Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 76464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Odp: Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #300 dnia: 18 Sierpnia 2007, 10:52 »
SaTine, ale ja Cię podziwiam, że śmigasz po ulicach Anglii. Mój Piotrek, jako stały bywalec tego kraju stwierdził kiedyś, że woli tam jeździć :) ale on jeżdził na polskich blachach, z kierownicą po lewej stronie :) więc wszyscy Go puszczali, bo myśleli,   że jaki  żółtodziób :) Ale opowiadał mi parę stresujących sytuacji, a na dodatek on jeździł busem do 3,5t.

Offline Anjuschka

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #301 dnia: 18 Sierpnia 2007, 10:54 »
A ja jeszcze nie mam prawka. Kurs już robiłam i miałam zdać po raz drugi testy w swojej szkole i do tej pory mnie tam nie widziano. Nie żebym nie mogła ich zdać, bo mam je wyuczone, jednak jest mi tam teraz nie po drodze, i jak sobie pomyśle, że mam znów oglądać mojego instruktora, to odechciewa mi się tam iść. A najgorsze jest to, że za nim puszczą mnie na egzamin, to będą kazali mi wykupić z 10 dodatkowych jazd (chociaż urodziłam się za kierownicą i bardzo dobrze jeżdżę), a koszt łączny tych jazd to 300 zł, i obecnie mnie na nie nie stać. Dopiero jak Piotrek wróci.

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #302 dnia: 18 Sierpnia 2007, 11:05 »
Liliann no z tym wysadzeniem po drodze to nie jest taki głupi pomysł  :twisted:  . Jutro prawdopodobnie moja pierwsza jazda na autostradzie (chociaż przyznam że autostrada to dla mnie mniejszy stres niz te wąskie uliczki w mieście :mdleje:)

A jeżdzić się tu muszę nauczyć porządnie bo w grudniu zamierzamy przyjechac do Polski samochodem, więc mój Marcin będzie musiał mieć zmiennika na taką długa trasę.

Aniu a z prawkiem się nie martw, napewno zdasz. ja sie nawet nie chce przyznawac ile razy ja się męczyłam :mdleje:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #303 dnia: 18 Sierpnia 2007, 11:20 »
A przede mną doga do Austrii...pół na poł z mężem za kierownicą...też na autostradzie. I to już za tydzień. Wyjeżdżamy o 4 rano i ja jadę pierwszy odcinek drogi do Berlina, potem Krzyś, potem znowu ja...itd. Będzie to mój chrzest bojowy jako trzymiesiecznego kierowcy.
Lekki chleb to to nie jest, bo autostrada jest monotonna, a wymaga ciągłej koncentracji.
Dzisiaj rao wracając z dyżuru zrobiłam sobie mały trening....ta tym dwupasmowym odcinku ze Stargadru do Szczecina
docisęłam do 140km/h (łamiąc przepisy) i wyprzedzałam sobie radośnie zmieniając pasy.
Oczywiście na koniec przy dojeździe do Szczecina zbeształam za to sama siebie....ale fajnie było...dobrze, że mnie ojciec nie widział
- to by mi się od niego dostało.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 23 Sierpnia 2007, 14:04 »
My za tydzień wyjeżdżamy na weekend w okolice Kielc i prowadzić będę tylko JA, mój chrzest bojowy ;D
Nie będzie to taki wyczyn jak twój liliann ale od czegoś trzeba zacząć tym bardziej, że miałam teraz dwutygodniową przerwę. ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 23 Sierpnia 2007, 15:30 »
Jaki tam wyczyn...zważajac na polskie kiepskie drogi, to Ty się bardziej umęczysz kochana.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #306 dnia: 29 Sierpnia 2007, 11:03 »
Mój chrzest bojowy został przełożony na następny weekend, ale co się odwlecze co nie uciecze  ;)

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.08.2006
« Odpowiedź #307 dnia: 29 Listopada 2007, 18:32 »
to teraz ja: prawko mam ponad 6 lat i za soba parenascie modeli aut, a to z tej racji iz moj maz Rafal jest mechanikiem samochodowym. serwisuje glownie BMW i jak na to przystalo w dniu slubu dostalam od niego BMW e30 cabrio  :D marzylam o cabrio. niestety aktualnie fotek nie mam, ale postaram sie wkleic niebawem :-\ Bardzo lubimy sie z moja Kabrini   :Zakochany:                   :auto:

mysle ze my kobiety niejednokrotnie jestesmy lepsze od facetow za kolkiem  :)

pozdrawiam wszystkie zmotoryzowane foremki

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #308 dnia: 29 Listopada 2007, 21:45 »
ja tez uwielbiam bemeki
aktualnie mamy 316 z 91 roku wiec nic nadzyczajnego ale smiga

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #309 dnia: 29 Listopada 2007, 22:00 »
No BMW nieważne jakie to marzenie mojego R. i bardzo bym chciałą ze by sie kiedyś spełniło...

Ja jeżdze od prawie 2 lat. Kurs zaczęłam robic jeszcze przed skończeniem 18 lat żeby jak najszybciej móc jeździc. Zdałam za pierwszym razem  :)
Aktualnie poruszam sie po drogach polonezem moich rodziców i alfa romeo 164 mojego R.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 29 Listopada 2007, 22:42 »
a w Szczecinie chodzik kawał...
Jak sie robi sałatkę z buraka - należy wrzucić granat do beemki.

Ale tu faktycznie wiekszość łysych ABSów nimi jeździ....pamietam, że w Austrii mieliśmy ubaw, bo normalny facet, a w BMW. Co rejon to obyczaj.
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #311 dnia: 30 Listopada 2007, 08:47 »
Liliann - cos w tym jest, być może dlatego, ja nie lubię BMW. Jakoś źle mi się kojarzy :drapanie:

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #312 dnia: 30 Listopada 2007, 09:15 »
Ja za to dziewczyny siedze od ładnych kilku lat za kółkiem, w dniu w którym odebrałam prawo jazdy zrobiłam od razu 200km i tak ciagle. Obecnie moja stała trasa to Żyrardów - Katowice co weekend lub co 2 tyg do mamy. I powiem wam że troszke kultura jazdy na drodze poprawiła się, bo jeszcze kilka lat temu było tragicznie, mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej.
Jeżeli chodzi o szybką jazdę to powiem, że czasem też zdarza mi sie przycisnąć pedał, ale jednak wychodze z założenia że lepiej dojechac pół godziny później ale dojechać cało.
Pozdrawiam wszystkie kierowniczki ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #313 dnia: 30 Listopada 2007, 10:32 »
no wlasnie dziewczyny ale to jest tylko mit
moze i duzo karków jezdzi bmkami ale i duzo normalnych ludzi ktorzy poproastu kochaja to auto z duszą
najpierw mielismy starą 318 z 87r
a potem zmienilismy na nowsza :) ja uwielbiam zapach tego auta
i to nie jest zaden odswiezacz tylko doszlismy do tego ze to plyn od chłodnicy
wiekszosc bemek ma z tym problem
ale uwielbiam ten zapach

poza tym autko swietnie trzyma sie drogi zakrety czy inne manewry nie sprawiają jej problemu
a ile jest frajdy zimą!!!!!!!!!!!!!!!
napęd na tyło to jest to co tygryski lubią najbardziej

marzeniem mojego m jest jakis konkurs driftu moze nie brac udział ale chociaz obejrzec

a zdjec to ten samochód ma wiecej niz ja
a to wlasnie ona nasza Beti

ja mam prawko od 2001 roku i zazwyczaj jezdze
nie sa mi strasznie mauchy (mielismy przez 2 lata) polonez (super wóz, pogromca zakrętów) przez sieciento, potem kadet rozwalający sie, omega mojego starego (ale miała sipe a on wystraszony obok  ;D ) az w koncu nasze bmeki
troszke jezdze tez corolla słuzbowa miska, i transitem tez mi sie zdarza :)
a no i jeszcze golfik combi siory
tak wiec jestem wszechstronna kazdym pojazdem pojade

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 30 Listopada 2007, 10:59 »
hehe tak to niestety jest... tez zastanawialam sie na beemka ... x5 bardzo mi sie podoba ale jakos zle kojarzy.. i to jest duzy minus :los:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #315 dnia: 30 Listopada 2007, 11:00 »
Jeśli chodzi o tył napęd to się zgodzę ;D mnie też to kręci w moim autku

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 30 Listopada 2007, 11:03 »
mi sie marzy 4x4... boxer.. ;D mrrrrrrrrrr

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #317 dnia: 30 Listopada 2007, 11:08 »
A ja mam Fiata Albee, i powiem że nie przypuszczałam że tak dobrze będzie sie nim smigać nawet po dziurach ;)

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 30 Listopada 2007, 11:33 »
...A ja tam lubie naszą Żośkę...choć chwilowo nie jeżdze...bo mój stan fizyczny na to nie pozwala
Natomiast przykre zdarzenie z karkiem z BMW pamiętam do dzisiaj...musiałam czekać na Policję, zeby w końcu wytłumaczli panu, że skrzyzowanie, na które wjeżdzał, to skrzyżowanie z ruchem okrężnym i to ja miałam pierszeństwo...
Jest takie jedno fajne skrzyzowanie koło dworca w Szczecinie, gdzie niektórym ciągle sie myli

— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #319 dnia: 30 Listopada 2007, 11:37 »
Wiem, wiem o czym Lila mówi...ja tam juz kilka razy ratowała doopsko, żeby mni ejakis nawiedzony nie najechał...chociaż faktycznie za mało okragłe to rondo jest :glupek:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 30 Listopada 2007, 11:40 »
Okrągłe to ono jest..ale jest małe...ot co.
Z resztą na Jagiellońskiej jest inne skrzyżowanie, to z kolei nie jest z ruchem okrężnym, a jest rondowate...tam też cyrki się dzieją czasami....
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #321 dnia: 30 Listopada 2007, 11:42 »
A wystarczyłoby na srodku wysepke w odpowiednim kształcie walnąć i od razu, pierwszy lepszy analfabeta by zatrybił, jakie to jest skrzyżowanie ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #322 dnia: 30 Listopada 2007, 11:45 »
tam jest tak pas namalowany na półokrągło - tkim łukiem i to myli...
Ale jak wół stoi znak nakaz jazdy z lewej strony przed znakiem, a nie ruch okrężny....niech sie debile znaków pouczą...
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 30 Listopada 2007, 11:46 »
heh na rondach w ogole jest ubaw.. co ludzie wyrabiaja z kierunkowskazami :mdleje:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #324 dnia: 30 Listopada 2007, 11:48 »
Mnie tylko jedno rondo przeraża - Anglia, a ja autem przystosowanym do prawostronnego ruchu - na bank bym cos pomerdała - już ja się widzę...bałagan w oczach blondynki ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 30 Listopada 2007, 11:50 »
wiesz Szczecin to miast rond, wiec my tu nawykli....i nie takie cuda widzieli.
Ale pamiętam, że w Maroku jak jeździliśmy na skuterkach, to pomimio, że mąż robił to pierwszy raz i szło mu tak sobie, to po marokańskich rondach jeździł najlepiej ze wszystkich...nie ma to jak wprawa...
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #326 dnia: 30 Listopada 2007, 11:58 »
hehe balagan w oczach blondynki ;D

nie no mnie powalaja zachowania ludzi na rondach... albo sa tak uprzejmi ze zapomna dac znac ze zjezdzaja z ronda zebym nie musiala sterczec.. albo daja znac ale za wczesnie i mozna w takiego wjechac... albo daja znac jak wjezdzaja na rondo ze kreca kierownica hehe :mdleje:

Offline promyczek

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.08.2006
« Odpowiedź #327 dnia: 30 Listopada 2007, 12:20 »
ejjjjjjjj napisalam takiego ladnego dlugiego posta i go wcielo  : :biczowanie:

no to w skrocie: nie kazdy posiadacz BMW musi byc jak cala reszta tych niedobrych kierowcow

powiem ze ja nie spotkalam sie jeszcze z jakims niedobrym kierowca smigielka (ale od tego tez sa wyjatki)

jagodka24 - ten twoj samochodzik to jakby jagodkowy kolor mial  :brawo_2: (albo mnie wzrok myli) :)

idzie zima a z nia BeeMkoWe szalenstwa  :auto: (razsadne :))

nasi znajomi to w 98% posiadacze BMW - jezdzimy sobie na zloty i spedzamy wolny czas. jest super

moj Rafaello mowi ze ja jestem zona a jego BMW to kochanki :) a ze zona tolerancyjna, to mikolaj przyniesie Rafkowi adidasy puma BMW, bluze BMW I biala czapke z daszkiem tez BMW a co niech ma  :D

pozdrawiam wszystkie wielbicielki niebiesko-bialego smigielka

i: zawsze pelnego baku
   ani jednego wypadku
   przyczepnosci w kazdy dzien
   mocy koni piecset piec
   szerokiej drogi w kazdej gminiej
   calej BeeMkoWej rodzinie     

:auto:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #328 dnia: 30 Listopada 2007, 12:25 »
no to widac mam pecha bo niestety spotykam sporo takich.... nie wiem czy kobieta za kierownica wiekszego samochodu wzbudza takie emocje ale jakos mnie nie bawia takie popisy ...  ::)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #329 dnia: 30 Listopada 2007, 12:26 »
Karola, ja tam uwagi nie zwracam bo jeżdżę autem dla - jak to większośc twierdzi - starszych panów ;D