmodels, deviantart...