Autor Wątek: 16.06.2007..na zawsze razem..  (Przeczytany 90642 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
16.06.2007..na zawsze razem..
« Odpowiedź #1260 dnia: 13 Marca 2007, 22:51 »
Carla oststni bukiet po prostu cudo :skacza:
eh sama nie wiem jak to jest ze ludzie tak nagle i mlodo odchodza :dno:  :przytul:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #1261 dnia: 13 Marca 2007, 23:05 »
Cytat: "tylunia"
eh sama nie wiem jak to jest ze ludzie tak nagle i mlodo odchodza :dno: :przytul:

Ja dochodze do wniosku, ze przerazilam sie normalnie taka wiadomoscia. Trudno sie pogodzic jak ktos mlody choruje i umiera. Ale jak tak nagle, nie wiadomo dlaczego i na co? Za kazdym razem reaguje tak samo, wspolczuje strasznie jej mamie, z ktora mieszkali, jej mezowi i tej malej dziewczynce, jej coreczce..przeciez to takie niesprawiedliwe, ze stracila mame..caly dzien mam takie mysli :mdleje: Juz mam dosc i chyba pora isc spac bo jestem zmaltretowana psychicznie..
O jeszcze jednej "wspanialej" nowinie nie wspomnialam: sprawa z notariuszem narazie wstrzymana. Za sporzadzenie takiego aktu notariusz zyczy sobie 3tys. Czekamy narazie bo wesele za pasem i pieniadze potrzebne na ten cel. Na remont bedziemy gromadzic fundusze i ruszy pewnie dopiero po weselu bo bez sensu co chwile robic maly remoncik jak mozna jeden wiekszy za jednym brudem. Lubie sprzatac ale bez przesady ;)
Z dobrych wiadomosci: w czwartek dostaniemy zmywarke do naczyn. Prezent slubny od moich rodzicow :skacza: Jutro P. przywiezie nowe firany bo tesciowa nam uszyla :skacza:  Moje kochanie wybralo taka, ktora bede musiala prasowac..12 metrow do prasowania..ale jaki efekt (przynajmniej mam nadzieje, ze ladne wybral :drapanie: )  :brewki:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1262 dnia: 13 Marca 2007, 23:17 »
carlunia, ci notariusze faktycznie strasznie duzo kasy biorą.. ostatnio załatwiałam sprawy z mieszkaniem mojej babci... i notariusz skasował nas prawie 2 tysiące  :mdleje:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1263 dnia: 13 Marca 2007, 23:24 »
Satine: dokladnie. Narazie musi zostac jak jest. Jak cos nie idzie po mojej mysli to zawsze sobie tlumacze, ze moze tak musialo sie stac, ze moze na zle mi to nie wyjdzie. I zazwyczaj sie sprawdza. Moze tym razem tez tak bedzie :)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1264 dnia: 14 Marca 2007, 12:32 »
carlunia, przykro mi z powodu Twojej znajomej - to zawsze jest szok jak nagle odchodzi tak młoda osoba...
Widzę, ze mój ulubiony temat - sprzątanie - na tapecie. Ostatnio nic innego nie robię i o dziwo bardzo mi się to podoba, zaczynam się uzależniać :brewki: ja kawy ni epijam ale redbulle itp. mam w zapasie...
Wrócę jeszcze do bukietu, masz co prawda wizję tego, jak on ma wyglądać - to super - ale przecież nie zaszkodzi nam Cię troszeczkę zasypać propozycjami. Ja sądzę, że łezka tego typu i wtym własnie kolorku będzie się pięknie komponować ze srebrem.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1265 dnia: 14 Marca 2007, 12:36 »
Maja, z ciebie to prawdziwa specjalistka jesli chodzi o bukiety  :brawo_2:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #1266 dnia: 14 Marca 2007, 18:23 »
carlunia, przykro mi z powodu koleżanki, zawsze to jest wstrząs i trudno przejśc nad taką wiadomością do porządku dziennego, życie nie jest sprawiedliwe  :przytul:

Cytat: "SaTine"
Maja, z ciebie to prawdziwa specjalistka jesli chodzi o bukiety

No i mam nadzieję, że jak my będziemy podejmować tego typu decyzję, to Maja nadal będzie zaglądała do przygotowań ślubnych?

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1267 dnia: 14 Marca 2007, 20:21 »
Maja: bukiet faktycznie sliczny :taktak: Ostateczna decyzje podejme zapewne jak sie wybiore do kwiaciarni, wiec warto miec w glowie jakies pomysly :brewki:
Pogrzeb Karoliny jest jutro. Mama mi odradza, zeby tam isc bo wie jak zareaguje. Jak sobie pomysle o jej coreczce to mi sie serce kraje. Tak sobie myslalam, ze w tylu waznych momentach jej zycia nie bedzie mamy, nie bedzie miala  takiej osoby, ktora doradzi, przytuli..Ciagle o niej mysle. Na cmentarz na pewno wybiore sie w niedziele. Jutro sama nie jestem pewna czy to dobry pomysl zebym szla :drapanie:
Z dobrych wiesci: moj maz jest w drodze. Obiadek na jutro ugotowalam i czekam. Jak ja sie ciesze, ze go mam. Patrzac na tragedie jakie sie dookola dzieja, mlodzi ludzie tak po prostu odchodza...budze sie rano i dziekuje, ze jest mi dany kolejny dzien, ze mam to, co mam..Jeszcze nigdy nie bylam tak wdzieczna losowi, za to co sie dzieje..nawet jak cos idzie nie tak.
Maja: Ciebie tez tak sprzatanie uspokaja? U mnie to najlepszy sposob na stres i naprawde dziala. No i efekty jeszcze bardziej humor poprawiaja. Po mnie latwo chyba poznac jak minal dzien.  :hahahaha:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1268 dnia: 14 Marca 2007, 21:00 »
Moje kochanie zbliza sie wielkimi krokami :skacza: Ciesze sie strasznie i zmykam bo juz usiedziec nie moge. Pedze robic kolacyjke mezowi :skacza:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1269 dnia: 14 Marca 2007, 21:09 »
carlunia, cieszymy się razem z toba .. znowu będziesz miała swojego kochanego przy sobie   :przytul:

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1270 dnia: 14 Marca 2007, 21:11 »
Smacznego :D

A bukiecik naprawde ąłdny , ale bez tych tulpipanów .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1271 dnia: 15 Marca 2007, 10:14 »
carlunia, jak chcesz to mogę jeszcze poszukac bukietów - może potem ułatwi Ci to wybór, zawsze lepiej mieć kilka propozycji i coś tam można po swojemu skomponować ;)
Ja bym poszła na pogrzeb, przecież to - jak sama nazwa wskazuje - ostatnie pożegnanie i nie da się tego "spotaknia" odbyć w innym terminie. To taki hołd oddany zmarłej osobie.
Skoro małżon wrócił to pewnie nie troszkę przystopujesz z forum ale my poczekamy :taktak:

Cytat: "carlunia"
Maja: Ciebie tez tak sprzatanie uspokaja?

ciężko stwierdzić, nigdy nie byłam zapalona sprzątaczką ale odkąd mieszkamy w naszym domu mam nowego bzika - pokonał nawet moje kolekcjonowanie świeczek :hahahaha: - sprzatam non stop...jak mały nakręcany robocik :hahahaha:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1272 dnia: 16 Marca 2007, 08:49 »
Patrzcie tlyko -Carlunia jak mąz się pojawia to zapomina o bożym świecie i o foremakch..  :brewki:  :brewki:  :brewki:

:drapanie:  :drapanie:  :drapanie:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #1273 dnia: 16 Marca 2007, 11:26 »
Cytat: "Vall"
Carlunia jak mąz się pojawia to zapomina o bożym świecie i o foremakch..

ehh, w sumie to prawidłowo! Nam pozostaje jedynie  :popija: :)

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #1274 dnia: 17 Marca 2007, 00:42 »
Cytat: "Maja"
ciężko stwierdzić, nigdy nie byłam zapalona sprzątaczką ale odkąd mieszkamy w naszym domu mam nowego bzika - pokonał nawet moje kolekcjonowanie świeczek  - sprzatam non stop...jak mały nakręcany robocik

ech Maju - wiec wiesz co to znaczy  :mdleje:
u mnie to lek na wiele rzeczy np. bezsennosc  :mdleje:  :pogrzeb: jak sie obudze w weekend o 4 rano i spac nie moge (zdarza mi sie od x lat  :drapanie: ) to sie wymecze sprzateniem jakies 3 godzinki i do looozia  :los: a serio mam faze lubie jak jest czysto i wszystko ma swoje miejsce  :los: pobilo to nawet moje dotychczasowe zamilowania: zakupy  :skacza: i czytanie ksiazek  :skacza:

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1275 dnia: 17 Marca 2007, 00:51 »
Cytat: "megan"
lubie jak jest czysto i wszystko ma swoje miejsce

dokładnie my kobiety już chyba mamy to w genach. ja to dokładnie tak samo sprzątam jak robot i to co chwile mam prawie to samo-kochane dzieci :D  :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1276 dnia: 17 Marca 2007, 06:47 »
hhhhoooooop hoooppppp Carluniu - odezwij sie kochana  :los:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #1277 dnia: 17 Marca 2007, 07:20 »
Carlunia zajęta jest misiem :-)

Maju, jesteś nieoceniona pod względem bukietów!

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1278 dnia: 17 Marca 2007, 11:51 »
Jestem, jestem dziewczynki :taktak: Maz przyjechal i oczywiscie od nowa bieganina. W czwartek biegalismy bo kupowalismy zmywarke i chcielismy zalatwic pozwolenie na slub z innej parafii, ale kancelaria otwarta tylko we wtorki i w piatki.
Wczoraj kupowalismy baterie do kuchni i zalatwialismy znowu papierkowe sprawy zwiazane ze slubem. Podpisalismy protokol slubny. Musimy jeszcze doniesc pozwolenie, ktore zalatwilismy wczoraj wieczorem, juz po podpisaniu protokolu i zaswiadczenia, ze bylismy bierzmowani. Dalam juz zapowiedzi i mam sie zglosic po odbior po 3 kwietnia. Dostalam tez zaswiadczenie, ze bylam tam bierzmowana i w zasadzie mam juz wszystko z papierkow zalatwione. Zostaly tylko 2 spowiedzi. Nic nie szkodzi, ze jestesmy juz malzenstwem, ze mieszkamy razem. Dwie spowiedzi musza byc :mdleje: No coz..musze to przezyc :drapanie:
Obawialam sie, ze za pozwolenie na slub w innej parafii i zapowiedzi zedra troszke kaski, ale poszlo lagodnie..co laska. Dalam w sumie 40zl.
W przyszlym tygodniu zrobimy nalot na salony z garniturami i butami slubnymi. I P. musi isc we wtorek do dentysty doprowadzic swojego zeba do porzadku przed weselem. W tamtym roku zostal pobity i jego jedyneczka ucierpiala. Zobaczymy co powie dentysta :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1279 dnia: 17 Marca 2007, 12:46 »
Tak mi sie przypomnialo: wczoraj zalatwialismy te papierki do slubu..bylo rowno 3 miesiace do naszego pieknego dnia. Dzis juz 2 z przodu. Narazie jeszcze paniki nie ma..moze dlatego ze P jest obok i za duzo czasu na myslenie nie ma. ALe czas zaczyna naglic i nawet P stwierdzil ostatnio, ze pora na garnitur :brewki: To juz cos :skacza: Ogladalam wczoraj butki dla siebie..165zl za buty..chyba jeszcze poszukam :drapanie: Fakt, ze to sa takie, jakie sobie kiedys w necie upatrzylam..Growikar z cekinkami. Zobaczymy.
Dzis mija 5 tygodni odkad jestesmy malzenstwem.  :skacza:
Na przyszly tydzien znowu siedze i obmyslam strategie. Trzeba wyslac zaproszenia do rodziny P. Czesc chcemy wreczyc osobiscie, ale w jeden weekend za duzo nie damy rady rozdac. Wiec jak najwiecej wyslemy poczta, a najblizszej rodzinie damy osobiscie.
Mama znalazla mi faceta, ktory zrobi nam winietki. Musi jeszcze tylko wziac od niego maila, zebym mogla mu wyslac wzor winietek. Ale z tym mamy jeszcze czas bo goscie maja dac odpowiedz do 10 maja wiec narazie bedziemy jeszcze czekac :)
W tym tygodniu bedziemy sie rozgladac za garniturem, butami i obskoczymy kwiaciarnie moze. I o makijazystce na smierc ciagle zapominam :mdleje: Jak tak dalej pojdzie to bede sie malowac sama :pogrzeb:
Ide skontrolowac hydraulika bo majtruje w kuchni..podlacza zmyware i baterie :brewki:

Offline Kllusia

• entuzjasta
  • data ślubu: 1.09.2007
« Odpowiedź #1280 dnia: 17 Marca 2007, 23:43 »
:brawo_2: Gratuluję pięcio tygodnicy  :skacza: Carluniu, a Twój mężuś juz z Tobą na stałe, czy znów czeka Was rozłąka  :drapanie:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1281 dnia: 18 Marca 2007, 00:17 »
Kllusiu: maz narazie jest, ale bedzie jeszcze musial jechac..nie wiem na ile, ale mamy oboje nadzieje, ze bedzie to ostatnia rozlaka. W tej firmie i tym kraju nigdy nic do konca nie wiadomo :popija:  :drapanie: I dziekujemy za gratulacje :)
Dzis udalo nam sie kupic girlandy z roz, ktore mamy zamiar wykorzystac przy dekoracji samochodu do slubu. Sliczne i niedrogie :skacza: Jak sie dorwe w wolnej chwili do aparatu to wrzuce zdjecia ;)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1282 dnia: 18 Marca 2007, 00:40 »
carluniu, i ja tez gratuluje  :skacza:

i czekamy na foty  :tupot:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1283 dnia: 18 Marca 2007, 00:57 »
Jestem, jestem dziewczynki  Maz przyjechal i oczywiscie od nowa bieganina.

uff Carluniu a juz mnie stres ogarnial  :mdleje: dlugo cie nie bylo skarbie - ale w pelni rozumiem - Mis jest i basta  :los:

Dzis udalo nam sie kupic girlandy z roz, ktore mamy zamiar wykorzystac przy dekoracji samochodu do slubu. Sliczne i niedrogie  Jak sie dorwe w wolnej chwili do aparatu to wrzuce zdjecia

ha to juz sie doczekac nie moge - sama mam w tej kwestii puste w glowie wiec kazda inspiracja bedzie cudem na ktory czekam jak kania dzzu  :los:

I o makijazystce na smierc ciagle zapominam  Jak tak dalej pojdzie to bede sie malowac sama  
Ide skontrolowac hydraulika bo majtruje w kuchni..podlacza zmyware i baterie

kochana makijazystka wazna sprawa - ale po zdjeciach sadzac sama masz raczke wprawna  :los: ale na ten dzien lepiej oddac sie w czyjes rece- wiec 100 x post it na lodowke z napisem MAKIJAZYSTKA  :los:  :los:

eeeee a powiem ci ze garnitur dla Pawla to moja zmora stres i chyba przez to znow spac nie moge  :mdleje:
zaruje bo to akurat z ekscytacji domkiem  :los:
ale powiem ci ze martiwe sie bo wiem ze bedzie to zmudny i stresujacy proces: wyciagania Pawla do skelpu i szukania czegos odpowiedniego a pozniej znalezienia tego w jego rozmiarze - on ma 110 w klacie alco i 116 teraz i tlyko 1,72 wzrostu :pogrzeb: i co ja mam bidna zrobic?
ubiore go w worek od kartofli czy co? :mdleje:  :mdleje:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1284 dnia: 18 Marca 2007, 18:07 »
Kochane dzis mialam takiego lenia giganta :los: Zwleklismy sie z lozka kolo 13tej bo nam sie nie chcialo gniazdka opuszczac i tylko na tulenie mielismy ochote :skacza: Pozniej odwiedzili nas rodzice i oczywiscie temat nr 1 to planowany remont. Kazda rozmowa zmierza ku temu :hahahaha: Kiedys nam sie te blogie lenistwo skonczy jak na swiat przyjdzie junior :brewki: ALe poki co staramy sie w niedziele stopowac..przynajmniej do pewnego momentu bo po obiedzie znowu ze szmatami latalismy :mdleje:
Zdjatka girland zrobie za momencik i wrzuce na serwerek ;)
Jutro czeka nas znowu wyprawa do Katedry bo musimy zawiezc zezwolenie i zaswiadczenie o bierzmowaniu. Moze uda nam sie skoczyc i obejrzec garnitury..wszystko zalezy od czasu :) Pedze zdjatka zrobic ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1285 dnia: 18 Marca 2007, 18:10 »
Zdjatka girland zrobie za momencik i wrzuce na serwerek

czekamy  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

Pedze zdjatka zrobic

:tupot:  :tupot:  :tupot:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1286 dnia: 18 Marca 2007, 18:32 »
Girlandy na samochod:

Wygladaja jak zywe. Mamy zamiar na klamki dodac kokardy z tiulu i byc moze troszke tiulu dolaczymy do tych girlandek. Najbardziej mnie cieszy, ze mamy punkt zaczepienia  :skacza:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1287 dnia: 18 Marca 2007, 18:51 »
:brawo: bardzo mi sie podobaja .. a na autku jeszcze lepiej sie będa prezentowały

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #1288 dnia: 18 Marca 2007, 18:54 »
Cytat: "SaTine"
bardzo mi sie podobaja .. a na autku jeszcze lepiej sie będa prezentowały

Zrobimy jeszcze maly tunning tych girlandek i bedzie slicznie. Przede wszystkim delikatnie bo nie chcialam duzej wiazanki na masce. Kolejna sprawa to tablice. Chcemy imienne i bedziemy zamawiac na allegro wkrotce ;)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #1289 dnia: 18 Marca 2007, 19:00 »
Karolinko a może pokusisz się o jakieś małe podsumowanko co Wam jeszcze zostało,b o chyba już niewiele, mam rację :?:

Girlandy na samochod:
:brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2: