Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 91452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1260 dnia: 22 Maja 2007, 11:50 »
No własnie sie zastanawiam, tylko gdzie ja znajde wozek ktory podobnie jak ten spełnia tyle moich wymogów  ??? Pytałam mamy jaki wózek miał moj brat. Ona miała taki rozkładany ale nie na płasko tylko tak prawie płasko. Jeny glupi wozek :P Ludzie kupują ten wózek wiec nie moze byc taki zły  ::)
Pewnie najlepiej jakby sie tak rozkładał jak ten Mikado:

A takie wozki tez są i ludzie tez je kupuja a dzieciaczkom nic sie nie dzieje :

Ale mam dylemata  :'( :'( :'(
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2007, 11:56 wysłana przez Antalis »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1261 dnia: 22 Maja 2007, 11:53 »
no wlasnie najlepiej jakby sie tak rozkładał on i tak nie jest super extra na plasko jak gondola ale przyjnajmniej nie ma takiej dziury
moja siostra kiedys miała taki wózek i jak mały sie przesiadł w spacerówka to po pierwszym spacerze kupila nowy wózek

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1262 dnia: 22 Maja 2007, 14:29 »
Coz ... w czwartek jade do sklepu obbadac wozek wzdłuz i wszez :)
Na co mam jeszcze zwrocic uwage ???

Jechałabym jutro ale musze sad nawiedzic  >:( Durnie przysłali mi postanowienie na ktorym widnieje ze mieszkanie dostala moja siostra i ja  a o ziemi w gorach ani slowa  :mdleje: Co za palanty tam siedzą  ???

A teraz cos na osłode - oto jak mój mąz przygotowywuje sie do ojcostwa :) Wszak praktyka czyni mistrza  ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1263 dnia: 22 Maja 2007, 17:20 »
A coż to za mały Słodziak???? :) jaki Bobas cudny... nie mogę.... Jak widzę takie maluchy to jeszcze bardziej swojego się doczekać nie mogę.... ::)

Co do wózka to myślę tak samo jak jagódka, ale to juz sama musisz podjąć decyzję.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1264 dnia: 22 Maja 2007, 17:42 »
A coż to za mały Słodziak???? :) jaki Bobas cudny... nie mogę....

A to Bartus - synek znajomej Rafała :) Tak to moj maz ciezko pracuje :P bawi sie z maluszkami :) a przy okazji wprawy nabiera :)

A co do wozka to jedziemy go jeszcze raz zobaczyc, sprawdzimy jak to tam wyglada.
Jak nie bedzie nam pasowal to kupimy albo Chicco Enjoy albo Boldera niebieskiego albo czarnego ale 4-kołowca :)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 22 Maja 2007, 18:17 »
Antalis kup Boldera :) Są superowe!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1266 dnia: 22 Maja 2007, 18:21 »
Antalis kup Boldera :) Są superowe!

A widziałas Go na zywo ? Kule Demka ma Boldera czy Drivera  :drapanie: Ma ktoras Boldera ? bo juz nie umiem si epolapac :P Musze wiedziec jak sie rozkłada ,jakie ma koła ... kule o co jeszcze pytac  ???

Sadzicie ze pasuje dla chlopaka  ??? Te w kwiaty nie sa wyscielane polarkiem tak jak te bez kwiatow co jest chyba plusem :)
« Ostatnia zmiana: 22 Maja 2007, 18:24 wysłana przez Antalis »

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1267 dnia: 22 Maja 2007, 19:14 »

Antalis wg mnie wózek musi spełniać takie kryteria:
-duża gondola (co najmniej 80cm długości) - a gondolka w Bolderze ma 80 x 36 i jest nawet spora, więc pasuje :)
-cztery duże pompowane koła (lepsza amortyzacja);
-z podnoszonym dnem, żeby dziecko mogło siedzieć;
-skrętne koła, ale z blokadą
-dobrej firmy

Czytałam gdzieś również, żeby przy zakupie wózka sprawdzić na wszelki wypadek gdzie jest serwis i czy otrzymacie wózek zastępczy. Bo jak coś się zepsuje, a serwis naprawy może być w innym mieście to zostaniecie z niczym.

Hmm polarek - a w lato to ten polarek będzie praktyczny?
Antlis, a czemu nie chcesz jakiegoś zielonego kolorku np?
Napisane: 22-05-2007, 19:11:39
a mnie pomyliło się z wózkiem bebecar tracker :( sorki Antalis

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1268 dnia: 22 Maja 2007, 19:21 »
Hmm polarek - a w lato to ten polarek będzie praktyczny?
Antlis, a czemu nie chcesz jakiegoś zielonego kolorku np?

Własnei te w kwiatki sa bez polarku zreszta nawet jakby to moje malenstwo w lato jzu bedzie jezdzilo w spacerowce gdzie polarku nie ma :)

Spoko kazdy sie pomylic moze .Bebecar fajny ale nie dam takiej kasy za wozek.
No to nikomu ten niebieski wozek sie nie podoba :P

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 22 Maja 2007, 19:23 »
Antalis jeszcze słyszałam, ze w bolderze gondolka nie ma uchwytów tylko otworki. To chyba niewygodne bardzo musi być.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1270 dnia: 22 Maja 2007, 19:31 »
Antalis jeszcze słyszałam, ze w bolderze gondolka nie ma uchwytów tylko otworki. To chyba niewygodne bardzo musi być.

Tak wiem - sa takie otwory tylko. Nie ma z tym wiekszego problemu bo wozek bedzie zostawiany w wozkowni a nawet jesli bede czasem musiala go wniesc to ni ejest to taki etrudne. Coneco v3 tez tego ni ema a nosilam go sobie w sklepie i byl wygodny :) Nie moge az tak wybrzydzac :P

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1271 dnia: 22 Maja 2007, 20:22 »
a mnie bolder sie bardzo podoba a te w kwiatki to juz  sa zaj......
sklada sie bardzo łątwo nie ma problemu
ja mam volanta i tez jest fajny
a anulkaa ma drivera

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1272 dnia: 23 Maja 2007, 00:25 »
Antalis musisz jeszcze do gondoli doliczyć kilka kg Kacperka, zakupy torbę z pierdołami i już z tą wygodą wnoszenia różnie może być. Ja bym jeszcze zwróciła uwagę czy spacerówka montuje się w obu kierunach, bo czasem dobrze mieć dzieciaczka na oku, a jak jest odwrócony tyłem do mamy to gorzej. Może to nie ma aż takiego znaczenia jak maluch jest już większy, ale jak jest świeżo przesadzony do spacerówki to dla mnie przynajmniej ma to znaczenie. Gondola duża cchociaz rodzisz we wrześniu więc do końca zimy spokojnie  maluszka powozisz. Bebecar ma jedną z największych gondoli na rynku i dla mnie to też było ważne, żeby moja mała do końca zimy dała się tam upchnąć w kombinezonie, śpiworki i jeszcze z kocykiem dodatkowym, wiadomo gondola jest jednak lepiej zabudowana. Kubełkowe siedzenie w spacerówce jakoś do mnie nie przemawia, połóż się na podłodze oprzyj zgięte nogi o tapczan, raczej niewygodnie śpi się w tej pozycji już nie wspomnę że jedyną możliwą wtedy pozycją jest ta na wznak więc dziciaczek jes najzwyczajniej w świecie unieruchomiony, a wiadomo że maluchy lubią spać na spacerkach, co jeszcze koła to musisz przemyśleć gdzie będziecie jeździć na spacery bo jak planujecie jakies wertepy to pompowane lepiej się sprawdzą, koniecznie skrętne ale z możliwością blokowania. Cena wiadomo też jest istotna i zależy ile chcecie wydać bo jeśli różnica jest 100-200 zł to akurat w przypadku zakupu wóżka nie jest aż tak istotna i może warto pooglądać też te droższe wózki, tym bardziej że jeśli decydujecie się na 3 funkcyjny typu gondola, spacerówka i fotelik to zakładacie że wózek posłuży wam minimum 1,5 - 2 lata, a na taki przedział czacu warto zainwestować. Bo jeśli nie to chyba lepiej kupić tańszą gondolę którą i tak używa się ok 7-8 miesięcy(wersja optymistyczna) i lepiej zainwestować już w lepszą spacerówkę z której korzysta się jednak dłużej.  Boldery chyba kosztują ok 1500-1700 zł więc też do tanich nie należą i słyszałam opinie że volanty jednak są fajniejsze. Ciężka decyzja przed wami i nie zazdroszczę, ja na swój wózek byłam napalona od dawna i oględziny w sklepie tylko mnie upewniły, że to ten właściwy.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1273 dnia: 23 Maja 2007, 08:22 »
Aga, a ja nadal obstawiam hauck Ontario. Nawet na ślepo :) Ma duże koła - to chciałaś, kłądzie sięspacerówka na płasko - też ważne, i ogólnie jest fantastyczny!
Modny wielofunkcyjny wózek z przekładaną rączką.
W wyposażeniu standardowym: gondola, pompowane koła.
Pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa z ochraniaczami
Okienko w budce
Regulowany podnóżek oraz oparcie włącznie z pozycją leżącą
Zdejmowany pałąk, budka regulowana z możliwością zdjęcia
Gondola z uszami do noszenia
Hamulec nożny
Gondolę można przerobić w ocieplacz - odczepiając boki i wyciągając usztywnienie
Tapicerka łatwa do ściągnięcia
Pojemny kosz na zakupy

Wymiary:
- po złożeniu 103/66/55cm
- wysokość położenia rączki: 109cm
- długość siedziska: 24cm
- długość siedziska po rozłożeniu do pozycji leżącej: 90cm
- szerokość siedziska: 30cm
- szerokość wózka: 66cm
- średnica kół: 30cm

Waga:
- 14kg

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1274 dnia: 23 Maja 2007, 16:52 »
Dzieki dziewczyny za rady. Zobaczymy jutro ...

Dzis byłam w sadzie ... no comments po prostu.
By poprawic sobie humorek kupiłam sobie tunike :) A maluszkowi na Allegro :

Mezus tez zrobila jakies zakupki ale fotki potem :)Zmykam na obiadek :)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1275 dnia: 23 Maja 2007, 17:37 »
wspaniałe te białe butki

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1276 dnia: 23 Maja 2007, 18:31 »
Dzieki :) pełno takich na Allegro :) Niby z rozowym ale mi to nie przeszkadza - nie popadam w paranoje :P i dlatego nasz synek bedzie w takich tuptał :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1277 dnia: 23 Maja 2007, 18:32 »
haha ten strój jak dla Św mikołaja :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
« Odpowiedź #1278 dnia: 23 Maja 2007, 22:34 »
Antalis pochwal sie tuniką!!! :)  8)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1279 dnia: 24 Maja 2007, 21:19 »
Witam dziewczynki :)
Dopiero wrociłam do domku. Dzis dzien cały spedzony " w drodze ".
Bylismy ogladac wozki :) Juz wszystko wiemy - kupujemy dwa :) z tym ze spacerowke kupimy jak maluszek bedzie juz na swiecie i bedzie mozna go do niego "przymiwrzyc" a gleboki i tak kupujemy dwufunkcyjny :)
Zdecydowalismy sie na Roana :) w kolorze chyba takim ( choc mnie korca kwiatuszki :P ) :

Wozek posiada wszystko co posiadac powinien, jest dosc miekki i  :) Spacerowka z niego mi nie bardzo podchodzi , zreszta pani w sklepie powiedziala ze i tak wiekszosc rodzicow po kupieniu wielofunkcyjnego wraca za jakis czas po zwykla "parasolke" :)
Byłam tez w hurtowni ciuszkow gdzie kupilam az malenkie buciki :) Do tego mama kupila nam kocyk-spiworek ale zdjecia beda w niedziele bo wszystko to zostało u rodziców.
Dostalam tez dzis prezent od naszej kofanej moniki-mf  :-* Biedna musiała to na poczte tachac  :'(

A teraz moj sliczny brzusio 23t 3d ładna tunika, brzydkie włoski i jeszcze brzydsza facjata ( wygladam jak "idz stad i nie wracaj " :P

P.S Za 16 dni nasza 100-dniówka  :mdleje:
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2007, 21:23 wysłana przez Antalis »

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1280 dnia: 24 Maja 2007, 21:33 »
śliczna ta tunika :-)

a co do wózka, to ja bym się chyba bała, że taki jasny kolorek szybko się zabrudzi...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1281 dnia: 24 Maja 2007, 21:37 »
co do wózka, to ja bym się chyba bała, że taki jasny kolorek szybko się zabrudzi...
Tez sie nad tym zastanawiamy  :drapanie: Choc Pani w sklepie tlumaczyła ze teraz te materiały sa łatwe do "umycia" . No zobaczymy jeszcze na co sie zdecydujemy :) Najwazniejsze ze wybor wozka mamy za soba :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 24 Maja 2007, 21:42 »
co do wózka, to ja bym się chyba bała, że taki jasny kolorek szybko się zabrudzi...
Tez sie nad tym zastanawiamy  :drapanie: Choc Pani w sklepie tlumaczyła ze teraz te materiały sa łatwe do "umycia" . No zobaczymy jeszcze na co sie zdecydujemy :) Najwazniejsze ze wybor wozka mamy za soba :)

no niby łatwo, ale prałam raz nasz duży wózek cąły i rzadna to frajda ::)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 24 Maja 2007, 21:54 »
Antalis z tym pastwieniem sie nad swoim wyglądem zdecydowanie przesadzasz i niebawem zbierzesz od nas forumek niezłe lanie. taka fajna, młoda dziewczyna a tak narzeka... no no no...żeby mi to było ostatni raz :)  ;D

tunika jest sliczna, ty w niej slicznie wygladasz i juz nie ma bata - brzusia nie ukryjesz. jest cudny, a figura Twoja..... pozazdroscic :)

ahaaa a co do wózka.....teraz juz wiem...to jest taki sam jak miałam okazje ostatnio prowadzic....kolorek byl tylko neico ciemniejszy - chyba ta kratka była granatowo beżowa. wózek super jesli chodzi o amortyzacje, gondolka dosyc duza i w miare głeboka. torba pojemna, szybkie zapianie na te zatrzaski i chyba macie do tego parasolke prawda?? bałam sie na poczatku tych nie skretnych kółek ale przy podjezdzaniu pod kraweznik itp sa super. no i ta regulowana wysokosc raczki, super sprawa. moge zapytac o cene??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1284 dnia: 24 Maja 2007, 22:13 »
Mam lustro w domu :P Zreszta zawsze byłam wymagająca :)
Co do tuniki to ciesze sie ze sie podoba :) Siostra ma taka tylko czarno białą - tylko brzuszka jej brakuje :P

Brzuszek faktycznie nie da sie juz ukryc :) Juz jest co dzwigac a gdzie tam koniec :P

Co do wozka - głeboki odpowiada mi w 100% a na spacerówke przyjdzie czas , no chyba ze cos lub ktos przekona mnie to spacerowki Roana :P Bałam sie tych nieskretnych kółek ale wozek jest lekki wiec nie ma problemu :) No i ma uchwyty w gondolce i  :)

Wozek kosztuje ok 1100zł bez fotelika ale znalazłam tez Roan'a Kortine - inentyczny chyba jak Marita tyle ze Marita ma taki plastikowy spod a Kortina ma wykonczony materiałem. No i cena to ok 700-800zł .
A ze planujemy kupic osobna spacerówke to kupimy te Kortine :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1285 dnia: 25 Maja 2007, 07:25 »
7 rano a  ja sie juz nudze :(
Przeszukuje Allegro - tak dla frajdy. Znalazłam kocyko-śpiworek jaki dostalismy wczoraj dla małego. Wyglada mniej wiecej tak tylko jest zółty i tez ma tego misia :)

I kupimy jeszcze małemu taki kocyk:

Wymiary kocyka 80 x 90 cm. Tylko nie wiem czy biały czy niebieski :)
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2007, 07:33 wysłana przez Antalis »

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1286 dnia: 25 Maja 2007, 09:04 »
ja byłabym za niebieskiem. chyba bardziej prakyczny kolorek a dla chłopca jak znalazł.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1287 dnia: 25 Maja 2007, 09:24 »
Antalis ten wybrany przez Was wózek bardzo mi się podoba, tylko nie wiem czy na zimową porę nie wzięłabym nieco ciemnieszego spodu ::) a co do Ciebie - kobito, Ty się uspokój bo masz figurkę że ho ho ... niejedna dziewczyna chciałaby tak wyglądać :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1288 dnia: 25 Maja 2007, 10:23 »
Zastanawiam sie nad takimi ciemniejszymi kolorami :

Kule chyba sie wybiore do Real'a po Pampersy i Lovele :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1289 dnia: 25 Maja 2007, 10:29 »
Na mój gust to pierwszy - ale to nie ja wózek wybieram ;D