Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3541642 razy)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #7740 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:12 »
Anka ...fakt o MaxiCosi pisała...
ale ja chora jestem to ciężko stykam
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7741 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:19 »
można trafić na promocje i kupić np w internecie wózek trzyfunkcyjny czyli rama plus fotelik maxi cosi citi albo cabrio, gondola plus spacerówka i gratis np dostaje się bazę do fotelika. Suma sumarum taki komplet i tak wychodzi taniej niż kupienie wszystkich tych elementów osobno o te ok 500 zł czyli koszt bazy. Ostatnio w tato baza pod maxi cosi kosztowała ok 600 zł.
ja chyba zdecyduje się na maxi cosi mura4 i na bobowozki.pl zestaw z fotelikiem i bazą wychodzi taniej niż u nas w hurtowni, tylko coś mi ta spacerówka wydaje sie krótka, ma może któras z was ten wózek albo słyszała jakieś opinie, generalnie szukam wózka lekkiego, łatwo składającego się a z tego co widziałam na prezenatcji na stronie to mura słada się rewelacyjnie, no i waga też jest normalna a nie jak czołg.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7742 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:21 »
liliann ma ten wózek

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7743 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:21 »
no to nie citi, bo citi nie montuje się do żadnej bazy
nie ma wpięcia
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7744 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:26 »
poza tym citi ma słabe osiągi w testach

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7745 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:27 »
Mura jest ok
ma dużą gondolę
łatwo się składa
lekki to nie jest, ale powiedzmy waży tyle co zwykły wózek z pompowanymi kołami
a co do długości spacerowki, to Ewa jest za mała żeby wydawać jeszcze sądy ostateczne, głowa jej jeszcze nie wystaje, a jak zaczyna mi przysypiać, to obniżam oparcie i wtedy od razu główka ma pełne i stabilne oparcie, a generlanie rozkłada się na płasko
póki co nie narzekam, niania też, a to ona głównie jeździ

— Richard M. Devos

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #7746 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:29 »
Ale Wy jesteście obeznane w temacie ;) Jak będę kupować wózek to na pewno będę zadawać masę pytań :P
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7747 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:46 »
Fasolku ja teraz rozkminiam foteliki 9-18kg z testami ADACA pod ręką...
wypisuję stosowne modele, a potem z listą i Ewką do sklepu na przymiarkę

w tej kategorii wagowej najlepeij prezentuje mi się Roemer
— Richard M. Devos

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #7748 dnia: 8 Kwietnia 2009, 13:58 »
Fajnie już wiedzieć za w czasu co w trawie piszczy ;D
Pewnie problem wyboru fotelika też będzie mnie czekał no chyba,że obleje prawku to będzie buu ;(

Offline Lenka-Szczecin
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7749 dnia: 8 Kwietnia 2009, 14:16 »
rzeczywiście chodzi o cabrio a do wyboru są 2 bazy easy base i isofix, a róznica w cenie 200.

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7750 dnia: 8 Kwietnia 2009, 17:16 »
Wiecie co tak z innej beczki wezmę!!Jechałam dzisiaj autobusem,gorąco i duszno jak cholera!!Pełen autobus ludzi i myślicie,że ktoś ustąpił miejsce??Nie tam wszyscy mięli to w dupie!!Myślałam,że "zaraz urodzę"

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7751 dnia: 8 Kwietnia 2009, 18:26 »
Chamstwo!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7752 dnia: 8 Kwietnia 2009, 18:50 »
powiedziałabym normalka
nawet w baardzo wysokiej ciąży prawdziwym kazusem było ustąpienie mi gdzieś miejsca - na poczcie, w markecie, gdziekolwiek
dlatego żeby nie robić sobie samej kuku do pracy jeździłam wozem, tam przynajmniej zawsze miałam miejsce siedzące za kierownicą
— Richard M. Devos

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7753 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:05 »
Ja niestety nie posiadam jeszcze prawko także zostały mi autobusy,tramwaje i pociągi he he he
Dziewczyny starałam się nie wykorzystywać naszych tzw przywilei ale dzisiaj to mi ręce opadły!!Taka starsza babka na cały autobus zaczęła drzeć się,że ktoś by mógł mi ustąpić miejsca,że przecież widać,że kobieta w ciąży!!Dopiero jak autobus gwałtownie zahamował i zleksza uderzyłam brzuszkiem o drzwi to babeczka wstała i ustąpiła miejsca.
Słuchajcie myślałam,że może faceci mają więcej jakiegoś taktu ale nie jeszcze gorzej Szkoda słów i nerwów!! :(

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7754 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:09 »
to dla własnej spokojności po mieście bież taxi
jak mąż musiał mi zabrać wóz i rano odwoził do pracy, to ja bezczelnie wyciągałam łapkę po kasę na taxi...
naprawdę szkoda nerwów
zdarzają się odmienne sytuacje jak ta Twoja, ale niestety tylko się zdarzają...nie są normą
— Richard M. Devos

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7755 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:16 »
Zawsze mówiłam że faceci często są mniej kulturalni... A największy rodzaj chamstwa reprezentują stare dziadki o 7 rano pod przychodnią- parę razy tak łokciem dostałam pod żebra, że aż mnie zgięło :evil: A tak, to jak takiemu miejsca nie ustąpisz to jeszcze na Ciebie nawrzeszczą, że oni tacy starzy, schorowani i bez sił >:(
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7756 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:19 »
a tak to zachowanie akurat znam najlepiej....
starsze panie są w tym równie dobre o ile nie lepsze
— Richard M. Devos

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7757 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:32 »
No no a zwróć uwagę delikatnie o matko to Ty taka i owaka jesteś i ble ble ble
Szkoda słów na to no ale trzeba przyznać,że takie rzeczy się dzieją!!!!

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #7758 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:33 »
I babcie i dziadki są super kulturalni. Oczywiście nie wszyscy, żeby nie było. Ale ja jak byłam w 22 tygodniu w przychodni i doskonale było widać mój brzuch to niestety nikt mi miejsca nie ustąpił, a siedziało mnóstwo facetów, nawet dwóch z dziećmi takimi ok. 8 lat. Super przykład dają! A najlepsze, że po 20 tu minutach przyszła kobieta koło 35 tygodnia z wielkim brzuchem i znów co? Nikt nie wstał! A ona była jeszcze z małym dzieckiem za rączkę. Super wyglądałyśmy stojąc oparte o ścianę a wokół siedzący faceci i to nie wszyscy starsi bo byli też tacy koło 40-50-tki. Wreszcie przyszła pielęgniarka i powiedziała że wstydzili by się i poprosiła o "szybciuteńkie ustąpienie Paniom miejsca". Dopiero usiadłyśmy... po ok. 30-tu minutach

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7759 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:35 »
dzieki bogu ze mam prawko i samochod i nie bede musiala jezdzic autobusami tramwajami ... a jak juz autka nie bede miala to tak jak liliann wyciągne kase po taksówke do meza...no bo wkońcu to on zabiera mi miejsce siedzące  ;D .. a zachowanie babuniek i dziadków to jest porazka mysla ze jak są ztarsi i zchorowani to mogą komuś w żebra przyrąbac śmieszni ludzie ... mam to szczescie ze moja babcia jest inna ona to juz nie raz na taką babe czy dziadka morde wydarła...i miejce nawet kobiecie w ciazy ustąpi a ma 74 lata ... to tak z innej beczki było :)

co do facetów to niektórzy są naprawde bezczelni ... myslą ze jak coś im dynda miedzy nogami to sa panami świata a gów.... prawda :)

ortograf
« Ostatnia zmiana: 8 Kwietnia 2009, 20:24 wysłana przez liliann »
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #7760 dnia: 8 Kwietnia 2009, 19:37 »
ja się nie patyczkowałam i ostro egzekwowałam swoje prawa! w 9tym miesiącu w kolejkach nie stałam, a co... w doopie miałam gadanie za plecami!

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7761 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:06 »
Kurcze no, oponka teraz to w szoku jestem :szczeka: Tych facetów to chyba bym normalnie rozniosła :Kill: Po mnie tam jeszcze nic nie widać, ale jak zacznie być widać że w ciąży jestem to zamierzam walczyć o swoje, a co... Chociaż teraz to już staram się do sklepu jeździć rano, gdy nie ma kolejek, bo jak dłużej stoję to mi się słabo szybko robi, ale przecież nie wyciągnę pierwszej osobie w kolejce przed nos mojej karty ciąży i nie powiem, żeby mi ta osoba ustąpiła ;) Chociaż może powinnam?
Wkurza mnie to, ze na takiej spożywce np w realu nie ma gdzie usiąść i chwilkę posiedzieć, żeby chociaż mroczki przed oczami przestały latać... ::) Chyba w jakieś turystyczne składane krzesełko się zaopatrzę i będę wozić w moim wózku do zakupów jako stałe wyposażenie ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7762 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:10 »
Fasolek po co taszczyc ze sobą krzesełka turystyczne teraz jest wiosna i jest ich pełno w realu hihi wystarczy wrzucic do wuzka a jak sie zmeczysz to wyciągasz i siadasz  ... :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7763 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:17 »
hehe, a potem jak przed kasą zostawiać za każdym razem to w końcu ochrona mnie "upoluje" ;)
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7764 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:22 »
 Opowiedziałam dzisiejszą historię mojemu mężowi.Jak on się zdenerwował a uwierzcie trudno go zdenerwować bo on spokojny jest.Myślałam,że wyjdzie z siebie!! ;D Jak jedziemy autobusem to on zawsze się pcha i zajmuje mi miejsce żeby wygodnie mi było ;D

Bo Ci niektórzy faceci zapomnieli jak to ich żony były w ciąży i może miały a może i nie te same problemy o których my dzisiaj piszemy

A wiecie co w pociągach jest czasami jeszcze gorzej niż w autobusach bo duszno,ludu pełno!!!!!Wiem bo często jeżdżę i co Wy dziewczyny udają,że śpią albo patrzą się w okno ale nie słyszą jak się głośno komentuje a najlepiej jakbyś przeszła te kilometry na pieszo!!! >:(

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7765 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:22 »
Kurcze w szoku jestem. Mi się nie zdarzyło, żeby mi ktoś miejsca nie ustąpił. Oczywiście nie baby - one są straszne, ale zawsze jakiś facet mi ustępował. A ja zawsze narzekałam na kulturę irlandczyków - chyba przestanę  ;D
Chociaż muszę przyznać, że ostatnio jak wsiadłam do tramwaju, to taka laska w moim wieku mniej więcej mi ustąpiła i byłam w szoku  :D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #7766 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:33 »
Dziewczyny nie zekajcie aż ktoś Wam ustąpi miejsce tylko grzecznie o to poproście! To nie wstyd... a zapewniem że nie jednemu delikwentowi zrobi się głupio i następnym razem w podobnej sytuacji sam wyjdzie z taką inicjatywą ;)
Mi osobićcie kilka razy udalo się doczekać pierwszeństwa w różnych codzinnych sprawach, ale na końcówce nie miałam już ani siły ani ochoty czekać na to, aż ktoś łaskawie ułatwi mi życie ;) Na poczcie od razu pewnie szłam do okienka z napisem "kierownik zmiany" i prosiłam o obsłużenie bez kolejki, a na zakupach w sklepie podchodziłam prosto do osoby, która stała jako pierwsza do kasowania i grzecznie prosłam o wpuszczenie bez kolejki... nigdy nie spotkałam się z odmową... czasami szeptano coś za plecami, ale jakoś mnie to nie ruszało.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #7767 dnia: 8 Kwietnia 2009, 20:57 »
JA niestety też mam mnóstwo przykrych wspomnień świadczących o poziomie kultury naszego społeczeństwa. W dziewiątym miesiącu jak sama poprosiłam o obsłużenie bez kolejki tak mnie tak baba stojące ochrzaniła że normalnie myślałam, że pod ziemię się zapadnę......tego samego dnia wieczorem zaczęłam rodzić....

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7768 dnia: 8 Kwietnia 2009, 21:42 »
w 9tym miesiącu w kolejkach nie stałam, a co... w doopie miałam gadanie za plecami!
Ja stałam w kasach "dla kobiet w widocznej ciąży", ale też cośtam gadali za plecami.

A wiecie co? Dzisiaj w Realu stanęłam w kasie dla kobiet w ciąży, z małymi dziećmi, inwalidów... i kasjerka sama mnie zawołała (przede mną stała babka z wózkiem wyładowanym po brzegi-dosłownie) i obsłużyła bez kolejki. W szoku jestem, ale miłym.

There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7769 dnia: 9 Kwietnia 2009, 09:38 »
To miałaś szczęście.Rzadko zdarza się taka sytuacja.Niby te kasy mają właśnie nam ułatwić życie :) ale nie zawsze to się sprawdza.
U mnie w przychodni gdzie chodzę do lekarza ale ogólnego to moja lekarka sama pilnuje "mojego pierwszeństwa" Kiedyś babka chciała wejść przede mną bo ona tylko.... to moja lekarka krótko zwięźle i na temat,że tu jest kobieta ciężarna i ona ma pierwszeństwo a Pani może poczekać ;D

A tak z innej beczki Dzisiaj u nas w Gdańsku jest tak ponura pogoda,że się z domu nie chcę wychodzić.Jakaś taka ospała jestem ;/