Autor Wątek: Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe  (Przeczytany 89361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Przedslubne i zyciowe potyczki Myszulkowe
« Odpowiedź #1020 dnia: 12 Grudnia 2006, 21:20 »
Cytat: "carlunia"
Tak i w ogole w UK to nic nie trzeba robic i spi sie na pieniadzach.

jest takie powiedzenie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma - ech co poniektorzy licza jeszcze na sponsoring  :evil:

Tylko lepiej kupcie konkretna rzec
z a nie zostawiajcie pieniedzy bo pewnie dziwnym trafem sie rozejda

tu sie zgadzam w 100% bo jak to bywa z pienazkow skorzysta milion niekoniecznie potrzebujacych osob ...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1021 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:55 »
Olenko jestem z Tobą   :przytul:
Ehhhh - i mimo wsyztsko ciesz sie wizytą w Polsce, spotkasz sie z rodzicmai, rodzeństwem...ZObaczysz, napenwo sie ułozy!! MUsi :!:  :idea:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #1022 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:05 »
Dzieki forumki za pocieszenie... :serce:  Dzis juz mi lepiej.

Wczoraj jak juz sie polozylismy Irek mocno mnie przytulil i obiecal, ze wszystko bedzie dobrze. Wie jak to przezywam...rowniez to, ze jest dla mnie oparciem.

Tak i w ogole w UK to nic nie trzeba robic i spi sie na pieniadzach

dokladnie- nic dodac nic ujac, bo ja tak wlasnie przeciez mam...  :evil:

Carlunia bardzo trafnie to ujelas, ze rodzenstwo daje przyklad swoim dzieciom...ech ale oby w kazdej rodzinie znalazla sie chociaz jedna osoba, ktora jezdzi do dziadkow nie tylko kiedy jest dzien "wyplaty"...

Staram sie sama siebie tez napelnic pozytywnymi myslami  :)

Jedziemy juz w piatek. Wychodze godzine szybciej z pracy- czyli o 14 szybko cos zjemy, zapakujemy walizy i w droge na prom. Odprawa zaczyna sie 1,5godz przed planowanym odplywem, a w piatek sa fatalne korki wiec lepiej wyjechac szybciej.
I bedziemy plynac przez 18 godzin  :roll:

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #1023 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:23 »
Olu, a może konsultacja Twojej babci u psychiatry by cos pomogła (moja Mama jest psychiatrą), wiem że to często pomaga gdy rodzina nie może sobie poradzić z Babcią/Dziadkiem, ktora/który ma średni kontakt z rzeczywistością, a z tego co piszesz (wierze że jest to możliwie obiektywny obraz sytuacji) to wlaśnie tak jest, że Twoja Babcia nie do końca wie co sie w okół niej dzieje i uważa że Diabeł Wcielony wami (Twoją rodziną) kieruje...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #1024 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:26 »
Olciu żyj wyjazdem, a jak bedzie i czy to wszystko jest naprawdę tak dramatyczne dowiesz się na miejscu :)

Powodzenia !!!!

Jeszcze tylko dwa dni :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1025 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:28 »
Olu, silna z Ciebie dziewczynka..tyle przykrych spraw wokół Ciebie i Twojej rodziny..jestem pełna podziwu, że sobie tak dzielnie z tym radzisz..

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #1026 dnia: 13 Grudnia 2006, 10:52 »
Olu, niesamowita z Ciebie kobietka. Aż się wierzyć nie chce, że Ty taka młodziutka jesteś, bo masz bardzo rozsądne podejście do wielu spraw. Trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało po Waszej myśli.
Odnośnie konsultacji, to akto ma rację - dobry psycholog lub psychiatra mógłby pomóc. Można poprosić też księdza, żeby przyszedł i porozmawiał z Babcią.
Najważniejsze, że Irek Cię wspiera, a już niedługo zobaczysz swoich najbliższych, spotkasz się z przyjaciółmi. Głowa do góry :serce:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1027 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:01 »
Ola rzadko pisze w odliczankach ake zawsze czytam Twoje i 3mam kciuki i wiem jak to jest! Powinniscie z rodzicami rozwazyć wszystkie za i przeciw, pogadac z babcia( ale tu jest problem bo rzeczywiscie z demencja starcza czasami poprostu trzeba sie pogodzić) A tamtych niewdzieczników i naciągaczy olac allbo powiedziec im coś do słuchu! Nie mozecie sie przez to katowac i zamartwiac!Ajak sie obraża to trudno, obraza sie tylo dlateho ,że nie maja argumentów na odparcie Waszych i wiedza ,e nie maja racji! i co jest wtedy najprosciej- obrazic sie oczywiscie!
A ja wiem jak to jest opiekowac sie taka osoba mój dziadek rok temu w grudniu miał krwiaka mózgu i stracił przytomnosc, miał b ciężką operacje na otwartym mózgu( i to nie zostaje bez echa)
3maj sie cieplutko!

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #1028 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:04 »
Cytat: "jumi_1979"
Można poprosić też księdza, żeby przyszedł i porozmawiał z Babcią.

no nie wiem, czy to akurat dobry pomysł..jeszcze babcia egzorcyzmy kazałaby nad Oleńki rodzina odprawić..

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1029 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:20 »
Cytat: "akto"
Olu, a może konsultacja Twojej babci u psychiatry by cos pomogła

Moze i by pomogla, moja mama zaproponowala to juz dawano- sama byla u lekarza po porade. babcia stwierdzila wtedy, ze chcemy z niej zrobic wariatke i nigdzie nie pojdzie. Gdyby lekarz przyszedl do domu lub nawet ksiadz, to babcia powiedzialaby ze specjalnie kogos tu sciagnelismy...niestety wszelkie tego typu proby zostaly zawieszone ze wzgledu na skutki, a raczej ich brak  :(

Cytat: "AndziaK"
Jeszcze tylko dwa dni

a no to fakt  :wink:

Cytat: "Aniutek83"
Powinniscie z rodzicami rozwazyć wszystkie za i przeciw,

kiedys moze bym sie odezwala, ale teraz rodzice musza sami zdecydowac i rozwazyc wszystko, ja moge jedynie cos zasugerowac lub doradzic...

powiedziec im coś do słuchu

bardzo chetnie bym to zrobila... :evil:

Cytat: "oosta"
Olu, silna z Ciebie dziewczynka..tyle przykrych spraw wokół Ciebie i Twojej rodziny..jestem pełna podziwu, że sobie tak dzielnie z tym radzisz..

Olu, niesamowita z Ciebie kobietka. Aż się wierzyć nie chce, że Ty taka młodziutka jesteś, bo masz bardzo rozsądne podejście do wielu spraw. Trzymam kciuki, żeby się wszystko poukładało po Waszej myśli.

3maj sie cieplutko!

Powodzenia !!!!

bardzo wam dziekuje za cieple slowka  :serce:  musze byc pozytywnej mysli, inaczej zwariuje...  :roll:

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #1030 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:28 »
olu zastanówcie się czy nie macie jakiegos znajomego księdza, z ktorym można byloby pogadać zanim on by pogadał z Babcią...

a psychiatrę można zaprosić w charakterze "znajomego" zeby po prostu spojrzał na Babcie, może cos poradzi, może przepisze jakies leki... Moja ciotka przyjeżdzała ze swoją Mamą do mojej, na herbatke, Mama patrzyla na Babusie i mówiła że trzeba zrobić takie i takie badania i po tych badaniach ewentualnie wypisac takie i takie leki...

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1031 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:31 »
akto,  podsune pomysl rodzicom moze sie zdecyduja... leki oczywiscie odpadaja, bo babcia powie, ze chca ja otruc  :roll:

ale dziekuje ci bardzo za porade :bukiet:

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #1032 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:41 »
Cytat: "olkahof"
Gdyby lekarz przyszedl do domu lub nawet ksiadz, to babcia powiedzialaby ze specjalnie kogos tu sciagnelismy

Takie podejście jest niestety dość popularne, szczególnie w kwestii psychologów czy psychiatrów - wiem z własnego doświadczenia :roll: Ale można Babci zaproponować np wizytę księdza w związku ze zbliżającymi się Świętami - u mnie w parafii są takie "odwiedziny chorych", podczas których można się wyspowiadać, czy przyjąć Komunię w domu. Może warto spytać, czy by CHCIAŁA - zmuszać nie warto, stawiać przed faktem dokonanym też nie bardzo, ale takie podejście może pomóc - dobry specjalista sobie poradzi.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1033 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:44 »
Może warto spytać, czy by CHCIAŁA - zmuszać nie warto, stawiać przed faktem dokonanym też nie bardzo, ale takie podejście może pomóc - dobry specjalista sobie poradzi.

to moż ebyć doskonału pomysł :idea:
Olcia 3mam kicuki, zbey wsyztsko sie ułozyło :!:   :przytul:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #1034 dnia: 13 Grudnia 2006, 11:56 »
Olciu jak już jest naprwdę źle, to sobie powtarzam, że teraz może być już tylko lepiej i mocno w to wierzę, że u Ciebie tak właśnie będzie :!:   :glaszcze:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1035 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:06 »
Ola! spokój spokój spokój tylko to Was ,moze przyblizyc do rozwiązania problemu..i racjonalne zdrowe podejscie!
Rodzina powinna być opkoką.zwłaszcza najblizasza rodzina.niestety czesto bywa tak ze jest źródłem cierpienia..ale czesto ludzie robią tak bo jest im tak wygodniej!!! :shock:
sama opiekowałam sie kochana Babcią przez 4lata,Babcia nie chodziła,(wózek) mało tego nie dała sie przekonac aby być sprowadzoną na dół(miała pokój na górze)Wyobraz sobie myscie podawanie nocnika,humory starego człowieka(miała 95 kiedy odeszła)...czasem czułam wsciekłosc,żal..ale kochałam(i kocham ją ) tak mocno że wystarczyło mi sił!masmy(ja+moi Rodzice) mieli wsparcie w moim rodzenstwie ale i tak najwiecej obowiązków spada na osoby które sa najblizej...
ale powiem Ci że miłość i dobra wola góry przenosi :serce:  :serce:  :serce:  i TY  tez dasz rade...nie jestes sama!
ps i pamietaj ze dobro dane  komus innemu zawsze wraca do nas pod postacią NASZEGO  szczescia....

ps.jak ja bym chciała zeby moja Babunia TU była,żeby była zemna w dniu ślubu!juz nikt inny nie bedzie w stanie wytworzyć takiej metafizycznej bliskosci jak Ona..
ps2 przepraszam ze akurat u Ciebie tak sie "rozpływam"
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1036 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:48 »
Cytat: "tete"
przepraszam ze akurat u Ciebie tak sie "rozpływam"

nic nie szkodzi, rozumiem cie :przytul:

Niestety w tym przypadku to nie jest tak, ze moi rodzice nie chca sie opiekowac. Problem lezy po stronie babci, ktora bardzo wiele sobie ubzdurala i nie da sie jej przegadac ani do niczego namowic, ani nawet zapropnowac, bo wszystko jest odbierane zle. Moja mama probuje znalezc takie rozwiazanie zeby bylo dobrze dla obu stron.
Mojej mamie naprawde nie jest potrzebne takie zycie. Ma malutkie dziecko- chore niestety i z cala pewnoscia moge powiedziec, ze na jej miejscu zrobilabym dokladnie to samo.

Nie wazne. lepiej juz zakonczyc ta dyskusje, bo jak bede ten watek sobie za 10 lat czytala- mam nadzieje sobie gdzies go uwiecznic, to nie chce czytac o takich nieprzyjemnych sytuacjach...

Aha- tak mi sie przypomnialo  :!:  zrobilam test- wyszedl negatywnie, takze w ciazy nie jestem...chociaz @ dalej nie mam co jest bardzo dziwne, no ale zobaczymy, z moim szczesciem pojawi sie pewnie na sam wyjazd  :roll:  

Jutro ide zrobic sobie paznokcie, troszke sie zrelasuje...i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko dobrze, ze na promie nie bedzie bujalo zbyt mocno  :roll:  i ze spedze fantastyczne 20 dni urlopu  :mrgreen:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #1037 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:58 »
Aha- tak mi sie przypomnialo  zrobilam test- wyszedl negatywnie, takze w ciazy nie jestem...chociaz @ dalej nie mam co jest bardzo dziwne, no ale zobaczymy, z moim szczesciem pojawi sie pewnie na sam wyjazd

A może to po prostu wynik stresu i @ się opóźnia :?:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1038 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:02 »
Cytat: "katarzyna_84"
A może to po prostu wynik stresu i @ się opóźnia

a moze :hmmm: nie wiem...w kazdym razie nie tesknie za @  :wink:  ale z drugiej strony wolalbym teraz niz na wyjazd  :(

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1039 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:02 »
Aha- tak mi sie przypomnialo  zrobilam test- wyszedl negatywnie, takze w ciazy nie jestem...chociaz @ dalej nie mam co jest bardzo dziwne, no ale zobaczymy, z moim szczesciem pojawi sie pewnie na sam wyjazd  

Mysle podobnie jak katarzyna_84  :mrgreen:

Jutro ide zrobic sobie paznokcie, troszke sie zrelasuje...i mam nadzieje, ze juz bedzie tylko dobrze, ze na promie nie bedzie bujalo zbyt mocno  i ze spedze fantastyczne 20 dni urlopu

I tak trzymać Olusiu !!!!!!

Ależ nam bedzie tęskno.....  :oops:  :(

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1040 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:03 »
w kazdym razie nie tesknie za @

a kiedy tescik - juz u nas na polskiej ziemi, czy jescze przed wyjzadem :) :idea:  :?:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1041 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:09 »
Cytat: "Vall"
a kiedy tescik - juz u nas na polskiej ziemi, czy jescze przed wyjzadem

przed chwila wlasnie napisalam, ze zrobilam i wyszedl negatywnie...cos ostatnio nie czytasz miedzy postami  :wink:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1042 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:10 »
napisalam, ze zrobilam i wyszedl negatywnie

sorki, jakas zawieszona jestem...  :roll: chyba przez @ która mnie własnei przesladuje :) Pseprasam :oops:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1043 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:11 »
Pseprasam

nic nie skodzi  :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1044 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:12 »
:shock:  hyyyyyyyyyyyyyyyy :shock:  a jak bede miala @ to jak ja bede przymierzala suknie  :shock:  :shock:  :shock:  nieeeeeeeeeee no nie no.... zawsze wiatr w oczy i pod gore do tego  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #1045 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:14 »
chyba przez @ która mnie własnei przesladuje

Vall, no to możemy sobie podać łapki,   :Kwasny:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1046 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:15 »
Cytat: "katarzyna_84"
możemy sobie podać łapki

:uscisk:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1047 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:19 »
hyyyyyyyyyyyyyyyy  a jak bede miala @ to jak ja bede przymierzala suknie    nieeeeeeeeeee no nie no.... zawsze wiatr w oczy i pod gore do tego      

Olcia a korki (czytaj: tampony) ? Spoko dasz radę :) :) :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1048 dnia: 13 Grudnia 2006, 13:45 »
Spoko dasz radę

jesli chodzi o moja suknie slubna, to dam rade chocby nie wiem co  :twisted:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1049 dnia: 13 Grudnia 2006, 14:22 »
jesli chodzi o moja suknie slubna, to dam rade chocby nie wiem co

Olciu i taka mi się podobasz !!!!! Bajabongo i do przodu !!!!!  :mrgreen:  :mrgreen: