Serdeczne gratulacje dla Kasi! Niecj Juleczka rośnie zdrowo!!!

Madziq opis tej wydzieliny faktycznie pasuje do opisu czopa śluzowego - jeśli nie był podbarwiony krwią, to możesz rodzić nawet i za 2 tygodnie, jak byłby z krwią to szansa na poród w ciągu doby. Także spoko, coś się ruszyło, ale pewnie jeszcze pochodzisz w dwupaczku

No a co z obstawiankiem dat zbliżających się porodów? Madziq, Adiana...kto tam jeszcze w kolejce czeka???
Lilian, Ela - brawo! Ja chyba nie miałabym tyle odwagi
A u mnie jutro początek 8 miesiąca - ale ten czas jednak szybko leci! Wyprawka powoli się kompletuje, obecnie mam w domu mini remont, także zadyma mnie czeka do końca kwietnia, no a po majóce pora się powoli pakować do szpitala

Choć zastanawiam się cały czas nad miejscem porodu i jednak jeszcze myślę o opcji porodu w Niemczech w Schwedt lub Prenzlau. Jakoś tak dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy wkoło mnie do tego namawiają - dużo osób spotykam, które rodziły właśnie tam i są super zadowolone. Ale na zwiedzanie porodówki na Pomorzanach i w Zdrojach i tak się wybiorę - może zrobią na mnie dobre wrażenie i nie będę wydziwiać

A jak tam ciężaróweczki pojadłyście w święta??? My specjalnie pojechaliśmy nad morze w drugi dzień świąt, by nie spędzić kolejnego dnia za stołem. Ale i tak pojadłam serniczków

Na szczęście nie przekroczyłam jeszcze magicznej granicy +10kg, więc sobie troszkę folguję, ale tak sobie myślę, że trzeba będzie trochę zbastować ze słodkim

Pytanko do dziewczyn na finiszu i doświadczonych już mamusiek - czy to prawda, że w 9 miesiącu już się nie powinno za bardzo przytyć - jak to było u Was?