Autor Wątek: Baba za kółkiem!  (Przeczytany 77308 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
Odp: Baba za kółkiem!
« Odpowiedź #510 dnia: 14 Sierpnia 2009, 09:26 »
O kurcze, bardzo ciekawa statystyka ;) Nawet nie wiedziałam..

Elcik - mam nadzieję, że Cię niczym nie uraziłam....

(...) a kierowcy autobusów niekiedy włączają kierunkowskaz i w tym samym momencie wyjeżdzają z zatoczki...

Podobną tendencją wykazują się niektórzy kierowcy wyjeżdżający z podporządkowanej lub zmieniający pas na nasz...mrugnie raz i rura,

nawet nie spojrzy czy jesteś tam czy nie, mignął, więc uważa, że ma pierwszeństwo... :nerwus:

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
« Odpowiedź #511 dnia: 14 Sierpnia 2009, 09:37 »
A ja sądzę że w przypadku pieszych kontra kierowcy problem polega na tym że pieszy nie próbuje się postawić na miejscu kierowcy włażąc na przejście i nawet nie patrząc czy ktoś jedzie  - bo na przejściu to pieszy jest pan (choćby nie wiem jak wolno ktoś jechał to jak mu taki jeden z drugim wlezie na jezdnie w ostatniej chwili to się nie zatrzymasz i dupa, masz pozamiatane), a znowu kierowcy często jeżdżąc z zawrotnymi prędkościami i nie puszczający pieszych nie potrafią się postawić na miejscu pieszego (jade samochodem więc jestem władcą wszechświata i hołota won mi sprzed mojego super auta) - jak ten biedny człowiek ma przejść skoro na dwupasmowych ulicach przy przejściu jeden samochód przepuszcza a ten na drugim pasie jedzie jak szalony...

Tak jak Asia pisze - rozsądek!!! To jest najważniejsze, jednak niestety bardzo go na polskich drogach brakuje...

Offline HairRaiser
  • niebywały
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #512 dnia: 14 Sierpnia 2009, 11:15 »
Jakaś siła oportunistyczna musiała się w tym wątku w końcu pojawić. I oto jestem. Tak więc polecam dosyć świeży artykuł do przeczytania ;)
http://wyborcza.pl/1,100503,6828746,Morderca_jest_kim_innym_niz_to_opisuja_media.html

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #513 dnia: 14 Sierpnia 2009, 11:43 »
Dobry artykuł :) Co potwierdza moje zdanie - rozsądek!!! Tego brakuje!

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #514 dnia: 17 Sierpnia 2009, 11:27 »
Elcik - mam nadzieję, że Cię niczym nie uraziłam....
[/color]
Nie no coś Ty :)

Co do rozsądku to wczoraj koleś jadąc siódemką (trasa W-wa - Gdansk) nagle zaczął hamować, bo chciał zawrócić..... wynik 4 auta rozwalone, bo ten z tyłu nie wyhamował i wepchnął idiotę na przeciwny pas ruchu... jego szczęście, że nie był to tir. Wynik - 8 osób rannych. Nam udało się zjechać na objazd, bo korek w kilka minut osiągnął 2km.....A kto winny tego wypadku? oczywiście ten, kto nie wyhamował z tyłu, bo nie zachował bezpiecznej odległości..... debili nie brakuje.

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #515 dnia: 13 Listopada 2009, 21:12 »
 :hello: Mam na imię Marta i jestem babą za kółkiem ;D ;D

Wracając do autobusów...w Szczecinie to jest jakieś nagminne, że autobusy maja swój własny kodeks drogowy. Taka ulica Wernyhory-autobusy stale ładują się na martwe pole utrudniając innym zmotoryzowanym skręt w lewo..

A teraz muszę się wyżalić ;)
Na moim osiedlu były progi zwalniające,pusicili tu autobus. Progów już nie ma-wiadomo. Codziennie po tej ulicy jeżdżą jak szaleni kierowcy osobówek (przeważnie młodzi), no i dzisiaj potrącili nastolatkę-na przejściu dla pieszych!!! :mdleje:
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2009, 09:11 wysłana przez Anjuschka »

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 13 Listopada 2009, 21:19 »
Oczywiście Wernyhory przez "h" szybciej piszę niż myślę  :glupek: :glupek: :glupek:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #517 dnia: 14 Listopada 2009, 10:06 »
ja mam na osiedlu strefę zamieszkania i jednego debila w Renault Clio, który jeździ lekko licząc 60/godzinę + pisk opon....

Odnoszę wrażenie, że nie zna znaków...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #518 dnia: 14 Listopada 2009, 10:19 »
wernyhory i skrzyżowanie z mickiewicza to temat rzeka.. mam tam gabinet i co tydzień widzę karerkę  na przejściu lub  policję do stłuczki..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline sarunia

• bywalec
  • data ślubu: 31.12.19
« Odpowiedź #519 dnia: 26 Listopada 2009, 12:18 »
Na drogach  wśród kierowców widać za małą kulturę jazdy i nie przestrzeganie przepisów .
Staram się jeździć bardzo poprawnie. Często przebywam w Niemczech , tam jazda w mieście jest zupełnie inna niż w Polsce, aż miło jechać.

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #520 dnia: 29 Listopada 2009, 23:02 »
jak dobrze ze jest ten watek...
ja nie odbieram telefonu w samochodzie  8) bo po prostu nie wyobrazam sobie prowadzenia samochodu 1 reka...jak musze zadzwonic wybieram szybko numer na czerwonym swietle i wlaczam glosnomowiacy i w 2 slowach przekazuje co mam i sie rozlaczam tzn ktos sie rozlacza... ::)

natomiast ostatnio do bialej goraczki doprowadzaja mnie kierowcy...nie wiem nawet jak ich nazwac zdarzaja sie ok 7.30 czyli kiedy kazdy spieszy sie do pracy...codziennie jezdze obok pogoni...tam jest dosc wasko ale spokojnie mieszcza sie samochody w 2 strony i mam tam takie przygody i nie raz robi to kobieta i mezczyzna...ze jada dosc szybko a jak mijaja samochod z przeciwka to staja deba....nosz kur....ca mnie strzela skora sa 2 pasy i ktos jedzie tico to jasne ze sie zmieszcza 2 mijajace sie samochody...drugi ciezki przypadek jak pada deszcz tam sa mega kaluze i znowu ta sama historia i przy mijaniu innego samochodu jak i przed KAZDA kazluza jest stop.... ::) ::) ::) ::) ::) ::) mam ochote wtedy sie zabic... ::) oj zrobilam sie nerwowa  8)

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #521 dnia: 30 Listopada 2009, 16:26 »
Ja też jestem babą za kółkiem.. robię sporo kilometrów, bo codziennie dojeżdżam do szkoły ze Żnina do Bydgoszczy..
Z reguły drażnią mnie inne baby co to jadą po mieście 20km/h, korkują miasto i hamują co chwilę>:(
Ale ostatnio na wylocie z Bdg jechał młody chłopak, na drodze dwupasmowej.. próbuje mnie wyprzedzić.. ja akurat wtedy jechałam wolno, bo szaro było i nie widziałam nic.. i palantowi jednemu ścigać się zachciało.. jechał na pasie obok.. wyprzedził mnie, jakieś 20m przede mną zahamował ostro, po czym stanął na mojej wysokości i zaczął gazować.. po chwili znowu wyprzedził mnie, zjechał na mój pas i po hamulcach.. ja ledwo wyhamowałam, zjechałam na drugi pas i wyprzedzam go.. a ten od nowa zaczyna :P dopiero jak wyjechaliśmy tak z Bdg to go wyprzedziłam na dobre, ale wtedy to on już szans nie miał (oj, ciężką nogę mam 8) ale myślałam że kolesia uduszę normalnie   >:(
tak sobie myślę czasem, że mam szczęście że co niektórzy nie słyszą co ja tam pod nosem sobie gadam na nich ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #522 dnia: 30 Listopada 2009, 16:28 »
Co za idiota z tego kolesia ...  ::)

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #523 dnia: 30 Listopada 2009, 16:31 »
Może to miał być podryw? ;) Żartuję, też bym się wkurzyła i to ostro... :nerwus:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #524 dnia: 30 Listopada 2009, 16:58 »
Ale miał koleś pomysł >:(
Ja dopiero "raczkuję" w prowadzeniu auta :P ale coraz bardziej mi sie podoba ;D tylko samochód chcę troszkę mniejszy niż mamy ::) ale mąż marudzi że jak nauczę się na małym to pozniej nie będę chciała wsiąść w większy
:P

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #525 dnia: 30 Listopada 2009, 22:28 »
mka no, podrywacz z niego niezły ::) haha a w ogóle, zobaczyć minę kierowcy wyprzedzanego "stuningowanego" samochodu-
 bezcenne :frajer: polecam, humor się od razu poprawia 8)
Wercia podam Ci przykład mojej mamy- zaraz po zdaniu prawka- 20 lat temu- jeździła maluchem. i tak do tej pory przewijały się jej same małe samochody.. rok temu kupiliśmy astrę, kombi na dodatek. Wiesz co to była za wojna jak ona miała nią jechać?? A co dopiero żeby zaparkować!! Toż to normalnie z cudem graniczyło.. teraz wprawia się, ale ile ją to kosztuje- jakby się od nowa jeździć uczyła.. ja z kolei od razu po zdaniu prawka wsiadłam w duży samochód mojego M i nie mam oporów przed jazdą żadnym typem samochodu... więc jeśli mogę Ci doradzić to ucz się na dużych samochodach, łatwiej Ci będzie..

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #526 dnia: 30 Listopada 2009, 23:14 »
Wercia Sztuka polega na tym, żeby samochód wyczuć...jak ja przesiadam się na wielką terenówkę taty to też mam nerwówkę ale tylko dlatego,że to samochód taty...jak człowiek chwilę pojeździ to się przyzwyczaja do nowch gabarytów. Wydaje mi się, że jeśli bedziesz już pewnym kierowcą to nie będziesz miała problemu z zamianą samochodu na wiekszy-tego życzę ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #527 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:43 »
jak ja przesiadam się na wielką terenówkę taty to też mam nerwówkę ale tylko dlatego,że to samochód taty...jak człowiek chwilę pojeździ to się przyzwyczaja do nowch gabarytów

heh najwiekszy stres mojego zycia  :D :D :D szczegolnie jak mi powtarza ze reflektor kosztuje ponad 1000  :mdleje:
ale fakt ze jak sie nauczylam jezdzic duzym autem to pozniej nie mam problemów z niczym :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #528 dnia: 1 Grudnia 2009, 12:47 »
a ja od poczatku jezdzilam wiekszymi autkami... nie wyobrazam sobie sibie w mniejszym  :-\

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #529 dnia: 1 Grudnia 2009, 22:08 »
Ja się uczę na mazdzie 6 i dla mnie to jest duży samochód ale ja się dopiero uczę :P będzie dobrze tylko potrzebuję czasu 8)
Muszę pochwalić męża że ma do mnie dużoooooo cierpliwości i odpowiada mi na wszystkie (w większości głupie :P) pytania
;D ;D ;D

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #530 dnia: 2 Grudnia 2009, 08:38 »
Wercia moj mazde 6tke... no ale zobaczymy jak to bedzie ;)
i nie martw sie nie ma glupich pytan ;) bedzie dobrze!

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #531 dnia: 2 Grudnia 2009, 10:19 »
Reniu ja bardzo lubię nasz samochód (to był mój faworyt i dodatkowo mamy "mój" kolor ;D) mąż ją kupił jak byłam w Polsce ;D to była niespodzianka dla mnie 8) sprawdza się super ;D

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #532 dnia: 2 Grudnia 2009, 16:04 »
A my zmieniliśmy samochód z Punciaka małego na wielką Nissankę Primerę Kombi - śliczny samochód ale taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki długi... Jechałam nim ostatnio i choć pięknie się prowadzi, lekko i depnięcie ma - to jednak źle się w nim czułam na miejscu kierowcy... Przodu nie widać, strasznie długi no i duży... Wiem, że to jest kwestia przyzwyczajenia, ale na szczęście w przyszłym roku będziemy szukać mniejszego zgrabniejszego samochodziku dla mnie więc to mnie pociesza :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #533 dnia: 2 Grudnia 2009, 17:31 »
ja mam primerę kombi z 2002 roku ( nowa buda).. przez 3 lata użytkowania  wymieniłam  akumulator, w tym roku robiłam hamulce , leję paliwo i jadę.. zamontuj sobie  czujniki cofania.. sa mega wygodne.. teraz jeżdżę na wyczucie ale na poczatku gdy przesiadłąm się z  SC myśląłam,ze  zawału dostanę...

teraz marzy mi się mazda5
« Ostatnia zmiana: 2 Grudnia 2009, 17:34 wysłana przez monia »

Offline mka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #534 dnia: 3 Grudnia 2009, 00:18 »
teraz marzy mi się mazda5

Mój szwagier też by chciał...wiecie, ja chyba przez tatę bedę kupowała co raz większe samochody, tak jak on to robi :D (dużo większy komfort jazdy-chociażby to, że inni kierowcy nie dają ci po oczach swoimi źle ustawionymi światłami)..ale w tajemnicy powiem Wam, że najlepiej w świecie to prowadziło mi się nissana almerę (5 drzwiową...)  ::) ::) ::)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 3 Grudnia 2009, 01:01 »
JA to w ogóle jestem zakochana w "krówskach" jak to mawia Ł. I ma racje :) Nie podobają mi się sportowe auta... tylko wielkie krowiaste bydlaki  ;D Takie typu BMW X3 np, mazda 6 też jest prześliczna :)

Offline Di

• Chuck Norris
« Odpowiedź #536 dnia: 3 Grudnia 2009, 09:53 »
Dla mnie duze auto = większe bezpieczeństwo, czego niestety mieliśmy okazje już doswiadczyć. Teraz jeżdzę Laguną, ale marzy mi sie Honda CRV lub Toyota Rav...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #537 dnia: 3 Grudnia 2009, 10:03 »
Monia my mamy albo z 2003 albo z 2004 - nie pamietam już dokładnie i czujników cofania chyba nie mamy ale jest kamerka i super to widać na tym komputerku pokładowym.

A poza tym z dużym brzuchem to już mi się średnio wygodnie prowadzi a do tego nie mogłam odpowiednio przybliżyć siedzenia do przodu i tak średnio było, ale ogólnie samochód jest wypasiony na maksa :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 3 Grudnia 2009, 13:07 »
kamerka w promerze top ostatnia rzecz którą bym chciałą mieć.. zdecydowanie lepsze są  dobrze rozmieszczone czujniki cofania ;) primerką zaczełam jeździć  gdy dowiedzieliśmy się,ze jestem w ciązy.. świetnie się ja prowadzi i nie ma co się bać.. kwestia 2ch dni

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #539 dnia: 3 Grudnia 2009, 13:16 »
czujniki są na pewno lepsze, bo kamerka jest na środku a wyjeżdżając z miejsca parkingowego to faktycznie przydałyby sie te czujniki. Powiem R. - jak on będzie chciał to niech sobie kombinuje. Ja często nie będę jeździć tym samochodem więc mi to wsio rybka :)