Autor Wątek: Odchudzanko przyszłych Panien Młodych  (Przeczytany 344472 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Odchudzanko przyszłych Panien Młodych
« Odpowiedź #390 dnia: 16 Lutego 2007, 16:31 »
Ja ograniczyłam jedzenie, chodzę na spining i na siłownię...a waga nadal się utrzymuje... Czuję, że lepiej wyglądam ale nic nie chudnę...
Czy moze to być wpływ bromergonu, który muszę brać?  :drapanie:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 16 Lutego 2007, 23:43 »
Cytat: "asia"
Czuję, że lepiej wyglądam ale nic nie chudnę...

chudniesz Asiu, chudniesz. Ja widziałam Cie nie dawno i wyglądałas naprawde super :brawo_2: .

podziwiam Was dziewczyny za power na tych rowerkach. Ja byłam raz no i dalej nie dałam rady :cegly: po 45 minutach myslałam że przejechałam pół Polski no i że gdzies po drodze zgubiłam płuca :sad: ./ Ehh ja to chyba na zadna gimnastyke sie nie nadaję
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 16 Lutego 2007, 23:54 »
ja kupiłam karnet na siłownię i ograniczam jedzenie hehehe - choć po ostaniej wizycie na siłce poszłyśmy z koleżanką na sałatke  :mdleje:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #393 dnia: 17 Lutego 2007, 07:28 »
Kasieńko - ślicznie to Ty wyglądałaś i wyglądasz!  :brawo_2:
Ale cieszę się, że chociaż trochę widać efekty mojej pracy... Dziękuję Kasiu za miłe słowa  :uscisk:
Ja chodzę na rowerki 3 razy w tygodniu. Teraz tylko na godzinę (ostatnio prawie zemdlałam na zajęciach) ale chodziłam na 2 godziny pod rząd. Wychodziłam zziajana ale szczęśliwa  :taktak:  Niestety coś ostatnio nie mogę się wysilać...  :mdleje:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 17 Lutego 2007, 11:23 »
Cytat: "Anusia-szczecin"
choć po ostaniej wizycie na siłce poszłyśmy z koleżanką na sałatke

e no co Ty! nie przejmuj sie - gorzej gdybys poszla na tort ale salatka? :) uiii tam ;)

Kochane, ktorym obiecalam filmiki z cwiczeniami - musze je wystawic na jakis serwer zebyscie mogly skorzystac, postaram sie w ten weekend! caly czas pamietam tylko niestety niewiele siedze w domu przy kompie, zawsze gdzies zdalnie.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #395 dnia: 17 Lutego 2007, 12:16 »
Czekam na filmik :-)  :tupot:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #396 dnia: 19 Lutego 2007, 00:55 »
oooooooo ja tez czekam :skacza:
eh te swieta tlusty czwartek  :mdleje: i po diecie...obiecuje sobie i nici no ale kupilam sobie herbatki...one nic nie daja ale sa ziolowe...i jak mam wypic to paskudztwo to przynajmniej jesc mi sie nie chce i jakos trzymam sie ale jak koncze herbatki to od nowa...zarelko :mdleje: mnie to chyba trzebaby przywiazac do lozka i karmic  :drapanie:  :drapanie:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 19 Lutego 2007, 15:46 »
ok, wyslalam. dajcie znac :)

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 19 Lutego 2007, 22:03 »
sciagnelam dzieki ale pisze ze niewlasciwy format :drapanie:
a  jest w formie'zapakowanej' i nie wiem jak uruchomic :drapanie:  :drapanie:

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #399 dnia: 19 Lutego 2007, 22:11 »
rajdowka mogę też prosić?

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 20 Lutego 2007, 08:53 »
tylunia, Twoj mezczyzna zna sie conieco na kompach?:) do odpakowywania zipow sa rozne programy nawet darmowe a najlepiej norton commanderem. Plik powinien otwierac (po rozpakowaniu) jakikolwiek program do filmikow - nawet windows media player. Jakby co napisz mi na pw albo na mejla jaki komunikat wyrzuca

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 20 Lutego 2007, 08:54 »
**sloneczko**, sie robi. :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #402 dnia: 20 Lutego 2007, 15:11 »
dzięki rajdowka ale nic mi nie przyszło  :drapanie: :(

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 23 Lutego 2007, 20:21 »
rajdowka...kurcze pisze ze nie pobrano :mdleje:  dzizysz pobiaralam godzine :drapanie:  glowa ze mnie :brewki:  :brewki:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 24 Lutego 2007, 09:10 »
no i się załamałam :mdleje:   2,4kg na plusie- taki bilans odnotowałam po 6 dniach spędzonych w Bydgoszczy!!!

przeciez to idzie sie  :cegly: . No ale nie sie co oszukiwać..pierwsze dni stres( a ja lubie zajadać steres), pyszniaste cisteczka w pracy, do pracy bułeczki i drożdżóweczki, a po pracy fastfoody- czasem pizza czasem kebab- no bo póki co nie mam kuchni w moim mieszkaniu-pokoju służowym. Ale to sie zmieni-obiecuje...dzisiejszy obraz wagi zmobilizował mnie wystarczająco :boks:

Ciekawe jak bedzie za tydzien :roll: Obiecuje wziąść się za siebie nbo tak być nie może
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #405 dnia: 24 Lutego 2007, 10:15 »
A u mnie -2kg :) Na dodatek jestem przed okresem, więc mam nadzieję, że jeszcze 1kg spadnie nie wiadomo gdzie :) Mam nadzieję, że nadal będę sobie stopniowo zrzucać..

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #406 dnia: 24 Lutego 2007, 14:29 »
Gratulacje Beth :-))

Ja powolutku dojrzewam do myśli o zaciśnięciu pasa ;-)

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #407 dnia: 24 Lutego 2007, 21:24 »
A ja prze swoim ślubem odchudzałam się w Centrum Leczenia Otyłości pod kontroią lekarza - bezpiecznie i schudłam duuuuużo.
http://www.nadwaga.leczenie.com/ofirmie.htm
Renata  

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #408 dnia: 24 Lutego 2007, 22:00 »
Renatko pochwal się swoimi sukcesami :-)
Napisz coś więcej.
Na pewno wszystkie z ochota poczytamy.

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 25 Lutego 2007, 00:29 »
dokladnie Renata podaj wiecej szczegolow :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

Cytat: "Renata"
schudłam duuuuużo

to znaczy ile :drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #410 dnia: 25 Lutego 2007, 09:03 »
Schudłam wtedy ponad 19 kilogramów ważyłam 78 kg a po odchudzaniu 59 kg- pijąc zioła (specjalne mieszanki objęte przez nich tajemnica)  i srosując diete która pani doktor mi wypisała i nie była to głodówka - składała się z normalnego jedzenia oczywiscie z ograniczeniami ta żeby póżniej nie przytyć- oczywiście trzeba się troszke pilnowac.W pierwszym miesiącu schudłam 8 kg.Odchudzałam się 5 m-cy.
Dieta ustalana jest dla kazdej osoby wdług jego np zdrowia - osoby chore na tarczycę , wieku itp.Osoby które mają bardzo duża nadwagę powyżej 30 BMI mogą wziaśc skierowanie od swojego lekarza rodzinnego i wizytę będa mieć za darmo (75 zł ).Nie jest to tanie bo trzeba jeszcze zapłacic za zioła itp. około 100 zł ale zdrowe i skuteczne.Centrym istnieje  juz  ponad 14 lat.Maja filie w róznych miastach m. innymi we Warszawie.Polecam
Renata  

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #411 dnia: 25 Lutego 2007, 09:04 »
Schudłam wtedy ponad 19 kilogramów

A ile ważyłąś przed ? Bo to też ważne .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #412 dnia: 25 Lutego 2007, 09:26 »
Na innym forum pisze z dziewczynami które obecnie chodza do tego Centrum i dzielą się swoimi sukcesami.Niektóre chudna w pierwszym miesiącu mniej. Jedna dziewczyna nie pije ziół bo jest uczulona na trawy i schudła 5 kg itd .Są też osoby  które mają pewne choroby i nie moga się w taki sposób odchudzać i wtedy pani doktor bariatra im odradza - znam taką osobę.Nic na siłę.
Renata  

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #413 dnia: 25 Lutego 2007, 10:02 »
pijąc zioła (specjalne mieszanki objęte przez nich tajemnica)

tylko to jedno mnie niepokoi...
Skład ziółek...
Niestety mam złe doświadczenia z pacjentami przyjmującymi zioła nieznanego pochodzenia.
Kontrakt placówki z NFZ też mnie nie uspokaja. Czy te zioła mają jakieś atesty medyczne?????, bo to bym na sam przód sprawdziła, również w instytucji wydającej te atesty.
Natomiast odchudzanie pod doświadczonym okiem lekarza lub dietetyczki to bardzo doby pomysł, szczególnie u osób z dużą nadwagą. Jedna z moich studentek o wzroście około 160cm i wadze 96 kg (BMI 37kg/m2) schudła w ten sposób przez kilka lat do 60kg (BMI 23kg/m2) i tą wagę utrzymuje. Odchudzałą się sama dietą bez jakich kolwiek wspomagaczy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #414 dnia: 25 Lutego 2007, 10:22 »
No właśnie mnie też się wydaje, że odchudzanie się pod nadzorem jest bardziej motywujące, skuteczne i bezpieczne. Szkoda tylko, że w naszym kraju ciężko jednak nadal trafić na firmy zajmujące się kompleksowo takimi rzeczami. Są zazwyczaj takie, które zajmują się dużymi grubasami - mającymi ponad 20, 30kg nadwagi. Ja mam jeszcze jakieś 7kg do zrzucenia, BMI leciutko powyżej 25. Chciałabym móc oddać się w czyjeś specjalistyczne ręcę, ale tak naprawdę we Wrocławiu trudno znaleźć dobrych dietetyków i takie centrum.

Offline tylunia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 25 Lutego 2007, 19:21 »
ja tez chcialabym 8-10 kg mniej sa niby kluby fitnes ale ja wolalabym isc do takeigo  osrodka i miec diete zeby pozniej wiedziec co i jak z czym eh ciezko no i jakas motywacja

Renata gratuluje :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #416 dnia: 26 Lutego 2007, 10:00 »
LILIAN - masz racje ze Cię to niepokoi bo w dzisiejszych czasach jest tyle oszustów.Polecają cudowne środki.
Wtedy jak ja chodziłam to na pieczatce było ,,Centrum leczenia otyłosci - klinika bariatrii
90-296 Łódż ul. Piotrowska 18
Była filia w Krakowie, Katowicach a teraz wiem że jest jeszcze w Warszawie no i pewnie jeszcze gdzieś.

Z tego co ja wypatrzyłam w tych ziołach to są to mieszanki z ziół które rosną w wiekszości na naszych łąkach

cytuje -ano pije piję jakąs ich autorska mieszankę  wypatrzyłam tam koper, majeranek mięte i inne takie daja chyba też coś na wypróżnianie bo unormowało mi sie  -tak pisze jedna z ich terazniejszych pacjentek
następna - ja się dietką chętnie podzielę, chociaż oni zalecają daną diete dla danej osoby. Nie każdemu taką samą serwują

Ajulka pisze - to pewnie masz tą dietę co ja    Metabolizm spoczynkowy....hm....nie pamiętam dokładnie, ale podobno fantastyczny (  ) i mogę chudnąć nawet 7 kg na miesiąc, ale lekarka powiedziała, że wystarczy 5 (no i na tym stanęło  )

Ajulka pisze - spoko, moja siostra (razem tam chodzimy) też ma niedoczynność (jest na lekach od 2 lat) i chudnie szybciej ode mnie   Machnęła te 7 kilosków bez niczego - a przypuszczam nawet , że więcej, bo jej waga domowa zawyża kg  . Ja myślałam, że zgubię te 7 kilosków ale widzę, że się nie udało  Jednak dobre i co, - 5 kg więc zawsze to waga mniejsza a nie większa

No a ja ziółek właśnie nie mam (bała sie lekarka, że mogą mnie uczulić, bo ja alergik i astmatyk w dodatku) ale moja siostra też je pije (autorska mieszanka  ja w składzie wypatrzyłam jeszcze rumianek  ) i też mówi, że chyba działają na nią. Lekarka mówiła, że nie są w żadnym wypadku przeczyszczające ale właśnie poprawiają trawienie (oj pewnie by mi się przydały  )

następna -No ciekawe co mnie powiedzą w środę. Ja aż tyle nie schudłam - ale nie jest chyba źle - spodnie zdejmuję bez rozpinania  O jedzeniu warzyw to wiedziałam - dostałam nawet listę tych, które moge jeść praktycznie bez ograniczeń lub robić z nich sałatki. Ale prawdę mówiąc posiłki z rozpiski są jak dla mnie wystarczające i nie czuję potrzeby, żeby coś tam przejadać. A jeśli już, to szamnę 2 listki sałaty i full. Jedyne co mnie zastanawia, to czy jak jest napisane 30 g kaszy to czy chodzi o 30 g suchej czy już po ugotowaniu ?

ajulka - ja mam za tydzień wizytę kontrolną - po miesiącu  jutro będę robić badania (bo mam przynieść całą masę wyników- TSH, enzymy wątrobowe, cholesterol, glukoza itd) Póki co jestem zadowolona - rozpiska diety, jaką dostałam jest dla mnie aż za nadto  Wcale nie głoduję  Tylko trochę ciągnie mnie do słodyczy  trochę dziwnie, bo nigdy ich nie lubiłam  ale podobno to normalka  Co prawda lekarka powiedziała, że przy moim metaboliźmie mogę chudnąć 5-7 kg na miesiąc ale 7 kg jeszcze nie udało mi się osiągnąć  Narazie niespełna 5. Ale jest w sumie jeszcze tydzień czasu

następna -
Aniu dzięki za cenne informacje  to dla mnie dodatkowa motywacja  Takie info od zadowolonej pacjentki jest na wagę złota  Ciekawa jestem co mi powiedzą w środę na wizycie. Moja siostra, która chodzi tam ze mną też bardzo ładnie schudła w ciągu tego miesiąca  Ważyła 96,5 a teraz, po miesiącu 90 kg  Ona ma nistety chorą tarczycę i leczy się homonalnie.
Ciekawe, czy uda mi się umówić na następne wizyty bezpłatnie  Moja wspaniała Pani Doktor wypisała mi kilka dni temu skierowanie i powiedziała, że mam spróbować  Zawsze parę groszy by zostało  
Ale nawet jak sie nie uda, to i tak uważam, że warto tam iść

To sa posty od osób które tam chodzą.Poza tym centrum istnieje ponad 13 lat napewno i w dzisiejszych czasach wydaje mi się że tak byle komu NFZ nie daje refundacji na piękne oczy.
Na wizytę chodzi się 1 raz w miesiącu.Poza tym ja też kilka lat temu tam chodziłam i piłam te zioła i jadłam leki ,robiłam przy tym badania i nie mam uszczerbków na zdrowiu.

Ja oczywiscie na nic nie namawiam - tylko chciałam Wam napisać ze jest jeszcze taka bezpieczna możliwość odchudzania bez głodowania - ale mi się rymło  :brewki: Ale ćwiczyć tez trzeba żeby luzików nie było :hahahaha:
Czasem czytam na tym forum posty od dziewczyn które maja duużą nadwage ,chcą schudnąć by pięknie wyglądac do ślubu i nie wiedza jak i nie ma im kto pomóc.W tym centrum pani doktor doradza w róznych problemach zwiazanych z otyłością.Spotkałam się z tym również ze osoby które mają nadwagę są inaczej traktowane u lekarza a tam kazdy jest traktowany jednakowo nie wazne ile chce schudnąć.Jak byłam grubsza to cokolwiek mi sie działo ze zdrowiem to lekarz z głupim uśmiechem mówił że to przez nadwagę.Nawet jak poszłam do dermatologa z alergią to też mówił ze od nadwagi - a jak powiedziałam ze jak ważyłam 58 kg to tez miałam alergię to zrobił głupią mine. :obrazony:

Pa dziewczęta - ale się rozpisałam
Renata  

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #417 dnia: 2 Marca 2007, 18:32 »
Wiesz Renatko, uważam, że takie ośrodki są fantastycznym pomysłem.
W Sz-nie co prawda takiego nie ma, ale ja przed jakiś czas chodziłam do pani dr Mamos, miałam bowiem podejrzenie o zepsół policystycznych jajników.
Okazało się, że wszystko jest jednak w porządku.
Pani dr jednak pomogła mi rozpocząć dietę. Wytłumacyzła, poradziła.
Teraz pod jej okiem powoli zrzucam kg, chociaż trafiłam do niej nie przez nadwagę  :hahahaha:

Przy szpitalu Arkońskim działa w Sz-nie poradnia leczenie otyłości.
Zawsze można pójść do lekarza rodzinnego i zapytać gdzie można szukać pomocy w walce z otyłością.

To dobre podejście, niż działać na własną rękę, bez wiedzy czy robi się to bez konsekwencji dla zdrowia.
Diety zamieszczane w internecie i te, serwowane nam od pań fryzjerek, które nas czeszą, są często pozbawione składników odżywczych i owszem - powoduję szybkie chudnięcie, a przy okazji łamliwość paznokci, wypadanie włosów, etc.

Jak się odchudzać to z głową. I z pomocą lekarza. Chociaż na początku.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #418 dnia: 4 Marca 2007, 01:22 »
met, u dr Eli sie leczysz?????? No to zacnie trafiłaś....

Renata, no to mnie trochę uspokoiłaś...widać, że tą placówkę prowadzą lekarze z głową, a nie żadni oszuści.
Niestety są miejsca gdzie wciska sie kobietom środki na bazie amfetaminy lub hormonów tarczycy - skutki opłakane....
A jedna z moich pacjentek po odchudzającycj ziółkach nieznanego pochodzenia przerobiła ostre sródmiąższowe zapalenie nerek (o mało sie nie przekręciła)...i niestety nerki nie powróciły już do dawnej funkcji...w przyszłosci czekają dziewczyne dializy, a w dalszej przyszłości przeszczep nerki...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
« Odpowiedź #419 dnia: 4 Marca 2007, 07:08 »
Wiem lilianko, wiem.
Pani dr jest przesympatyczna i przy okazji zdaje się mieć naprawdę duże doświadczenie w tym co robi, poparte chociażby niekończącymi się kolejkami do jej gabinetu..