Ja faworki zawsze na oleju

Przyszłam się podzielić przepisem na pycha ciasto czekoladowe, najlepsze na ciepło, a w kolejne dni z mikrofali
Składniki:
/na okrągłą foremkę na ok 23 cm lub lekko większą/
(robiłam na kwadracie tym połówka dużej blachy)
ciasto
125g masła
250g gorzkiej czekolady
6 jajek
250g cukru
60g mąki/6 łyżek/
łyżeczka proszku do pieczenia
Masło roztopić razem z gorzką czekoladą i zostawić do ostudzenia. W międzyczasie, oddzielić żółtka od białek i utrzeć je razem z cukrem. Białka ubić na sztywno. Masę z żółtek dodawać po łyżce do czekolady z masłem i dokładnie połączyć. Następnie dodać mąkę, potem białka i delikatnie wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy. Piec w 165 stopniach przez 45 min.
polewa
50g gorzkiej czekolady
100g mlecznej czekolady
Po wyjęciu ciasta z piekarnika stopić czekoladę w garnku w kąpieli wodnej i polać nią ciasto.
