Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 81312 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #210 dnia: 10 Czerwca 2006, 14:32 »
Dziękuję Dziubasku :) Oboje z Szymonem mamy niesamowitych rodziców. Jest właśnie tak, jak napisała Lady_yes, jeżeli chodzi o nasz plany a propos błogosławieństwa  :mrgreen:

84 dni do ślubu.

Dziewczyny... Mam go!!! Mam moją tiarę!!! Mój diadem jak kto woli! Szymuś uruchomił kontakty w Stanach z jego okresu stypendium tam i dzięki temu mam mój wymarzony diadem! Właśnie mi go przyniósł. Wygląda tak, a właściwie, to w rzeczywiśtości jest jeszcze piękniejszy  :serce: Ja się w nim zakochałam po prostu,a Wy co myślicie?

Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #211 dnia: 10 Czerwca 2006, 14:36 »
Azzurra jest piekny, nie dziwie się że się w nich zakochałaś  :D , u nas niestety takiego cuda się nie dostanie  :(  Zdolny i zaradny ten Twój Szymuś  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #212 dnia: 10 Czerwca 2006, 14:46 »
Azzurra, no... słów mi brakło, jest boski!!!!
och, jak ja Ci zazdroszczę, że to już tak niedługo....
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #213 dnia: 10 Czerwca 2006, 14:50 »
azzurra,  śliczna tiara!! Jestem pod absolutnym wrażeniem!!

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #214 dnia: 10 Czerwca 2006, 15:05 »
azzurra po prostu przepiękny   :szczeka:  Mnie się ogólnie diademy nie podobają, ale ten jest cudny :mrgreen: Szkoda, że mamy ślub dokładnie o tej samej godzinie i nie zobaczę Cie w nim na żywo :mrgreen:

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #215 dnia: 10 Czerwca 2006, 16:53 »
Azzurra śliczny diadem...po prostu piękny! :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #216 dnia: 10 Czerwca 2006, 16:53 »
Azzura, na wątku o naukach małżeńskich pisałaś, ze chodzicie do dominikanów na spotkania. Bardzo bym Cię prosiła o przesłałanie tych tematów spotkań, jeżeli to dla Ciebie nie jest zbyt duży kłopot, oczywiście ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #217 dnia: 10 Czerwca 2006, 18:32 »
Aniula, Busia, Ecia, Dziubasek, Marta - bardzo dziękuję za słowa uznania dla mojego diademiku. Cieszę się nim jak dziecko, po prostu nie mogę przestać się na niego patrzeć. Zgłupiałam...  :oops:

Busiu, prześlę Ci tematy spotkań, ale po weekendzie, bo teraz mam troszkę roboty, a tak to spokojnie przepisze kolejne spotkania i Ci podeślę ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #218 dnia: 10 Czerwca 2006, 20:43 »
Z tego wszystkiego zapomniałąm napisać, że dziś mieliśmy drugi trening naszego pierwszego tańca. Dziś ćwiczyliśmy naprawdę trudne figury, ale raz lepiej, raz gorzej, dawaliśmy radę ;)

Wiecie co, mam diadem, ale teraz nie wiem, jak się uczesać, bo jednak chcę koka. Myślicie, że pasuje coś innego do niego?  :roll: Widziałam propozycje na forum, gdzie diadem był przy rozpuszczonych, albo półspietych, ale jakoś nie jestem przekonana.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #219 dnia: 11 Czerwca 2006, 10:16 »
Nic mi nie chcecie poradzić, no trudno sama coś wymyślę  :wink:

Do ślubu 83 dni.

Dziś mam masę pracy, pewnie znowu spać nie pójdę, ale trudno, takie życie. Od jutra powinno być już nieco mniej roboty.

Dziś mamy mieć kolejny trening naszego pierwszego tańca, bo jeden wypadł nam w ostatnim tygodniu i teraz chcemy to nadrobić. Ale niestety nie wiemy na 100%, czy się odbędzie. Wczoraj opanował mnie strach, czy ja sobie z tym tańcem w mojej sukni poradzę... Zaczełam mieć czarne wizje, jak się potykam o halkę i leże na podłodze... To gorsze od koszmarów sennych, bo to mi moja świadoma wyobraźnia podsuwa.  :roll:
Czasami bardzo ciężko jest być panną młodą w trakcie ślubnych przygotowań. To bardzo stresujące  :mrgreen:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #220 dnia: 11 Czerwca 2006, 10:25 »
Cytat: "azzurra"
Wiecie co, mam diadem, ale teraz nie wiem, jak się uczesać, bo jednak chcę koka. Myślicie, że pasuje coś innego do niego?

Według mnie diademiki najpiękniej wyglądają przy wysokich kokach! Rzekłabym, że wyglądają wówczas obłędnie!!!!! Sama swego czasu czaiłam się na diademik, ale nie mogę sobie pozwolić na wysoką fryzurkę bo mój Przyszły jest niewiele wyższy ode mnie...no i ja sama duża babka jestem (176cm) więc pomysł z diademikiem przepadł ;)

Zaczełam mieć czarne wizje, jak się potykam o halkę i leże na podłodze... To gorsze od koszmarów sennych, bo to mi moja świadoma wyobraźnia podsuwa.

Skąd ja to znam?? Wczoraj przed zaśnięciem tez miałam różne czarne wizje. Efekt- do 2 w nocy nie mogłam zasnąć tak mi serducho  :serce: waliło ;) Azzurrko a masz możliwość wcześniejszego skombinowania samej halki?? Słyszałam, że dziewczyny na kurs tańca...zabierają właśnie halki, żeby w niej nauczyć się tańczyć!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #221 dnia: 11 Czerwca 2006, 10:29 »
Dziubasku, jak to jednak dobrze wiedzieć, że nie jestem jedyną, która zaczyna panikować. To znaczy, że to narmalny objaw ;)

Cytat: "dziubasek"
Azzurrko a masz możliwość wcześniejszego skombinowania samej halki??

Też o tym myślałam, ale czy ta halka się nie wybrudzi?  :roll: Poza tym nie wiem, czy będę ją kupować, czy wypożyczać. Mam halkę ze studniówki - taką płócienną, krochmaloną. Chyba ją wykorzystam. To nie to samo, ale zawsze daje jakieś wyobrażenie.

P.S. Ja też uważam, że diademy wyglądają ślicznie na wysokich kokach, ale ja takich nie lubię, mam wrażenie, że postarzają. Poza tym wymarzyłam sobie jednak jakąś taką luźną fryzurkę. Zupełnie nie wiem, co teraz zrobić.  :?

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #222 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:22 »
azzurra a takie fryzurki Ci się nie podobają? Chociaż pewne je widziałaś, bo to z forum...

Mnie się ta pierwsza baaaardzo podoba :)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #223 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:31 »
Jeszcze ten mi się podoba :D

A może spróbujesz uczesać się w koka na próbę? Może w połączeniu z diademem spodoba Ci się :)  Więcej pomysłów jak na razie nie mam, ale pracuję nad tym ;)  8)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #224 dnia: 11 Czerwca 2006, 11:43 »
Dzięki Eciu. :) Na większości zdjęć dziewczyny mają koki z diademem i jakoś tak rzeczywiście to, moim zdaniem, współgra lepiej, niż te powyżej. Kok - miałam jednego na studniówce i moimi zdaniem wyglądałam za poważnie, a tego na ślubie chcę uniknąć. A więc jestem totalnie rozdarta wewnęrznie ;) Będę szukać nadal w necie jakiejś fryzurki, takiej, żeby zjeść ciastko i mieć ciastko, a Wam już więcej nie będe marudzić  :mrgreen: Jak coś znajdę, to wkleję  8)

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #225 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:05 »
azzurra trochę poszperałam też i znalazłam jeszcze coś takiego:

Jakie masz włosy? Bo z kręconymi rozpuszczonymi diademy wyglądają całkiem fajnie :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #226 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:16 »
Cytat: "Ecia"
Jakie masz włosy?

Proste, długie. Ale można je nakręcić, nawet na trwałe ;) Pomyślimy  :mrgreen:

Jeszcze raz dziękuję Eciu! Jesteś wielka   :Daje_kwiatka:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #227 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:16 »
A moze coś takiego?

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #228 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:24 »
Jeszcze raz dziękuję Eciu! Jesteś wielka

Nie ma sprawy, w końcu po to tu jesteśmy :mrgreen:

aniula nie chcą mi się załadować Twoje zdjęcia, które wkleiłaś post wyżej... Nic nie widzę :?

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #229 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:31 »
Dzięki Aniulu :) Ta 2 mi sie podoba, tylko bardziej dopracowana musiałaby być, taki nieład do mnie nie przemawia, ale co do idei jest świetna!

Mnie podobają się też te, są urocze, ale żeby stwierdzić jak wyglądac będą z moim diademem, będę musiała kazać się tak uczesać:

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #230 dnia: 11 Czerwca 2006, 12:38 »
Cytat: "Ecia"
aniula nie chcą mi się załadować Twoje zdjęcia, które wkleiłaś post wyżej... Nic nie widzę

Nie wiem czemu, ja je widze  :?

Ta 2 mi sie podoba, tylko bardziej dopracowana musiałaby być, taki nieład do mnie nie przemawia, ale co do idei jest świetna!

Mi tez bo ładnie eksponuje diadem ( chociaż 1 jest taka klasyczna)

A z tych które Ty wkleiłaś pierwsza jest świetna, ale faktycznie musisz sprawdzić jak będziesz wniej wyglądać  8)

Offline krollewna
  • forumowicz
« Odpowiedź #231 dnia: 11 Czerwca 2006, 16:11 »
No kochana i jak Ci tu cos doradzic, jak sukienki nie widzialysmy :):):) A welonik bedzie? Czy tylko diadem? Jak tu nie mozesz, to chociaz na priva napisz ;) Ale wtedy, to juz kazdej foremce, bo my strasznie  ciekwskie jestesmy.
Jestem najszczęśliwszą żonką na świecie!!!

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #232 dnia: 11 Czerwca 2006, 16:25 »
To mogę napisać, że welon będzie :) Jeżeli chodzi o suknię, to moim zdaniem każde uczesanie do niej pasuje :) Wybierałąm ją też pod tym kątem, żeby nie musieć się ograniczać co do dodatków, itp.

Bardziej mi chodziło, co będzie pasować do mojego diademiku, bo duży on nie jest, jakieś 2 cm. Widać to na tym zdjęciu na modelce, że jest delikatny i w bujnej fryzurze mógłby sie zgubić  :roll:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #233 dnia: 12 Czerwca 2006, 09:34 »
Do ślubu 82 dni.'

Nie mieliśmy wczoraj lekcji tańca, bardzo żałuję, bo naprawdę zaczynam wpadać w panię, jak nam to pójdzie. No ale trudno, mamy jeszcze ponad 2 miesiące, liczę na to, że wytrenujemy nasz układzik na tip-top  :mrgreen: Innej myśli postaram się do siebie nie dopuszczać.

Dziś o 15 mam wpis z tego nieszczęsnego czwartkowego egzaminu, nie myślałam o tym cały weekend, ale teraz znowu zaczęłam sie denerwować  :roll:

Poza tym dziś planuję rozdać kolejną "porcję" zaproszeń dla znajomych, będzie o 6 mniej :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #234 dnia: 12 Czerwca 2006, 10:01 »
Azzurrko, przepraszam, że się nie odzywałam całą niedzielę, ale musiałam się nacieszyć towarzystwem mojego M, bo wrócił ze szkolenia (z Wrocławia;)
Co do Twojej fryzurki, to jak patrzę na  Twoją buzię, to widzę Cię w koczku, ale nie takim morderczo przylizanym, tylko takim luźniejszym, właśnie coś takiego jak na pierwszym zjdęciu, które wkleiłaś. I taki koczek mógłbybyć z połowy włosów, a pozostałe rozpuszczone. Wydaje mi sie, że w takim nie wyglądałabyć wcale za poważnie tylko jak księżniczka na swoim pierwszym balu...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #235 dnia: 12 Czerwca 2006, 14:07 »
Busiu, bardzo jest mi miło, kiedy mnie regularnie odwiedzasz, ale to nie jest obowiązek, więc nie przepraszaj :) Bardzo się cieszę, że spędziłaś miło niedzielę  :mrgreen:

Cytat: "busia"
ak księżniczka na swoim pierwszym balu...

:oops:  :oops:  :oops:  :oops:   :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #236 dnia: 12 Czerwca 2006, 16:29 »
Azzurra, ale ja się sama czuję winna, jeden dzień nie zaglądałam a tutaj tyle postów do przeczytania. Nie lubię być w tyle... ;)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #237 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:11 »
Dziewczyny, zdałam egzamin!!! Jestem po sesji, mogę spokojnie zająć się przygotowaniami ślubnymi i spokojnie sobie pracować, bez presji. Ale co najważniejsze... mogę na luzie jechać w podróż poślubną!!! :jupi:

Dziękuję Wam wszystkim za trzymanie kciuków i przesyłanie pozytywnej energii :) Jesteście kochane...  :serce:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #238 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:20 »
Też mi nowina... ja wiedziałam że tak będzie

Gratuluję!

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #239 dnia: 12 Czerwca 2006, 17:28 »
Moje gratulację, o jeden problem mniej  :wink:  Teraz możesz skupić się na przygotowaniach