Autor Wątek: Pogaduchy ciężarówek  (Przeczytany 3541828 razy)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Pogaduchy ciężarówek
« Odpowiedź #7080 dnia: 10 Marca 2009, 17:30 »
U mnie ten wozek X-lander zdyskwalifikowal fakt ze nie mozna spacerowki zamontowac przodem do kierujacego. W swoim Implascie moge i nie wyobrazam sobie nie miec tego rozwiazania. Moj Maly ciagle jezdzil przodem do mnie.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7081 dnia: 10 Marca 2009, 19:57 »
A wlasnie dla mnie to nie był żaden argument na minus, myślę, że Zuzka o wiele bardziej bedzie zadowolona jak bedzie oglądać "swiat", a nie ciągle matkę :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #7082 dnia: 10 Marca 2009, 20:23 »
Dokładnie- każdemu zależy na czym innym... mi na możliwości wożenia synka przodem do mnie zależało przeogromnie... Nikodem trafi do spacerówki latem... czesto jeździmy nad wodę... a tam pszczoły, osy... wolę go mieć na oku. Mogłam iść na wiele ustępstw przy wyborze wózka, ale ta opcja była/jest dla mnie mega ważna!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7083 dnia: 10 Marca 2009, 21:37 »
Dziecko nie patrzy non stop na mame, rozglada sie przeciez. Mozna podac Mu pic, chrupka czy cokolwiek. Jak marudzi to mozna do Niego mowic a On widzi mame i jest spokojniejszy. A jak sie chce to mozna odwrocic spacerowke tylem do mamy. Zobaczymy jak przelozycie dzieci do spacerowki, czy Wam tej opcji nie zabraknie, bo na razie nie wiecie jak to jest, bo w gondolkach wozicie. Nie wiem, dla mnie to mega przydatne. 

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7084 dnia: 10 Marca 2009, 21:59 »
anulka331 pewnie, ze obadamy jak to jest w praktyce i na pewno sie podziele ALE juz teraz Zuzka ma mamcie gdzieś i chce być noszona pleckami do mnie, o żadnym przytulaniu nie ma mowy...Ona chce wszystko widzieć, jak tylko ją inaczej odwróce, że ona nie widzi to się wkurza...jak jej tak zostanie to i opcja tylem do mamy bedzie przydatna ;D

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #7085 dnia: 10 Marca 2009, 22:25 »
Zobaczymy jak przelozycie dzieci do spacerowki, czy Wam tej opcji nie zabraknie, bo na razie nie wiecie jak to jest, bo w gondolkach wozicie

Ja nie mam tej opcji i mi nie przeszkadza... Mieszkowi też... dla mnie to zbędny "bajer"...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7086 dnia: 10 Marca 2009, 22:29 »
no widzisz, a moja nie lubi jeździć przodem do kierunku jazdy...
lubi widzieć mamę, tatę lub nianię...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7087 dnia: 10 Marca 2009, 23:14 »
Dla mnie też była ta opcja nie ważna, a teraz żałuję. No i ważne jest to, co pisze dziubasek - owady. Miałabym ją na oku, a tak? nie widziałam co się u niej dzieje, a zaglądać ciągle przez okienko jest uciążliwe.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7088 dnia: 11 Marca 2009, 07:01 »
Tak to jest, ze dopiero pozniej, po czasie okazuje sie co nasze dziecko lubi, czego nie. Ja wolalam miec ta opcje (nie uwazam ze to 'bajer'), jesli Maly wolalby byc wozony tylem to by tak jezdzil. Chodzi mi o sama mozliwosc, a w X jej nie ma. Ale kazdy ma swoje upodobania i ich nie neguje :-D

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #7089 dnia: 11 Marca 2009, 07:30 »
Dla mnie ta opcja nie była jakoś specjalnie ważna. Teraz będę testowała to w praktyce...jak panna zareaguje....

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
« Odpowiedź #7090 dnia: 11 Marca 2009, 12:46 »
Fajnie że jest aż tyle opini na temat tego wózka, każda rada jest cenna. Nie ukrywam że dla mnie to też pewna wada jeśli chodzi o brak możliwości zamontowania spacerówki w obydwie strony. Napewno każdy wózek ma jakieś wady, x-lander ma dobre parametry i jest ogólnie chwalony wśród użytkowników a do tego ma dość atrakcyjną cenę, nie ukrywam że spodobał mi się też mutsiak tylko że u nas w sklepie za cenę mutsiaka mam x-landera z pełnym wyposażeniem, a sami wiecie ile wszysko teraz kosztuje. Waga wózka jakiegokolwiek nie ma dla mnie żadnego znaczenie bo mieszkamy w domku więc nie muszę znosić go po schodach, dodatkowo szukam wózka z dobrą amortyzacją i sprawdzającego się szczególnie w trudnym terenie, mieszkam blisko lasu i z chodnikami u nas w okolicy raczej trudno więc koła muszą sprawdzić się głównie w terenie. Co do budki w spacerówce x-landera ponoć w nowych modelach zostało to ulepszone, jeszcze nie widziałam nowej kolekcji w sklepie ale może faktycznie poprawili to rozwiązanie. No i jak dla mnie wózek nie może być trójkołowy i z piankowymi kołami takie modele odrazu skreślam na wstępie.
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #7091 dnia: 11 Marca 2009, 13:08 »
Hej hej :-)

Ja też słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat x-landerów - w szczecinie to bardzo popularne wózki z tego co zauważyłam :-)
Kasia-Wrocław my się decydujemy właśnie na Bartatinę Freeline - moja kumpelka ma Classic i bardzo sobie chwali, a i mi się spodobał ten wózek jakoś tak szczególnie podczas pierwszej wizyty w hurtownii - jakiś taki fajnie miękki w zawieszeniu i budka duża, no i pompowane 4 duże kółka - a ja będę po lasach i polach śmigać z dzidźkiem :-) Trochę mi się te nowe kolorki mniej podobają na 2009r., ale może uda nam się kupić jeszcze ten beżowy w kwiatki z zeszłej kolekcji? Do tego dokupujemy fotelik maxi-cosi cabrio. Kasiu a u Ciebie jak się Bartatinka sprawuje? Moja koleżanka jedynie narzekała troszkę, że jak chowa wózek do bagażnika, to musi zdejmować kółka (co nie sprawiało jej wprawdzie zbyt dużego kłopotu) - ale my na szczęście chyba mamy większy bagażnik - mężu jeszcze właśnie musi wszystko pomierzyć :-)

Wczoraj byliśmy na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia - było trochę śmiechu, bo panowie mieli za zadanie ćwiczyć kąpanie, przewijanie i przebieranie bobasków :-) Mojemu mężowi poszło przyznam całkiem nieźle - dumna z niego byłam :-) Cieszę się, że tak się zaangażował! Na poczatku ciąży miał trochę oporów, ale im brzuszek większy i im lepszy kontakt z naszą dzidzią, to tym bardziej się wczuwa - gada do brzucha, wita się i żegna - no a dzidzia dzielnie go kopie i tata się cieszy :-)

Proszę trzymajcie dzisiaj za nas kciukaski, bo idziemy na usg 3d/4d i będziemy dokładnie oglądać nasze dziecię - idziemy na Unię do dr Węgrzynowskiego, akurat się miejsce dziś zwolniło, a mieliśmy iść dopiero na początku kwietnia. Mam nadzieję, że potwierdzi się, że będzie dziewczynka  ::) bo na ostatnim usg u naszego lekarza, to nie było tak za dokładnie widać...ale byłby numer :-)

Pozdrowionka ;-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #7092 dnia: 11 Marca 2009, 13:22 »
Oczywiście my będziemy trzymać kciuki.
Tez się zastanawialiśmy nad takim USG ale w końcu sama nie wiem :(

A co do tych wózków X to tu też ich pełno i tak jakby na jedno kopyto!!A Ja tak lubię mieć coś innego hi hi

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #7093 dnia: 11 Marca 2009, 13:28 »
A ja dostanę chyba wózek od mojej siostry, bo akurat jak nam się dzidzia urodzi, to swoją będą wysadzać z wózka :)
I tym sposobem będę mieć wózek MOON - nic więcej o nim nie wiem :) tylko tyle, że ma 6 kółek (4 kółka z przodu - czyli 2 podwójne). No i gondola użyta była może z 3 razy - w kolorze niebieskim, a spacerówka czerwona.

Zawsze to jakaś oszczędność :)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #7094 dnia: 11 Marca 2009, 13:54 »
Mozna dołączyć?:))

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7095 dnia: 11 Marca 2009, 14:35 »
A w moim miescie nie ma X-landerow bo jedyny sklep z wozkami ich nie prowadzi ;D Ja kupilam nie u nas w miescie i o to jak na razie jestem jedyna znana mi posiadaczka ;D Widuje wiele wózkow, głownie Mutsy i Taco ale mojego nie ;D ;D ;D

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #7096 dnia: 11 Marca 2009, 16:06 »
Dziewczynki chciałabym podpytać jak to jest z tymi przepowiedniami dotyczącymi płci, bo mówią, że jak chęć na kwaśne to chłopak, na słodkie to dziewczynka, a jak było u Was??? sprawdziło się to???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #7097 dnia: 11 Marca 2009, 16:12 »
niestety przepowiednie nijak się mają do płci...

u mnie było "na kwaśne" i też mi chłopaka wmawiano
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #7098 dnia: 11 Marca 2009, 16:18 »
u mnie jest słodkie a będzie synek, a przyjaciółka miesiąc dłużej w ciąży i tylko kwaśne by jadła i także będzie chłopak, więc w naszym przypadku nijak się nie sprawdza.

Będzie Synek:)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #7099 dnia: 11 Marca 2009, 16:25 »
A ja jadłam i słodkie i kwaśne :D

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #7100 dnia: 11 Marca 2009, 16:28 »
Czyli jest jeszcze szansa na dziewuszkę  ;D

Bo u mnie to tylko kwaśne króluje  :P

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7101 dnia: 11 Marca 2009, 16:33 »
Ktoś coś mówił o słodkim??

Tak bardzo bardzo!!Jestem na początku 7 miesiąca hi hi i jadłabym tonami słodkie hi hi
i bardzo bardzo chętnie owoce!!!!!

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #7102 dnia: 11 Marca 2009, 16:44 »
A ja nie mam ani na słodkie, ani na kwaśne :)

Chciałabym już wiedzieć, czy będziemy mieć chłopca czy dziewczynkę, no ale przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać. Na następnym USG za tydzień (w 14 tyg.) pewnie jeszcze nie będzie widać.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #7103 dnia: 11 Marca 2009, 16:55 »
ja na początku jadłam tylko kwaśne i ostre a teraz jem tylko słodkie i wszystko co jest na bazie mleka  ;D

Morgan  witaj w pogaduchach  ;D

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7104 dnia: 11 Marca 2009, 17:33 »
Około 20 tygodnia o ile się nie myle można rozpoznać płeć.Dużo zależy od ułożenia dzidziusia :)

Kochane do połowy ciąży mój organizm w ogóle nie przyjmował w ogóle mleka!!!!Ale owoce typu banany taaak i owszem
Jadłbym non stop rosół!!!!!!!!! O tak to jest to

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #7105 dnia: 11 Marca 2009, 18:00 »

A ja nie mam poki co zadnych zachcianek, raczej jem i slodkie i kwasne :)) Poki co oczywiscie...

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #7106 dnia: 11 Marca 2009, 18:10 »
ja wcinam tylko slodkie i też będzie chłopak hehe

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #7107 dnia: 11 Marca 2009, 19:14 »
a ja wcinam słodkości i duzo owoców na kwasne raczej ochoty nie mam ...tyle co ogorasa do obiadku :P okaze sie w praniu moze za 4 tyg bedzie juz cosik wiadomo i zobaczymy czy sie sprawdza :)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
« Odpowiedź #7108 dnia: 11 Marca 2009, 23:24 »
Witajcie wieczorkiem!
Witam nowe ciężaróweczki! A słyszałam że i kolejne fasolki się pojawiły na wątku staraczków, więc może tutaj się i gwarniej zrobi?

Przede wszystkim melduję się po usg! Niestety mała Zosieńka znowu nie chciała współpracować i ułożyła się do nas pleckami i pupką  Dlatego lekarz stwierdził, że 3D nie ma sensu, bo i tak nie będzie zbyt dużo widać poza pleckami :-D
Więc zrobiliśmy zwykłe usg z dokładną echokardiografią serduszka. Wszystko w jak najlepszym porządeczku z serduszkiem i wszystkimi narządami. Policzyliśmy też wszystkie paluszki, podejrzeliśmy tak od spodu buźkę ze ślicznym zadartym noskiem, dzidzia dawała nam jakieś znaki - głównie takie "pif-paf spadówka mi stąd"  No i lekarz nei miał wątpliwości że to dziewuszka, choć my znowu nic nie zobaczyliśmy bo nóżki miała razem  Waży 885g, wymiary zgodne z terminem wg OM.
Nie będziemy już robić kolejnego podejścia do 3d, ważne że dziecko zdrowe i ładnie rośnie, resztę zobaczymy za 3 miesiące na żywo ;-)

a co do zachcianek, to ja mam apetyt na słodkie i kwaśne :-) a dziewczynka mi się potwierdziła z chińską tabelką płci oraz z własnym przeczuciem - od początku myślałam, że będzie dziewczę - nawet suwak różowy od razu wstawiłam :-)
A co do tycia, to ja zaczynam teraz dopiero tyć tak na dobre - do 6 miesiąca czułam się mimo wszystko dość szczupło, teraz na początku 7 miesiąca mam 5,5kg na plusie, obwód brzucha 102cm i czuję, że nabieram ciała... no zobaczymy jak to będzie w III trymestrze???

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #7109 dnia: 12 Marca 2009, 07:29 »
Halo
Obri a powiedz mi na kiedy masz termin??
Ja mam na 24 czerwca hi hi :)

Mój obwodzik brzuszka na początku 25 tygodnia to 110cm hmmmm
a waga??To dziwne bo jak pierwszy raz mnie warzyli to 78kg a teraz warzę 79,5 niby dużo nie przytyłam ale brzuszek ładniutki ;d;d
Do czerwca mam jeszcze kawałek czasu i pewnie jeszcze dojdę do ładnej wagi i większego obwodzika brzuszka hi hi