Autor Wątek: 100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza  (Przeczytany 80138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline azzurra
  • maniak
100 dni narzeczeństwa, 100 dni do ślubu! Azzurra odlicza
« Odpowiedź #990 dnia: 10 Sierpnia 2006, 11:27 »
Sylwaniko, Busiu, Liliann cieszę się, że mnie rozumiecie. Myślę, że rzeczywiscie stresy z surdutem i kafelkarzem porównywale są z tymi w nowej pracy.

Liliann, pilnuj wszystkiego, w Polsce jeszcze obsługa tkwi w głębokim PRLu...

Najnowsze wieści z frontu kafelkowego - na pytanie: "kiedy będzie pan gipsował" dostałam odpowiedź: "niech mnie pani nie męczy, bo mam ciężką sytuację w domu"  :shock:  :shock:  :shock: Po prostu niewiarygodne, jakim ten facet jest chamem! Inaczej się tego nie da nazwać, nie dość, że palił u mnie w mieszkaniu bez spytania o pozwolenie, to teraz takie teksty! I jeszcze próbuje mi wmówić, że to jest nasza wina, że tak się z tym grzebie, bo sobie za trudny wzór wymyśliłam, a przecież miał być prosty. Powinnam więc taki wymyśleć, żeby jemu dobrze się kładło, a nie taki, który mi się podoba!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szczyt szczytów  :evil:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline sylwanika

• zapaleniec
  • data ślubu: 02.09.2006r.
« Odpowiedź #991 dnia: 10 Sierpnia 2006, 11:58 »
No ten pan faktycznie do usterki się nadaje na bank  :mrgreen: współczuję Ci takiego fachury w domu  :roll:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #992 dnia: 10 Sierpnia 2006, 12:28 »
Cytat: "azzurra"
Najnowsze wieści z frontu kafelkowego - na pytanie: "kiedy będzie pan gipsował" dostałam odpowiedź: "niech mnie pani nie męczy, bo mam ciężką sytuację w domu"  

Kurde, gościu przesadził!!!! To się w głowie nie mieści! Współczuję ogromnie, na Twoim miejscu bym go pogoniła i znalazła sobie innego fachowaca, bo przez takie sytuacje tylko się będziesz jeszcze bardziej stresować.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #993 dnia: 10 Sierpnia 2006, 12:32 »
Cytat: "anulka33"
Kurde, gościu przesadził!!!! To się w głowie nie mieści! Współczuję ogromnie, na Twoim miejscu bym go pogoniła i znalazła sobie innego fachowaca, bo przez takie sytuacje tylko się będziesz jeszcze bardziej stresować.

Faktem jest, że chodzę "nabzyczona" i on pewnie widzi, jaka na jego jestem wściekła, ale to go nie usprawidliwia. Szymon dziś do niego zadzwoni i porozmawia stanowczo, że umawialiśmy się, że w sobotę skończy i tak ma być. Niestety pogonić go nie mogę, bo gdzie ja znajdę kogoś ot tak, od ręki? A nie mogę przecież zostawić w połowie położonych kafelek, bo nawet nie ma jak się po mieszkaniu poruszać. Odechciało mi się już tego remontu, zawsze wszystko musi być u mnie pod górę, takie już chyba moje szczęście...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #994 dnia: 10 Sierpnia 2006, 12:46 »
Cytat: "martini"
zrobilabym mu kawe, spokojnie z nim usiadla i wyjasnila, ze sama tez znajduje sie w stresie i ze chcialabym, zeby czas kafelkowania i dla mnie i dla niego uplynal mozliwie bezstresowo. A to oznacza punktualnosc - nie bedzie wtedy gderania, rzetelnosc - beda pochwaly, i otwartosc na moje pomysly - polece go wtedy innym. A tak, to calosc jest przykra i dla mnie i dla niego. A przynajmniej w pracy moglby miec wtedy spokoj...

to jest pomysł godny poparcia, sama wiem jak przed rokiem łaziłam jak cień i w pracy wydajna raczej nie byłam - po rozmowie z szefem nieco mi ulżyło ale też wzięłam się w garść i jakoś posżło; może w takim razie wystarczy do gościa ze zrozumieniem ale stanowczo i już. To tylko mężczyzna i rozumie proste zdania :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #995 dnia: 10 Sierpnia 2006, 12:51 »
Nie, to nie jest wyjście, bo problem leży chyba też w tym, że o wszystko każe mi się pytać "męża", mówi: "a co mąż na to?", wmawia mi, że "mąż powiedział", że będzie prosty wzór, a ja coś sobie wymyślam, jak są u mnie rodzice Szymona, to rozmawia z nimi, traktuje mnie jak smarkulę, która ma jeszcze tę wadę, że jest kobietą. Więc niech dziś Szymon postawi sprawę jasno - do soboty ma skończyć i już. Na pewno grzecznie się z nim nie da. Grzeczni już byliśmy i wyszliśmy na tym tak, że pracuje u nas 4 godziny dziennie, przychodzi kiedy chce i wychodzi zanim postępy w pracy zaczną być widoczne.

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #996 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:09 »
azzurra nie zazdroszczę sytuacji z kafelkarzem... Chyba rzeczywiście nie ma innego wyjścia, tylko stanowczo z nim pogadać i postawić sprawę jasno. Ale bym się wkurzyła, gdyby mnie ktoś tak lekceważył :twisted: A już nie chcę myśleć, co by Grzesiek, zrobił, bo to dosyć nerwowy "typ" ;)

Trzymam kciuki, żeby po rozmowie z Szymonem, kafelkarz się opamiętał...

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #997 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:10 »
Napisz, jak sobie Szymon poradził-oj nie miałby łatwego życia ten fachman u mnie...ja na codzień w branży budowlanej pracuję i to z samymi facetami...czasem próbowali u mnie niktórzy radzić się małża ale szybko zauważali kto tu się zna na rzeczy i teraz nie ma większego problemu...u nas brygada zaczyna o 7 rano a kończy o 18, nikt ich nie pilnuje - w weekendy widzimy efekty
Azzurra, oby to był pierwszy i ostatni taki fachowiec...

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #998 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:15 »
Dzięki za wsparcie dziewczyny :) Za dużo mam teraz na głowie, a jeszcze ten fachman mnie dobija... Myślę, że Szymon sobie poradzi. Napiszę na pewno, jak już potyczki zakończymy sukcesem, mam nadzieję, że jakość posadzek wszystko mi wynagrodzi.

Promyczkiem słońca jest to, że nasza skrzypaczka napisała, że nie ma sparwy, zagra nam jakąś piosenkę jako podkład przysiegi, chce tylko MP3 tego, co wybierzemy. Teraz mamy tylko dylemat, na jaką piosenkę się zdecydować?

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #999 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:27 »
Promyczkiem słońca jest to, że nasza skrzypaczka napisała, że nie ma sparwy, zagra nam jakąś piosenkę jako podkład przysiegi, chce tylko MP3 tego, co wybierzemy. Teraz mamy tylko dylemat, na jaką piosenkę się zdecydować?

No :) Chociaż tyle dobrego :) Azzurra mam prośbę - moglabyś mi wysłać na maila te wszystkie utworki o których pisałas że byś chciała je mieć na ślubie, żeby je skrzypaczka zagrała? Potrzebowałabym je żeby dać mojej skrzypaczce na plytce, bo też byśmy chcieli coś w tle jak będzie przysięga i zakładanie obrączek. Mój adres to: anulka33@wp.pl. Jak to dla Ciebie problem to rozumiem- masz teraz inne sprawy na głowie. papa

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1000 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:28 »
Anulko, to żaden problem :) Tylko mi powiedz, chcesz Medytacje z "Thais" i Arię na strunie G, tak? To jest klasyka, skrzypaczka na pewno to zna. :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1001 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:36 »
Tak :) Wszystko co masz :) NAwet jeśli zna to i tak bym chciała to mieć :) Uwielbiam takie utwory mimo, że sie za bardzo na tym nie znam. Dziękuje z calego serca :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1002 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:37 »
To już idą ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1003 dnia: 10 Sierpnia 2006, 13:44 »
BARDZO dziękuję :) Kochana jesteś :) Mimo takich problemów znalazłaś chwilke  żeby mi to wysłać :) Dziękuję :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1004 dnia: 10 Sierpnia 2006, 16:00 »
Azzurra ja tez poprosiem :D ania-lazniak@o2.pl

A ten kafelkarz.... :twisted:  :twisted: jej.... ja bym go chyba zamordowała !! :nerwus: Choć nie jest to najlepsze wyjście ;) Życże cierpliwości....

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1005 dnia: 10 Sierpnia 2006, 16:09 »
Dziubasku, spróbuję potem przesłać i Tobie i Anulce, bo z jakiegoś powodu nie chcą się załączyć do listu... Nie wiem czemu, ale będę próbować.

Cierpliwość! Chyba zacznę powtarzać znowu moja ulubioną mantrę: jestem oazą spokoju...  :mrgreen:

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #1006 dnia: 10 Sierpnia 2006, 16:14 »
azzurra, po pierwsze wspólczuję sytuacji, w której sie znalazłaś...niefachowy kafelkarz i jeszcze ten surdut... mam jednak nadzieję, że psrawa sie szybciutko wyjasni, bo przed slubem powinnaś się zrelaksować, a nie tylko stresować :D Trzymam kciuki oby wszystko było dobrze...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1007 dnia: 11 Sierpnia 2006, 10:04 »
Do ślubu 22 dni.

Z kafelkarz wczoraj zrehabilitował się odrobinę, popracował dłużej, kończył w końcu kuchnię, więc dziś będzie można ją pomalować. To duży postęp :) Z przedpokojem też posunął się do przodu, mam nadzieję, że dziś go skończy i tylko zostanie mu na jutro fugowanie... Ale to byłby niemal cud niestety :(

Sprawa z surdutem... nic nie wiadomo. Może dziś się czegoś więcej dowiemy. Tutaj natomiast tracę nadzieję, że Szymon jednak ten surdut będzie miał. I to jest przykre, bo mimo że w zwykłym garniturze dla mnie będzie najprzystojniejszym Panem Młodym świata, to jednak widziałam go już w jaskółce i oniemniałam z wrażenia, będę mieć poczucie, że ktoś mnie z czegoś wyjątkowego tego dnia okradł po prostu. To jest kolejny argument, żeby nie szukać razem stroju ślubnego, bo jak nie można mieć tego, co sie podoba najbardziej, to potem chcąc nie chcąc, ma się takie poczucie niedosytu i świadomość, że mogło być jeszcze piękniej. Ubiór to tylko opakowanie, a jednak, jakoś mi tak przykro jest. Po prostu przyzwyczaiłam się do tej myśli, że Szymon będzie miał jaskółkę i teraz mi ciężko na serduszku... Pewnie 2. wrześnie nie będzie to miało żadnego znaczenia, ale dziś mam doła. Muszę się z tą myślą oswoić jakoś.

Okazało się, że dziewczyna, która miałą zająć sie dokracją kościoła znalazła kogoś, kto nam to zrobi za 400 PLN. Koszt na parę to więc 100 PLN. Jakaś dobra wiadomość. ;)

A jutro mam drugą przymiarkę... Ale wcale się na nią nie cieszę.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1008 dnia: 11 Sierpnia 2006, 10:10 »
azzurra, uszy do góry jest jeszcze trochę czasu - na pewno sprawa się wyjaśni. Nie ma co z góry zakładać najgorszego, chociaż najmilsze są takie rozczarowania....będzie dobrze.

dokracją kościoła znalazła kogoś, kto nam to zrobi za 400 PLN. Koszt na parę to więc 100 PLN. Jakaś dobra wiadomość.

nawet bardzo dobra, u nas tez tak było - to bardzo dobry układ, masz piękną dekorację za grosze-tylko dopilnuj żeby była uniwersalna, u nas byla biel z zielskiem, żeby każdemu odpowiadało :wink:

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1009 dnia: 11 Sierpnia 2006, 10:39 »
Cytat: "Maja"
u nas byla biel z zielskiem, żeby każdemu odpowiadało

Już ustaliliśmy, że u nas też tak będzie. :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1010 dnia: 11 Sierpnia 2006, 10:58 »
Cytat: "martini"
Czy nie ma mozliwosci wziac surduta pod pache i pojsc z nim do krawca i pokazac mu po prostu te rekawy? - niech on oceni czy zostaly zniszczone. Bo jesl inie to jest to przeciez wylacznie kwestia ponownego, poprawnego wszycia. Jesli przerasta to panie w salonie to im podziekujcie i poszukajcie kogos, kto jest w stanie wszyciu rekawow podolac. Wydaje mi sie to najprostszym rozwiazaniem i najbardziej pewnym!

Wczoraj Maja to proponowała, ale trzeba znaleźć dobrego krawca, a ja żadnego takiego we Wrocku nie znam. Nie chce mi się już o tym pisać. Skończmy ten temat. Ja już sobie odpuszczam. Niech Szymon się marwi, w co będzie ubrany. Mnie w sumie nic do tego, on na wybór sukni nie miał wpływu, nie ja za jego strój płacę, więc niech on się tym zajmuje.

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1011 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:03 »
Azzurrko ja też poproszę ta piękną muzyczkę ktorą tak reklamujesz :P sylwanika@o2.pl z góry duży buziak

och a ja narzekałam na Teścia, że wolno robi remont teraz już wiem, ze jest on niemalże skarbem :d :mrgreen:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1012 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:07 »
Skończmy ten temat. Ja już sobie odpuszczam. Niech Szymon się marwi, w co będzie ubrany. Mnie w sumie nic do tego, on na wybór sukni nie miał wpływu, nie ja za jego strój płacę, więc niech on się tym zajmuje.

Może to i najlepsze wyjście... po co masz się dodatkowo stresować? Choć myslę że i tak jakoś to się w końcu wyjaśni i będziesz zadowolona :) I super że kafelkarz wreszcie wziął się do roboty :)

Dziękuję za Bacha :) Oczywiście znam to :) Ale tylko Bach doszedł. Mimo wszystko dziękuję :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #1013 dnia: 12 Sierpnia 2006, 00:27 »
Oj Azzurra współczuje Ci tych przedślubnych stresów.Tego kafelkarza to bym poprostu    :ckm:   nie cierpie jak ktoś tarktuje mnie pretensjonalnie tylko dlatego że jestem kobietą. A co do surduta to brak mi słów, tyle na niego czekaliście i jeszcze przyszedł bubel. Widać jak u nas dba się o klienta, smutne to ale prawdziwe.
Azzurra głow do góry - gorzej być nie może  :mrgreen:  i mam nadzieję że teraz już będziesz miała z górki.

jestem oazą spokoju...

BJ  :mrgreen: też mi się podoba

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #1014 dnia: 12 Sierpnia 2006, 09:01 »

A jutro mam drugą przymiarkę... Ale wcale się na nią nie cieszę.

A to czemu ???  :shock:
Agata

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1015 dnia: 12 Sierpnia 2006, 10:24 »
Sylwanika, wyślę Ci Bacha, Massenet i jego medytacje z "Thais" neistety z jakiś powodów nie chcą się załączyć... Nie wiem czemu, próbowałam już kilka razy i ciągle rozmiar załącznika to 0  kB wg mojego serwera poczty. Jednak można to znaleźć bez problemu :)

Narwanko, już się cieszę na przymiarkę, po prostu wczoraj miałam doła. Takie przedślubne wahania nastroju ;)

Do ślubu 3 tygodnie!

To wprostu niewiarygodne, że już tak niedługo... Ale nadal to do mnie nie dociera, wydaje się takie cudownie nierealne, jak sen. Będę go snić już za 21 dni.  :serce:

Sprawa z surdutem - nieco odzyskałam nadzieję, bo w przyszły piątek ma przyjść poprawiony. Nadzieja się tli, ale jak nie zobaczę, to nie uwierzę, bo już 2 skuchy mieli w Pawisie. Chociaż podobno do 3 razy sztuka ;) Zobaczymy za 6 dni. Póki co umiarkowany optymizm :).

Dziś mam 2 przymiarkę, wezmę ze sobą biżuterię, zobaczę jak się komponuje. Suknia będzie już skrócona i zwężona. Mam nadzieję, że zachwycę się równie mocno, jak tydzień temu.

Po przymiarce wracam malować ściany w kuchni. Marzę o tym, żeby móc na powrót wstawić tam szafki, a przede wszystkim kuchenkę! Ale do tego pan kafelkarz musi ją zafugować, a póki co to miał być o 8:30, a jeszcze go nie ma!!!  :evil: Zdenerwował mnie jeszcze tym, że kazał mi dokupić kafelki, a wczoraj jak malowaliśmy w kuchni, to okazało się, że zostało po kartonie z każdego koloru, czyli niemal 1/3 wszystkich, które kupiliśmy. Wściekłam się strasznie, bo wykosztowałam się niepotrzebnie  :evil:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1016 dnia: 12 Sierpnia 2006, 11:18 »
Azzurrko mam nadzieję, że już teraz nie dadzą plamy i jednak wymarzony strój dla Twojego Szymusia będzie pierwsza klasa  :mrgreen:

a pan kafelkarz nadal mnie załamuje, bo to co piszesz przechodzi wszelkie granice przyzwoitości...  :evil:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1017 dnia: 12 Sierpnia 2006, 18:44 »
miał być o 8:30, a jeszcze go nie ma!!!

Nie wiem po prostu co napisać. Na tego faceta to zostaje tylko brak słów...
Cieszę się że jest jakaś nadzieja że surdut będzie gotowy.

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #1018 dnia: 12 Sierpnia 2006, 21:00 »
Kafelkarz się ostro spóźnił, ale ma zamiar pracować do... 22:00! To jest dla mnie niepojęte, grzebał się z tym przez cały tydzień, a teraz zarywa sobotni wieczór i dezorganizuje go też mi... Grrr...  :evil:

Byłam na przymiarce, suknia jest piękna, po prostu cudna! Ale... to co mi w biuście zwężyli, muszą teraz popuścić ;) Tylko w pasie odpowiednio dopasowali. Śmiesznie tak...  :mrgreen: Mam już śliczny welonik - taką delikatną mgiełkę i halkę. Jak tylko skończy się remont, będę rozchadzać moje buty.

Spróbowałam na przymiarce tak szybko się obrócić, żeby sprawdzić, czy dam radę zatańczyć nasz układ pierwszego tańca i muszę stwierdzić, że powinno byc dobrze  :twisted:

Offline sylwanika

• zapaleniec
« Odpowiedź #1019 dnia: 13 Sierpnia 2006, 09:33 »
Super, że jesteś zadowolona z sukni już nie mogę doczekać się Waszych zdjęć, żeby zobaczyć jak ślicznie wyglądaliście  :mrgreen: