Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 77076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maani
  • nowicjusz
  • *
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #270 dnia: 18 Maja 2007, 19:38 »
Cytat: "liliann"
szkoła "Panda" w centrum miasta...pierwsza lepsza wyszukana w necie z głupia frant....i trafiłam znakomicie...

Dzięki, więc polecasz tę szkołę?Czy masz może jakieś uwagi? Robię rekonesans, bo sama chcę zrobić prawko. A może inne foremki coś polecą.Z góry dzięki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #271 dnia: 18 Maja 2007, 22:05 »
Oczywiscie, że polecam.
Nie mam zastrzeżeń. Samochody sprawne, instruktorzy mili i kompetentni.
Jedyne utrudnienie, to to, że na jazdy trzeba sie zapisywać z tygodniowym wyprzedzeniem...po prostu są chętni do jeżdzenia.
Nie sprawiało mi to większych problemów, pomimo, że jazdy musiałam zgrywać z grafikiem dyżurowym...ale jak się już zapisałam, to mur beton jazda była.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #272 dnia: 18 Maja 2007, 22:17 »
Ja robiłam prawko u Tarczonia - polecam gorąco! Szkoła ma najwyższą lub jedną z najwyższych zdawalności w zachodniopomorskim. Jak ja zdawałam byli najlepsi ale chyba niewiele się zmieniło od tamtego czasu (od 2005 roku)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #273 dnia: 19 Maja 2007, 08:09 »
Poszukałam gdzie trzeba
I tak zdawalność Tarczonia teoretyczna 81,5% praktyczna 41.1 %
Zdawalność Pandy teoretyczna 90,3 %, praktyczna 43%
Wyciągnęłam to z zestawienia zdawalności na kat. B prawa jazdy podana przez ośrodki egzaminacyjne za okres 01.07.2006 - 31.12.2006
(Powyżej 50 osób przystępujących do egzaminu teoretycznego z danego ośrodka)

Te wyciągi są  na stronie urzędu miasta, tylko trzeba trochę poszukać i zidentyfikować szkoły po numerach w rejestrze.

Ja w każdym razie nie poszłabym, do żadnej, ze szkół, która nie zgodziła sie na opublikowanie swoich danych, a jest takich kilka....po numerze moża zidentyfikować które to.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #274 dnia: 19 Maja 2007, 08:54 »
Ja prawo jazdy mam od 2001 roku :) jak narazie jeżdże autkiem rodziców ale jeszcze w tym roku planujemy kupić sobie samochodzik co do marki jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 % ciągle zmieniamy zdanie :D
pozdrawiam :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #275 dnia: 19 Maja 2007, 14:57 »
Widac się zmieniło - jak ja zdawałam Tarczoń był najlepszy. I nadal widac jest dobry.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #276 dnia: 19 Maja 2007, 21:27 »
jak ja zdawałam to jedną z lepszych szkół był "AUTO-TEST"  :taktak:

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #277 dnia: 19 Maja 2007, 21:45 »
Ja też chodziłam na kurs do Auto-Testu na Chopina :D

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #278 dnia: 19 Maja 2007, 22:04 »
ja też ja też na Chopina ;D  specjalnie dojeżdżałam kawał drogi z Gumieniec do tej szkoły  :taktak:     a Przemek D. był świetnym instruktorem i w ogóle człowieczkiem hihi :brawo_2:

Offline maani
  • nowicjusz
  • *
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #279 dnia: 20 Maja 2007, 18:36 »
Chyba się zdecyduję na pandę.Ale nie sądzę,żeym zdała za 1.razem :mdleje:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #280 dnia: 20 Maja 2007, 19:29 »
Cytat: "maani"
Chyba się zdecyduję na pandę.Ale nie sądzę,żeym zdała za 1.razem

W dużej mierze to zależy od Ciebie, wrodzonych predyspozycji do prowadzenia autka, samozaparcia i motywacji.
Mną kierowało samozaparcie i motywacja...prawo jazdy jest mi potrzebne jak tlen...pracując w dwóch miastach, nie wyrabiam jeżdżąc busami.

Z drugiej strony zawsze jadąc autem się odprężam....fajnie ukladają mi się myśli. Po prostu lubie samochody.

A jak już pójdziesz do Pandy to pozdrów Panią z biura od pani doktor Lilianny.
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #281 dnia: 24 Maja 2007, 17:42 »
[move]Właśnie przed chwilą odebrałam prawko[/move].
Dokładnie o 16:20 zajrzałam na stronę WWW urzędu miasta….po raz czwarty dzisiejszego dnia. Wpisałam swój PESEL i oczom moim pojawił się komunikat, że prawko jest do odebrania…a urząd czynny do 17:00.
W 10 minut byłam w urzędzie, a po kolejnych pięciu miałam zalaminowany kartonik w ręku.
Gapię się na niego i cieszę jak sroka do sera.

O 19 wyjeżdżam na miasto, robię trasę do pracy, a potem trasę do Stargardu i z powrotem.
Odwiedzę rodziców….niech się ojciec pocieszy, że córka jeździ wozem….
Trzymajcie kciuki….w końcu to pierwszy raz i zupełnie inny wóz niż te którym do tej pory jeździłam. [/color]
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #282 dnia: 24 Maja 2007, 22:57 »
Heeee widzę, że chyba mnie ten wątek kręci….no ale chyba w obecnej sytuacji jest to zrozumiałe.
Zatem pojeździłam odrobinę po mieście i pojechałam do rodziców.
Droga w tamtym kierunku była taka sobie, a powrót pomimo, że już po ciemku - całkiem dobry.
Jutro rano jadę do pracy, ale na dyżur do Stargardu pojadę busem…..chciałabym już wziąć samochód, ale Krzyś chyba się trochę obawia tak szybko mi go dać na samotną wyprawę.

Ale na kolejny dyżur do Stargardu jadę już sama - na pohybel busom!!!!!

A moich instruktorów wycałowałabym na maksa!!!!!!!!! !Kochani są…tyle mnie nauczyli.
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #283 dnia: 24 Maja 2007, 23:02 »
Super że odebrałaś już prawko!!

Pamiętam jak ja po zdaniu egzaminu czekałam niecierpliwie na ten dzień kiedy będę już miała w portwelu ten cudowny kartonik  ;D ;D

No i pamietam też swoją pierwszą jazdę.... nie chciałam żeby ktoś jechał ze mną .. uparłam się że pojadę sama.. ale pamiętam do dziś jakiego stresa miałam wyjeżdzając w miasto (w godzinach szczytu  :o) z myślą że teraz już nikt mi nie powie jak mam jechać i nie zachamuje kiedy trzeba  ;)
« Ostatnia zmiana: 24 Maja 2007, 23:04 wysłana przez SaTine »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #284 dnia: 24 Maja 2007, 23:21 »
nie chciałam żeby ktoś jechał ze mną .. uparłam się że pojadę sama.. ale pamiętam do dziś jakiego stresa miałam wyjeżdzając w miasto (w godzinach szczytu  :o) z myślą że teraz już nikt mi nie powie jak mam jechać i nie zachamuje kiedy trzeba  ;)
uwagi męża były z reguły konstruktywne....wiecej ich miał w drodze do Stragardu, albo raczej na samym początku jak jeździłam po Szczecinie...potem siedział juz cicho.
Raz mnie tylko wkurzył i dostał opieprz...po prostu wydarłam ryja znad kierownicy...ale uwaga naprawdę była nie na miejscu.

A że się trochę obawia puścic mnie samej nowym autkiem, to sie nie dziwie....ale tą fanaberię będe tolerowac tylko do niedzieli. Od poniedziałku koniec...jeżdżę gdzie chcę i jak chcę...
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 24 Maja 2007, 23:24 »
No właśnie mnie najgorzej stresuje i denerwuje takie gadanie osoby która siedzi obok  :nerwus:

Chociaż przyznam bez bicia że też lubie sobie pogadać czasami (co do techniki jazdy) jak jadę z narzeczonym  :brewki:

Jednak nie ma jak to jazda samemu  :kierowca: :ok:

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 25 Maja 2007, 09:19 »

A że się trochę obawia puścic mnie samej nowym autkiem, to sie nie dziwie....ale tą fanaberię będe tolerowac tylko do niedzieli. Od poniedziałku koniec...jeżdżę gdzie chcę i jak chcę...[/color]

no!  ;D
« Ostatnia zmiana: 25 Maja 2007, 09:23 wysłana przez merkunek »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #287 dnia: 27 Maja 2007, 20:41 »
Nie wytrzymałam....wydębiłam w piatek samochód od męża....powiedziałam, że kategorycznie nie bedę jechać na dyżyr busem, gdzie nie ma klimy, a połowa paseżerów delikatnie mówiąc śmierdzi...
Dopięłam swego....pojechałam....mąż skapitulował (ale pojechał ze mną na siedzeniu pasażera....)
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #288 dnia: 27 Maja 2007, 22:16 »
Nie wytrzymałam....wydębiłam w piatek samochód od męża....powiedziałam, że kategorycznie nie bedę jechać na dyżyr busem, gdzie nie ma klimy, a połowa paseżerów delikatnie mówiąc śmierdzi...
Dopięłam swego....pojechałam....mąż skapitulował (ale pojechał ze mną na siedzeniu pasażera....)

co on Cie tak pilnuje??? Troche to on na swoim postawił, skoro siedział obok :-\

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 27 Maja 2007, 23:15 »
pewnie się trochę o autko boi....a drugi powód to taki, że chciał gdzieś pojechać autkiem w sobotę, a ja dyzur miałam do niedzieli...
Ale jednak chyba bardziej sie boi żebym czegoś nie wywinęła...
A mi i tak zależło na tym, żeby w godznie szczytu wyjechać ze Szczecina w kierunku na Stargard...
A w przyszły piątek chce czy nie chce i tak musi mnie puścić samą do Stragardu, z resztą w tym miesiacu pobiłam rekord dyżurowy zatem będę miała samochodowy chrzest bojowy.
« Ostatnia zmiana: 27 Maja 2007, 23:17 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 27 Maja 2007, 23:18 »
pewnie się trochę o autko boi

o ciebie się powinien bać a nie o autko  :P

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #291 dnia: 27 Maja 2007, 23:22 »
o ciebie się powinien bać a nie o autko 
hmmmmm te patrz....to może o mnie.....a ja to tak wrednie interpretuję....
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #292 dnia: 27 Maja 2007, 23:24 »
a ja to tak wrednie interpretuję

nie wrednie tylko realnie  :P wiadomo czym jest autko dla faceta...  :P

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #293 dnia: 29 Maja 2007, 09:34 »
LIliann to się teraz zaczną negocjacje kto kiedy gdzie "musi" jechać.....
Jak nic drugi samochód w rodzinie stanie się niezbędny, bo dzielenie sie bywa czasem trudne....
A propos dzielenia, jak mój kolega zdał egzamin i meldował o tym ojcu przez telefon, zamiast usłszeć radość rodzica.. usłyszał w słuchawce momen ciszy a potem wypowiedziane z westchnieniem słowo K***a.....

:)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #294 dnia: 29 Maja 2007, 09:49 »
usłyszał w słuchawce momen ciszy a potem wypowiedziane z westchnieniem słowo K***a.....

:hahahaha:  to pewnie z powodu radości tatusia że synek będzie jeździł jego autkiem  :kierowca:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Maja 2007, 10:06 »
A mi wczoraj poszło wspomoganie kierownicy....... :-\ najgorsze jest to że gwarancja skończyła mi się w marcu.. jak pech to pech...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 11 Sierpnia 2007, 23:56 »
Wracając do tematu ja ostatnio miałam swoje pierwsze godziny za kółkiem.... tyle że z kierownicą po prawej stronie... ::) To było dla mnie ciężkie przeżycie, i bardzo stresujące. Tym bardziej że tutaj w Angli niektóre uliczki dwukierunkowe, wyglądają jak jedno kierunkowe, a na dodatek na poboczach pełno samochodów. I co tu zrobić jak z naprzeciwka coś nadjeżdża i nie ma mowy żeby dwa auta się zmieściły! :mdleje:

Ale mimo tej stresującej godziny jazdy (chyba bardziej stresująca była ona dla mojego narzeczonego, który siedział obok i modlił się żebyśmy cało dojechali do domu [ albo raczej żeby samochód był cały  :P] ... bo były chwile grozy  :P

Ale mam nadzieje że troche praktyki i będe śmigać tak jak w Polsce..  :auto:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #297 dnia: 12 Sierpnia 2007, 10:56 »
Satinko zapraszam na Tomaszowską....koci bruk, wąska, samochody parkują po obu stronach (jest na niej szkoła i przedszkole) i jest dwukierunkowa!!!!! W godzinach odbioru dzieci z tychże placówek jest chiński bal...jak chce dojechać do domu i zaparkować musze sie nakląć jak cholera...co niektórym kierowcom się wydaje, że nie powinni mi ustąpić kiedy sobie jadę kawałkiem własnego niezaparkowanego pasa...
Grunt to nerwy ze stali i "morderstwo" we wzroku.

A Ty kochana dasz se radę...tylko chłopa wyproś z siedzenia obok...samemu jeździ sie lepiej...
— Richard M. Devos

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 17 Sierpnia 2007, 19:42 »
Liliann oj tylko żeby on chciał się tak wyprosic z siedzenia obok... 8)
kłapie mi nad uchem przez całą jazdę.. i wytyka blędy. A co ciekawe później on te same błędy popełnia- ale według niego to już nie jest jego wina tylko innych kierowców :mdleje: ahhh ci faceci

Zgadzam się, że takie lawirowanie na dwukierunkowej (?) wyglądającej jak jednokierunkowa, to jest wyższa szkoła jazdy .. no i trzeba miec żelazne nerwy żeby taką ulicę pokonać

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 18 Sierpnia 2007, 10:24 »
Wywal chłopa....ja swojemu raz zagroziłam, że go wysadzę na środku ulicy jak jeszcze raz usłyszę nic nie woszącą uwagę. Mój akurat nie krytykował, tylko miał takie dziwne stwierdzenia, które mnie wyrywały ze swojego toku myślenia.
Po przyjeździe na parking zrobiłam małą awanturkę z mottem  - ze mam oczy, widze znaki, wiem którym pasem jadę, a jak prosze o pilotowanie, to mam na myśli wstępne ustalenie drogi, kótrą mam jechać, a nie kretyńskie nakazywanie mi zmieniania paa ruchu...i to jeszcze jak mam ciągłą...
Od tej pory mam spokój. Jak wiozę męża to siedzi w aucie i widoki podziwia...i jest gucio....A jak prosze okokretną pomoc (najczęsciej pilotowanie) to dostaję ją w takie formie w jakiej chcę...

— Richard M. Devos