Witam dziewczynki w ten piekny słoneczny dzionek

Dzis mija 7 miesiecy od naszego slubu

a ja mam wrazenie ze wczoraj ze slubnej kiecki wyskoczyłam a dzis powinnam leczyc zakwasy

Dzis tez moj Tajniak zaczyna
19 tydzien
TyPewnego dnia możesz zauważyć, że wszystkie buty zrobiły się dziwnie ciasne. Przyczyną może być zatrzymywanie wody w organizmie oraz ogólne rozluźnienie więzadeł. Niektórym kobietom w czasie ciąży zwiększa się rozmiar stopy o pół numeru - i zwykle zmiana taka jest trwała.
To, że często myślisz o swoim nienarodzonym maluszku mogą świadczyć Twoje sny. Widzisz w nich siebie i różne codzienne sytuacje, podczas których głównym bohaterem jest właśnie Twoje dziecko. Dzieje się tak za sprawą Twojej wyobraźni, która przywołuje kształt dziecka. Podczas marzeń sennych widzisz, jak przytulasz dziecko, jak je nosisz na rękach, czy z nim spacerujesz. Wyobrażenie konkretnego wyglądu dziecka jest jednak bardzo trudne. Może dlatego, że w snach trudno jest dojrzeć twarz maleństwa?
Twoje dzieckoDziecko ma już 16 cm długości i waży 200 gramów. Na palcach rączek malucha pojawiają się wgłębienia i bruzdy, które tworzą niepowtarzalny i indywidualny układ linii papilarnych. Dziecko rozpoczyna ćwiczenia ruchów ssących warg, uwypuklając wargi do przodu. Dzięki temu już wkrótce maluszek odkryje uroki ssania palca... Ciało dziecka pokrywa maź płodowa, biała serowata substancja chroniąca delikatną skórę przed skutkami długotrwałego kontaktu z wodami płodowymi. Wcześniaki po urodzeniu pokryte są grubą warstwą mazi płodowej, podczas gdy u dzieci przenoszonych nie ma jej prawie wcale.
o 13 wizyta u lekarza.Musze znim pogadac na wiele nurtujacych mnie tematow np.co z moja choroba lokomocyjna i jak jej zaradzic, co z moim bolacym pecherzem

i bieganiem do ubikacji bo mozg mowi ze musze a ciało ze w pecherzu jest niewiele

.
A oto pare fotencji z weekendowej "wycieczki", zdjecia roznej jakosci ale sprawdzalismy co potrafi nasz aparat

Widok z okna - ciemno było jak w ... no wiecie

A tutaj moja brzydka facjata

:

Tutaj nawet nei widac ze jestem w ciazy

To zdjatko z Karczmy w ktorej jedlismy pyszne rzeczy m.in.chlebek po mysliwsku czyli miesko,kluseczki i sosik w chlebku

A na koniec jakas gadzina

A teraz zakupy Tajniaczkowe :

Zimowe buciki w kwiatuszki - czyzby na dziewczynke ??

Szaliki od cioci ktora nie umiala zdecydowac sie na kolor

Rampersik prosiaczek:
Oraz szlafroczek