Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 76470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Lutego 2007, 12:19 »
Cytat: "Beth"
niektóre kobiety jeżdżą jak... BABY!

Dokładnie tak - niektóre kobiety, tak samo, jak NIEKTóRZY panowie. Tylko nie wiadomo co gorsze, czy zbytnia ostrożność, czy zbytnia brawura niektórych. Pozostaje nam więc życzyć sobie odpowiedzialnych kierowców na drodze, bez względu na płeć, i tyle samo powrotów co wyjazdów :brawo_2:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #61 dnia: 16 Lutego 2007, 13:26 »
No ale jednak niektóre kobiety jeżdżą jak... BABY! :)

masz rację ale jest tez inna kategoria, poza babami i dziadkami za kierownicą - to tzw.niedzielni kierowy :dno: auto cały tydzień w garażu, a potem wypucowane, żonka obok i jadą na zakupy albo do znajomych i normalnie trafia mnie jak taki jedzie..nie będe opisywać bo wiadomo o co chodzi aaa i jeszcze kategoria "tata dał furę a ja daję w rurę"... :mdleje:

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #62 dnia: 16 Lutego 2007, 13:27 »
W sumie określenie "jeżdzić jak baba" dotyczy zarówno kobiet jak i mężczyzn. to jest po prostu taki ślamazarny, flegmatyczny sposób poruszania się po drodze.
dla mnie przerażające jest że jest wielu kierowców kórzy nie są w stanie przewidizeć różnych sytuacji na drodze. mnie dobija jak ktoś wjeżdza na skrzyżowanie na którym nie ma już miejsca.potem korki i wszyscy trąbią na siebie...
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #63 dnia: 16 Lutego 2007, 15:46 »
okej, bede w domku to wkleje zdjecie :)

mnie najgorzej denerwuje egoizm ludzi na drodze.. jedzie wolno to niech sobie jedzie jak chce.. ale dlaczego lewym pasem blokuje innym droge??? pod tym wzgledem i jezeli chodzi o zdecydowanie dlatego dobrze mi sie jezdzi w warszawie - wszyscy zjezdzaja gdy widza ze jedziesz szybciej a do tego jest tam zasada: "kierunek - liczysz do 3 i wjezdzasz" zadnego czajenia sie itp - wszyscy wpuszczaja bez problemow :) pewnie nieraz im wjezdzali ludzie i tak i teraz kazdy woli ustapic :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Lutego 2007, 19:21 »
ok, oto moja hondzia ;) accord 2.4 type-s :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Lutego 2007, 23:18 »
CACY :)  :brawo_2:  :brawo_2:  :brawo_2: A jak reagują faceci jak widzą babkę w TAKIM aucie?

Ja kiedyś chcę mieć audi TT :) Może się to stać nawet za 40 lat, ważne żebym tego dożyła :)

Offline Olaa
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #66 dnia: 17 Lutego 2007, 02:06 »
rajdowka, no no no...nie pogadasz :brewki:

To ja nie wklejam swojego, bo siara straszna :drapanie: Przy TAAAAAAAAAAAKIM autku?
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Lutego 2007, 05:44 »
Cytat: "rajdowka"
zadnego czajenia sie itp - wszyscy wpuszczaja bez problemow  pewnie nieraz im wjezdzali ludzie i tak i teraz kazdy woli ustapic

nie nawidze czajacych sie - szlag mnie trafia - albo jedziesz albo nie ...
oj widze rajdowko ze ksywke masz zwiazana z zainteresowaniami  :skacza:
ja mam prawo jazdy ponad 10 lat - odkad je zrobilam caly czas jezdze  :skacza: mialam kilka samochodzikow peugeota, citroena, honde a teraz skode i vw - aktualnie mamy 2 autka i jezdze tak naprzemiennie (w Ire) autem z kierownica z drugiej strony  :skacza:  i z europejskiej
przestawienie zajelo mi troche czasu - zmiana biegow lewa reka  :mdleje:  - ale kurtuazja tu na drogach (serio kultura jazdy jest ogromna) pozwala ci na swobodne dostosowanie sie
teraz maryz mi sie mini morris w wersji sportowej - hmm male brruuuum duzy silnik i przspieszenie  :skacza: albo audi TT ale ciezko o zadbane (w Ire ludzie strasznie nie dbaja o samochody) z drugiej reki

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Lutego 2007, 11:19 »
A jak reagują faceci jak widzą babkę w TAKIM aucie?

hehe no uparcie probuja sie scigac :)

Może się to stać nawet za 40 lat, ważne żebym tego dożyła

jeszcze pare lat temu tak samo myslalam o moim wymarzonym autku czyli subaru imprezie wrx - wszyscy pukali sie w glowe ze nie bedzie mnie na niego stac..
pracowalam od rana do nocy i mam juz cos takiego .. wiec warto miec marzenia i zobaczysz bedziesz miala szybciej niz za te 40 ;) tak samo ja mam nadzieje ze ukochana subaryne bede miala za pare lat :)

Cytat: "lady_yes"
To ja nie wklejam swojego, bo siara straszna  Przy TAAAAAAAAAAAKIM autku?

e no co Ty.. ja nie jestem normalna jezeli chodzi o samochody wiec wiesz - on tylko tak wyglada ale kocham go za to co ma pod maska :)

Cytat: "megan"
oj widze rajdowko ze ksywke masz zwiazana z zainteresowaniami

nooo :) chociaz niewiele kobiet mnie rozumie ;(

Cytat: "megan"
teraz maryz mi sie mini morris w wersji sportowej - hmm male brruuuum duzy silnik i przspieszenie

to jest to :) pamietam jak mialam przerobionego maluszka do rajdow i kolesi w "stuningowanych" golfach wciagalam ;) hehe to byla frajda :)

dziekuje Wam za tyle cieplych slow! :) kiedy zaczelam nim jezdzic niestety znalezli sie znajomi ktorzy mowili tylko ze szpanuje.. na szczescie prawdziwi przyjaciele wiedzieli ile pracy mnie kosztowal :)

Offline megan

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #69 dnia: 17 Lutego 2007, 12:12 »
Cytat: "rajdowka"
kiedy zaczelam nim jezdzic niestety znalezli sie znajomi ktorzy mowili tylko ze szpanuje.. na szczescie prawdziwi przyjaciele wiedzieli ile pracy mnie kosztowal

kochana ja cie doskonale rozumiem bo jezdzic uwilbiam  :skacza:

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #70 dnia: 17 Lutego 2007, 12:29 »
megan,  :przytul:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #71 dnia: 17 Lutego 2007, 18:19 »
rajdowka, masz fajna sportową furkę...Ja tam wolę vanowate, albo takie krówska dostojne z dużym bagażnikiem...z resztą cholera wie co ja wolę bo mi się zmienia. Chwilowo kocham Zośkę...a co jej paskudnego zdarcia lakieru, to czeką ją lakierowanie obu drzwi po prawej stronie - pójdzie z AC...

A wiecie czego ja nie lubie na drodze???...takie paniusie 50km/godzinę mnie nie wkurzają (taka zawsze mozna wyprzedzić)...Za to wkurzaja mnie debile, którzy jeżdzą niezgodnie z przepisami, uskuteczniją slalomy pomiędzy pasami, a potem i tak spotykamy ich z mężem na najbliższych światłach.
Co jeszcze...dupki zajeżdżajace drogę na rondzie (zjeżdżają z wewnętrznego pasa) i debile jeżdżący bez świateł na wąskich osiedlowych drogach.
Generalnie irytują mnie osoby łamiące przepisy...a ostatnio takich pomysłowych mogłabym wyliczać jak z kapelusza...
Jeśli taki potem ginie, to mnie to rybka...tylko dlaczego ja mam być kaleką przez debila???

Aaaa i plany mi sie zmieniły...dostałam na dyżurze telefon, że pierwsza jazda jutro o godzinie 14:00... tak się podjarałam, że spać odechciało mi sie od ręki....
No :tupot:  to jutro do autka....pierwszy raz od pieciu lat.... :tupot:  :tupot:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #72 dnia: 17 Lutego 2007, 19:54 »
Lila - to jak jazda na rowerze - tego się nie zapomina ;)
A co do debili, którzy wyprzedzają na chama i oszczędząją 1sek, aby potem spotkać ich na światłach - to racja. Ja takich też nie lubię. Właściwie bardziej niż tych niedzielnych kierowców.
A przeklinacie jak prowadzicie?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Lutego 2007, 20:11 »
Lila - to jak jazda na rowerze - tego się nie zapomina

no ja myśle....Zobacze jak jutro siądę i poczuję drążek do zmiany biegów pod łapką....ehhh się rozmarzyłam...

no to takie moje wstawki....nawet jak z mężem jeżdże to komentuję....Uwaga prezentuję sowoje słowotwórstwo

"...Gdzie babciu...gdzie...kurde pasy są nieco na lewo..a potem w przychodni będzie płakac, że bez kolejki chce bo, ja nóżki bolą...ale do autobusu to na przełaj przez dwa pasy zapier..."

"I gdzie się tak spieszysz debilu....k...wa, a gdzie kierunkowskaz jeleniu....i tak cie na najbliższych światłach spotkamy..."

"Na żarówki Cię nie stać imbecylu...to se wózek akumulatorowy kup i po boisku jeździj....a nie na drogę..."

"No i gdzie wjeżdzasz bezmózgowcu...znaków sie naucz...zakaz skrętu w lewo to też zakaz zawracania..."  - to powiedziałm panu jak omal w nas nie wjechał....a potem "jak nie dorosłeś to se ogol i do przedszkola wracaj"...a to jak mnie na maksa wkurzył...reszta tekstów to moje mruczando pod nosem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Lutego 2007, 20:12 »

jak cholera. dlatego lubię jeżdzic sama
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Lutego 2007, 20:35 »
o Boże... Rajdówka...    :mdleje:   ale krowa... to Twoje autko....  Ogromne....  ja bym do takiego za kierownicę nie wsiadła....   :drapanie: chociaż śliczne jest...   :brawo_2:  

nasze przy Twoim to niewielkie.. ale ja i tak nie czuję prawej i lewej strony  :nerwus:

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Lutego 2007, 20:55 »
Liliann  :skacza:

Offline megan

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #77 dnia: 17 Lutego 2007, 21:39 »
przeklinanie - hmmmm - byloby duzo cenzury  :skacza:
rajdowka  :przytul: wiem jak jest walczyc ze stereotypami w kwestii jezdzenia - na szczesie mam faceta, ktory mnie szanuje za kolkiem, sam dobrze jezdzi, ale nie ma manii macho  :skacza: zawsze dzielimy sie trasa na pol :brawo_2:
natomiast nie ma nic lepszego jak muza, trasa i autko, kotre sie kocha  :skacza:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Lutego 2007, 22:09 »
Lilian - to Ty masz nieźle rozbudowany przekaz słowny jak się denerwujesz za kółkiem ;) Ja zawsze krótko i dosadanie, bardzo lubię zwrot: "No jechać durnie!" (to na światłach) :) Ale zazwyczaj używam cięższego kalibru.
A muza w autko to ho, ho! :) Nawet pośpiewać można :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #79 dnia: 17 Lutego 2007, 22:15 »
Lilian - to Ty masz nieźle rozbudowany przekaz słowny jak się denerwujesz za kółkiem

Ciekawe jaką będe miała wene twórczą jutro....a pewnie będę, bo to jest też moja metoda na opanowanie napięcia, uspokojenie się i zorientowanie w trudnej sytuacji...
Instruktor padnie....
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Lutego 2007, 22:16 »
A my kupilismy dzisiaj nowe autko  :skacza:
Marzył mi się citroen C3 lub C2...ale niestety....przeszedł nam jeden koło nosa (nawet zaliczkę już wpłaciliśmy i du... :dno: )
Ale to autko też jest ładniusie - ford fiesta z 2005 r. Może jutro wkleję fotki  :skacza:
Ten samochodzik to w zasadzie dla mnie, ponieważ nissan primera troszkę jest dla mnie za duży - więc mężuś będzie nim jeździł! A ja od poniedziałku będę śmigać fordem  :taktak:

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #81 dnia: 18 Lutego 2007, 11:01 »
Asia - no i dobrze, że przeszedł Ci citroen koło nosa! Te autka świetnie wyglądają, ale ja odkąd zaczęłam jeździć, na każdym kroku słyszałam, że "francuzów nie kupuj". To dośc awaryjne auta, zazwyczaj szwankuje elektronika, która unieruchamia auto na dobre. Citroenom i Peugotom często nawala zawieszenie, wachacze, resory. To nie są auta na polskie drogi. A fordzik to fordzik - na pewno będzie mniej awaryjny :) Gratuluję :) No i fotki koniecznie! :)

Ja 8 kwietnia (na urodziny właściwie) dostanę takiego żuczka (to jest akurat zdjęcie jakiegoś auta z komisu, ale moja będzie dokładnie taka - biała, z białymi zderzakami):

Już się nie mogę doczekać  :skacza:

Lilian - trzymam kciuki za jazdę, daj znać jak poszło!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #82 dnia: 18 Lutego 2007, 11:18 »
Te autka świetnie wyglądają, ale ja odkąd zaczęłam jeździć, na każdym kroku słyszałam, że "francuzów nie kupuj". To dośc awaryjne auta, zazwyczaj szwankuje elektronika, która unieruchamia auto na dobre. Citroenom i Peugotom często nawala zawieszenie, wachacze, resory.

A ja myśle, że to jest powtarzanie utartych powiedzonek. Jakby były takie kiepskie, to nikt by ich nie kupował. Moi liczni znajomi są właścicielami reanult megane, citroena C3 i innych francuzów...Jeżdzą dużo, chwalą sobie, w warsztatach nie siedzą.

Tak jak utartym powiedzeniem jest to że japończyki są najlepsze...

A najcześciej bywa tak, że jak ktoś kupił sobie pierwsze autko jednej firmy i jest zadowolny, to wychwala pod niebiosa i potem drugie kupuje ...i trzecie itd...
Ja byłam miłośniczką opli....a teraz pewnie zostanę nissanów...i widze, że zaczyna mi sie wyrabiać japońskie zboczenie. Na natepny wozik planuję już toyote lub hondęh...tym razem w wersji nadwozia sedan. Francuza pewnie nie kupie, ale nie dlatego, że gorszy...tylko dlatego że mi sie skońookie zwichrzenie wyrobiło.

Obecnie większość firm trzyma "poziom" bo nie ma innego wyjścia...wypadłaby z rynku.

A jak było na jeździe obowiązkowo napiszę...
— Richard M. Devos

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #83 dnia: 18 Lutego 2007, 11:23 »
Lilian - a ja uważam, że na pewno jest w tym duuuuże ziarnko prawdy. Zazwyczaj jest tak, że skoro nie ma samochodu idealnego - każda marka ma coś w czym jest najlepsza. Francuzy mają piękną linię nadwozia i dobrze wypadają w testach zderzeniowych, vw są solidne, toyoty są niezawodne, fiaty są tanie, mercedesy luksusowe.. Każda z marek podkreśla zazwyczaj tylko JEDNĄ zaletę, a skoro nie podekreśla ich większej ilości to znaczy, że coś jest na rzeczy. W pracy mam dwie osoby, które jeździły "francuzami" i kolegę, którego brat pracuje w salonie peugota. Ponoć po 6m-cach jeżdżenia właściciele przyjeżdżają wymieniać zawieszenie na twardsze, bo to fabryczne nie nadaje się na polskie drogi. Poza tym no kto jak kto - ale użytkownicy aut są jednak najlepszym miernikiem ich wad i zalet.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #84 dnia: 18 Lutego 2007, 12:25 »
fakt, niestety ostatnio popularne staje sie np. stawanie na pasie np do skretu w lewo gdzie jest pusto i wpychanie sie z niego prosto - chamstwo ze szok. A i co jeszcze mnie denerwuje - wyjezdzanie komus przed nos gdzie nie dojdzie nawet temu komus do mozgu ze nadjezdzajacy samochod jedzie szybciej niz 30km/h.

co do przeklinania.. moje Kochanie jest aniolem nie komentujac tego :) zreszta.. kiedy On prowadzi i tak zawsze ja puszczam wiazanki :) trzeba sie tylko pilnowac kiedy jade z rodzicami.. ;)

jezeli chodzi o autka.. mam specyficzne spojrzenie jezeli o to chodzi wiec .. :)

Narzeczony ma starego nissanka i naprawde idzie jak burza :) jak na swoje lata jest skarbem, poza tym rodzice mieli 3 nissany i zaden sie nei psul. Niestety teraz kiedy nissan to juz renault - nie wiadomo jak sie sprawdzaja.

liliann, czekamy na wiesci! :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #85 dnia: 18 Lutego 2007, 17:48 »
A to nasz maluszek rodzinny  :hahahaha:

i wnętrze...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #86 dnia: 18 Lutego 2007, 18:28 »
No Asiu śliczny "maluch"....

A ja już po jeździe...
Nie powiem, że było super i rewelacyjnie...ale było dobrze. Pamiętam wszystko czego do tej pory się nauczyłam....w manewrach (bo te tez ćwiczyliśmy) jestem lepsza niż pierwotnie zakładałam....parkowano...tyłem, przodem... :brawo_2:

Zadowolona jestem połowicznie, ale ja zazwyczaj stawiam sobie poprzeczkę bardzo wysoko i dobrze jest dla mnie wtedy, kiedy jest "bezbłędnie".
Zobaczę jak bedzie we wtorek.

A i jeszcze słowo o moim instruktorze. Młody, miły i bardzo spokojny gość - chyba mój równolatek. Będzie mi się z nim dobrze jeździć. Nie wprowadza atmosfery nerwowości. Żeby było smieszniej ja opierdalałam sama siebie za błędy...on nawet głosu nie podniósł...chyba doszedł do wniosku, że moja autokrytyka jest z nadto.
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #87 dnia: 18 Lutego 2007, 19:39 »
Faaaajny temacik :-)

oto mój samochodzik do którego przesiadłam sie z ...maluszka :brewki: :

a to ja za kierownicą:

uwielbiam jeździć, czasem lubię poszaleć ale w granicach rozsądku oczywiście, a tak w ogóle to tatko chyba przekazał mi co nieco w genach, bo po prostu "czuję"  to coś ;-)

Zresztą mój ojciec prędzej dał by mi prowadzic samochód (swój) niz moim braciom :los:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #88 dnia: 18 Lutego 2007, 21:13 »
Cytat: "amelani"
A co do cytatu przytoczonego powyżej to weź sobie do serca te uwagi, bo za parkowanie tylko z użyciem lusterka albo cofanie po łuku też bez patrzenia do tyłu zwyczajnie oblewają - twierdzą że to nie jest profesjonalne kierowanie!

Wiem wiem...dzisiaj przetrenowałam obie metody...teraz z manewrów egzaminacyjnych na placu została tylko jazada po łuku i rusznia na wzniesieniu...

...Prosze bardzo mogę i tak i tak pojechać...okazało się, że rybka mi to...
Jednaże ale w praktyce bardziej pomocne mi są lustra bo widzę boki obu stojących wozów np na parkingu i tak sobie wjeżdzam, żeby żadnego nie przytrzeć...do tyłu lookam tylko po to żeby dupcię zacnie usadowić...

Acha i jeszcze jedno w Pandzie dużo wiadać przez tylnią szybę...w Notce, która jest przunajmniej o cały metr dłuższa i ma wyżej szybę widać niewiele...zatem tak naprawdę metodę trzeba do wozu dostosować...
A ponieważ tak naprawdę obowiązkowe są tylko lusterka boczne (tylne nie jest) to prawdziwe profesjonalne kierowanie polega na posługiwaniu się właśnie nimi...a co jak będę miała pakę z tyłu....wtedy tylna szyba mi i tak odpada...Trza sie uczyć na lustra, bo to nie zawiedzie w żadnej sytuacji.

Ale z egzaminatorem kłocić się nie bede...mam partrzeć do tyłu...a prosze badzo...
 :skacza:  :skacza:
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #89 dnia: 18 Lutego 2007, 21:39 »
jezeli chodzi o parkowanie.. niestety niektore samochody widocznosc do tylu maja naprawde slaba i bez lusterek ani rusz..

co do niezdecydowanych i wolniej jezdzacych.. wszystko wiadomo, ze kazdy sie kiedys uczyl - tutaj chodzi po prostu o to, zeby pomysleli tez o innych: niech nie zajmuja lewego pasa jezeli prawy jest wolny, wlaczaja kierunkowskaz a nie najpierw hamuja, czy jezeli wyjezdzaja wolno niech poczekaja chwile a nie zmuszaja kogos zeby hamowal ile sie da..