Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 76465 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #180 dnia: 27 Marca 2007, 19:53 »
pyh, no kurna -  :przytul:

porazka.. daj znac jak cos sie wyjasni!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #181 dnia: 27 Marca 2007, 21:34 »
Pyh...a co to za autko było? Cholercia...monitorowany parking i d...  :przytul:

Lilian - ja zdałam prawko za 1 razem i czuję, że i u Ciebie tak będzie  :taktak:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #182 dnia: 27 Marca 2007, 21:38 »
pyh współczuje bardzo :( dobrze ze i ac mieliście...

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #183 dnia: 27 Marca 2007, 22:02 »
Dzieki dziewczyny...no musialam sie wygadac,bo by mnie roznioslo chyba. ...Mam jakis cien nadziei ze moze sie znajdzie,ale wszyscy tylko glowami kreca,trzymajcie jednak kciuki!
To byl peugeocik 206. W dodatku S. w Warszawie,nie ma kto ze mna walkowac tematu,nie ma mnie kto pocieszac,dobrze ze na Was  mozna liczyc.
Jak sie cos wyjasni,napisze. Jakies informacje powinny byc jutro/pojutrze.

ja prawko zdalam za 2 razem,choc chyba sie zlitowal nade mna instruktor,bo kazal mi zawrocic na rondzie,a ja na to spytalam inteligentnie-tak calkiem?Jednak nerwy robia czlowiekowi z mozgu gabke.
A Ty Liliann,nie oceniaj sie zbyt surowo,dasz rade.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #184 dnia: 28 Marca 2007, 19:57 »
pyh, bidoku....jak ja Ci współczuję....
a drania to bym...defibrylatorem portaktowała...na żywca...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #185 dnia: 29 Marca 2007, 12:28 »
Wiecie jestem w szoku.. i porzadnie wkurzona.

Dzisiaj rano wjezdzajac na parking pod firme zauwazylam na chodniku znicze..

Myslalam, ze cos mi sie przewidzialo ale wszyscy juz o tym mowili..

Okazalo sie, ze 19latka zabila sie samochodem.. na prostej drodze odbila sie od barierki i sciela drzewo..

Oczywiscie wszyscy trabia ze sie scigala, ze coreczka bogatego tatusia sportowym samochodem itp.. ponad 150km/h itp

Co jednak sie okazuje..

Jakas baba wyjezdzala z firmy po przeciwnej stronie ulicy (dwa pasy w kazda strone, ladna prosta droga) i wymusila.., ta 19latka jechala lewym pasem.. chciala zmienic na prawy niestety nie zapanowala na samochodem albo po prostu nie miala tyle doswiadczenia zeby przewidziec ze ktos moze tak jej wyjechac....

Wszyscy jednak tylko gadaja o tej nieodpowiedzialnej mlodej ktora scigala sie po miescie..
Dlaczego nikt nie oskarzy tej baby, ktora wymuszajac pierwszenstwo (musiala widziec ten samochod bo jest widocznosc bardzo daleko) spowodowala taki wypadek???
Dlaczego nikt o niej nie mowi??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #186 dnia: 29 Marca 2007, 16:17 »
Cytat: "rajdowka"
Dlaczego nikt o niej nie mowi??

..poczekaj moze zaczną...a Policja nie robiła dochodzenia???? nie badali śladów???? nie było swiadków????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #187 dnia: 29 Marca 2007, 22:21 »
Cytat: "liliann"
..poczekaj moze zaczną...a Policja nie robiła dochodzenia???? nie badali śladów???? nie było swiadków????

niby badają zdarzenie.. podali tylko ze ta ktora zajechala droge byla trzezwa.. no i oczywiscie tylko ze bedzie badanie ile jechala 19latka mercedesem (straszne!) kiedy mial miejsce wypadek..

ta ulica pod moja firma jest jakas pechowa.. 2 tyg. temu 28letnia kobiete na pasach jeden smiertelnie potracil..

Offline merkunek

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #188 dnia: 29 Marca 2007, 22:44 »
Alez tu czarny tydzień,ech...

Pyh, współczuje i kciuki zaciskam!!!!!

a.katarzyna
  • Gość
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #189 dnia: 30 Marca 2007, 20:27 »
moja nowa miłość Fiat Sedici

no ale cóż na razie pozostaje mi tylko wzdychać  :mdleje:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #190 dnia: 30 Marca 2007, 22:23 »
Dzisiaj wracałam z pracy z koleżanką autem - ja prowadziłam  :auto:
Jechałyśmy wolno, co chwilę stawałyśmy - był korek spowodowany przebudową ulicy...
Gadamy sobie, śmiejemy się...nagle poczułyśmy niemiły zapach...jakby zepsute jajo  :dno: ... myślę sobie "co jest...?"...
Nagle patrzę a przed maską mojego auta widzę dym... Włączam obieg zamknięty i mówię do kumpeli "Cholera - co ten gościu przed mną leje do baku swojego auta, że tak cuchnie! I dym leci mu z rury wydechowej!"
A kumpela mi odpowiada nieśmiało "A to nie z Twojego auta wydobywa się ten dym...?"  :mdleje:
Okazało się, że to moje auto tak pięknie się urzadziło  :pogrzeb:  Całe szczęście nie było to nic poważnego - zagrzał się i wychlapał płyn chłodniczy...
Teraz się z tego śmieję ale jak zobaczyłam dymek z mojego kofffanego fordzika to do śmiechu mi nie było  :los:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #191 dnia: 30 Marca 2007, 22:33 »
a ja dzisiaj wjechałam pod prąd (na jakiejś małej jednokierunkowej- znaków nie było to nie zauważyłam) i akurat  miałam "farta" bo z naprzeciwka jechali panowie policjanci  :mdleje:  
A ja twardo dalej i patrze na nich z głupią miną.... czemu mnie nie chcą przepuścić tylko stanęli na środku drogi i się śmieją  :mdleje: (myślę sobie ...podrywają mnie czy co  :drapanie:- NAIWNA  :brewki:  )
W końcu jeden z nich wysiadł i do mnie "wie Pani że to jednokierunkowa jest i pod prąd pani wjechała"  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:   A mi od razu mina zrzedła ... cichutko powiedziałam "przepraszam .. nie wiedziałam" uśmiechnęłam się słodko  :brewki: ...i wycofałam... :mdleje:  
Jedym słowem "ALE WSTYD" :mdleje:  

... dobrze że mi mandatu nie wlepili  :brewki:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #192 dnia: 30 Marca 2007, 22:51 »
:skacza:

hehe dobre :) musialas sie ladnie usmiechac  :los:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #193 dnia: 30 Marca 2007, 23:04 »
no chyba  :brewki:  ale co oni musieli sobie pomyśleć, stanęli na środku drogi .... a ja dalej kombinuje jak tu przejechać i próbuje ich ominąć  :mdleje:  ... no istna blondynka  z kawałów :brewki:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #194 dnia: 1 Kwietnia 2007, 06:29 »
SaTine - tez tak mialam raz - jade do dentysty  :mdleje:  :pogrzeb: w stresie jak zawsze i razdiowoz jadacy z naprzeciwka mnie zatrzymuje tuz obok gabinetu zebodluba  :los:
policjant uprzejmie - czy wiem jaka to ulica :brewki:
ja na to ze chyba chodkiewicza, ale glowy nie dam bo do dentystyjak na pamiec jezdze (nie byla to chodkiewicza ale jakos mi sie ubzduralo)
a on na to: prosze Pani JEDNOKIERUNKOWA  :mdleje:  :mdleje: no niech juz Pani zaparkuje i idze do tego dentysty  :los:
cholera nie wiem czy byla zawsze jednokierunkowa  :drapanie: bo czesto na pamiec jezdze ale jesli tak to wstyd bo zawsze tak tamtedy jezdzilam :mdleje:  :mdleje:

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #195 dnia: 1 Kwietnia 2007, 11:20 »
megan, hihihi... jak dobrze że czasami ci policjanci tacy tolerancyjni dla nas są  :brewki:  

Każdemu się może zdażyć  :brewki:

Offline megan

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #196 dnia: 1 Kwietnia 2007, 21:54 »
Cytat: "SaTine"
Każdemu się może zdażyć

SaTine ja raz w zyciu mandat dosalam - ale mialam wtedy stluczke  :dno: z mojej winy - znaczy sie w du...ke wjechalam innemu autku - kangurka babina machnela - tj zgaslo jej i co moja wina ech  :dno: jako ze bylo to w latach 90-tych  :los: a o taryfikatorze nikt nie snil  :los: nie bylo to duzo  :los:

ech byc kobieta byc kobieta  :skacza:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #197 dnia: 3 Kwietnia 2007, 15:54 »
oj ale się uśmiałam.....SUUUUper...

a ja znam juz termin egzaminu - 14 maja 2007 godzina 8:00. Moja szefowa już zanotowała sobie datę, żeby mi nie wcisnąć w jej okolicach dyżuru. Bardzo mnie do niego dopinguje...cwaniara - wie, że dojazdy busami mnie męczą, a przy mnogości innych ofert pracy moge zrezygnować z roboty u niej.
Ale tak naprawdę ma jak najszczersze intencje....

Teraz musze wygospodarować czas na dodatkowe jazdy... :drapanie: problem będzie...
Dorwałam nawet te nowe pytania testowe na prawko, które zmieniają sie od połowy kwietnia.
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #198 dnia: 3 Kwietnia 2007, 16:15 »
Cytat: "megan"
kangurka babina machnela

:los: dooobre :D  :skacza:

a ja znam juz termin egzaminu - 14 maja 2007 godzina 8:00.

będę trzymała kciuki :ok:

Dorwałam nawet te nowe pytania testowe na prawko, które zmieniają sie od połowy kwietnia.

widziałam.. chyba w Dzienniku byly.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #199 dnia: 3 Kwietnia 2007, 16:46 »
Cytat: "rajdowka"
widziałam.. chyba w Dzienniku byly.

w Wyborczej....
w końcu auktualnili pytania z pierwszej pomocy - ponad rok im zajęło żeby uaktualnić za Europejską Radą Resuscytacji....bo jak się uczyłam to wyglądało to mniej więcej tak:"Naprawdę jest tak, ale w teście zareślaj tak...." - dom wariatów...wiedza zawodowa gryzła mi sie straszliwie z pesudoprawdą z testów
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #200 dnia: 3 Kwietnia 2007, 22:26 »
w końcu auktualnili pytania z pierwszej pomocy - ponad rok im zajęło żeby uaktualnić za Europejską Radą Resuscytacji....bo jak się uczyłam to wyglądało to mniej więcej tak:"Naprawdę jest tak, ale w teście zareślaj tak...." - dom wariatów...wiedza zawodowa gryzła mi sie straszliwie z pesudoprawdą z testów

tak sobie myślę że ja tych testów to bym dzisiaj nie zdała... :drapanie:
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #201 dnia: 3 Kwietnia 2007, 22:47 »
Dziewczyny wiecie że od 17 kwietnia będzie trzeba jeździć na światełkach przez cały rok. :kierowca:  Mi to jak najbardziej pasuje... i tak zawsze jeżdżę na światłach.. a i innych będzie lepiej widać...

Offline megan

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #202 dnia: 3 Kwietnia 2007, 23:35 »
ziewczyny wiecie że od 17 kwietnia będzie trzeba jeździć na światełkach przez cały rok.  Mi to jak najbardziej pasuje... i tak zawsze jeżdżę na światłach.. a i innych będzie lepiej widać...

popieram w IRE powinni wprowadzic bo tu wolna amerykanka i kosmos z tego wychodzi  :mdleje:  :mdleje:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #203 dnia: 4 Kwietnia 2007, 06:49 »
Cytat: "megan"
popieram

i ja też....czasami gdyby nie te światła to człowiek by wozu nie zauważył, a tak coś miga coś sie świeci i już wzmaga się czujność kierowcy.
W Szczecinie jest parę takich skrzyżowań z lustrami....kurde jak jedzie bez świateł to dupa ciemna -  no nic a nic nie widać.
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #204 dnia: 4 Kwietnia 2007, 08:32 »
Widzicie dziewczynki, ja jestem odmiennego zdania - nie popieram :dno: a dlaczego :?: Już spieszę wyjaśniać, mamy dośc specyficzny klimat - u nas lata są zwykle bardziej podobne do tych z południa naszego kontynentu czyli suche i upalne; światła w taki dzień nic nie dają :drapanie: Mnie się to nie podoba - chociaż sama często jeżdżę na światłach ale sądzę, że ten przepis latem nie zda egzaminu - znacznie lepsze efekty dałoby zadbanie o nasze drogi :taktak: i szkolenia kierowców.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #205 dnia: 4 Kwietnia 2007, 09:01 »
Cytat: "Maja"
Widzicie dziewczynki, ja jestem odmiennego zdania - nie popieram :dno: a dlaczego :?: Już spieszę wyjaśniać, mamy dośc specyficzny klimat - u nas lata są zwykle bardziej podobne do tych z południa naszego kontynentu czyli suche i upalne; światła w taki dzień nic nie dają :drapanie: Mnie się to nie podoba - chociaż sama często jeżdżę na światłach ale sądzę, że ten przepis latem nie zda egzaminu - znacznie lepsze efekty dałoby zadbanie o nasze drogi :taktak: i szkolenia kierowców.

I ja chyba myślę podobnie, choć czasem i gdy słońce świeci światła się przydają, więc może i dobrze, że taki przepis wchodzi w życie :drapanie:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #206 dnia: 4 Kwietnia 2007, 10:10 »
Ja też uważam, że jazda na światłach przez cały rok to niepotrzebna strata paliwa. To powinno być uzależnione od kierowcy. W piękny, słoneczny dzień jest to niepotrzebne oświetlenie i może oślepiać... Także jak z niechęcią się podporządkuję :)

A teraz uwaga:

JUŻ POJUTRZE!

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #207 dnia: 4 Kwietnia 2007, 10:17 »
Oj dziewczyny właśnie czasami jak jest ostre słońca taki samochód ze światłami dla mnie jest lepiej widoczny

Offline kejno
  • nowicjusz
  • *
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #208 dnia: 4 Kwietnia 2007, 10:26 »
Oj dziewczyny właśnie czasami jak jest ostre słońca taki samochód ze światłami dla mnie jest lepiej widoczny

Dokładnie. Zwłaszcza gdy nam na trasie w oczy świeci słonko, to naprawdę ciężko jest dostrzec autka jadące z przeciwnej strony.

Więc ja jak najbardziej popieram pomysł jazdy ze światłami caly rok :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2:

-----------------

Bez Ciebie wszystko jest głupie...

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #209 dnia: 4 Kwietnia 2007, 11:08 »
tez jestem za tym przepisem.. dzieki swiatlom nie tylko lepiej i szybciej takie autko widac ale tez mozna rozpoznac z jaka predkoscia jedzie.