Autor Wątek: Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe  (Przeczytany 88476 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe
« Odpowiedź #1470 dnia: 29 Stycznia 2007, 12:14 »
Andzia ma rację. Gnojki przebrzydłe!

I ja na fotki czekam :-)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1471 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:17 »
Zdjecia beda w tym tygodniu napewno.

Macie racje...gnojki... moj dom zostal obrzucony dlatego ze jestem Polka i boje sie ze spotka mnie to samo nawet jak sie wyprowadze... bardzo sie dzis nad wszystkim zastanawiam...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1472 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:40 »
Kurcze to gnojki :neutral:

Bardzo współczuję :uscisk:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1473 dnia: 29 Stycznia 2007, 17:31 »
Ja nie wiem czy to jest fer...

Ja jestem tzw najemca domu, place 100 funtow za tydzien czynszu plus podatki i rachunki. Nigdy z platnoscia sie nie spozniam, a jesli mi sie zdarzylo to zawsze wlasciciel byl o tym powiadomiomy z gory. W zwiazku z tym, oczekuje od wlasciciela, ze jak mam jakis problem i zglaszam to do niego, to chociaz mi odpisze mailem, smsem, zadzowni, kurde przyjdzie nie wiem...cokolwiek :nerwus:

Tymczasem prosze bardzo ja dzownilam dwa razy, napisalam maila a tu nic cisza...i najlepiej siedziec teraz w domu caly wieczor i czekac czy laskawie przyjedzie czy nie.... :nerwus:
I jak ja mam tam mieszkac jak nikt nie reaguje na to co sie dzieje...nie wspominajac o rysach na samochodzie, jakichs zaje**** dupkach ktorzy maja cos do Polakow, obiecanych nowych drzwiach na ktore czekam kilka miesiecy a chcialam je zanim zima przyjdzie, i o podjezdzie na samochod z tylu domu.... Ja place, a oni...obiecuja.... Czemu ja zawsze musze miec pecha?????? :nerwus:

Probowalam o tym wszystkim nie myslec i zajrzalam do swiata flory...probowalam wybrac bukiet na slub, ale nie zdecydowalam sie, bo nie wiem jaki kolor bym chciala...moze jasny roz...ale wtedy musilabym miec taki makijaz...hmmm nie wiem.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1474 dnia: 29 Stycznia 2007, 17:38 »
Cytat: "olkahof"
Czemu ja zawsze musze miec pecha??????

jesli Cię to pocieszy nie Ty jedna :brewki:  :brewki:  :brewki:
musisz koniecznie wyjaśnić te kwestie z właścicielem domu-masz swoje prawa...nie możesz pozwolić aby ktoś skutecznie obrzydzał Ci życie!!!!!!!!twardo na swoim trzeba postawić :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

a czemu nie chciałabyć makijażu w kolorze różu?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1475 dnia: 29 Stycznia 2007, 17:42 »
Cytat: "tete"
musisz koniecznie wyjaśnić te kwestie z właścicielem domu-masz swoje prawa

taaaa, oni maja jedna i ciagle ta sama wymowke....nie maja czasu, ale nas nie ignoruja...niedlugo ja przestane miec czas zeby placic im kase i sie wyprowadze...

a czemu nie chciałabyć makijażu w kolorze różu?

nie ze bym nie chciala...makijaz bede robila sama sobie, bo podwojnie nie bede placila komus za to ze mnie umaluje w wielkanoc... zastanawiam sie tylko nad zlotym i rozowym.... nie wiem sama zreszta, co do sukni w kolorze ecru by pasowalo... hmm chociaz mniemam ze cos jasnego...

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #1476 dnia: 30 Stycznia 2007, 00:05 »
Hmm..ja suknie mam biala, ale oczy chce miec mocniej podkreslone bo zawsze tak sie maluje i nie chce, zebym sie w tym makijazu zle czula wiec od razu powiem makijazystce czego chce. Bukiet bialo-bordowo-zielony. Wiem, ze sama nie chce sie na ten dzien malowac wiec nie dumalam jeszcze nad makijazem ;)
olkahof napisał/a:   
Czemu ja zawsze musze miec pecha??????

jesli Cię to pocieszy nie Ty jedna :brewki: :brewki: :brewki:

Oj naprawde nie jedyna. Uwierz na slowo  :brewki:
A swoja droga: zawsze jak myslalam o wyjezdzie za granice myslalam tez o tym, ze nigdy nie bede u siebie, ze zawsze znajdzie sie jakis walniety leb, ktory mi to wytknie, ze jestem gorsza bo jestem Polka chociaz nigdy gorsza sie z tego powodu nie czulam. Wrecz przeciwnie - zawsze bedac za granica czulam sie z tego powodu dumna. A jak samochodzik porysowany czy jakies inne uszczerbki na Twojej wlasnosci to wezwalabym policje. Nawet w takim celu zeby tylko przyjechali i sie pokazali. Jak pokazesz, ze sie boisz to juz po Tobie. Cos o tym wiem - mieszkam ze zlodziejem naszego samochodu w jednej klatce w bloku(a raczej jego rodzinka bo on tu juz nie mieszka  :boks_4:) . Samochod odzyskany, pieniadze z okupu tez i my chodzimy z podniesiona glowa a zlodziej uciekl za granice..widac mial cos na sumieniu oprocz naszego samochodu.  :boks_4:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1477 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:20 »
Oluniu jakby mi jakieś pier**** gnoje porysowały wymarzony samochód to chyba bym ich wyzabijała !!!!  :pogrzeb:  :boks_4:  :boks_4:  :boks_4:

Przykra sprawa...

Jeśli chodzi o bukiecik to ja myslę, że spokojnie do złoto-brązowego makijażu styknie bukiet herbaciany albo pomarańczowy. Ja mam nietypowy kolor sukni, makijaż w złoto-brązowym tonie i właśnie pomarańczowe cantadeskie :)  :skacza:
Do ecru pasuje duzo kolorów, brudny róż, nawet zieleń... według uznania Olciu :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #1478 dnia: 30 Stycznia 2007, 09:53 »
Dzien dobry Olu!
Jak sie dzisiaj dzionek zaczoł?Mam nadzieje ze dzis lepszy nastroj.
Co do makijazu to ja mysle ze powinnas troszke oczka podkreslic,zwlaszcza ze masz ladne oczy,mozna tez polaczyc roz ze zlotym...najlepiej sobie wczesniej dla relaksu pokombinowac makijaz i bedziesz widziala w czym ci najlepiej np i jak sie w nim czujesz...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1479 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:04 »
Cytat: "carlunia"
A jak samochodzik porysowany czy jakies inne uszczerbki na Twojej wlasnosci to wezwalabym policje.

Sek w tym ze policja nie przyjedzie, dzwonilam w piatek w nocy po policje, nasz kumpel zjawil sie szybciej niz policja, mimo ze mieszka dwa razy dalej... Policja natomiast przyjechala w sobote wieczorem...

Cytat: "AndziaK"
to chyba bym ich wyzabijała

tez bym to chetnie zrobila, ale nie wiem dokladnie ktorzy to...zastanawiam sie czy nie ubiegac sie o odszkodowanie z polisy ubezpieczeniowej...

Cytat: "AndziaK"
herbaciany albo pomarańczowy

wlasnie tez myslalam o tych kolorach miedzy innymi...

Wiec tak jak sie spodziewalam wczoraj wieczorem, wlasciciel domu przyjechal jak nas nie bylo, nie raczyl uprzedzic  :dno:  No ale nic, zjawilismy sie w 5 minut i przy herbacie rozmawialismy o calej sytuacji... Balam sie tej rozmowy szczerze mowiac, bo ten wlasciciel jest taki juz starszy i taki ma wyraz twarzy dziwny...tak sie patrzy i ... Powiedzialam, ze na dzien dzisiejszy jedynym wyjsciem dla nas byloby wyprowadzic sie w spokojniejsza okolice, np osiedle zamkniete.  
O dziwo zareagowal bez wiekszych emocji, bardziej przejal sie tym, co zrobimy zanim sie wyprowadzimy, ze do tego czasu tez trzeba bedzie zastosowac jakies srodki.
Stanelo na tym, ze najszybciej (ze wzgledow finansowych) wyprowadzimy sie w czerwcu, a do tego czasu ma byc zainstalowana kamera, a ja przez najblizszych kilka tygodni jak Irek bedzie na nockach bede spala u znajomych, zeby bylo widac ze dom jest pusty.  Chociaz spodziewam sie, ze z ta kamera bedzie tak samo jak z tym podjazdem do parkowania z tylu ogrodzonej czesci domu...

Bedziemy mieli chwilke czasu to napewno sie zastanowimy jak to rozwiazac finansowo, bo 1000 funtow to bedzie na "dzien dobry" do tego jeszcze meble itp... Jestem jednak pewna ze wyjscie sie znajdzie.

Aha no i jeszcze... apropos pecha... wczoraj zlapalismy kapcia, opona sie przebila, musielismy zmieniac kolo marketu.... wieczorem na chwile usiedlismy do telewizora, na ktorym po 5 minnutach nie bylo widac juz jednej osoby tylko 3... sie obraz rozjechal... kontrolka od poduszki powietrznej sie zapalila w samochodzie i programator w pralce siadl.... i jak tu sie nie denerwowac...
:nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus: :nerwus:

chociaz musze powiedziec, ze dzis mam wszystko gdzies...i sie usmiecham a bynajmniej sie staram...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1480 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:09 »
chociaz musze powiedziec, ze dzis mam wszystko gdzies...i sie usmiecham a bynajmniej sie staram...

I tak trzymac Olcia...mysl pozytywnie,pomysl sobie ze sa ludzie ktorzy maja naprawde wieksze problemy...wiem ze nie zawsze to jest latwe ale starjmy sie!!!
I myslmy o najpiekniejszym dniu w naszym zyciu:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1481 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:43 »
Zostalo 68 dni do slubu. Do zalatwienia zostalo jeszcze:

- buty slubne
- garnitur dla Irka
- sukienka na poprawiny
- buty na poprawiny
- poduszka do obraczek
- ksiega gosci
- podziekowania dla rodzicow
- alkohole kolorowe
- dekoracja i tablice na samochod
- transport gosci z kosciola do domu weselnego
- dekoracja kosciola
- zaswiadczenia z usc
- bukiety kwiatow

:hmmm: chyba wszystko

W sumie wydaje sie nieduzo, podejrzewam, ze niektore rzeczy uda mi sie kupic online w sklepach internetowych lub na allegro, a reszte sie zrobi na tydzien przed.
Dzis poszukam jakichs propozycji tablic na samochod, poduszek pod obraczki i powklejam to mi doradzicie  :skacza:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1482 dnia: 30 Stycznia 2007, 10:48 »
Dzis poszukam jakichs propozycji tablic na samochod, poduszek pod obraczki i powklejam to mi doradzicie

Czekam z niecierpliwoscia tylko jak fotki beda po 14-tej to ja doradze dopiero jutro rano bo bede w pracy...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1483 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:07 »
narazie wpadly mi w oko

POduszki to bardziej ta druga mi sie podoba, a z tablic trzecie z gory te z rozowym :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1484 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:36 »
Oluniu ja też myslałam o poduszce na obrączki, ale chyba stanie na tym, że albo mamcia uszyje (jest krawcową) albo Oliwia poniesie je na tacce z kościoła :)
Z poduszek wklejonych zdecydowanie numer 2

Co do tablic to na allegro za 8.90 za sztukę czyli 17.8 możesz sobie sama zaprojektować tablicę śliczne.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1485 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:54 »
Jak dla mnie poduszka nr 2!!! a co do tablic to chyba tez ostatnia:)
Ja jeszcze mam jedna propozycje do niesienia obraczek tylko nie wiem czy moge na Olci watku wkleic

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1486 dnia: 30 Stycznia 2007, 12:58 »

Ech wklejam moze komus sie przyda mam nadzieje ze mnie nikt nie zbije:(ze wkleilam tutaj!!!Jak dla mnie pomysl fajny i bardzo orginalny...

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #1487 dnia: 30 Stycznia 2007, 15:02 »
Jak dla mnie podusia druga ładniejsza

kuchasia ale Twója fotka to już rewelka, super pomysł  :brawo_2:

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #1488 dnia: 30 Stycznia 2007, 15:04 »
Kuchasiu faktycznie super pomysl :skacza:

Olus ja to dopiero spoznione ale Szczere Zyczenia Urodzinkowe bos Ty juz nie nastka a stka :los:  duzo milosci i wytrwalosci  :skacza: z okazji urodzinek :przytul:

a co do sytuacji z wlascicielem domu to nie zadzroszcze my tez chcemy wyjechca...i troszke zasmucila mnie ta wasza ostatnia sytuacja z samochodzikiem i tym ze ktos sobie wymyslil ze nie lubi polakow :mdleje: wrrr smutne to

co do makijazu to ja narzie obstawiam zloty by ci pasowal i jak pisza dziewczyny podkresole oczy :los:

podusia jak dla mnie 2 a tablica ostatnia jak pisalas :brawo_2:

bizuteria bardzo ladna czekam kiedy beda fotki na tobie :skacza:

i czekam na fotki z imprezki :skacza:

a wiesz jak to jest ze sa takie dni kiedy cos sie zepsuje i leci pozniej jedno za drugim..ja tak czasami mam czego sie nie dotkne to zepsuje :dno:

buziaki :przytul:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1489 dnia: 30 Stycznia 2007, 15:40 »
Cytat: "**sloneczko**"
ale Twója fotka to już rewelka, super pomysł
Cytat: "tylunia"
faktycznie super pomysl

tez tak mysle  :skacza:

tylunia, dziekuje za zyczonka  :przytul:

Cytat: "tylunia"
ja tak czasami mam czego sie nie dotkne to zepsuje  

tez tak dokladnie mialam wczoraj...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1490 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:00 »
Witam dziewczyny!!!

Bardzo spiaco zaczynam kolejny dzien... Wczorajsze popoludnie zlecialo bardzo szybko. Probowalam z Irkiem porozmawiac na temat domu, przeprowadzki, jego pracy, ktora go stresuje i ogolnie o najblizszym roku naszego zycia... nie dalo sie porozmawiac... :obrazony: tylko zrobilam sobie przykrosc... :cry:  moze Irkowi dalo cos do myslenia... :hmmm:  nie wiem.
Jedyne co moglam zrobic wczoraj to poprosic zeby przymslal wszystko i zaproponowal jakies rozwiazanie, bo ja swoja opcje juz zaproponowalam...

Mam nadzieje, ze kazdy nastepny dzien przynosil bedzie nowe lepsze rozwiazania...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1491 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:07 »
Olcia głowa do góry wszystko sie ulozy!!!My trzymamy kciuki tylko musicie na spokojnie do tego podejsc bo kłotnie nic nie pomoga a juz napewno problemow nie rozwiaza!!!Ja wiem ze nie jest Wam latwo ale dacie rade!!!Trzymam kciuki!!!

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1492 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:11 »
Cytat: "kuchasia"
tylko musicie na spokojnie do tego podejsc bo kłotnie nic nie pomoga a juz napewno problemow nie rozwiaza!!!

chodzi wlasnie o to, ze to nie byla klotnia...tylko dyskusja na argumenty, ja przedstawilam swoje, ale dziekuje Kuchansiu ze jestes ze mna  :uscisk:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1493 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:14 »
dziekuje Kuchansiu ze jestes ze mna  

:przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:  :przytul:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1494 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:42 »
chodzi wlasnie o to, ze to nie byla klotnia...tylko dyskusja na argumenty,

ja wiem że taka dyskusja na argumenty tez może być cieżka..bardzo..
Olcia jestem z Tobą,przed Wami ciężkie chwile kiedy ważą sie Wasze losy..bedzie dobrze :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:
poduszka ta druga tez mi sie bardziej podoba :brawo_2:

pomysł Kuchasi bardzo bardzo przypadł mi do gustu!!!!!musze sie zastanowić nad tym kwiatem!! :drapanie:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1495 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:53 »
dziekuje tete  :przytul:

Wlasnie uswiadomilam sobie, ze niedlugo Walentynki. W natloku tego wszystkiego zapomnialam o tym. Irek bedzie na nocce, wiec nie sadze, zebysmy ten dzien jakos wyjatkowo spedzili. Zreszta nigdy nie spedzalismy chyba :hmmm: Kazdy dzien jest odpowiedni zeby okazywac uczucia :serce:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1496 dnia: 31 Stycznia 2007, 10:58 »
Olcia we Walentynki nie bedziecie mogli byc razem ale moze w ktorys dzien wczesniej zrobic romantyczna kolacje...ja wiem my tez tak podchodzimy ze kazdy dzien jest odpowiedni zeby wyznac uczucie ale twierdzimy tez ze w tej codzienej gonitwie i  nie ma nigdy czasu zeby spedzic naprawde romantyczny wieczor itd wiec wykorzystujemy kazda mozliwa sytuacje zeby sobie zorganizowac cos wyjatkowego a zlwaszcza w Waszej sytuacji  oderwac sie troszke od tej rzeczywistosci...Naprawde POLECAM!!!I nawet bym nic nie mowila Irkowi!!!:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1497 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:11 »
kuchasia, masz racje, moze i cos uda sie zorganizowac, jednak nastepny tydzien bedziemy sie mijac, wiec moze w weekend sie wybierzemy gdzies... nie wiem...pomysle. W koncu jeszcze dwa tygodnie, a u irka w pracy nawet zmiany moga sie zmienic, bo to taka firma i roznie bywa.

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1498 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:28 »
Olcia i to mi sie podoba!!!Skoro zycie nam plata figle to nie dawajmy za wygrana i robmy wszystko zeby bylo cudownie!!!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1499 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:58 »
Myszulko uszka do góry !!!!

A co do Walentynek to nie ma sie co szarpać, amerykańskie święto (nie powiem żeby blee, ale nic rewelacyjnego) i tak jak piszesz uczucia okazujmy sobie codziennie nie tylko w Wale :) :) :)