Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3529272 razy)

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #7440 dnia: 26 Marca 2009, 12:24 »
lady_yes skrobnij proszę pare słów jak się sprawuje wasz mutsiak  ;)
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7441 dnia: 26 Marca 2009, 12:28 »
Aga, ja kupowałam sam stelaż i odkupowałam gondolę.
Tyle kosztuje teraz nówka sztuka.Z darmową wysyłką

Wózek Mutsy 4rider

W tej cenie masz cały zestaw x-landera, ale mi zależało na Mutsym.

Asia - rewelka. Nie zamieniłabym go na żaden inny wózek. Przy takim maluchu jak mój, codziennie wnoszę i znoszę gondolkę i stelaż z 2 pietra - i żyję. Doskonała zwrotność.. tylko koniecznym jest zakup dodatkowego kosza na zakupy, bo ten ichniejszy to jest jakaś porażka.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #7442 dnia: 26 Marca 2009, 12:50 »
W wózku ważne jest żeby spełniał oczekiwania a nie kosztował nie wiadomo ile żeby się sąsiadom można było pochwalić. Ale to moje osobiste zdanie i mam nadzieję że nikogo nim nie uraziłam

Mam to samo zdanie :) i jestem w pełni za :)

A zmieniając temacik a jak tam wasze łóżeczka??

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #7443 dnia: 26 Marca 2009, 12:59 »
Ola dzięki wielkie. Ja myślę też pod kątem wielkości gondoli w środku. Wiem, że Mutsy chyba są duże, tak? Bo X-lander nie jest wcale taki duży w środku a my raczej jesteśmy wielkie ludzie więc nie spodziewamy się, żeby dziecko było mniejsze  ;D I dlatego zależy mi na gondoli. Bardzo podobają mi się też boldery 4, pamiętam że jak poprzednim razem w sklepie je widziałam i podnosiłam to odpowiadały mi ale akurat były sporo droższe od X-landera i wzieliśmy X-landera.

Więc czy ma ktoś Boldera i potrafi stwierdzić czy ma dużą gondolkę w środku??? Może ktoś widział też X-landera i mi porówna. I czy jest wysoko gondola bo my jesteźśmy bardzo wysocy a niektóre wózki to normalnie mamy za kolana prawie  :D :D :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #7444 dnia: 26 Marca 2009, 13:06 »
Ja mam Bolder 4 i gondola jest duża. Co do wysokości, ja jestem niska, ale mój mąż wysoki i zarówno jemu jak i mi wózek dobrze się prowadzi. No a jemu wózek nie sięga do kolan. Jedynym minusem Boldera jest to, że ciężki jest. Jak miałabym wnosić wózek na 3 piętro to bym się zastanawiała. Chociaż codziennie z małą wychodzę z 1 piętra sama tylko ja nim wjeżdżam i zjeżdżam po schodach, ma dobre amortyzatory więc jak zjeżdżam i wjeżdżam po schodach to dziecko nie "lata" w nim, więc w sumie może i te 3 piętro nie było by straszne

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7445 dnia: 26 Marca 2009, 13:12 »
Anusiu dzięki  :D A ile wzrostu ma twój mąż? Przepraszam, że wypytuje ale mój jest bardzo wielki i pytam żeby było jemu wygodnie. A ja też mieszkam na 1-szym piętrze więc nie ma problemu a nawet mamy wielką podschodówkę więc tylko półpiętro musiałabym pokonać.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #7446 dnia: 26 Marca 2009, 13:13 »
Oponka jeśli mogę coś doradzić- koniecznie wyślij męża aby przypatrzył się spacerówce w Bolderze4. Jak my kupowaliśmy wózek spotkaliśmy w sklepie Panią, która szukała dla swojego niespełna rocznego synka spacerowke, bo ta w Bolderze okazała się za mała! Potwierdził to tez jeden ze sprzedawców- ta część za pleckami jest bardzo krótka... Przynajmniej była- może jest to już poprawione. Różnice było widać szczególnie jak postawiliśmy obok siebie dwie spacerówki implasta- Boldera i Volanta- różnica w tej części za pleckami to aż 7 CM!!!!! Jeśli jesteście wysocy, a producent jeszcze tego nie zmienił to możecie się szykować na zakup nowej spacerówki po niespełna roku użytkowania tej bolderowskiej...
My zdecydowaliśmy się w końcu na Volanta 4 - jesteśmy szalenie zadowoleni... Gondola jest duża (mierząc od wewnątrz 86 cm) a sam wózek jest bardzo zwrotny i świetnie zamortyzowany. tylko waga straszy  :-\ ale bolder ponoć jeszcze cięższy...

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #7447 dnia: 26 Marca 2009, 13:18 »
Aniu - Dziubasku nawet na to nie zwróciłam uwagi, spacerówka w piwnicy więc nie chce mi się teraz jej odkopywać, ale z tego co pamiętam to nie wydawała się mała.
Oponka ma 182 cm może to nie jest mega wzrost, ale nie ma rączki podniesionej na najwyższą wysokość. Najlepiej iść do sklepu i sprawdzić samemu :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7448 dnia: 26 Marca 2009, 13:21 »
Aniu mi ona też się nie wydawała mała... bo sam wózek jest spory... ale mówię, spotaliśmy tą babeczkę i później porównywaliśmy dwa wózki Implasta i różnica była kolosalna... Tzn dla mnie 7 cm za pleckami to dużo ;) Poza tym powiedz sama, czy to nie przesada żeby niespełna rocznemu dziecku kupować nową spacerówkę?? Ten chłopczyk był dość wysoki jak na swój wiek, ale to i tak jest dziwne  :-\ Mam nadzieję, że producenci zauważyli już tą wadę...
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2009, 13:22 wysłana przez dziubasek »

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7449 dnia: 26 Marca 2009, 13:54 »
Dziubasku masz rację i dzięki za radę. Mąż napewno będzie w sklepie na żywo kupował ale chcę też dowiedzieć się jak najwięcej wcześniej żebyśmy już mieli kilka tylko do wyboru. Volant też mi się podoba tylko tak jakoś maleńkie ma te przednie kółeczka, nie przeszkadza to w niczym? A co do spacerówki to ja w ogóle najchętniej wziełabym tylko głęboki wózek ale się nie da :( Bo spacerówkę kupiłabym za jakiś czas i taką leciutką, inną...

Anusiu dzięki i ja wiem, że najlepiej iść i zobaczyć ale ja chcę się dowiedzieć a muszę od was bo ja nie wychodzę z łóżka więc do sklepu się nie wybiorę ale mąż napewno tak. Tylko ja też chcę wiedzieć mniej więcej co i jak. A wiesz, pytam o wzrost bo mój ma 196cm!  :D :D :D To znaczna różnica. A mnie nie chodzi o wysokość rączki ale zawieszenia gondoli żebyśmy nie musieli schylać się bardzo bo nam kręgosłupy nie wytrzymają. Uwierzcie, że to duży problem bo jak wtedy chodziłam po sklepach to żadko widziałam takie własnie wysoko zawieszone gondole.

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7450 dnia: 26 Marca 2009, 14:23 »
A wiesz, pytam o wzrost bo mój ma 196cm! .
Mój też. I spokojnie do naszego mutsiaczka nie musi się schylać.

Co do wielkości gondoli, no dla mnie to nie było żadne wymaganie, bo młody się w wakacje przesiądzie do spacerówki   ;D

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7451 dnia: 26 Marca 2009, 14:37 »
Kochane no mój mąż też jest wysoki bo ma 2m i on jak patrzy na wózki to żeby wszystko było dopasowane do niego i do mnie he he
Ale najważniejsze jest żeby był funkcjonalny i bezpieczny :)

Dzisiaj nasz Tuptuś dokazujee hi hi Tylko brzuszek faluje ;D ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7452 dnia: 26 Marca 2009, 15:00 »
Eeeee X-lander ma większą gondolę niż Mutsy...tego jestem pewna bo codzinnie z bratową (ma Mutsy) jeździmy na spacerki więc już porównywałyśmy :)

A co do łóżeczka to ja mam zwykłe i proste i sprawuje się bardzo dobrze ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #7453 dnia: 26 Marca 2009, 15:07 »
Ola a gdzie zamawiałaś ten kosz, bo też o nim myślę  ::)

Mutsy ma zdecydowanie mniejszą gondolkę, raz nawet próbowałam położyć w naszej 4-miesięczną dziewczynkę i miała podkulone

nóżki już, ale duża sie urodziła...

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7454 dnia: 26 Marca 2009, 15:25 »
My mamy bebecara Zu urodzona pod koniec czerwca jeździła w gondoli do lutego, można kupić gondolę bez spacerówki. Mój mąż ma 190 cm i nie było żadnego problemu z dopasowaniem wózka, jak dla mnie wózek idealny tylko ciężkawy trochę, cena też może nie jest specjalnie niska ale jak się poszuka na allegro albo spróbuje kupić coś z zeszłorocznej kolekcji to da ię przeżyć. My za komplet ze spacerówką i fotelikiem samochodowym zapłaciliśmy o 2400 chyba coś koło tego. Mieszkam na 2 piętrze i też codziennie były spacery, przy opracowaniu systemu znoszenia i wnoszenia da się przeżyć  ;D

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7455 dnia: 26 Marca 2009, 15:29 »
Adiana, w MyBaby na Lelewela :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7456 dnia: 26 Marca 2009, 15:33 »
Dziubasku masz rację i dzięki za radę. Mąż napewno będzie w sklepie na żywo kupował ale chcę też dowiedzieć się jak najwięcej wcześniej żebyśmy już mieli kilka tylko do wyboru. Volant też mi się podoba tylko tak jakoś maleńkie ma te przednie kółeczka, nie przeszkadza to w niczym? A co do spacerówki to ja w ogóle najchętniej wziełabym tylko głęboki wózek ale się nie da :( Bo spacerówkę kupiłabym za jakiś czas i taką leciutką, inną...
.

Przednie koła w niczym nie przeszkadzają... są większe niż to wygląda na zdjęciu i co najważniejsze- są, tak samo jak tylne, pompowane i świetnie zamortyzowane. Mieszkamy przy Puszczy Bukowej... na spacery śmigamy bo naprawdę trudnym terenie... jeździliśmy po śniegu i też dawaliśmy radę... do podwozia na prawdę nie mam żadnych zastrzeżeń. Tfu- znaczy się do wagi mam, ale podobnie jak Anusia zjeżdżam wózkiem ze schodów, a później wciągamy się spowrotem i jest gites :)

Jagódka i Gosiaczek mają, z tego co kojarzę, volanty 3kołowe i bardzo je sobie chwalą! mi w sklepie też wydawały się bardzo stabilne, bo przednie koło jest podwójne, szerokie i duże. Jednak zdecydowaliśmy się na 4 kółka... tylko jedna uwaga- Volant 4 nie jest już produkowany. Jakby co służę namiarami na sklep internetowy gdzie go jeszcze udało mi się dorwać.

AAaa i wydaje mi się, że volant siedzi troszkę niżej niż Mutsy.   Ale nie porównywałam.... choć i tak to jeden z wyższych wózeczków.
Ja mam 176 cm wzrostu i przy mnie wózek wygląda tak:

Poza tym... tak na prawdę to tylko dwa razy się do tej gondoli schylasz... wkładając i wyciągając malucha...

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #7457 dnia: 26 Marca 2009, 15:50 »
Dzięki Ola, wiem gdzie to, oglądałam tam coś niedawno ;)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7458 dnia: 26 Marca 2009, 16:44 »
dziewczyny potrzebuje aktualne adresy sklepow ciązowych w szczecinie ... bo uz sie nie mieszcze w swoje spodnie :(
aaaaa i czy w takich sklepach mozna kupic rowniez bielizne ??? bo ja mam bardzo duze piersi :P a w normalnych sklepach nie mam mojego rozmiaru :(
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7459 dnia: 26 Marca 2009, 18:56 »
Uff nadrobiłam :)

Ja byłam tylko w jednym ciążowym na Wojska Polskiego tak mniej więcej na wysokości Bogusława ale bliżej ściany płaczu - i była bielizna i cudowne piżamki i ubranka :)

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7460 dnia: 26 Marca 2009, 19:04 »
Nie jestem ze Szczecina ale podpytałam kuzynki

Na ul.Małkowskiego 26 to jest sklep 9 miesięcy
Na ul. Królowej Jadwigi Be Happy
     ul. Krzywoustego 20 Pasaż Handlowy Kościuszki

Jak będę coś jeszcze wiedziała to napiszę :)

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7461 dnia: 26 Marca 2009, 20:15 »
dzieki dziewczynki :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #7462 dnia: 26 Marca 2009, 20:29 »
Ja proponuję przejść się na Tobruk jest tam świetny sklep ciążowy, jest i bielizna i superanckie spodnie i bluzeczki. Wcześniej jak ja byłam w ciąży to na niego nie trafiłam a ostatnio byłam z koleżanką i wybór jest naprawdę duży, no i ceny nie powalają.

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7463 dnia: 26 Marca 2009, 20:37 »
dziękuję za wszystkie rady dziubasku i Olu. Ola wielkich mamy tych mężów  :D

Ja jednak zdecydowanie jestem za czterokołowcem. Ja poproszę te namiary jeśli można choć nie wiem czy jeszcze będą bo ja będę wózek kupować dopiero za 3 miesiące więc może być ciężko. No ale spróbuję, zobaczymy.

A czy ktoś jeszcze wie coś na temat gondoli w Bolderach i ich wysokości? Bo te mi się najbardziej podobają szczerze mówiąc.

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
« Odpowiedź #7464 dnia: 26 Marca 2009, 20:47 »
od ziemi do gondoli jest 78 cm jeśli dobrze zmierzyłam
tzn do końca że tak powiem gondoli jest tyle :P

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #7465 dnia: 27 Marca 2009, 07:55 »
LilithGoth, ja też nie mam małych piersi a stanik dobry kupiłam sobie właśnie na Tobruku w normalnym sklepie.
Co do ciuchów ciążowych, to też polecam sklep właśnie w tym miejscu :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7466 dnia: 27 Marca 2009, 11:27 »
czy w takich sklepach mozna kupic rowniez bielizne ??? bo ja mam bardzo duze piersi :P a w normalnych sklepach nie mam mojego rozmiaru :(
Ja mam 75 G. I jeśli mam być szczera, to jest masakra. Ja mam ten fart, że moja siostra tez ma ogromne balony :D To się podzieliła :P
Lilith, dam Ci namiar na fajny stanik - będziesz miała od razu do karmienia.
A jak nie to www.bianti.pl mają tam "nasze" rozmiary w całkiem przystępnych cenach. Ja kupowałam np. za 44 zł, to niedużo.

Tak btw., najlepszego z okazji ćwierćwiecza :urodziny:

Ja proponuję przejść się na Tobruk jest tam świetny sklep ciążowy, jest i bielizna i superanckie spodnie i bluzeczki
Mam spodnie "wyjściowe", tuniki, koszule...Polecam, naprawdę jest niedrogo w stosunku do, np. sklepu na ul. Wojska Polskiego :D
Happy Mum czy jakoś tak.
« Ostatnia zmiana: 27 Marca 2009, 11:29 wysłana przez lady_yes »

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7467 dnia: 27 Marca 2009, 11:30 »
czemu nie czytałam forum jak byłam w szczecinie :(
no nic przydadzą sie informacje na następną ciążę  ;D ;D ;D

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #7468 dnia: 27 Marca 2009, 12:05 »

Ja proponuję przejść się na Tobruk jest tam świetny sklep ciążowy, jest i bielizna i superanckie spodnie i bluzeczki
Mam spodnie "wyjściowe", tuniki, koszule...Polecam, naprawdę jest niedrogo w stosunku do, np. sklepu na ul. Wojska Polskiego :D
Happy Mum czy jakoś tak.

Może i na Tobruku niedrogo jest, ale mają w tym sklepiku bardzo mały wybór, ja ostatnio nic ciekawego tam dla siebie nie znalazłam  :-\

jeżeli chodzi o duze rozmiary staników to polecam sklepy triumpha, maja w nich rozmiarówkę do miseczki G  :brewki:.

Dziewuszki orientujecie sie może czy w szczecińskim H&M jest już moda ciążowa?

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #7469 dnia: 27 Marca 2009, 12:28 »
Dziewuszki orientujecie sie może czy w szczecińskim H&M jest już moda ciążowa?

Orientujecie  ;) Jest  ;D