Autor Wątek: Szczęśliwe 9 miesięcy...  (Przeczytany 91556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
  • data ślubu: czerwiec 2007
Odp: Szczęśliwe 9 miesięcy...
« Odpowiedź #1410 dnia: 8 Czerwca 2007, 16:29 »
hihi dokladnie te piżamki wczoraj ogladałam. wyglądają na praktyczne. jesli nie lubisz koszul to faktycznie nie ma co sie wyrywac z kupnem kilku. taka koszulka najbardziej bedzie ci potrezbna w szpitalu  do porodu i potem po nim...bo zawsze mozesz ja podwinac jak bedziesz lezec by nie poplamic albo do badania tez wygodnie tylko podciagnac. potem po domku mozesz juz smigac w czym chcesz byleby mialo rozpiecie - ale to tez nie konieczne bo bedac w domciu mozesz cala koszulke podniesc i juz. w koncu u siebie nie masz sie kogo wstydzic.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1411 dnia: 8 Czerwca 2007, 18:18 »
No to kurde teraz nie wiem L czy M  ???
Wozek odbieramy w przyszła sobote czyli 16-go - dokladnie 3 miesiace przed terminem porodu i w 9-miesieczna rocznice slubu :) O jeny ale ja przywiazuje wage do dat :P

Dziewczyny a jakie zabaweczki i ile powinno miec takie malenstwo ? Mam 2 grzechotki i mysle czy kupic jeszcze ?

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1412 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:09 »
Antalis...hihih jak teraz kupisz juz wszystko dla dzidzi to co kupisz potem ):

na zabawki jeszcze przyjdzie czas. mozesz pomyslec o jakiejs kolorowej nalepce kolo lozeczka i ewentualnie o jakiejs slodkiej karuzeli choc to pewnie zaintereseuje malego okolo 1-2 miesiac. grzechotki, gryzaczki to tak koło4 spokojnie kupisz jak malenstwo juz bedzie umialo chwytac w lapki. takze wiesz do tego czasu zaliczysz tyle tysiecy spacerow z malenstwem ze w miedzyczasie na pewno kupisz jakies prezenciki a poza tym- daj szanse rodzince - jak kupisz wszystko to co oni kupia???? hihi oczysicie mowie to z lekkim żartem ale na zabaweczki itp to chyba jest sporo czasu. zreszta sama zobaczysz - co jakis gosc to albo zabawki albo pluszaki bedzie wam przynosil bo zgodnie z zasada, do dziecka nie przychodzi sie z pustymi rekami :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1413 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:17 »
:) Mam plan by teraz wszystko kupic na sam poczatek :) Tak serio to zastanawialam sie czym taki maluszek sie ma zainteresowac jak on nawet słabo widzi.Dlatego stawialabym na cos co wydaje dzwiek :)
Sadze ze starcza nam te dwie grzechotki poki co :) Karuzelka oczywiscie tez bedzie :)
Kolo łozeczka bede miala cos takiego jak ma nasza Megi28 :)

Rodzinka juz duzo kupuje - siostra i mama rozpieszczaja małego jeszcze w brzuszku :)

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1414 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:22 »
Koszulę do prorodu najlepiej wykorzystać szpitalną chybaże od razu chcesz swoją wyrzucić. Z piżamą z połogu to cie pogonią, musi być koszula żeby był swobodny dopływ powietrza do krocza. Ja kupiłam zapinane na guziki bo słyszałam opinie że z tych z nacięciami piersi lubią po prostu wypadać. Ja też nie cierpię koszul dlatego kupiłam najtańsze akurat takie w paski jak zamieściłaś na zdjęciach i szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczona jakością, ja wzięłam rozmiar L chocoaż normalniechodzę w M, lepiej mieć trochę za dużą niż za ciasną.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1415 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:31 »
hihih no to sporo już masz jak na poczatek .z  tego co kojarze to dzidzia poczatkowo widzi nieduzo...tan na krotka odleglosc, poznaje charakterystyczne rysy twarzy np jak ktos nosi okulary. ale karuzelka najlepiej taka z jakimis melodyjkami. tzn u naszego chrzesniaka taka własnie sie sprawdzila. miala 6 trybow pracy z roznymi melodiami, miala pilota i mozliwosc regulacji glosnosci lub tego czy ma sie tylko krecic czy ma tez grac lub tylko grac. jak znajde ja na allegro to ci dam znac. kosztowala jakos 120 zloty.
aha i miala mozliwosc potem lekkiej przebudowy jako zabawka dla dziecka.
lece szukac :)

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1416 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:53 »
Antalis przykro mi ale wśród dostępnych karuzel nie znalazłam tej o której mówiłam. ale z tego co widze jest wiele podobnych wiec coś fajnego na pewno znajdziesz.
a przede wszystkim - ogladalismy karuzele w sklepie i ceny byly powalajace. zwykla plastikowa karuzela byla za 150 zloty a my za tanasza zaplacilismy nieco mniej a byała całkiem wypasiona dlatego do zakupy tego typu polecam aukcje.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1417 dnia: 8 Czerwca 2007, 21:56 »
Jejku ile wspaniałych ubranek :D i wózeczek śliczny, chociaż mi podoba się najbardziej Brzucholek :!:

Jeżeli chodzi zaś o piżamkę to ta z nacięciami na piersiach nie zdaje do konca egzaminu, bo wychodza przez te rozcięcia piersi :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #1418 dnia: 8 Czerwca 2007, 22:25 »
Antalis ja myślę, że spokojnie możesz kupić rozmiar M, a właściwie to poczekaj jeszcze trochę z zakupem. i Ja też tak jak Morgaina polecam tą rozpinaną, sama mam taka i jestem z niej bardzo zadowolona. Tą z rozcięciami też mam i rzeczywiście zdarza się, że co nieco mi z niej wypada :)

A z grzechotkami tez daj sobie spokój bo to na pewno dostaniesz od pierwszych odwiedzających, a później będą się powtarzać.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1419 dnia: 8 Czerwca 2007, 23:07 »
 Koszule sa rewelacyjne , bardzo mi sie podobaja , ostatnio sama sie zaczelam rozgladac za nimi .

Mysle ,ze rozpinana bedzie bardziej praktyczna niz z rozcieciami .

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1420 dnia: 9 Czerwca 2007, 11:23 »
Musze sobie w takim razie szlafrok kupic do szpitala bo nie bede pokazywac luzdiom moich łydek i bladych nog :P.
Co do koszul z rozcieciami ... mi jeszcze musi miec cos nich wypadac :P . Ale kupie te zapinane.

Własnie sie dowiedziałam ze 1 lipca u nas na stadionie bedzie koncert-wystapia Wilki i Universe :)
Jedna z ostatnich szans by sie zabawic przed urodzeniem sie Kacperka ;)

A no i najważniejsze
DZIS NASZA 100 DNIÓWKA !!
Jutro zmiana kodu na zero z przodu :D
« Ostatnia zmiana: 9 Czerwca 2007, 11:25 wysłana przez Antalis »

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #1421 dnia: 9 Czerwca 2007, 11:43 »
Antalis GRATULUJEMY 100 DNIÓWECZKI !! Ja mam te piżamy z żyrafami tzn. ja mam w krówki i jestem z nich bardzo zadowolona , jakościowo całkiem niezłe. BUziole i pomiziaj Kacperka od Cioci. 

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1422 dnia: 9 Czerwca 2007, 12:01 »
Gratuluję studniówki!!!!!!!!!!

I również polecam kupno koszul rozpinanych (koleżanki matki tak mi radziły):)
A rozmiar to bym wzięła też M, choć co firma to inaczej to wygląda, najlepiej chyba zobaczyć i porównać  w rzeczywistości.
« Ostatnia zmiana: 9 Czerwca 2007, 12:04 wysłana przez ~monika~ »

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #1423 dnia: 9 Czerwca 2007, 12:04 »
Antalis gratulujemy 100 dnioweczki   ;D

Super pomysl na koncert  :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #1424 dnia: 9 Czerwca 2007, 12:23 »
Antalis z doświadczenia - ja rodzilam w swojej koszuli i po praniu nic nie straciła na uroku wiec nie do konca to prawda ze potem jest tylko do wyrzucenia. po drugie ja oprócz tej koszuli mialam tylko pizame bo nir znoosze koszul nocnych i nikt mnie nie pogonił! Byłam nacinana więc do krrocza miał byćdopływ powietrza i był, w końcu podnie od piżamy nie są obcisłe! Ja zakładałam takie jednorazowe majtki, w to podkład belli i piżame na to. Rewelacja! W życiu nie leżałabym w szpitalu w koszuli!!! Za żadne skarby!
Co do grzechotek i zabawek to Antosia ma miesiąc i nadal się niczym nie bawi...Więc nie radze kupować.

Gratuluję 100 dniówki!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1425 dnia: 9 Czerwca 2007, 12:37 »
Dzieki rybko - Twoj post dosał mi otuchy bo juz myslałam ze jakas inna jestem :P
Nie poradze nic na to ze nie lubie "swiecic przykładem" a wiadomo ze podczas snu sie nie kontroluje .Mam skłonnosci do notorycznego rozkopywania sie wiec wiecie o co chodzi.

Siostra powiedziala ze powinnam miec 1 koszule do porodu ktora tak jak mowisz zabierze sie zaraz do domu i wypierze wiec niekoniecznie idzie ona w zapomnienie, a do tego dwie koszule/pizamy wedle uznania bo tu sie ufaflam, tam sie uswinie i nie bedzie czasu na pranie zwłaszcza jak uda mi sie byc w szpitalu tylko 3-4 dni. Wiadomo tez ze czlowiek sie poci i  ( bedzie sierpien-wrzesien gdy bede rodzic wiec upaly moga byc ) a ja bym chciala "lezec i pachniec" :P . Pizamki na pewno sie nie straca w pozniejszym czasie a ja bede miec ten komfort psychiczny ze mam sie w co przebrac w razie "awarii".

Pizamki sa bawelniane wiec fajnie skora przez nie oddycha takze przepływ bedzie, nie bede z "przyjaciółką" na wierzchu latac :)

Ok to teraz jeszcze dylemacik: M czy L ??
Tak sobie mysle ze skoro sa to koszulki /pizamki CIAZOWE i do karmienia to chyba z gory powinno byc zalozone ze w brzuszku powinno byc wiecej "wolnego" a reszta wymiarow mniej wiecej bez zmian  :drapanie:
W taki ukladzie moze faktycznie M  ???

Dzieki wszystkim za gratulacje :)
« Ostatnia zmiana: 9 Czerwca 2007, 12:41 wysłana przez Antalis »

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1426 dnia: 9 Czerwca 2007, 15:04 »
100 dni, faktycznie leci jak oszalałe... A jeżeli chodzi o koszulkę ja brałabym M :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1427 dnia: 9 Czerwca 2007, 19:06 »
antalis z  mojego bardzo swiezego doswiadczenia polecam  jednak koszule rozpinane te z rozcieciami sa do bani
moja koszula z porodu tez wyglada jak nówka nic jej nie jest
a do szpitala tez wziełam jeszcze 2 ale mezu musiał mi wyprana ta trzecia dowiesc bo sie ubrudziłam

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1428 dnia: 10 Czerwca 2007, 08:07 »
Heloł dziefcynki :)
Kupiłam sobie koszule i pizamki do szpitala :)

Oto kolorowa koszulka w ktorej Kacperek pierwszy raz zobaczy mame :) Rozmiar L

No i kupiłam dwie pizamki - wbrew roznym opiniom na temat wyskakujacych piersi :) W razie czego zszyje sie troszke i po sprawie :) Wazniejsze jest dla mnie czucie soe komfortowo jesli chodzi o posiadanie gatek :) Mnie tam raczej nie bedzie mialo co wyskakiwac :P Rozmiar M

Dziewczyny mam pytanie co do laktatora. Ma ktoras laktator Baby Ono ??
Kiedy mozna zrobic USG 3D/4D by fajnie maluszek juz wygladal ??
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2007, 08:11 wysłana przez Antalis »

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #1429 dnia: 10 Czerwca 2007, 08:25 »
:hello:

Po pierwsze gratuluję studniówki :brawo:

Po drugie -> fajne te koszulki :D

Nie zdążyłam Ci napisać - ja kupiłam L i XL (i obie sa mi dobre - niewielka różnica)

Powodzenia :przytul:
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1430 dnia: 10 Czerwca 2007, 08:34 »
Ja kupiłam L i M.
M ma wymiary

obwód w biuście 106 cm
obwód w biodrach 108 cm
długość spodenek 76 cm
długość bluzeczki 72 cm.

Koszulka L:
Szerokość w biuście   100 cm   
Szerokość w biodrach   108 cm

W  biuscie mam 91 cm, w biodrach 97 cm wiec nie sadze by za 3 miesiace wymiary te drastycznie sie zmieniły zwłaszcza ze z tego co zauwazyłam rosnie mi głownie brzuszek a reszta tylko tak troszke :P.

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1431 dnia: 10 Czerwca 2007, 09:45 »
fajniutkie te koszulki. na pewno ci sie przydadza. masz już kolejną rzecz z głowy

Offline demka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1432 dnia: 10 Czerwca 2007, 09:56 »
Koszulka słodziutka :D podoba mi się :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #1433 dnia: 10 Czerwca 2007, 10:12 »
ale fajne koszulki :)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1434 dnia: 11 Czerwca 2007, 09:12 »
WOW !! 100 dni!! :) GRATULUJĘ :)
a brzuszek jeszcze nie jest duzy wiec przetrwasz upały :)

pizamki z zyrafami REWALACYJNE :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1435 dnia: 11 Czerwca 2007, 09:42 »
TYDZIEŃ 27
(25. tydzień po poczęciu)

Łzy i obawy

Boisz się ? Prawie wszystkie ciężarne kobiety zmagają się z tym uczuciem - boją się porodu, zmian w życiu i relacjach z partnerem, obawiają się problemów materialnych i że sobie nie poradzą jako matki. Nie wstydź wie mówić o swoich uczuciach - dużo rozmawiaj z partnerem (i pamiętaj, że on także się boi !), wyślij wiadomość na grupę dyskusyjną. Świetną okazją do podzielenia się swoimi obawami są zajęcia w szkole rodzenia - Twoje "towarzyszki niedoli" zrozumieją Cię jak nikt inny.
Licz ruchy płodu - od tej chwili powinno Ci to wejść w krew. Osłabienie aktywności dziecka może (ale nie musi !) być pierwszym sygnałem ewentualnych problemów. W okresie aktywności powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę. Wybierz czas i zapisuj ruchy na kartce. Jeśli w ciągu godziny będzie ich mniej niż dziesięć, wypij szklankę mleka lub soku i obserwuj zachowanie płodu przez kolejną godzinę. Jeśli i teraz ruchów będzie mniej, zawiadom lekarza.

Ty
Zwiększ spożycie pokarmów pełnoziarnistych - kasz, ryżu, ciemnego pieczywa, ziaren zbóż. Pokrywają one rosnące zapotrzebowanie na kalorie, dostarczają potrzebnych witamin z grupy B, a ponadto zapobiegają zaparciom.
Swędzi Cię brzuch ? Zamiast się drapać, smaruj go oliwą z oliwek lub olejkiem z wiesiołka.
Być może zauważyłaś zmiany w swoim zachowaniu. Z pewnością osoby z Twojego otoczenia też to widzą i starają się Twoje nowe "ja" zaakceptować. Zdarza się jednak, że nie wszyscy rozumieją dlaczego tak się dzieje. Bywa, że siostra czy koleżanka widzi, jak coraz bardziej zamykasz się w sobie, a mąż nie rozumie dlaczego nie chcesz spotykać się z ludźmi. Być może warto z nimi porozmawiać o swoich odczuciach ? Z pewnością osoby zainteresowane z ulgą przyjmą Twoje wyjaśniania.

Twoje dziecko
Dziecko szybko rośnie, jego szkielet intensywnie kostnieje. Wytwarzają się wiązadła stawowe. Ruchy dziecka stają się silniejsze i bardziej regularne. Jego aktywność jest cykliczna i trwa około 45 minut, jednak nie każdy ruch malucha jest przez Ciebie wyczuwalny. Pod skórą dziecka zaczyna gromadzić się tłuszcz (żebyś po urodzeniu mogła zachwycać się tymi wszystkimi słodkimi wałeczkami !)

Szmat czasu juz za nami :) W przyszłym tygodniu wchodzimy w III trymestr :)
Dopinanie spraw dzieciowych na ostatni guzik trwa. Wczoraj zamowilismy posciel do łozeczka. Składa sie z poszewki na podusie i kołderkę, ochraniacza, przescieradelka frotte i falbanki maskującej. Wybralismy taka ( po dluuugich rozwazaniach :P ) .Zrezygnowalam z baldachimu bo moglby zakrywac mi ozdoby ktore powiesimy na scianie no i chce karuzelke - a uwazam ze baldachim i karuzelka to stanowczo za duuuzo. W razie czego zawsze mozna dokupic :) A i nie bedzie przybornika czyba ze mi sie cosik odmieni .

Siostra ktora kupuje nam łozeczko wraz z drugim kompletem poscieli ( z wypełnieniem ) tez cos wybrała wczoraj. No i tez bedzie niebieska :P

Jutro - o ile wstane - ide na ten nieszczesny cukier :( O 7:00 musze byc w laboratorium  :o

Offline Ewelina_Michał

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1436 dnia: 11 Czerwca 2007, 09:53 »
jakie śliczniutkie komplety...cudne.
jaaa tez chce :) no dobra...wiem wiem...na mnie jeszcze nie pora...ale słodkie są te rzeczy dla dzieci :)

Antalis pochwalisz sie brzuszkiem? bo to chyba kolejny tydzien nie?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1437 dnia: 11 Czerwca 2007, 10:12 »
No dobra :) Oto brzuszek - 27t Chyba mi sie odbił na nim pasek z bluzki  :P

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #1438 dnia: 11 Czerwca 2007, 10:59 »
No śliczny brzusio i już całkiem sporawy:)
A pościel mi się podoba sama zamówiłam z tej samej firmy tylko inny kolor potem wkleję do mojego wątku fotki to zapraszam:)

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #1439 dnia: 11 Czerwca 2007, 11:21 »
Aga Brzusio a wzasadzie dom Kacperka jego M1 jest Sliczne :) Pomiziaj go od Cioci. Buziaki dla Ciebie. G