ja ostatnio na paraapetówkę na 15 osób robiłam:
- leczo z cukini - zrobione wcześniej, zawekowane, podgrzane
- kapustę młodą- zrobione wcześniej, zawekowane, podgrzane
- uduszone udka z kurczaka - zrobione dzień wcześniej
- zrazy (w szybkowarze o wiele szybciej) - zrobione dzień wcześniej
do tego sałatę w dwóch wersjach - z sosem vinegret z czosnkiem oraz z pomidorami, ogórkami z sosem jogurtowym
fasolka ugotowana z bułką tartą
kupiłam gotowe bagietki do upieczenia + dorobiłam masło czosnkowe
zrobiłam sałatkę śledziową i na słodko makaronową (z szynką i ananasem)
pomidory z mozzarella
w sumie większość zrobiona wcześniej

nie napracowałam się za dużo a chyba nieźle wyszło
może wam pomoże...
ja lasangne, cannelloni tez czesto robie - tylko jak ciągle ci sami goście to nie mogę
