Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 92589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #960 dnia: 25 Kwietnia 2007, 11:43 »
Antalis a robiłaś badanie moczu, wyniki ok może to jakaś infekcja??

Wyniki z siusków ksiązkowe. Lekarz powiedział ze po prostu macica naciska mi juz na pecherz i to dlatego :) Ale czasem bywa to uciążliwe.
Cytat: "jagodka24"
a jesli chodzi o skurcze to owszem pojawija sie (nie u wszystkich) ale powiedz o nich lekarzowi bo jesli bedzie ich za duzo to tez niedobrze

Poki co to jest jeden no moze dwa dziennie. Po prostu brzuszek jakby twardnial a po jakims czasie wracal do normy i nie boli to ale czuje ze jest.

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #961 dnia: 25 Kwietnia 2007, 12:06 »
witam po bardzo długiej nieobecności.. po pierwsze gratuluję (oficjalnie, bo tak szczerze to po cichu śledzę Twój wątek od początku ;)).. chciałam tylko wyjaśnić jedną rzecz która sie w Twoim wątku przewija i troszeczkę mija się z prawdą (bez urazy :))  mianowicie nie ma czegoś takiego jak Usg genetyczne. jest to typowe badanie Usg położnicze..chyba że jest to jakaś potoczna nazwa Usg wykonywana między 11 a 14tyg ciąży. Wtedy to i Tylko wtedy można ocenić czy dzieciątko może mieć zespół Downa (choć i to jak mówią lekarze nie daje 100% pewności). w zasadzie w ciąży wykonuje sie 4 badania Usg -pierwsze w 8Hbd żeby zobaczyc czy jest to ciąża żywa ( a więc czy bije serducho). Drugie Usg 11-14 Hbd - tu właśnie ocenia się (oprócz pomiarów dzieciątka i sprawdzenia czy jest kośc udowa) m.in. tzw. NT (czyli przezierność karkową) i NB (sprawdza się czy rozwinęła się kość nosowa). Brak kości nosowej lub/i NT> 3mm moga wskazywać na zes. Downa. Jest to badanie które można wykonać tylko między 11 i 14 tyg ciązy , potem jest to nie do oceny. kolejne USg wykonuje sie między 18-22 Hbd- ocenia się rozwój narządów wewnętrznych (a więc sprawdza się czy ich anatomia jest prawidłowa), dokonuje sie pomiarów dzieciątka ( jak zreszta za jkażdym razem gdy wykonuje sie usg). ale nie jest to Usg genetyczne.. ostatnie Usg po 30 Hbd to ocena rozwoju maleństwa i ilości wód płodowych..ok tyle chciałam tylko wyjaśnić ;) trzymam kciuki za maleństwo i za Ciebie

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #962 dnia: 25 Kwietnia 2007, 12:22 »
Cytat: "anka24"
chciałam tylko wyjaśnić jedną rzecz która sie w Twoim wątku przewija i troszeczkę mija się z prawdą (bez urazy ) mianowicie nie ma czegoś takiego jak Usg genetyczne. jest to typowe badanie Usg położnicze

Nie zgodze sie z toba ,rozmawiałysmy juz tutaj na ten temat i nie chcialabym sie powtarzac.
Wtedy to i Tylko wtedy można ocenić czy dzieciątko może mieć zespół Downa

Pozniej tez mozna tylko parametry sie zmieniają.
w zasadzie w ciąży wykonuje sie 4 badania Usg

Zazwyczaj podawana jest liczba TRZECH takich badan.

To tak samo jak sie pisze ze ide na USG a potem ide na USG prenatalne - a przeciez na chlopski rozum kazde USG jest prenatalne.

Definicja z internetu:
USG genetyczne płodu - są to badania wykonywane w dwóch okresach ciąży między 11 a 13 tygodniem + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciąży. Celem tych badań jest nie tylko wykluczenie wad rozwojowych płodu, ale przede wszystkim określenie tzw. ryzyka wystąpienia wady genetycznej u płodu np. zespołu Downa w oparciu o tzw. ultrasonograficzne markery wad genetycznych.

Badanie USG około 20 tygodnia ciąży (18 - 23 tydzień) -czyli to na ktore ja ide

Jest to najlepszy okres ciąży, który umożliwia wykrycie lub wykluczenie wad rozwojowych u płodu takich jak rozszczep kręgosłupa, rozszczep podniebienia, wady serca. W trakcie badania dokładnej ocenie powinien być poddany:
♣mózg i rdzeń kręgowy
♣kręgosłup i kończyny płodu - kości długie
♣twarz płodu - ocena kości nosowej NB - jako markera wady genetycznej
♣narządy jamy brzusznej (ołądek, jelita, nerki, pęcherz moczowy)
♣ciągłość powłok jamy brzusznej
♣przyczep brzuszny i łożyskowy pępowiny
♣lokalizacja łożyska
♣ilość wód płodowych
♣płeć dziecka (ocena zewnętrznych narządów płciowych)

I prosze nie wracajmy do tego bo rozne zrodła podaja rozne informacje.

Offline anka24

• entuzjasta
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #963 dnia: 25 Kwietnia 2007, 12:26 »
I prosze nie wracajmy do tego.

jak sobie zyczysz...nie gniewaj się, chciałam tylko wyjaśnić parę rzeczy..ok koniec tematu..

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #964 dnia: 25 Kwietnia 2007, 12:30 »
jak sobie zyczysz...nie gniewaj się, chciałam tylko wyjaśnić parę rzeczy..ok koniec tematu..

Napisałam co mozna przeczytac na ten temat i byly to argumenty obalajace troszke to co napisałas.

P.S.Na moim skierowaniu wyraznie pisze USG genetyczne :)

Offline anka24

• entuzjasta
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #965 dnia: 25 Kwietnia 2007, 12:47 »
choć mnie korci ale powstrzymam sie od komentarza na ten temat ;) jesli tak uważasz masz do tego prawo..ale powiem Ci że mi na ginekologii jak i mój ginekolog mówił kompletnie co innego niż ty..no ale ok bez sensu sie targować o głupie pojęcie.. nie to było celem mojego postu..chciałam wyjaśnić parę rzeczy i tyle..zamykam ten temat i obiecuje do niego nei wracać ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #966 dnia: 25 Kwietnia 2007, 14:57 »
Antalis, ja tam nie wiem kto ma rację ale co mnie to w sumie :hahahaha: Nie o tym chciałam :) Pisałaś że słyszałaś o skurczach Braxtona Hiccksa. Z tego co ja się orientuję to są to skurcze przepowiadające ale czy można je mieć już w tym tyg ciąży co Ty jesteś to nie wiem... Mi się wydaje że one się pojawiają już pod koniec ale najlepiej będzie jak zapytasz się lekarza. Może powinnaś brać no-spę.

CO do bólu pęcherza to ja mam tak samo. Budzę się w nocy (teraz już z 6 razy :mdleje: ) i bardzo boli mnie pęcherz a potem też właśnie po ok. 10 minutach przestaje. W dzień tak nie mam, po prostu często chce mi się siusiu więc idę a w nocy to pewnie dlatego tak jest że nie idę od razu bo śpię i boli. Może za długo czasem trzymasz? Nie wiem, ale też najlepiej koniecznie powiedz lekarzowi :) A ta gulka to na pewno TAJNIAK :skacza: Na początku to dziwnie wygląda i dlatego się wystraszyłaś ale zobaczysz dopiero co później będzie :taktak: "Obcy" w brzuszku :hahahaha:

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #967 dnia: 25 Kwietnia 2007, 15:04 »
choć mnie korci ale powstrzymam sie od komentarza na ten temat

Antalis, Ania nie miała nic złego na myśli - myślę, że jako lekarz (chyba dobrze kojarzę ;) ) chciała uściślić informacje. ale mniejsza o nazewnictwo - ważne, żeby badania potwierdziły, że u dzidzi w porządku :przytul:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #968 dnia: 25 Kwietnia 2007, 15:55 »
Cytat: "jumi_1979"
Antalis, Ania nie miała nic złego na myśli - myślę, że jako lekarz (chyba dobrze kojarzę  ) chciała uściślić informacje. ale mniejsza o nazewnictwo - ważne, żeby badania potwierdziły, że u dzidzi w porządku

Wiem przeciez ,chcialam jej dac tylko do zrozumienia ze tak jak w internecie roznie nazywaja czy "terminuja" konkretne badania tak i w szkole mogla sie uczyc roznie.
Zeby bylo smiesznie ja tez liznelam troszke tego działu medycyny na studiach i mam siostre polozna ktora tez jest odmiennego zdania - zalezy co w jakich podrecznikach pisze itp.Dalał Ani tylko do zrozumienia ze niekoniecznie musi miec racje.

Cytat: "anulka33"
Pisałaś że słyszałaś o skurczach Braxtona Hiccksa. Z tego co ja się orientuję to są to skurcze przepowiadające ale czy można je mieć już w tym tyg ciąży co Ty jesteś to nie wiem... Mi się wydaje że one się pojawiają już pod koniec ale najlepiej będzie jak zapytasz się lekarza.

Własnie znalazłam w nowym M jak Mama artykuł pt."Kiedy niepokoją Cię bole brzucha" i tam pisze ze po 20 tygodniu ciazy pojawiaja sie skurcze Braxtona-Hicksa ktorych zadaniem jest przygotowanie do porodu, sa bezbolesne ( w odroznieniu od tych przepowiadajacych ) i ze towarzysza im bole krzyza.

CO do bólu pęcherza to ja mam tak samo. Budzę się w nocy (teraz już z 6 razy  ) i bardzo boli mnie pęcherz a potem też właśnie po ok. 10 minutach przestaje. W dzień tak nie mam, po prostu często chce mi się siusiu więc idę a w nocy to pewnie dlatego tak jest że nie idę od razu bo śpię i boli.

Mam identycznie. W dzien staram sie biegac czesto by nie dopuscic do bolu.A te nocne bole to własnie lekarz mowil ze dlatego ze nie ma regularnego oprozniania.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #969 dnia: 25 Kwietnia 2007, 19:39 »
No to w takim razie ja na pewno od jakiegoś czasu mam te skurcze przepowiadające.
Cytat: "Antalis"
towarzysza im bole krzyza

To dokładnie tak jest u mnie. Ale wg mnie one nie są całkiem bezbolesne bo mnie to boli. Wiadomo że nie jakoś strasznie ale boli.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #970 dnia: 26 Kwietnia 2007, 13:51 »
No, no rośniesz w oczach :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #971 dnia: 26 Kwietnia 2007, 16:39 »
Cytat: "Ninka"
No, no rośniesz w oczach

Oby tylko nie za bardzo :P

Dzis troszke gorszy dzien, mecza mnie mdłosci :( Maz w pracy wiec pozostaje mi wiernie czekac. Nawet na spacer nie mam siły.

Nie wiecie jak sie wyleczyc z uzaleznienia od zakupów na Allegro ?
Miałam nic poki co nie kupowac a tu:

Te dwa pajacyki łacznie za sume 11 zł kupilam a ta pozamke za astronomiczna kwote 1 zł :) Wszystkie te rzeczy sa NOWE :)

A tu cos z serii smiesznych ubranek :

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #972 dnia: 26 Kwietnia 2007, 16:49 »
hihih ja bym tam nie leczyła sie z zakupów na allegro. na prawde czesto mozna cos tanio i cos fajnego kupic. pomyśl taka rzecz a cieszy i ciebie i maleństwo, a gdy mamusia sprawia sobie przyjemnosc to tajniaczek to czuje i tez jest happy  :skacza:

hihi wcale mnie nie zdziwi jak w przyszłosci bedzie lubiał buszowac po sklepach :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #973 dnia: 26 Kwietnia 2007, 17:43 »
Cytat: "Ewelina_Michał"
hihi wcale mnie nie zdziwi jak w przyszłosci bedzie lubiał buszowac po sklepach

Corcia to moze i fajnie by miala, ale synek  :drapanie: .. w razie czego bedzie miala z niego pocieche zona bo bedzie robil jej zakupy i obsypywal prezentami :P

Ja po prostu nie umiem sie czasem powstrzymac ,zrozumcie mnie aby Wy :P

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #974 dnia: 26 Kwietnia 2007, 17:48 »
prostu nie umiem sie czasem powstrzymac ,zrozumcie mnie aby Wy

hehe ja doskonale Cię rozumiem
a synek też może buszowac czemu nie
żebyś widziała mojego męża w akcji
jak w ostatnich sekundach siedzi i licytuje a potem ta radość że w ostatniej sekundzie kogoś przebił heheheheh

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #975 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:02 »
Cytat: "agulkaaa"
żebyś widziała mojego męża w akcji
jak w ostatnich sekundach siedzi i licytuje a potem ta radość że w ostatniej sekundzie kogoś przebił heheheheh

Pewnie wyglada podobnie do mnie :P Czasem jakbym w totka wygrała :)

A to kupiłam dla Neski - corci kumpeli o ktorej Wam pisałam.Wkrotce jade tam z rodzicami w odwiedzinki :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #976 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:11 »
Antalis, a mąż co na to ? :) Bo mój to już wkurzony był jak za dużo zamawiałam :hahahaha: No i przestałam po prostu tam zaglądać, najbardziej jeśli o ubranka chodzi bo Dzidziuś tego wszystkiego nie znosi a po drugie zawsze dużo ciuszków dostaje się od przyjaciół którzy przychodzą w odwiedziny. Ja spasowałam i nic nie zamawiam :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #977 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:17 »
Antalis, a mąż co na to ?

Moj o dziwo czasem sam mi powie "Kup to"  :skacza: .
No i przestałam po prostu tam zaglądać

Staram sie ale mi nie wychodzi :P
Dzidziuś tego wszystkiego nie znosi

Poki co staram sie kupowac bardzo rozne rozmiary wiec mam nadzieje ze nie bedzie zle.
po drugie zawsze dużo ciuszków dostaje się od przyjaciół którzy przychodzą w odwiedziny

U mnie jesli juz beda cos przynosic to prosic bardziej bede o np. pampersy czy cos takiego .Zreszta rodzinka wie ze takie prezenty sa praktyczniejsze :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #978 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:50 »
Matko kochana  Antalis, dobrze, ze macie tyle szafek w meblach to bedzie gdzie pomieścić te cudeńka;););)
Szaleństwo na całego:) śliczne te ubranka, dobre wybory :)

A i brzuszek się prezentuje zacnie .... zaczyna się pięknie zaokrąglać:)

p.s. ja też mam 7 maja usg ... z tym że dopiero pierwsze ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #979 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:52 »
Cytat: "~monika~"
dobrze, ze macie tyle szafek w meblach to bedzie gdzie pomieścić te cudeńka

Dobrze pomyslane no nie :D

Cytat: "~monika~"
ja też mam 7 maja usg ... z tym że dopiero pierwsze

No to trzymajmy za siebie kciuki :)

Offline Kaśka

• bywalec
  • data ślubu: 10.06.2006
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #980 dnia: 26 Kwietnia 2007, 18:54 »
Ale ciuszki słodziutkie.

A ta sukieneczka bomba.

Jejku ile ty już kupiłaś. Ja wczoraj się skusiłam na kilka bodziaków i mąż się wystrzaszył, że już kupuję. Wiesz przesądy.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #981 dnia: 26 Kwietnia 2007, 22:21 »
no tak szalona mamuska
ja juz pewnie nic nie kupie (mam nadzieje) poki co to tylko ogladam i ciesze oko

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #982 dnia: 26 Kwietnia 2007, 22:26 »
Poki co staram sie kupowac bardzo rozne rozmiary wiec mam nadzieje ze nie bedzie zle.
ale trzeba też brac uwagę rozmiar i ewentalna porę roku,w jakiej dany rozmiar ma nosić.Bo np te rampersiki nadaja się na ciepłe miesiące,a body to wiadomo - na każda pogode,jedynie ękaw je może różnić,hihi

Ale ciuszki słodkie,faktycznie!!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #983 dnia: 27 Kwietnia 2007, 16:49 »
Cytat: "asiek"
ale trzeba też brac uwagę rozmiar i ewentalna porę roku,w jakiej dany rozmiar ma nosić.Bo np te rampersiki nadaja się na ciepłe miesiące,a body to wiadomo - na każda pogode,jedynie ękaw je może różnić,hihi

Sie wie :) Ja jestem tylko farbowana blondynka :P

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #984 dnia: 28 Kwietnia 2007, 10:10 »
Witamy. No i mamy kolejny dzien.
Wczoraj cały dzien spedzilismy na swiezym powietrzu.Najpierw niestety na pogrzebie  a potem do rodzicow, po poludniu poszlismy na ogrodek bo pogoda az nas o to prosila :) Posiedzielismy sobie, pogadalismy i bylo super.

Dzis juz od 1,5 godz zbieram sie na poczte a potem znowu do rodzicow-nie chce mi sie w domu samej siedziec.

Kurcze zazdroszcze monice_fm ze juz wie kogo nosi pod serduszkiem. Fajnie-przeczucie jej nie myliło od poczatku :) Juz niedlugo i ja moze sie dowiem co we mnie drzemie :P

Offline Igraszka
  • bywalec
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #985 dnia: 28 Kwietnia 2007, 12:28 »
Ciesze się KOCHANA ze podoba Ci się prezencik. A jesli można wiedzieć Monika Będzie miała chłopca czy Dziewczynką? A u Ciebie to ja obstawiam Chłopaka. :) Spokojnego weekendu. Buziaki. Igraszka

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #986 dnia: 30 Kwietnia 2007, 07:27 »
TYDZIEŃ 21
(19. tydzień po poczęciu)

Podróże małe i duże

W miarę jak Twój brzuch staje się coraz większy, zastanawiasz się, czy podróżowanie w ciąży jest bezpieczne. Oto kilka wskazówek:
w czasie podróży samochodem, rób częste przerwy, aby nie zaburzać krążenia,
mimo że przepisy do tego nie zobowiązują, zawsze zapinaj pasy bezpieczeństwa - pamiętaj jedynie, aby dolny pas umieszczać nisko, pod brzuchem,
unikaj podróży w ostatnim miesiącu ciąży,
klimatyzowane powietrze w samolocie jest bardzo suche, dlatego podczas lotu pij dużo niegazowanej wody mineralnej i niesłodzonych soków owocowych,
wiele linii lotniczych wymaga od kobiet w ostatnim trymestrze ciąży zaświadczenia lekarskiego zezwalającego na podróż samolotem - koniecznie dowiedz się tego wcześniej i umów się na wizytę u lekarza ZANIM kupisz bilety.

Ty
Przestrzegaj zdrowej diety ! Dostarczaj swojemu (i nie tylko) organizmowi odpowiednią ilość wapnia, żelaza i białka. Kontroluj spożycie tłuszczu i cukru. Wyobraź sobie, że przygotowujesz się do startu w maratonie (bo tak jest w rzeczywistości !)
Być może zauważyłaś, że między Tobą a Twoim nienarodzonym dzieckiem pojawia się... nić przyjaźni. Czasami zdarza się, że masz ochotę z maluszkiem porozmawiać. Niektóre kobiety prowadzą ze swoimi dziećmi "dialog wewnętrzny", posyłając do nich swoje myśli i uczucia. W tym okresie możesz zauważyć wzrastające zainteresowanie własnym dzieciństwem. Masz ochotę na wspomnienia z tamtych czasów. Częściej rozmawiasz z osobami znającymi Cię jako dziecko. A może myślisz nawet o skompletowaniu swoich pamiątek z dzieciństwa ? To są bardzo ważne etapy Twojej drogi do macierzyństwa.

Twoje dziecko
Twój maluch szybko przybiera na wadze. Połyka wody płodowe, ćwicząc układ pokarmowy. Potrafi wypić większą ilość płynu, gdy jest on smaczniejszy. Dziecko rozróżnia już smak słodki, słony, kwaśny i gorzki. Najbardziej lubi smak słodki.
Szybkie ruchy, które odczuwasz niekiedy wewnątrz brzucha to... czkawka. Stanowi ona świetne ćwiczenie płuc i maluch nie odczuwa jej jako czegoś nieprzyjemnego.

Dzis jak widac zaczynamy 21 tydzien.Leci ten czas oj leci.

Week minal pod znakiem wyjazdow i wyjsc.Sobotnia noc była ciezka - wymiotowalam i mialam biedunke,ale to drugie minelo szybko po zjedzeniu ziarenek pieprzu.

Cytat: "Igraszka"
Ciesze się KOCHANA ze podoba Ci się prezencik.

Oj podoba podoba-potem zrobie fotke i pokaze dziewczynom :)
A jesli można wiedzieć Monika Będzie miała chłopca czy Dziewczynką?

No to jest 2:2 :)Byc moze juz za tydzien sie dowiemy :)

Dziewczynke-rozmawialam z nia ostatnio na gg.
A u Ciebie to ja obstawiam Chłopaka

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #987 dnia: 30 Kwietnia 2007, 08:42 »
Widzę, że podświadomie chciałabyś chłopczyka :brewki:  Jak się czujesz?
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #988 dnia: 30 Kwietnia 2007, 09:09 »
Cytat: "nadzieja"
Widzę, że podświadomie chciałabyś chłopczyka

Sama nie wiem czego chce :P .Smiejemy sie ze chce dziewczynke o imieniu Kacperek bo fakos tak chyba chcialabym dziewczynke ale choruje na imie Kacper :)

A oto fotki :)

Mała Vanessa - corcia kozelanki o ktorej Wam pisałam :)Odwiedzilismy ja w sobote - mała jest cudna :)Miałam okazje ponosic ja troszke ( nieskromnie powiem - pasuje mi dzidzia :P ) jak Pati odciagala pokarm. Jeny nie wiedzialam ze tak ciezko uspokoic glodnego maluszka :) Mala jest uczulona na pieluszki Pampers i na chusteczki tej firmy  :mdleje:  A myslalam ze nie uczulaja :P

Oto prezencik dla Tajniaczka od Cioci Igraszki :)

A to domek Tajniaczka w 20 tygodniu ciązy :) ( zdjecie troszke ciemne  :drapanie:

Cytat: "nadzieja"
Jak się czujesz?

dziekuje dzis dobrze, ale jak to bywa w ciazy - jest roznie, raz lepiej raz gorzej.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #989 dnia: 30 Kwietnia 2007, 10:07 »
Mala jest uczulona na pieluszki Pampers i na chusteczki tej firmy  A myslalam ze nie uczulaja

jak widac wszystko sie moze zdarzyć ja tez slyszałam ze kilkoro dzieci jest na pampersa uczulone
malenka jest urocza  :skacza: a twoj domek no cóż juz sie nie ukryjesz kochana

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010