Autor Wątek: Rybka rusza z odliczaniem!  (Przeczytany 57110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Rybka rusza z odliczaniem!
« Odpowiedź #690 dnia: 26 Lipca 2006, 08:56 »
Beth sami jezcze nie wielmy co zrobimy. Narazei musimy je miec w jednej klatce, jak cos "wyprodukuja" to trudno. Bedziemy dziadkami. Potem pomysliy o wykastrowaniu Funiaka.

W sobote jade kupic suknie na imreze!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #691 dnia: 26 Lipca 2006, 15:38 »
Martini czyli rozumiesz moje zaskoczenie :)

Dzis jedziemy z sprawie mojego bukietu. Mam trzy propozyjce ale chce uslyszec zdanie Pani kwiaciarki w dwuch roznych kwiaciarniach. Potem jeszcze w sobote sprawdze ceny w Podkowie bo tam przed koscielnym tez by sie przydal bukeicik.

Ach, i kupilam nam bilety na podroz rocznicowo - poslubna. Polecimy na 5 dni do mojej siostry do Londynu, 1 listopada w nasza 3 rocznice :)

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #692 dnia: 26 Lipca 2006, 20:58 »
Cytat: "rybkawiedenka"
Ach, i kupilam nam bilety na podroz rocznicowo - poslubna. Polecimy na 5 dni do mojej siostry do Londynu, 1 listopada w nasza 3 rocznice :)

mam nadzieję że związku nie ślubu  :lol:

wcześnie te kwiatki załatwiasz.... mi się wydaje że na dwa tyg przed wystarczy (a może źle myślę  :roll: )

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #693 dnia: 27 Lipca 2006, 09:20 »
Krab - masz racje 3 roczice zwiazku :)

CO do kwaitkow to w poprzednich watkach opisywalam juz zae wszystkie dodatki beda w kolorze bukietu wiec musze najpier miec bukier zeby potem moc dobierac dodatki. A ze nie bedzie mnie przez 10 dni bo jade na szkolenie z terapii psychoalanitycznej to chce miec kwestie bukietu zalatwiona juz teraz zeby po powrocie moc juz tylko dobierac dodatki.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #694 dnia: 27 Lipca 2006, 09:31 »
rybciu, nie mogę sie doczekać na Twoje zdjęcia z kasyna..bardzo mnie to zaintrygowało..tez pomyślimy nad jakimiś ciekawymi miejscami..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #695 dnia: 27 Lipca 2006, 09:49 »
Oosta - ja tez sie nie moge doczekac :) Dzis wieczorem poznam wiecej szczegolow.
CO do nnych miejsc to mamy jeszcze w planach parking podziemny i ewentualnie fitenss club.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #696 dnia: 27 Lipca 2006, 09:52 »
można by jeszcze kino :) wszystko pod ręką macie :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #697 dnia: 27 Lipca 2006, 10:20 »
Rybka po prostu szczenka mi opadła jak przxeczytałam, że zdjęcia będziecie mieć w kasynie, na ruchomych schodach itp (może kino też zaliczycie?) . Po prostu super pomysł. A na pewno będziecie hitem dnia tamtejszego budynku....naprawdę super pomysł.

Co do bukietu to dobrze, że idzesz wcześniej. Jak masz czas i dobrą panią z kwiaciarni to nie powinnaś żałowac. A jeden problem z kartki można juz potem odchaczyc.
W mojej miejscowości w jednej kwiaciarni każą sobie rezerwować termin bukietu na conajmniej miesiąc przed ślubem, a dopiero na dwa tyg. przed ustala się wszystkie szczegóły.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #698 dnia: 27 Lipca 2006, 12:28 »
No i z kwiatkami pojawil sie problem ktory rozwiazalam z sposob chyba najbanalniejszy :)  Tzn jedna pani w jednej kwiaciarni klocila sie ze mna ze bukiet ktory sobie wymyslilam nie bedzie pasowal do mojej sukni. Na co moje argumenty ze mnie sie podoba i taki chce jakos do niej nie docieraly. Jak uslyszala ze potrzebuje teoretycznie 2 takie bukeity (na oba sluby) to marudzila ze moze nie byc juz takich kwiatkow, etc. Ogolnie kanal.
Inna Pani w kwiaciarni gdzie bukiet robila moja szwagierka powiedziala ze na 1 slub mi nei moze nic zrobic bo ma do 1 wrzenia urlop i otwierz dopiero 4 w poniedzialek. I dopiero na drugi slub cos moze wykreowac.
Wiec rezultat jest taki, po przemysleniach, ze na cywilny wezme sobie pierwszy lepszy kwiatek, cos pojedynczego co kupie w dniu slubu rano. Ceremonia trwa 15 min i jezeli mam wydac na bukiet 200 pln tylko po to zeby lezal potem przez cala impreze gdzies w kacie to ja dziekuje. A o bukiecie na koscielny pomysle po cywilnym :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #699 dnia: 27 Lipca 2006, 12:30 »
na cywilny wezme sobie pierwszy lepszy kwiatek, cos pojedynczego co kupie w dniu slubu rano. Ceremonia trwa 15 min i jezeli mam wydac na bukiet 200 pln tylko po to zeby lezal potem przez cala impreze gdzies w kacie to ja dziekuje. A o bukiecie na koscielny pomysle po cywilnym

Iście salomonowe rozwiązanie :) Świetnie z tego wybrnęłaś.

Swoją drogą denerwują mnie ludzie z branży ślubnej, którzy wszystko wiedzą najlepiej...
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #700 dnia: 27 Lipca 2006, 12:38 »
Azzura milo mi ze podzielasz moja opinie. Jeszcze tego brakowalo zeby mi baba w kwiaciarni tlumaczyla ze to mi nie pasuje to kolorystycznie i ze slubne to moze pomaranczowe albo herbaciane. Ohyda.

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #701 dnia: 27 Lipca 2006, 12:45 »
hehe - my ślub będziemy brać prawie że w naszą 3 rocznicę związku :)

a pomysł z fotografiami - światny! i orginalny, zdjęcia muszą wyjść pięknie  :D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #702 dnia: 27 Lipca 2006, 13:05 »
Krab - nam od razu ten pomysl z kasynem wpadl do glowy jak podjelismy decyzje o tym hotely i miejscu gdzie impreza bedzia miala miejsce
:)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #703 dnia: 27 Lipca 2006, 23:10 »
Informuje wszem i wobec że tort ślubnu zamówiony! Smak: Gruszkowo - czekoladowy, pycha :)
Oraz ze zakonczylismy kurs tanca i teraz pozostaje nam tlko trenować :)

Jutro czeka nas podróżdo warszawy a w sobote moze kupie suknie na impreze .....

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #704 dnia: 27 Lipca 2006, 23:32 »
Dla lubiących zdjęcia. garnitur M:

I mój M za kierownicą :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #705 dnia: 28 Lipca 2006, 09:29 »
Kolejne rzeczy "odfajkowane" :) Tort zamówiliście o bardzo ciekawym smaku, ale na pewno jest pyszny. My będziemy mieć węgierski czyli kakao + wiśnie. Takie połączenia smaków są dość ciekawe, bo jest i troche kwaśno i słodko :)
Garniak fajny - ale ja z klei na śluby lubię czarne :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #706 dnia: 28 Lipca 2006, 11:09 »
Beth - dla mnie to bardoz wazne ze wszystko jest powoli podopinane na ostatni guzik. W poniedzialek nad ranem wyjezdzam i nie bedize mnie przez 10 dni wiec jak wroce 11 to juz pozostanie nam niewiele czasu na dogrywanie szczegolow.
Co do smaku tortu to uwielbiam polaczenie gruszek i czekolady! PYCHA!
Garnitur na slub jak dla mnie to tylko jasny -- ciemne nosi sie na pogrzeby i szkolne akademie, jakos ten kolor do mnie nie przemawia.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 28 Lipca 2006, 11:15 »
ciemne nosi sie na pogrzeby i szkolne akademie, jakos ten kolor do mnie nie przemawia.

wszystko zalezy od tego, jak facet wygląda..nie wyobrażam sobie mężczyzny o skandynawskim typie urody w jasnym..natomiast ciemni faceci w jasnych wyglądają szałowo..

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #708 dnia: 28 Lipca 2006, 11:24 »
MArtini wyobrazilam sobie ciebie wpatrujaca sie w sutif - fajny widok!
Oosta- moj M ma jasna karnacje i lekko blon-rudawe wlosy. Duzo lepiej wyglada w jasnych kolorach, ciemne powoduja ze jest jeszcze bledszy...

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #709 dnia: 28 Lipca 2006, 14:06 »
garnitur ma orginalny kolor! (hehe a ja głupia myślałam że nasz beżowy jest inny :P )

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #710 dnia: 30 Lipca 2006, 22:11 »
Kochane moje,

wpadlam na moment podzielic sie z wami przede wszystkim dodatkami do garnituru ktore nabylismy wczoraj. Kupilismy kamizelke i buty. Zdjecia ponizej.

M prezentuje sie rewelacyjnie.

Do tego ustalilysmy szczegoly w tej restauracji gdzie bedzie obiad po slubie. Brzmi pysznie :) Wszystko bedzie w formie szwedzkiego stolu i kazdy bedzie mogl jesc co i ile chce. A stoliki beda 6 osobowe poustawiane w ogrodzie :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #711 dnia: 30 Lipca 2006, 22:31 »
Rybka - Twój Przyszły wygląda baaaaardzo smakowicie w tym garniaku i na pewno niejedna panna się za nim obróci zanim go do ołtarza doprowadzisz ;) Pisałam już, że nie jestem zwolenniczką jasnych garniturów na ślub, ale Twój prezentuje się w nim bardzo elegancko i dostojnie. Buty też bardzo dobrze dobrane - większość facetów zakłada do takich garniturów jasno brązowe buty, które wyglądają tragicznie!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #712 dnia: 30 Lipca 2006, 22:33 »
Beth dziekuje za Twoja opinie :) TAk, co do butów to uważam ze te są rewelacyjne :)

Zajrzyj do swojej seteczki napisama ci tam kilka słow.

Moje crogie zegnam sie z wami na ok 12 dni, jade na szkolenie z psychoterapii psychoanalitycznej do Barlinka....Wracam 11!

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
« Odpowiedź #713 dnia: 30 Lipca 2006, 22:34 »
Rybka - a ja Ci napisałam pw - nie dostałaś?

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #714 dnia: 30 Lipca 2006, 22:39 »
Dostalam, dziekuje! I odpisalam :)

Offline KRab

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #715 dnia: 31 Lipca 2006, 01:26 »
szuperaste!!!!!!!!

mój M nie będzie miał kamizelki z takimi haftami - a szkoda, podobają mi się

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #716 dnia: 31 Lipca 2006, 06:49 »
ja raczej jasnym garniturem bym tego nie nazwała :) kolorek bardzo ładny, pewnie poza ekranem monitora jeszcze lepiej wygląda..no no no, będziecie śliczną parą..

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #717 dnia: 31 Lipca 2006, 09:41 »
Garniturek bardzo ładny, jak staniecie koło siebie to będziecie pięknie wyglądali razem.

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #718 dnia: 31 Lipca 2006, 09:53 »
Tak, gajerek bardzo elegancki. Twój przyszły mąż prezentuje się jak urodzony model :wink:

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #719 dnia: 31 Lipca 2006, 09:54 »
rybka garnitur bardzo elegancki, a Twój Przyszły bardoz dobrze w nim wygląda :) Super do niego dobrany!