O rajusku

Super babel w "moim" foteliku

Ciesze sie ze Coneco sprawuje sie dobrze

A ja za godzinke jade po gacie dla siebie bo moje ulubione przedwczoraj przeszły w niepamiec

.Oczywiscie ciezko bedzie mi cos znalezc bo te ciazowe 36 sa za duze na mnie chyba z racji tego ze rosnie mi tylko brzuch a reszta w miare zostaje w stanie nienaruszonym, a spodnie wszytkie sa jakies takie szeroko robione. No nic zobaczymy - w razie czego bede chodzic bez

Po wczorajszych urodzinkach byłam mega zmeczona

Moja siostra dała mi dwie płytki z piosenkami dla maluszka

Bedzie miał czego słuchac

A tak to dzis zaczynamy 25 tydzien
TYDZIEŃ 25
(23. tydzień po poczęciu) Gdy córeczka staje się mamą Pamiętasz o ćwiczeniach Kegla ? Polegają one na zaciskaniu mięśni pochwy i odbytu na ok. 8-10 sekund. Jeśli brzmi to dla Ciebie zbyt abstrakcyjnie, spróbuj poćwiczyć w toalecie podczas oddawania moczu, wstrzymując jego strumień Wykonywane regularnie ćwiczenia Kegla wzmacniają mięśnie dna miednicy, ułatwiając poród.
Możesz zauważyć u siebie wrażliwość na światło, związaną ze zmniejszeniem się ilości płynu w oku. Jeśli suchość oka powoduje u Ciebie ból i pieczenie, stosuj "sztuczne łzy", dostępne w aptekach bez recepty.
TyW miarę zbliżania się do terminu porodu zapewne zmieniają się Twoje stosunki z własną matką. To świetna okazja, aby się do siebie zbliżyć, dlatego pamiętaj, aby dużo z nią rozmawiać, a jeśli nie masz takiej możliwości - może zdecydujesz się zapisywać swoje odczucia w pamiętniku ?
Emocje, jakie pojawiają się u Ciebie w relacji z Twoją mamą, mają ogromne znaczenie dla rozwoju Twoich uczuć do dziecka. Na tej podstawie tworzysz pewien model swoich zachowań. Z pewnością wracasz we wspomnieniach do swojego dzieciństwa i zastanawiasz się, czy chcesz być podobną mamą dla Twojego dziecka, czy zupełnie inną, niż Twoja mama. Takie rozważania mogą być podstawą do kształtowania się Twoich postaw macierzyńskich.
Twoje dzieckoDziecko waży już ponad 500 g i ma około 32 centymetrów "wzrostu". Mimo niewielkiej ilości tłuszczu oraz wrażliwej skóry, jest już w pełni ukształtowany. Ciałko dziecka pokrywa maź płodowa, której zadaniem jest ochrona skóry przed stwardnieniem i zmacerowaniem przez sole mineralne, zawarte w płynie owodniowym. Maluszek poznaje swoje otoczenie, dotykając rączkami, nóżkami i innymi częściami ciała wewnętrznych ścian macicy. Zdarza się, że próbuje palcami dłoni chwycić pępowinę!
Za 12 dni nasza 100-dniówka

P.S.Rany niech ktoś wytnie wszystkie drzewa i całą trawe bo ta alergia mnie dobije