Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #840 dnia: 10 Kwietnia 2007, 15:04 »
Cytat: "Antalis"
Wypluj to  

tfu tfu tfu  :los:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #841 dnia: 10 Kwietnia 2007, 15:06 »
Cytat: "madziulek"
tfu tfu tfu

Hehe :)
Oczywiscie z syna tez cieszyc sie bede.Najwazniejsze by zdrowe bylo prawda :)
Dzwonie na poczte ... zobaczymy co mi powiedzą.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #842 dnia: 10 Kwietnia 2007, 15:53 »
No Antalis, brzuszek miodzio :) A co do poczty i listonoszki....  :mdleje:  :boks_4: Słów brak!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #843 dnia: 10 Kwietnia 2007, 17:18 »
Cytat: "anulka33"
No Antalis, brzuszek miodzio

Kju :)
Cytat: "anulka33"
A co do poczty i listonoszki....   Słów brak!

No niestety :(

Siostra odebrała mi wyniki z dzisiejszych badan - siuski ok, zadnego stany zapalnego czy innego swinstwa nie stwierdzono za to morfologia spada.Hemoglobina 12g/dl ... a prze ciaza to ja 17g/dl miałam. Ogolnie wszystko mi spadło. Mam jesc duzo owockow i jarzynek oraz pic soczek z czarnej porzeczki .

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #844 dnia: 10 Kwietnia 2007, 18:19 »
mmmm to same smaczne rzeczy masz wcina. no tak to jest...jak to lekarka powiedziala do znajomej - nie martw się, dziecko zabierze sobie z ciebie wszystko co mu potrzeba. miala tak kiepskie ywniki krwi ze w polowie ciazy trafila do szpitala. na szczescie zmienili jej leki i wszystko sie naprostowalo ale az do konca ciazy dzidzia brala z niej mase jej witaminek i innych substancji

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #845 dnia: 10 Kwietnia 2007, 18:41 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
dzidzia brala z niej mase jej witaminek i innych substancji

Tak to juz jest w tym stanie.Staram sie jesc dobrze i zdrowo ale widocznie maluch potrzebuje wiecej by urosnac duzym :) Coz bede jesc jeszcze wiecej owockow i jarzynek-dla Tajniaka wszystko :)

A ten brzuszek to oczywiscie 17t 1d ciazy a nie jak pisalam poprzednio 16tydzien :P

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #846 dnia: 10 Kwietnia 2007, 18:57 »
Tej samej listonoszki to obie chyba nie mamy, bo to duża odległosć, ale ostatnio jak dostałam paczke to ją głupia wcisła tak do skrzynki, ze wyjąć się nie dało i tzreba było całą skrzynie otwierać, żeby wyciągnąć... się zastanawiałam jak ona to tam wepchnęła :drapanie:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #847 dnia: 10 Kwietnia 2007, 19:02 »
Cytat: "Yukari-chan"
ostatnio jak dostałam paczke to ją głupia wcisła tak do skrzynki, ze wyjąć się nie dało i trzeba było całą skrzynie otwierać, żeby wyciągnąć

My mielismy to samo - nie wiem jakim cudem ten babsztyl wsadzil taka pake do tak małej skrzynki.Jakby bylo tam cos łatwogniecacego sie itp. to juz po sprawie.
Ostatnio dostalam ciuszki ktore zamawialam Madziulkowi a był to rampersik i pajacyk z kaftanikiem wiec paczka dosc pokazna.A najgorsze w tym wszystkim jest to ze była to paczka polecona a Ci z poczty zamiast ruszyc dupe do gory badz wypisac awizo -wcisneli paczke do skrzynki.Ciekawe czy jest podrobiony podpis na dowodzie odbioru :drapanie: .  Ehh...zabic to mało :(
Teraz wszystkie zakupki Allegro ida do mojej mamy.Ostatnio kupilam butelki dla maluszka i juz widze jak ta listonoszka - flądra ładuje butle do mojej skrzynki razem z piecioma bodziakami i opakowaniem na smoczek  :mdleje:

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #848 dnia: 10 Kwietnia 2007, 20:05 »
Antalis ależ masz sliczny brzusio.....słoooodki. A ty nadal taka szczuplutka jesteś, gratuluje!

a pokażesz buźke czy już się zmieniłaś czy nie? :) oczywiście jeśli nie chcesz to nie nalegam :) :skacza:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #849 dnia: 10 Kwietnia 2007, 20:13 »
A ty nadal taka szczuplutka jesteś

Tak ??Ciekawe z ktorej strony :P

a pokażesz buźke czy już się zmieniłaś czy nie?

Coz poki co sama sobie zdjecia robie bo maz ma do pracy na popoludnie ale week ma wolny więc zrobi mi sesyjke z moja facjata :P

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #850 dnia: 10 Kwietnia 2007, 23:02 »
Coz poki co sama sobie zdjecia robie bo maz ma do pracy na popoludnie ale week ma wolny więc zrobi mi sesyjke z moja facjata

:skacza:  ooo no to super :) czekamy na foteczki :)

a szczuplutka to jesteś...jedynie brzusio z tajniaczkiem a reszta tak samo :)

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #851 dnia: 11 Kwietnia 2007, 07:38 »
No to czekamy na fotki :)
no mi ogólnie tez wyniki spadaja ..cóż zrobić nasze słodziaki z nas wyciągaja to co najlepsze :)
Kuba 2007
Szymon 2010

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #852 dnia: 11 Kwietnia 2007, 08:00 »
Antalis brzuszek masz rzeczywiście jeszcze malutki!!! A wynikami sięnie martw - ja mam tragiczne i nadal żyje :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #853 dnia: 11 Kwietnia 2007, 17:00 »
Cytat: "rybkawiedenka"
wynikami sięnie martw

Nie martwie sie, moze tylko troche wkurzam bo za niedługo zamienie sie w krolika tyle wcinam jarzyn i owockow, pijam soczki a tu wyniki spadaja.

Mąż kupil mi wczoraj Fissan - chyba nie bedzie mnie kochał z rozstępami :p.Chciałam kupic zwykłą oliwke Bambino ale ten sie uparł no i mam Fissan. Dzis bylismy pozałatwiac sprawe spadku w US a po drodze obejrzelismy wozeczki. Maz z zaciekawieniem słuchał co Pani mówiła, zdziwiony był wyposazeniem dzisiejszych wózkow :) postanowił ze w sobotę jedziemy do hurtowni z art.dziecięcymi poogladac wozki :) Chyba Go wzieło :P Ciekawe kto teraz bedzie chorował na zakupki dla Tajniaka :P

W poniedziałek wizyta - juz nie moge si edoczekac.Mam nadzieje ze wszystko jest ok.

rybkawiedenka
  • Gość
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #854 dnia: 11 Kwietnia 2007, 19:08 »
Mam nadzieje ze wszystko jest ok
Jest, jest!

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #855 dnia: 11 Kwietnia 2007, 20:43 »
Antalis musi i na pewno jest ok :)

Tajniaczek nadal daje o sobie znaki??

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #856 dnia: 12 Kwietnia 2007, 08:00 »
Tajniaczek nadal daje o sobie znaki??

:hahahaha:  :tak_2:  o takie delikatne cosik - no nie wiem jak to okreslic.To tak jakby Tajniak naciagal mi skore i puszczal i czuje to w dole brzuszka :drapanie: czasem jest tylko raz czy dwa a czasem cała seria jak z kałacha :P.

Wczoraj ogladałam Rozmowy w toku i coraz bardziej boje sie tego genetycznego USG :nie: Chyba jednak poprosze w poniedziałek lekarza i dodatkowe USG jak nie bedzie duzo pacjentek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #857 dnia: 12 Kwietnia 2007, 08:18 »
Mąż kupil mi wczoraj Fissan

dba o Ciebie ;)

po drodze obejrzelismy wozeczki. Maz z zaciekawieniem słuchał co Pani mówiła

oj wzięło go, teraz masz jak w banku - pałeczkę zakupoholika przejmuje małż :taktak:

W poniedziałek wizyta - juz nie moge si edoczekac.Mam nadzieje ze wszystko jest ok.

no coś Ty, pewnie, że jest dobrze :ok:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #858 dnia: 12 Kwietnia 2007, 08:47 »
Cytat: "Maja"
no coś Ty, pewnie, że jest dobrze

Mam taka nadzieje .Glupia jestem i nabijam sobie glowe jakimis bzdurami  :glupek:  :glowa_w_mur:

Monika_fm zasiała we mnie odrobine watpliwosci co do terminu mojego porodu :drapanie: Ma ciaze o 2 dni starsza niz moja a teraz termin zmienil jej sie na miesiac wczesniej  :drapanie:
Wiem ze tak na prawde nie da sie go przewidziec i ze nie moge wymagac by dzidzia urodzila sie 16 wrzesnia ale pomarzyc mozna :P
Zastanawiam sie jak bardzo ruchy maja wpływ na termin porodu :drapanie:
Dokładnie wiem kiedy "załapało", @ miałam regularne ( roznica dnia czy dwoch ale to przez stres bywało ), tescior zrobiłam w 1 dniu kiedy miała sie pojawic moja "krwawica",ruchy juz sa ( w sumie od 6 kwietnia ) .... Moja sis mowi ze najbardziej wiarygodne jest pierwsze USG bo potem dzidzie roznie rosna a lekarz na podstawie ich wymiarow okr.termin. Moja fasolinda wg pierwszego USG miała dokladnie 7t 2d - czyli idealnie z moimi wyliczeniami i czyba tego trzymac sie bede.
A moze to nie sa ruchy tylko jakies "tance jelit"  :drapanie:
Rany baby w ciazy sa przewrazliwione ;p

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #859 dnia: 12 Kwietnia 2007, 10:34 »
Rany baby w ciazy sa przewrazliwione ;p

eeee ja myśle że nie są przewrażliwione tylko lubią dokładnie wiedzieć co i jak i starają sie jak najlepiej spełnia swoje juz macierzyńskie powinności. Antalis nie przesadzasz z tym wszystkim - to naturalne że sie martwisz a mysli przychodzą same. Wiesz nie martwią sie tylko matki patologiczne także wiesz....wszystko ok. I wierze że będzie ok!!

Offline madziulek

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #860 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:40 »
Antalis po pierwsze gratuluje ruchów :) zobaczysz teraz będą coraz to silniejjsze i bardziej odczuwalne :) fajowo no nie ??  :uscisk:

Moja sis mowi ze najbardziej wiarygodne jest pierwsze USG

tak to prawda więc tego terminu tak najlepiej sie trzymać :) a ruchy ja tez tak wcześnie wyczłamże mogłabym przypuszczać że moja dzidzia urodzi się też miesiąc wcześniej ale wiesz to tylko takie przypuszczenia :)

co do USG to napewno bedzie ok zobaczysz :) Tajniaj się ukaże i bedzie fikał koziołki :los:

Rany baby w ciazy sa przewrazliwione

noooo ...masakra ja też tak mam  :glupek:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #861 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:50 »
Antalis staraj sie jak najmniej myslec o tym co zle, choc wiem ze to trudne bo sama mysle :taktak: Ale to nomalne, boimy sie czy wszystko z naszymi Szkrabkami w porzadku. Ja tez mam Fissan i jest bardzo gęsty i tłusty, ale przynajmniej dobrze natłuszcza i nawilza skóre  :taktak:

Offline morgaina

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #862 dnia: 12 Kwietnia 2007, 11:51 »
Gratuluje ruchów. Najlepiej trzymać się terminu z ostatniej miesiączki, chybaże różnica między usg a tym terminem jest zancząco duża. U mnie na każdym usg wynika że Zuza jest tydzień starsza ale i tak trzymamy siię terminu miesiączki, bo tydzień czasu to jest nic. A zreszta pamiętajcie że termin porodu to 2 tyg przed i 2 tyg po wyznaczonym terminie z miesiączki wiec to praktycznie cały miesiąc daje. A z tymi ruchami ja to traktuje jako kolejną bajeczkę chybaże jest to jakimiś naukowymi dowodami poparte. Mówiło się że data poczucia pierwszych ruchów to dokładnie połowa ciąży. W takim razie większość dziewczyn rodziłaby w 32 tygodniu. Nie dajmy się zwariować.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #863 dnia: 12 Kwietnia 2007, 12:35 »
No, no brzucho całkiem, całkiem. Jeśli chodzi o ruchy, to słyszałam, że to takie przelewanie i bulgotanie na początku :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #864 dnia: 12 Kwietnia 2007, 13:15 »
Cytat: "morgaina"
Najlepiej trzymać się terminu z ostatniej miesiączki, chybaże różnica między usg a tym terminem jest zancząco duża.

U mnie nie ma zadnej roznicy - oba terminy sie idealnie pokrywają :)

Cytat: "Ninka"
to takie przelewanie i bulgotanie na początku

Tez :)

Cytat: "madziulek"
co do USG to napewno bedzie ok zobaczysz  Tajniaj się ukaże i bedzie fikał koziołki

Jejku ja chce juz teraz to USG :p

Dzieki dziewczynki za słowa otuchy.

A i wiadomosc dnia -pamietacie jak pisałam ze dostalismy dopłate do wody w wysokosci 350 zł :mdleje:  za rok poprzedni gdzie mieszkalismy w mieszkaniu zaledwie od wrzesnia ? Dzis dzwonilam na ADM - NIE MUSZE NIC PŁACIC wiec jestesmy 350 zł do przodu  :skacza: Bedzie na Tajniaczkowe zakupki :)
Ale sie ciesze ... dobrze ze nie poleciałam zaraz tego płacic tylko domagałam sie wyjasnien :D

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #865 dnia: 12 Kwietnia 2007, 13:37 »
Antalis, nie ma sie co trzymac tego terminu jesli chodzi o ruchy bo jak juz dziewczyny pisaly, to bajka :hahahaha: \wychodzi na to ze ja wlasnie powinnam na porodowce lezec :hahahaha:

A co do usg to nie dziwie sie ze juz bys chciala zrobic i wiesz co? Zrób je jak bedziesz na wizycie, na pewno nic \dzidzusiowi nie bedzie a i Ty bedziesz spokojniejsza :taktak:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #866 dnia: 12 Kwietnia 2007, 13:40 »
Dziewczyny co sadzicie o tym wózku .Jest bardzo ładny tylko zastanawiaja mnie te koła :drapanie:
http://www.babyausstattungs-shop.de/images/67943-0520.jpg

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #867 dnia: 12 Kwietnia 2007, 13:46 »
Wózeczek bardzo ładny, o ile dobrze widzę Chicco?z kołami nie powinno być problemu jeżeli mają blokadę skrętności  ( tak to się chyba nazywa  :drapanie: )!!mnie bardziej martwi brak jednej rączki słyszałam że takie wózki gorzej się prowadzi bo nie można "kierować" jedną ręką, ale może jakaś dziewczyna na forum ma taki wózek i tak naprawdę jej opinia będzie wiarygodna!!jeżeli ta kierownica to nie problem to poza tym wózek jest śliczny!!

Offline Igraszka
  • bywalec
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #868 dnia: 12 Kwietnia 2007, 14:00 »
jak dla mnei to wozek z takimi kolami i raczka odpada. No walsnie nie zbyt dobrze sie prowadzi z tak araczka. Mam mateusza wózek własnei z Takimi kolami i rączka i jest dla mnei do luftu. Dlatego chcemy kupic mu nowy wozek tylko zastanawialam sie czy sa wózki dla 3 Dzieci??
A w poniedizałek robei afere z pocztą. I jak masz sily to też złóż skargę na poczcie że przesyłka nie doszła.Pani powiedziała aby do pon poczekac i potem pisac. Buziaki. Igraszka

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #869 dnia: 12 Kwietnia 2007, 14:02 »
Kule zle wkleiłam - juz sie poprawiam , nie chcialam wklejac linka tylko foto ale padł mi komp :(

Z tymi kołami to bardziej martwi mnie ich wielkosc.
Cytat: "Nika"
Wózeczek bardzo ładny, o ile dobrze widzę Chicco?

Tak to Chicco.

Podobny ma chyba nasza Marta a dokładnie jej Ninka ... chyba musze ja podpytac :)