LILIAN - masz racje ze Cię to niepokoi bo w dzisiejszych czasach jest tyle oszustów.Polecają cudowne środki.
Wtedy jak ja chodziłam to na pieczatce było ,,Centrum leczenia otyłosci - klinika bariatrii
90-296 Łódż ul. Piotrowska 18
Była filia w Krakowie, Katowicach a teraz wiem że jest jeszcze w Warszawie no i pewnie jeszcze gdzieś.
Z tego co ja wypatrzyłam w tych ziołach to są to mieszanki z ziół które rosną w wiekszości na naszych łąkach
cytuje -ano pije piję jakąs ich autorska mieszankę wypatrzyłam tam koper, majeranek mięte i inne takie daja chyba też coś na wypróżnianie bo unormowało mi sie -tak pisze jedna z ich terazniejszych pacjentek
następna - ja się dietką chętnie podzielę, chociaż oni zalecają daną diete dla danej osoby. Nie każdemu taką samą serwują
Ajulka pisze - to pewnie masz tą dietę co ja Metabolizm spoczynkowy....hm....nie pamiętam dokładnie, ale podobno fantastyczny ( ) i mogę chudnąć nawet 7 kg na miesiąc, ale lekarka powiedziała, że wystarczy 5 (no i na tym stanęło )
Ajulka pisze - spoko, moja siostra (razem tam chodzimy) też ma niedoczynność (jest na lekach od 2 lat) i chudnie szybciej ode mnie Machnęła te 7 kilosków bez niczego - a przypuszczam nawet , że więcej, bo jej waga domowa zawyża kg . Ja myślałam, że zgubię te 7 kilosków ale widzę, że się nie udało Jednak dobre i co, - 5 kg więc zawsze to waga mniejsza a nie większa
No a ja ziółek właśnie nie mam (bała sie lekarka, że mogą mnie uczulić, bo ja alergik i astmatyk w dodatku) ale moja siostra też je pije (autorska mieszanka ja w składzie wypatrzyłam jeszcze rumianek ) i też mówi, że chyba działają na nią. Lekarka mówiła, że nie są w żadnym wypadku przeczyszczające ale właśnie poprawiają trawienie (oj pewnie by mi się przydały )
następna -No ciekawe co mnie powiedzą w środę. Ja aż tyle nie schudłam - ale nie jest chyba źle - spodnie zdejmuję bez rozpinania O jedzeniu warzyw to wiedziałam - dostałam nawet listę tych, które moge jeść praktycznie bez ograniczeń lub robić z nich sałatki. Ale prawdę mówiąc posiłki z rozpiski są jak dla mnie wystarczające i nie czuję potrzeby, żeby coś tam przejadać. A jeśli już, to szamnę 2 listki sałaty i full. Jedyne co mnie zastanawia, to czy jak jest napisane 30 g kaszy to czy chodzi o 30 g suchej czy już po ugotowaniu ?
ajulka - ja mam za tydzień wizytę kontrolną - po miesiącu jutro będę robić badania (bo mam przynieść całą masę wyników- TSH, enzymy wątrobowe, cholesterol, glukoza itd) Póki co jestem zadowolona - rozpiska diety, jaką dostałam jest dla mnie aż za nadto Wcale nie głoduję Tylko trochę ciągnie mnie do słodyczy trochę dziwnie, bo nigdy ich nie lubiłam ale podobno to normalka Co prawda lekarka powiedziała, że przy moim metaboliźmie mogę chudnąć 5-7 kg na miesiąc ale 7 kg jeszcze nie udało mi się osiągnąć Narazie niespełna 5. Ale jest w sumie jeszcze tydzień czasu
następna -
Aniu dzięki za cenne informacje to dla mnie dodatkowa motywacja Takie info od zadowolonej pacjentki jest na wagę złota Ciekawa jestem co mi powiedzą w środę na wizycie. Moja siostra, która chodzi tam ze mną też bardzo ładnie schudła w ciągu tego miesiąca Ważyła 96,5 a teraz, po miesiącu 90 kg Ona ma nistety chorą tarczycę i leczy się homonalnie.
Ciekawe, czy uda mi się umówić na następne wizyty bezpłatnie Moja wspaniała Pani Doktor wypisała mi kilka dni temu skierowanie i powiedziała, że mam spróbować Zawsze parę groszy by zostało
Ale nawet jak sie nie uda, to i tak uważam, że warto tam iść
To sa posty od osób które tam chodzą.Poza tym centrum istnieje ponad 13 lat napewno i w dzisiejszych czasach wydaje mi się że tak byle komu NFZ nie daje refundacji na piękne oczy.
Na wizytę chodzi się 1 raz w miesiącu.Poza tym ja też kilka lat temu tam chodziłam i piłam te zioła i jadłam leki ,robiłam przy tym badania i nie mam uszczerbków na zdrowiu.
Ja oczywiscie na nic nie namawiam - tylko chciałam Wam napisać ze jest jeszcze taka bezpieczna możliwość odchudzania bez głodowania - ale mi się rymło

Ale ćwiczyć tez trzeba żeby luzików nie było
Czasem czytam na tym forum posty od dziewczyn które maja duużą nadwage ,chcą schudnąć by pięknie wyglądac do ślubu i nie wiedza jak i nie ma im kto pomóc.W tym centrum pani doktor doradza w róznych problemach zwiazanych z otyłością.Spotkałam się z tym również ze osoby które mają nadwagę są inaczej traktowane u lekarza a tam kazdy jest traktowany jednakowo nie wazne ile chce schudnąć.Jak byłam grubsza to cokolwiek mi sie działo ze zdrowiem to lekarz z głupim uśmiechem mówił że to przez nadwagę.Nawet jak poszłam do dermatologa z alergią to też mówił ze od nadwagi - a jak powiedziałam ze jak ważyłam 58 kg to tez miałam alergię to zrobił głupią mine.
Pa dziewczęta - ale się rozpisałam